Daha önce tartıştığımız Bu tip topicleri arada bir açıyoruz malum yeni katılımcılar geliyor.
Ömer birgün muhammede gidip "Ben mahvoldum, helak oldum" der.Muhammed ne oldu diye sorar. Ömer karısı ile sevişirken arkadan yaklaşmıştır.Kimi hadislere göre muhammede sadece ömer değil başka sahabelerde aynı sorundan dolayı başvururlar. Neyse ayet gelir ve sorun biter.
Bakara 223 : Kadınlarınız sizin tarlanızdır.Tarlanıza istediğiniz yerden yanaşabilirsiniz.
Ancak konu islamda bitmemiştir. çünkü ayet Tam açık değildir.Ayetteki hars(tarla) kelimesi ve enna ( zaman veya yer) muğlaklaşmıştır. Kadınınıza istediğiniz zaman yanaşabilirsiniz veya istediğiniz yerden yanaşabilirsiniz anlamlarıda verilebilmiştir.ayetin ve ilgili hadislerin anal sex ( ters ilişki) için helal deyip demedikleri tartışılmıştır.
iki farklı görüş çıkmıştır.
1) Kimileri "kadın tarladır denilirken ürün alınacak yer olarak düşünülmelidir. Yani çocuk(ürün) doğmasına neden olması için vajinal olması şartı ile her pozisyon helaldir" diye düşünmüşlerdir.Ve yahudilerin kadınlara vajinal ama arkadan yaklaşılırsa çocuk şaşı olur iddialarına karşı bu ayetin geldiğini savunmuşlardır.
Elmalılı hamdi yazır bu görüştedir.Sünni kesimin çoğunluğu ayetin anal sex için gelmediği yönündedir.Bakara suresinde kadınlarınıza helal yoldan yaklaşınız ayeti de var.Ama helal yol ne demek, ayet açık değil.
Böyle düşünenlerin savlarını ispatlamak için kullandıkları hadis ve ayetlerden bazıları
"Allah Teâla bir kadınla ya da bir ekekle dübüründen temasta bulunan kimseye (kıyamet günü) rahmet nazarıyla bakmaz.” hadis
"Karısına dübüründen temasta bulunan kimse küçük livata yapmış olur."Hadis
"İyice temizlendikleri vakit Allah'ın size emrettiği yerden onlara(kadınlarınıza) varın."Ayet.
2) kimileride "kadınlar tarladır derken sulanabilecek anlamı çıkartırlar. yani erkeğin boşalmasını sağlayabilecek her durum helaldir." derler.
Ve ömerle ve diğer sahabelerle ilgili hadislere bakarak anal sex caizdir demişlerdir.Şii alimlerin çoğunluğu bunu kabul ederler.ama tavsiye etmezler. Zina tehlikesi varsa uygulanabilir derler.
İmam Suyutiye göre ; bu ayet ve ilgili hadisler anal sex ( ters ilişkiye) izin vermektedir.suyuti, lübabü'n nükul. bakara 223.
İmam Humeyni'ye göre ; Kadın hayızlı iken erkeğin zina etme riski var ise erkek karısınına anal sex uygulayabilir.Caizdir.Humeyni fetvasını bu ayete dayanarak vermiştir.
Anal sex için caizdir diyen kimi sünni alimler de var.Alttaki hadislerden bakılabilir.
bu şekilde düşünenlerin ayet ve hadis delillerinden bazıları
Hicr 71 ayeti.
Lut'un kendi kavmine, kapısına yığılıp oğlan zannettikleri melekleri malum maksat için istediklerinde, "İşte bunlar, benim kızlarım; eğer yapmak istiyorsanız." (Hicr, 71) demiştir. Lut onların kadınların cinsel organlarına ilgi duymadıklarını bile bile kızlarını onlara takdim etmiştir. Buradan da Hz. Lut’un, zarureten kızlarıyla evlenip isterlerse onlara arkadan yaklaşmalarını önerdiği anlaşılmaktadır. Yoksa onlar kadın cinsine sahiptiler, hem de onlara rağbet etmiyorlardı. Kuranda bu hükmü nesheder niteliğiyle başka bir ayet de yoktur. Lut'un bu davranışı (herhalde) bunun bir zaruretten kaynaklandığını gösteriyor.Yani zaruret halinde anal sex caizdir.
kimi hadisler(sünni kaynaklardan)
Rivayete göre, (Ömer b. Hattab'ın oğlu) Abdullah İbn-i Ömer, (Maliki mezhebinin imamı Malik b. Enes, meşhur sahabi Ebu Said el-Hudri ve başkaları, kadınlarla ters ilişki kurmakta bir sakınca görmezlerdi ve bu hususta "Kadınlarınız sizin tarlanızdır." ayetini delil kabul ederlerdi. Hatta, İbn-i Ömer'in: "Bu ayet, kadınlarla ters ilişki kurmanın caizliğini vurgulamak için inmiştir." dediği de rivayet edilmiştir. Sözgelimi meşhur sünni alimi Suyuti "ed-Durr-ul Mensur" adli eserinde, başka bir Sünni alim olan Darekutni'nin "Garaib-i Malik"te Nafi'ye dayandırarak şöyle rivayet ettiğini nakleder: Bir gün Abdullah İbn-i Ömer bana dedi ki, "Ey Nafi, şu mushafı al ve beni dinle." "Kadınlarınız sizin tarlanızdır; tarlanıza dilediğiniz gibi varın." ayetine kadar okudu ve bana şöyle dedi: "Biliyor musun ey Nafi, bu ayet kimin hakkında inmiştir?" "Hayır," dedim. Dedi ki "Karisi ile ters ilişki kuran Ensar'dan bir adam hakkında inmiştir; adamın bu tavrını halk yadırgadı. Bunun üzerine yüce Allah: "Kadınlarınız sizin tarlanızdır; tarlanıza dilediğiniz gibi varın." ayetini indirdi." Dedim ki: "Adam karısının cinsel organına yanaştığı için mi yadırganmıştı, yoksa karısının makatından yanaştığı için mi?" "Hayır, karısının mak'atından yanaştığı için yadırganmıştı "dedi." Bu görüş, bir çok kanaldan İbn-i Ömer'e dayandırılmıştır. Meşