Normal Forum Görünümü: CABLISA ve CABLIKA
Ateistforum > ATEİSTFORUM > ATEİSTFORUM
orhan11
Islam yalanlardan olusturulmus bir dindir. BU yalanlarin pek cogu sonradan uydurulmussa da, cogunun altinda Muhammed'in imzasi vardir. Gunumuzde insanlar hala bu yalanlara kosulsuz inanmakta ve iman etmektedirler. Bu aci olsa da maalesef gercektir.

Asagida eski bir yazimi okuyacaksiniz. Palavralara gulmeyiniz. Bunlara inanan Muslumanlarin haline aciyiniz..

(NOT: kaynak Taberi'dir)


Islam peygamberi Muhammed, CABLISA ve CABLIKA adlı iki şehirden söz eder. Cablıka'nın meşrikte (güneşin doğdugu taraf, yani doğu), Cablısa'nın ise mağripte (güneşin battığı yer, yani batı) olduğunu,her iki şehrin de yeşil zümrütten yaratıldığını ve her şehrin eni ve boyunun iki bin fersenklik (bir fersenk = 5 km) olduğunu söyler.

Bundan sonra konu soru cevap olarak şu şekilde sürer;

(Sorular Ali'den, cevaplar Muhammed'dendir)

Bu dediğiniz şehirler şu bizim bulunduğumuz cihan içindemidir?

O şehirler karanlık içindedir, kaf dağına ulaşıktır.

Her şehirde ne kadar halk vardır?

Her şehrin kalesinin bin derbendi vardır. Her derbendini gecede biner kişi bekler. Ve o bin kişiye bir yıl içinde yıl tamam oluncaya kadar bir daha sıra gelmez. (Şehirlerin tamamı asker ise nüfus, yaklaşık 365 milyon)

Bu kaleyi ne için beklerler?

Cablısa ve Cablıka halkı arasında düşmanlık vardır, gece gündüz birbirleriyle cenkleri eksik değildir. Nöbet tuttuklarının sebebi budur.

Bu Cablısa ve Cablıka halkı ademoğullarındanmıdır?

Onlar dünyada adam olduğunu bilmezler.

Şeytan onlara yol bulamaz mı?

Onlar şeytanı da bilmezler.

Ay, güneş ve yıldızlar onların üzerine doğmaz mı?

Onlar hak Teala'nin ay, güneş ve yıldızları yarattığını da bilmezler.

Bu cihanı nasıl görürler?

Onların aydınlığı kaf dağının şulesindendir. Onların taşları ve duvarları nur gibi şule verir.

Ne yer, ne içerler?

Onlar ne yerler ve ne de içerler.

Ne giyerler?

Onların bedeni don istemez.

Feriştehlermidirler?

Ferişteh değillerdir, amma taatları (ibadet, tanrı emrine uyma) ferişteh gibidir.

Onlardan zürriyet gelir mi?

Onların cümlesi erkektir, aralarında dişi yoktur.

Onların dini nedir? Onlar cennetlik mi, cehennemlikmidir?

Onlar cennet ehlidir, İslam dini üzeredirler. Miraç gecesi Cebrail Aleyhisselam beni o tarafa iletti. Ben onlara İslam'ı arz ettim. Müslüman oldular. Allah Telala ve bana iman ettiler. Ben de onlardan birisine İslam'in şartlarını öğrettim, o kişiyi onların üzerine halife diktim. Ondan sonra Cebrail beni Faris ve Fid'i tarafına ve Yecüc Mecüc iklimine ve Münsel ve Bakil ve Naris kavmine iletti. Onlara İslamı arzettim, kabul etmediler. Cümlesi kafirlerdir.

Bizim halkımızdan onlara hiç kimse varabilir mi?

Yok onlara varmaya hiç kimsenin takati yetişmez. Zira dört ay karanlıkta gidilir. Amma Ad kavminden üç kişi Hz. Hud peygambere iman getirmişlerdi. Onlar Ad'dan kaçtılar ve o şehristana yerleştiler.
Orhunca
bence sen adıyorsun !!

hemde desteksiz atıyorsun...nerden bulursun bu kadar saçmalığı ??

senin bir becerinmi,yoksa okuduğun kitap yazarlarının marifetlerimi bütün bunlar ??
Beautiful Chaos
Matematik dersinde “Aksiyomların olduğu yerde bilim olamaz!” dediğimi hatırlıyorum.
Tarih dersinde öğretmenime isyan ederdim. “O tarihte siz orada mıydınız?”, türü başkaldırılarım olurdu.

Gençlik yıllarım. Özlüyorum.

Sevgiler
BC
orhan11
""bence sen adıyorsun !!

hemde desteksiz atıyorsun...nerden bulursun bu kadar saçmalığı ??

senin bir becerinmi,yoksa okuduğun kitap yazarlarının marifetlerimi bütün bunlar ??""

Atan ben degilim Muhammed!!

Helal olsun ama, bulmus koyun surusunu iyi sallamis muhterem...

Ali bin Ebu Talip'in de katkilarini unutmamak gerek..

Nasil da cuk diye oturan sorular sormus?
Orhunca
adamın günahını alıyorsun !!

Muhammed zeki bir insandı (aksini sende iddia etmezsin herhalde)


bilmiyorum hangi akılsızın fanatikliğini yapıyorsun,ama muhtereme haksızlık yapıyorsun !!

"kitapta yazıyorsa doğrudur" mantığı seninki.

hangi aptaldan yaptın bu alıntıyı ?? yoksa senin marifetin mi ??
orhan11
Dogrusundan yanlisindan bana ne? Bu laflari Muhammed soyledi demisler mi? Hem de Islam alimleri.. Tamamdir o zaman... Bana mi kaldi Muhammed'i aklamak?

(NOT: ""Muhammed zeki bir insandı"" demissin.. O kadar koyunu bir arada bulsan, bunca palavrayi sen de sallarsin. Boyle olunca sen zeki mi olursun?)
yasar2121
QUOTE(orhan11 @ Jan 29 2006, 01:25 PM) *

Dogrusundan yanlisindan bana ne? Bu laflari Muhammed soyledi demisler mi? Hem de Islam alimleri.. Tamamdir o zaman... Bana mi kaldi Muhammed'i aklamak?

(NOT: ""Muhammed zeki bir insandı"" demissin.. O kadar koyunu bir arada bulsan, bunca palavrayi sen de sallarsin. Boyle olunca sen zeki mi olursun?)


Oğuz,

Sağdan soldan bulduğun hikayeleri burda peygamberimizi kötülemek için delil olarak sunman GÜLÜNÇ ... Çünkü sunduğun hikayenin önce gerçek olup olmadığını öğrenmelisin... Yoksa atacağın çamur senin bataklığın olur...
Bu tür hikayelere inanan bir kısım cahil insan var.. Bu cahil insanlarla ayn ı hikayelere inanan ATEİST ler olması biraz garip...
fenasi
QUOTE(orhan11 @ Jan 29 2006, 03:25 PM) *

Dogrusundan yanlisindan bana ne? Bu laflari Muhammed soyledi demisler mi? Hem de Islam alimleri.. Tamamdir o zaman... Bana mi kaldi Muhammed'i aklamak?

(NOT: ""Muhammed zeki bir insandı"" demissin.. O kadar koyunu bir arada bulsan, bunca palavrayi sen de sallarsin. Boyle olunca sen zeki mi olursun?)

oğuz sizi kınıyorum
milyarlarca insanın inandığı bir kişiye palavracı diyemezsiniz
sözlerinize dikkat etmek zorundasınız
üstelik siz yöneticisiniz sanırım
siz böyle yaparsanız forumda diğerleri saçmalamaya başlarlar
sonuç olarak küfür hakaret gırla gider
anibal
Fenasi, iki taneden birisi kesin palavracı. Ya, bu sözler muhammed'e ait, yada Taberi'ye.. Taberi'de geçmişten bugüne milyonlarca insanı kendine inandırdı, Muhammet'te.. Eğer fetvasına tabi olunan islam alimlerinden biri böyle palavraları muhammet söyledi demişse, onun palavracı olduğu kesindir. Yok, bu sözler hakikaten muhammede aitse o zaman onun palavracılığı kesindir.

Her iki halde, bunlardan ikisine birden inanan bir güruh vardır ki, yıllarca bunları okuyup hımm demişler, rabbimin hikmetleri ne muazzam demişler, muhammed ne alimmiş demişler ve ahmak olduklarını, akla durgunluk verecek kadar izan ve akıldan yoksun olduklarını ortaya koymuşlardır..

Ve siz, sanırım, oğuz'u kınamakla son grubun içine girmeye pek hevesli görünüyorsunuz. Bari, "Yav, bunu ali çocukmuş, masal diye anlatmış, uyusunda sırada bekleyen bir sürü hatunumuz var" filan diye anlatmış deseniz, herneyse..

Evet, bu anlatılanlar, oğuz'un masalı değildir. Ya taberi'nin, yada muhammed'in yada hadisin senedinde yazanların masalıdır. Neden oğuz'u kınıyorsunuz ki?
mavera
Evet, Bence de, Palavracı denemesi ağır kaçmış...
Palavracı yerine daha hafif kelimeler seçilmeli; Yalancı, hilekar, sahtekar, düzenbaz gibi, uyydurukçu da olabilir..
ben, Diyanet meaili Kur'an okuyup yorumladığımda Muhammed hakkında böyle düşünüyorum...
Ayın ikiye bölündüğünü veya hira dağının arkasına indiğini,
Dünyanında 6 günde yaratıldığını, yerle göğün yapışık olduğunu, sonra ayrıldığını, kıyamette milyarlarca yıldız, galaksi, gezegen vs. vs. nasıl olacak'ta gökten yer yüzüne dökülecek açıklayın.. böyle düşünmekten vaz geçeyim..
orhan11
Bu hikayeleri Taberi uydurmamistir. Taberi bir Hadis derlemecisidir. Kuvvetli senetlerle gelen Hadis'lere itibar eder. Fakat o da bazi durumlarda bu nakillerden sikayetcidir. Ornegin Talut ve Calud kissasini aktarirken aynen sunlari soyler;

"Calut AD neslinden idi. Boyu gayet uzun idi. Ve tolgası beşyüz batman idi. Bunun vebali ravi'ye (nakleden'e) aittir..."

(NOT: 1batman=6okka ediyor, 1okka=1283gr olduğuna göre tolga yaklaşık 3,5 ton...)

Taberi ne yapsin? O da elindeki hamur neyse, onu yoguruyor...

Aynen yazimizin basinda soyleidgimiz gib; Islam tamamen yalanlardan olusturulmus bir dindir...
Xara
Hira Dağını 2'ye bölmüş herif ondan sonrada burak denen şeye binip Allah'ın huzuruna çıkmış geldiğindede yatağı hala sıcakmış.......Buna palavracılık denmezde nedir?
Mesih
Eğer mantıksal çerçevede sunulmuş argümanlar kişinin palavracı olduğu sonucuna gidiyorsa ve bu argümanlar çürütülemiyorsa, kişi palavracıdır. O kadar.

sevgiler..
Mesih..
varjan
sizofrenik denilebilir. Ya palavraciydi yada sizofrenikti denilebilir.
anibal
QUOTE
Hira Dağını 2'ye bölmüş herif ondan sonrada burak denen şeye binip Allah'ın huzuruna çıkmış geldiğindede yatağı hala sıcakmış.......Buna palavracılık denmezde nedir?


Rüya görmüş denir. Başka ne denecek?
mavera
Yalancının en yalancıları da sanırım, İbn-i Abbas, Ebu Hüreyre.. gerçi çok yalancı var da..
Şimdi elime Buhari'den bir cild aldım; 12. Cildmiş şöyle bir göz attım, bir hadis okudum iki yalan çıkartım:
İbn-i Abbas'ın gevezeliği üstündeyken, bazı ashabına Ey "Ata"(İbn-iEbi Rebah'tır) sana Cennet kadınlarından bir kadın göstereyim mi? Demiştir. O da Göster lan demiş. demesi üzerine İbn-i Abbas şöyle demiş; Şu gördüğün kadın yok mu?
Ya Resula'llah! Ben sar'alanıyorum, sar'alanınca da açılıyorum, Allaha benim için du'a buyrunuz, dedi.
Resul-i Ekrem: Ey kadın! istersen hastalığına sabret. Bunun mukabilinde sana Cennet vardır. (o anı kurtarmak için ölüm sonrası vaad'te bulunmuş ama, kadın ısrarcı)
İstersen afiyet vermesi için du'a edeyim demiş.. (kadın peygamberi yakalamış, çözüm bekliyor)
Kadın; Ya Resula'llah! Hastalığıma sabrederim, dedi. Ancak ben açılıyorum. Açılmamak için Allah'a du'a buyurunuz, diye rica etti. Resul-i Ekrem du'a etti. Edep yerleri açılmaz oldu.
Öylemi oldu acaba; İbn-i Abbas bu kadın'ın etrafında nöbet mi tutuyormuş?

Bu İbn-i Abbas neyin nesi, boş boğazın tekidir...
Kadın kurnaz, tamam diyor, Cennet için hastalığıma sabrederim, ama sar'lanırken edep yerlerim açılmasın..
Kadı'nın hastalığını iyileştirmediklerine göre, o Kadın hastalığı ile yaşayıp Cennete gidecekmi?
Sar'a Hastalığı geçmediğine göre Sar'a geçirirken edep yerleri açılmasın diye kendini nasıl kontrol ediyor, veya ne oluyor?
Ayrıca Bütün Sar'alı kadınlar Cennet'lik mi?
Bence Panatolon giymeyi önerseymiş daha iyi olurmuş.
90' 00"
"Uygarlık" kelimesinin anlamını unutup, çağın moda kavramlarına uydurmaya başladığımızdan beri, "Avrupalı olmak", "insan hakları saygılısı olmak", "entellektüel olmak" gibi yeni ve modern(!) kavramlara aşina görünme hevesi yoluna ve bunun için dünyalı efendilerimizden aferinler almak uğruna "adam olmak" sıfatını terk edeli, hırsıza hırsız, haine hain, katile katil, hayduta haydut, palavracıya palavracı demek ayıp, hatta suç oldu.
Bu yüzden hırsıza beyefendi, haine aydın, katile mehdi, hayduta işadamı, palavracıya peygamber, masala da din demek, bu kaplardan kaymak yalayan milyonlara(!) karşı saygılı olma gereğidir. Konuştuklarımıza dikkat edelim lütfen.
MasteR
CUK!
DreiMalAli
Sevgili 90' 00".
Doğru söze ne denir. biggrin.gif
Çok güzel formüle etmişsin.

İsmini hatırlamadığım bir şairin hicivini hatırlattı bana. O da, zamanında, rüşvetin, sahtekarlığın artık doğal bir olgu haline gelmiş olmasından yakınıyordu:

"Selam verdim. Rüşvet değil deyu almadılar"

Sevgiler
orhan11
Mavera,

Ebu Hureyre'nin yalancilikta hic kimse eline su dokemez. Bu sahis o kadar yalancidir ki, o donem bile buna kimse itibar etmemistir. O gunku Lakabi ise El-Kezzab'dir (cok yalan soyleyen).

Bu ahlaksiz yalancinin yalanlarindan bikan Halife Osman, buna halkin arasinda sopa atmis ve Hadis rivayet etmesini yasaklamistir. Yedigi sopadan sonra bir daha Hadis rivayet etmeyen Ebu Hureyre, Halife Osman oldukten sonra rahata kavusmus ve yine son surat Hadis yumurtlamaya baslamistir..

Iste Islam, bu muhterem sahislarin omuzunda yukselmis bir dindir...
orhan11
Aklima gelmisken ilave edeyim, Enes bin Malik de oldukca yalanci bir nakilcidir. Bunun da hayati Hadis uydurmakla gecmistir. Bu muhterem Islam buyugune Haccac uyuz olmus, Basra'da boynuna kova baglayip sokaklarda dolastirip millete maskara etmistir. Boynunda kova ile Basra'da dolastirilan Enes ders alip sesini kesmismidir bilemeyiz ama, Ebu Hureyre yedigi sopadan ders almamis, sopayi atan hakkin rahmetine kavustuktan sonra kaldigi yerden devam etmistir.
Orhunca
en güvenilir hadis ileticisi,büyük bir ihtimalle üreticisi kim yarışmasına hoş bulduk.

ünlü ateist Oğuz'un gözdesi Taberi .başkasının yalancısıymış.pek sağlam papuça benzemiyor ya neyse.

benim favorim Benzinali
sedat
orhan11cum'um bir tarafi elestirirken , kendi bulundugun tarafin neresi oldugunu bilmen gerekir.

Bugun tarih ve arkeoloji bilimlerinin de destegiyle, Hz. Ibrahim tarafindan temelleri atilmis olan 3 dine yahudilik, hristiyanlik ve islam, a uydurma diyemezsin, diyebilecegin bazi seyler var ancak o bilgi sende yok anlasilan. ozunde iddian provakatif ve degersiz.

Ilk kez bundan 5000 yil once asur ve sumer uygarliklarinda dogan protip inanislarin evrimlesmesi ile UR sehrinde hz. ibrahim monoteism i yani tek bir Allah'in varligini kabule eden din sistemini kurdu.

Ben sana acik bir kart oynayim biliyorumki cok sasiracaksin. Belkide Allah'in varligi yokken Hz. Ibrahim bu sistemi kurdu, dusundu tasindi, ve putperest dejenearsyondan nasil olur tanriyi soyutlarim deyince , anladiki isin icinden ruhaban sinifi cikarmak geregini buldu, iste ozaman, tek bir Allah, ve ona aracisiz ibadet ve iman etmeyi gosterdi.

Bugun 3 buyuk dinin temelinde bu vardir, ve yahudiler bu konuda cok tecrubelidir, yani ruhban sinifi olusturup onu lagvetmede.

Simdi Tek Bir Allah fikri Hz. Ibrahime ait olsa , Allah varsayalim olmasa. Bu dine inanmayacakmiyiz. ben yinede inanirim, cunku bu din insanlik uygarliginin son en onemli 5000 yilinin izlerini tasiyor, uygarligimizi yaratirken icinde tanrisida vardi, elbetteki Allah'i kolayca inakr edebilirsin, ama bilki, 5000 yili ve insanlara verdigi inanci yikamazsin.

Dinler insanlardan koken aldigi icinde , hertur yanlisa aciktir, haksiz oldurme, bir grubu lanetleme gibi, ama bunlar zaten insani kusurlardir.

ogut verilen ise bunlari asmaktir.


Bu nedenle bir seyi elestirirken bulundugun pozisyonun ne oldugunu bil, muallakta durarak anti tez yazilamaz.

Bu nedenle Turkiye zaten dusunsel acidan cok fakir ve sig.

Adam Ataturk'u elestriyor, am adam tezleri muallakta, bi yere dayanmiyorki,

bir elestiri yapacaksan once dayandigin universal kistaslar olmali, yoresel degil.

hadi canim sen biraz oku ogren bu isler oyle sallama ile olmuyor.

Zaten inanac deyince gere bu safsatalara inanmayi kasdediyorsaniz, bunlar hic bir zaman inanc olmadi.

islami,in ana prensibi Hz. Ibrahim 'in din anlayisina dayanir oz budur, Allah'in birligine iman, amac putperest bir toplumu monoteist yapmaktir.

oysa gunumuzd ev gecmiste insanlar ozu cok cabuk gecip, ayruintilarda bogulmustur.

buradaki ornekte oldugu gibi, bu ornek gercke olsada olmasada bir anlam tasimiyor,

ay ikiye ayrildimi hayir ayrilmadi , acikca soyluyorum, bu hurafilerin uydurmasidir. Amac dine suphe sokmaktir, kizildeniz yarildimi hayir yarilmadi, ama amac dine suphe sokmaktir.

daha bir suru ozle ilgili olmayan , rivayet, hikaye, zirva. bunlari okumak ogrenmek ve yaymak , dinen yasaktir. ancak didigim gibi gunumuz 3 dininin %99 u bu yuzden putperets olmustur. cunku ozu unutmuslardir.

Adam gidip, bilmemne yatirindan medet umuyorsa , o adam put peresttir.

Bu din bunu yok etmek icin geldi ama insnalar islamiyetide daha oncekiler gibi carpittilar. Kur'ani degistiremediler, ancak kur'an diger kitaplarin arasinda oyle bogdularki, insanlar kur'an yerine bu kitaplarla amel eder oldular, bakiniz mezhepler.

Siz bu dinin ana ilkesini bilmiyorsaniz size her sey anlamsiz gelecektir.

Hz. muhammed (SAV) bir insandir, , kendi bunu bizzat belirtmistir, bir cok hatasi olmustur, ancak zaten o hatasiz ve kusursuz kilinmamistir, Ancak Muhammed'in yeniden insa ettigi tek bir Allah inanci kusursuzdur ve ebedidir.

once yunanlilar, sonra romalilar, daha sonra hristiyanlar, daha sonrada araplar,

yahudiligi yok etmek icin ellerinden geleni yaptilar, Ama Allah'in dinini ve tek bir Allah inancini silahlarla yokedemezsiniz, yahudiler kackez yok olmanin kiyisindan donduler, anacak ilk Allah dinini savundular,

Ayni sekilde hristiyanlik ve muslumanlikta eger bir gun ciddi bir yok edilme tehlikesi yasarsa, son damla kana kadar savunulacaktir.

bunlar hak dinleridir, tek bir Allah'a iman etmek icin gonderilmistir.

temeli 5000 yil a dayanmaktadir. bu gunumuzdeki insanlik ve bati modern tarihinin tamamidir. bu dinler bizim uygarligimizla beraber var oldular. ve sonsuza kadarda oyle ayasacaklardir.
Mesih
sedat,

Argümanın iki yönden eleştirilebilir.

1. orhan11 bu topikte genel bir şeyden değil, tek bir somut şeyden bahsetmiş. Halife Ali ile peygamber arasında geçen konuşmayı aktarmış. Buradan da ya peygamberin yahut o bilgilerin buraya kadar gelmesinde emeği geçenlerin palavracı olduğu sonucuna varmış. Anlatılan şeylerin masaldan ibaret olduğu konusunda anlaşılırsa orhan11 haklıdır. Yok ben gerçekten o şeylere inanıyorum dersen inanırsın, senin seçimin.

2. Allah'ın varlığına inanmanın iyi olması bir şeydir, Allah'ın var olması başka bir şey. Eğer Allah varsa, ona inanmak ve inanmamanın iyi olup olmadığı tartışılır. Aynı şey Allah'ın olmadığı durum için de geçerlidir. Neticede, Allah'ın varlığıyla ona inanmanın iyiliği bağımsızdır. Ateizm Allah'ın varlığını kabul etmemektir. Yani konu senin bahsettiğin gibi inanmanın gerekliliği üzerine değildir. Konu, onun var olup olmadığı üzerinedir. Elbette bunlar senin söylediklerinin yanlış şeyler olduğunu göstermiyor. Amacım sadece konunun bu olmadığını belirtmekti.

sevgiler..
Mesih..
orhan11
Sedat,

yazinin temelini dayandirdigin Ibrahim denilen kisinin gerceketen yasadigi hakkinda hic bir kanit yoktur. Tek kanit kutsal dedigin kitaplardir. Kutsal kitaplarin tamami palavra oldugundan, kanit sayilmaz.. Ibrahim, dinlere kanit olusturmak icin uydurulmus hayali bir sahsiyettir... Bu hayali sahsiyet, yine din kitaplarinda anlatildigi kadariyla sahsiyetsiz biridir. Ornegin karisi kiz kardesidir..

Tekrar konumuza donup ozetleyelim; dinler tamamen yalan ve palavralarla dayanan ilkel, cag disi olusumlardir. Tum insanlik icin zararlidirlar ve zorunlu olarak kurtulunmalari gerekmektedir...
mavera
Oğuz,
Hadis deyince Müslümanlar bu söylentileri, Mübarek Saygın kişilerin Ağzından çıkmış Kutsal sözler gibi okuyor, ve hatta bu sözlerle bakıp yaşam biçimlerini şekillendiriyorlar.
Oysa Aklı başında bir insan, anlatılanlara baktığında; Hadis denen söylentiler, O dönemin kenar köşe sohbetleri, dedikoduları, hatta kimileri Muhammedi tiğye almak için bile söylenmiş olabilir! Muhtemelen yukarıda, benim verdiğim Sar'alı kadın örneğinde; İbn-i Abbas, İbn-i Ebu Rebbah'la kafa yapıyor olabilir... smile.gif

Düşünebiliyormusunuz , sokak dedikoduları, O böyle demiş, şu şöyle demiş, Arap'ın çadır sohbetleri, bildiğimiz kahve, sokak muhabbet (geyik)leri, Mubarek sözler diye, ciltler dolusu kitaplara malzeme olmuş, Bizden bu geyik sohbetlere, palavralara inanıp saygı duymamız bekleniyor. Tarih'i belge olması bile mümkğn olmayan söylemler, muberke sözler olmuş, Vah vah...
Ne acıdır ki; Ben de, bu kitaplara epeyce Para verdim...

Eski dinlere gelince, Öncelikle Sümerleri ve tibet dinlerini incelemek gerekir..
orhan11
""Ne acıdır ki; Ben de, bu kitaplara epeyce Para verdim...""

Ben de ayni sekildeyim. Bir kitapciya girdigimde, onelemez bir sekilde bu zirvalarin bulundugu reyonlara gidiyorum.. Kutuphanemde bunlara ayirdigim bolum oldukca zengin.. Ustelik babamdan kalan, benzer icerikli bir cuval kitap daha var... Merak iste. Ama adamin basina ne gelirse meraktan geliyor zaten..

(NOT: dusunsene, Hans von Ayberg denen sahtekarin, zig-zag ogretileri bile bende var.. Ne geregi varsa?)
anibal
Vallahi, bende hiç yoksa bir kamyon vardı. Yarısını bir şekilde, odun, dolgu malzemesi olarak değerlendirmeyi becerdim. Amma hala en az yarısı duruyor. Kargosunu karşılayacak olan varsa, göndereyim bir kaç, beş on vs. koli..
orhan11
Allah razi olsun, ben almayayim.. Zaten bendekiler beni dusunduruyor.
mavera
anibal,
Bence kitapları atma, yakma, ben kaybolan, sağada solda kalmış eksik ciltlerin peşine düştüm... hatta geçenlerde sahafları dolaşıp Eski baskı Kur'an meali aradım..
nedenine gelince, internetteki çeviriler değişime uğramaya başladı, örnek Elmalı meal'inde açılan parantezler.. ve diyanetin eski basımları ile internette verdikleri ayetler arasındaki farklılıklar..
Ayrıca bir Din'le ilgili bir konu için Hadis kaynağı vs. gibi bir dökümanı müslümanların kendi internet sitelerinden alıntı yapıp örnek versek bile,
bunlar Turan Dursun uydurması deyip, şark kurnazlığı ilealıntıyı karalamaya, küçümsemeye çabalamaktadırlar..
böyle durumlarda, kitapların el altında olması önem arzediyor; Ayşe olayında Buhari ansiklobedisinden 8 sayfayı tarayıp forumda verdiğim gibi. daha önce de elimdeki eski basım Kur'an sayfası tarayıp, forumda verme ihtiyacı doğmuştu.
bu tartışmalara bitmeyeceğine göre, kitaplar lazım olmaya devam edecek.
sedat
Hz. Ibrahim hristiyanlar ve yahudiler tarafindan etraflica arkeolojik olarak arastirilmis, ve yasamina dair izlere ulasilmis, ayrica incil belirtildigi sekilde UR (IRAK TA eski sumer) sehrinde dunyaya geldigi sonra harrana daha sonrada ortadoguya gocettigi bulunmus. bu national geographic magazinede 2-3 sayinin konusudur, (80 li ve 2000 li yillarda)

ayrica bir cok bagimsiz arkeoloji bolumununde yayinlari vardir.

Hz. Ibrahimin esinin adi sarah idi ve kiz kardesi felanda degildi,

hz. ibrahim, Sumerde var olan tanri inancini politeizmden bizim monoteizmimizie donusturdu.

Hz. ibrahim gercek bir tarihi kisiliktir, ( kanitlar %100 degildir ) ama Austrula pthecus kayitlarida %100 degildir. ama ben Austrulapithecusun varligina inaniyorum.

Hz. ibrahim, kanitlari, ise Israil devleti, tevrat ve incil ve kur'an gibi tarihi kitaplar( eger bunlara ateist acidan bakacaksaniz bu kitaplar tarihi kitaplardir)

ve arkeolojik kalintilar.

yahi orhan11cum burak dedigi dogru be canim.

sen gercektende salliyon .
orhan11
Sallamaya devam ediyorsunuz Sedat bey... Bakalim;

""Hz. Ibrahim hristiyanlar ve yahudiler tarafindan etraflica arkeolojik olarak arastirilmis, ve yasamina dair izlere ulasilmis, ayrica incil belirtildigi sekilde UR (IRAK TA eski sumer) sehrinde dunyaya geldigi sonra harrana daha sonrada ortadoguya gocettigi bulunmus. bu national geographic magazinede 2-3 sayinin konusudur, (80 li ve 2000 li yillarda)""

Hala Ibrahim hakkinda bir takim bilgilere ulasildigini sallayip durmayin.. Bu sekilde ulasilmis hic bir bilgi YOKTUR... Ibrahim dinler icin onemli bir sahistir. Onun hakkinda bulunacak kanitlar cok degerlidir. Boyle bir kanit dunya tarihin kokten sallar.. Ama siz kanitsiz salliyorsunuz.. Yapmayin...

Eski Ahit'te Ibrahim meselleri anlatilir. Ur kentinde dogdugu, Harran'da yasayip Sodom'a gittigi falan hep Eski Ahit'in anlatimlaridir.. National Geographic bu anlatimlara gore Ibrahim'in yolunu takip edip, izini aramaya calistiysa da ancak avcunu yalamistir...

""Hz. Ibrahimin esinin adi sarah idi ve kiz kardesi felanda degildi,""

Bilmiyorsan, susacaksin. Bilmeden ahkam kesmek olmuyor...

Eski Ahit Tekvin kitabi BAP 20;

(Ozetliyorum)

Ibrahim karişsi Sara'da yaninda olmak uzere Cerar'a gider. Gerar krali Abimelek kadinlara duskundur. Bunu duyan Ibrahim Abimelek kendisine zarar vermesin diye karisi Sara'yi kardesim diye tanitir. Abimelek karisini el koyar ve yataga atar. Tam isi bitirecekken Allah mudahale eder ve karisini Ibrahim'e geri vermesini soyler. Abimelek sabah olunca Ibrahim'e karisini teslim eder. Teslim ederken Abimelek, bana gunah isletecektin diye Ibrahime serzeniste bulunur. Bunun uzerine Ibrahim Abimelek'e Sara ile ilgili sunu soyler;

Tekvin Kitabi BAP 20/12 - Ve gercekten de kizkardesimdir, kendisi babamin kizidir, fakat annemin kizi degildir; ve benim karim oldu.


Sara Ibrahim'in nesiymis? Ogrendiniz mi Sedat bey?

(Neden bu dindarlar hic bir seyi bilmezler, hep mi biz ogretecegiz bunlara...)


(NOT: LUT, Ibrahim'in kuzenidir. Kuran'da da adi gecen bu LUT denilen peygamber musvettesi de, kizlariyla ensest yapmis, her iki kizindan da cocugu olmustur...)

"""Hz. ibrahim gercek bir tarihi kisiliktir, ( kanitlar %100 degildir ) ama Austrula pthecus kayitlarida %100 degildir. ama ben Austrulapithecusun varligina inaniyorum.

Hz. ibrahim, kanitlari, ise Israil devleti, tevrat ve incil ve kur'an gibi tarihi kitaplar( eger bunlara ateist acidan bakacaksaniz bu kitaplar tarihi kitaplardir)

ve arkeolojik kalintilar."""


Yukarida da soyledigim gibi, Ibrahim denen masal kahramani hakkinda hic bir kayit ve kanit yoktur. Kanit ve kayit olarak gosterdigin kitaplar, sahislar tarafindan uydurulmus din kitaplaridir. Hic bir resmi huviyeti ve ciddiligi olmayan bu kitaplari kanit olarak ancak sizin mahallenin imamina sunabilirsin..

Br masal kahramani olan Ibrahim'in kurdugu hic bir sey yoktur. O bir masal kahramanidir, ustelik kendinden dogan minicik bebegi ile cariyesini cole olmeleri icin ac susuz atan ahlaksiz bir masal kahramani..
sedat
senin bahsettigin cerar incil kayitlarindaki misir dir, Ibrahim kabilesi ile beraber misira , kuraklik nedeni ile goc edince, sara nin guzelliginin misirda basina dert acacagini ve belkide bu yuzden olmadik islerin basina gelecegini dusunmus, ve sara yi kizkardesi gibi tanitmistir, bunun uzerine erkeklerden biraz olsun sakinmistir, ancak yinede firavun sara yi alikoyar ancak ellesmez, daha sonra isin gercek yuzu ortaya cikar,, firavun tecavuzcu coskun olmadigi icin, ibrahime niye benden gercegi sakladin benim amacim oyle bir sey degildi der, ancak bu yalan dan hoslanmaz ayrica birtakim olaylarinda eklenmesi ile, sarayi geri Ibrahime veriri ve misiri terk etmelerini ister.

ibrahim bu benim kizkardesimdir dememistir, cunku sara ile tanismalarina dair hikayede boyle bir kardeslik hatta kan bagindan bahsedilmiyor.

okumak istiyorsan, hz ,ibrahim sara ile ilgili kitaplar ve tarihi kaynaklar vardir okursun, bensana ac britannica yi, ac felanca yazari ac sunu bunu demem, bul oku abi, ama ibrahimi ensestci yaptin ciktin hos degil.
orhan11
Sedat, cahilsin bu cahilliginle ahkam kesmekten de geri kalmayan bir kafasizsin. Hic bir seyden haberin yok, kuru kuruya aptalca konusup duruyorsun...

Sara Ibrahim ile Gerar'a gitmeden once Tanri ona bir cocuk verecegini mujdelemistir. Bu habere Ibrahim katila katila gulmustur. Cunku Sara o sirada tam DOKSAN yasindadir (Eski Ahit Tekvin kitabi BAP 17 Ayetler 15-16-17-18-19). Bilmiyen ama ahkam kesmekten geri kalmayan herif; DOKSAN YASINDAKI KADIN GUZEL OLSA NE OLUR KAFASIZ!!! Bir de yazmis, guzelligi basina dert olur diye kizkardesim dedi diye..

Behey kafasiz, sana resmen Ibrahim'in agzindan cikmis Ayet'i gosteriyoruz. Adam babadan bir kardesiz diyor Sara icin. Ibrahim bile itiraf etmis, sen neyinle, hangi huviyetinle durumu duzeltiyorsun hiyar!

Abimelek gece Sara'yi dudukleyecekken Tanri gorunur ve gunah isledigini, cunku Sara'nin baskasinin karisi oldugunu soyler. Bundan korkan Abimelek ertesi gun Ibrahim'e karisi Sara'yi getirir ve neden kardesimdir dedin diye sitem ettiginde Ibrahim, "gercekten de babadan bir kardesimdir" der.. Bunu birinci ve ilk kaynak Tevrat boyle soyluyor, kafasiz herif hala kardesi degildir diye burada iddia yurutuyor..

Cuhelaya biz dogrudan kaynagindan bilgi getiriyoruz, o ise utanmadan bana okumami oneriyor.. Ulan bir daha karsima cikip tepemi attirma.. daha agir konusurum..
anime
QUOTE(orhan11 @ Feb 1 2006, 02:55 PM) *


Onun hakkinda bulunacak kanitlar cok degerlidir. Boyle bir kanit dunya tarihin kokten sallar.. Ama siz kanitsiz salliyorsunuz.. Yapmayin...

ne cevap ama
sedat
orhan11

yine yanlissin, bi daha oku ayetleri, diyorki, Ibrahim, misira gencken gitmistir, ibrahimin cocgu yani sara 90 yasindayken olan hadise ibrahim israil topraklarina dondugunde gecer niyemi , cunku, firavun Ibrahime misiri terketmesini istediginde yanina biraz azik ve koleler verir o kolelerden biride hacer dir, , doner israile yerlesir , ve orada ilk coccugu hacer den olur ishmael( islamil) daha sonra srardan cocuk sahibi olunur buda sara 90 veya tam oyasi hatirlamiyoru o zamanlarda olur, yani misirda veya baska bir yerde degil artik ibrahim son yurduna yerlestiginde olur.

sevgili orhan11 , senin bana bir sey okumana gerek yok, ayrica firavunu tecavuzcu coskun gibi tanitma, herkes sen degil oyle disi kopek gorunce ziki kalkmiyor, illa her hikayeye porno haline getirmen gerekmiyor.


Genesis

11:26 And Terah lived seventy years, and begot Abram, Nahor, and Haran.

11:27 Now these are the generations of Terah. Terah begot Abram, Nahor, and Haran; and Haran begot Lot.

11:28 And Haran died in the presence of his father Terah in the land of his nativity, in Ur of the Chaldees.

11:29 And Abram and Nahor took them wives: the name of Abram's wife was Sarai; and the name of Nahor's wife, Milcah, the daughter of Haran, the father of Milcah, and the father of Iscah.

Genesis

12:2 And I will make of thee a great nation, and I will bless thee, and make thy name great; and be thou a blessing.

12:3 And I will bless them that bless thee, and him that curseth thee will I curse; and in thee shall all the families of the earth be blessed.'

12:4 So Abram went, as the Lord had spoken unto him; and Lot went with him; and Abram was seventy and five years old when he departed out of Haran.

12:5 And Abram took Sarai his wife, and Lot his brother's son, and all their substance that they had gathered, and the souls that they had gotten in Haran; and they went forth to go into the land of Canaan; and into the land of Canaan they came.

12:6 And Abram passed through the land unto the place of Shechem, unto the terebinth of Moreh. And the Canaanite was then in the land.

12:7 And the Lord appeared unto Abram, and said: 'Unto thy seed will I give this land'; and he builded there an altar unto the Lord, who appeared unto him.

12:8 And he removed from thence unto the mountain on the east of Beth-el, and pitched his tent, having Beth-el on the west, and Ai on the east; and he builded there an altar unto the Lord, and called upon the name of the Lord.

12:9 And Abram journeyed, going on still toward the South.

12:10 And there was a famine in the land; and Abram went down into Egypt to sojourn there; for the famine was sore in the land.

12:11 And it came to pass, when he was come near to enter into Egypt, that he said unto Sarai his wife: 'Behold now, I know that thou art a fair woman to look upon.

12:12 And it will come to pass, when the Egyptians shall see thee, that they will say: This is his wife; and they will kill me, but thee they will keep alive.

12:13 Say, I pray thee, thou art my sister; that it may be well with me for thy sake, and that my soul may live because of thee.'

12:14 And it came to pass, that, when Abram was come into Egypt, the Egyptians beheld the woman that she was very fair.

12:15 And the princes of Pharaoh saw her, and praised her to Pharaoh; and the woman was taken into Pharaoh's house.

12:16 And he dealt well with Abram for her sake; and he had sheep, and oxen, and he-asses, and men-servants, and maid-servants, and she-asses, and camels.

12:17 And the Lord plagued Pharaoh and his house with great plagues because of Sarai Abram's wife.

12:18 And Pharaoh called Abram, and said: 'What is this that thou hast done unto me? why didst thou not tell me that she was thy wife?

12:19 Why saidst thou: She is my sister? so that I took her to be my wife; now therefore behold thy wife, take her, and go thy way.'

12:20 And Pharaoh gave men charge concerning him; and they brought him on the way, and his wife, and all that he had.

genesis



Burada genesisde

Sarai hz. ibrahim kiz kardesidir yazmiyor iyi oku,

20:1 And Abraham journeyed from thence toward the land of the South, and dwelt between Kadesh and Shur; and he sojourned in Gerar.

20:2 And Abraham said of Sarah his wife: 'She is my sister.' And Abimelech king of Gerar sent, and took Sarah.

20:3 But God came to Abimelech in a dream of the night, and said to him: 'Behold, thou shalt die, because of the woman whom thou hast taken; for she is a man's wife.'


20:4 Now Abimelech had not come near her; and he said: 'Lord, wilt Thou slay even a righteous nation?

20:5 Said he not himself unto me: She is my sister? and she, even she herself said: He is my brother. In the simplicity of my heart and the innocency of my hands have I done this.'

20:6 And God said unto him in the dream: 'Yea, I know that in the simplicity of thy heart thou hast done this, and I also withheld thee from sinning against Me. Therefore suffered I thee not to touch her.

20:7 Now therefore restore the man's wife; for he is a prophet, and he shall pray for thee, and thou shalt live; and if thou restore her not, know thou that thou shalt surely die, thou, and all that are thine.'

20:8 And Abimelech rose early in the morning, and called all his servants, and told all these things in their ears; and the men were sore afraid.

20:9 Then Abimelech called Abraham, and said unto him: 'What hast thou done unto us? and wherein have I sinned against thee, that thou hast brought on me and on my kingdom a great sin? thou hast done deeds unto me that ought not to be done.'

20:10 And Abimelech said unto Abraham: 'What sawest thou, that thou hast done this thing?'

20:11 And Abraham said: 'Because I thought: Surely the fear of God is not in this place; and they will slay me for my wife's sake.

20:12 And moreover she is indeed my sister, the daughter of my father, but not the daughter of my mother; and so she became my wife.

20:13 And it came to pass, when God caused me to wander from my father's house, that I said unto her: This is thy kindness which thou shalt show unto me; at every place whither we shall come, say of me: He is my brother.'

20:14 And Abimelech took sheep and oxen, and men-servants and women-servants, and gave them unto Abraham, and restored him Sarah his wife.

20:15 And Abimelech said: 'Behold, my land is before thee: dwell where it pleaseth thee.'

20:16 And unto Sarah he said: 'Behold, I have given thy brother a thousand pieces of silver; behold, it is for thee a covering of the eyes to all that are with thee; and before all men thou art righted.'

20:17 And Abraham prayed unto God; and God healed Abimelech, and his wife, and his maid-servants; and they bore children.

20:18 For the Lord had fast closed up all the wombs of the house of Abimelech, because of Sarah Abraham's wife.
orhan11
Sana bosuna kafasiz demiyorum...

Sara'nin 90 yasinda oldugunu anlatan Ayet'ler Tekvin kitabinin 17. BAP'indadir.. Abimelek'in Sara'ya sulanmasi ve Ibrahim'in Sara icin kardesimdir demesi ise 20. BAP'ta gecer.. Yani Tanri'nin Sara'ya doksan yasinda cocuk doguracagini mujdeledigi olay, Abimelek meselesinden oncedir. Senin kalin kafanin almamasi benim sorunum degil.. Ama su var ki sayemde bir seyler ogreniyorsun.. Bak sallamayi biraktin arastirmaya basladin.. Aferim ilerliyorsun.. Daha sana coook seyler ogretecegiz..

Yukarida Ibrahim ile Sara kardes degildirler diye inat ediyordun. Tekvin kitabinin 20. BAP'inin Ingilizcesini vermissin. Ama okumamissin. Cok ayip...

Ne diyor su Ayet;

20:12 And moreover she is indeed my sister, the daughter of my father, but not the daughter of my mother; and so she became my wife.


Ingilizce bilmiyorsan neden Ayet'lerin Ingilizcesini yapistirdin?
deist
Sedat , İbrahim’in gerçekten yaşadığını yine kutsal denen kitapları kanıt göstererek kanıtlamaya çalışmak gibi bir gaflet içindesin.
Bir iddian varsa ‘gerçek tarih’ten kanıt göstermelisin. Uyduruk Tevrat tarihinden değil. Tevratın ne kadar gerçekçi bir tarihi anlattığını tevratı okuyarakta görebilirsin.
Sen okumana rağmen inanıyorsan senin aklından şüphe ederim.

Tarih dinlerin gerçekliğini kanıtlamaz. Yalan olduğunu kanıtlar.
Göster bakalım tarihten ordusuyla birlikte suda boğulan firavunu , hayvanlarla konuşan Yahudi krallını.
Çok eskilerden bir replik vardı ; “Tarih affetmez , ama trafik hiç affetmez diye”
Biz trafik kısmını bir kenara bırakalım , tarih gerçektende affetmez. Milyarların inancını bir anda yalanlar. Tevrat ve Kuran’daki kıssaları yalanladığı gibi.
Bu basit görünüm sadece metinlerden oluşur. Resim ve Daha Fazla Bilgi Görmek İçin Forumun Normal Haline Geçmeniz GerekmektedirBuraya Tıklayın.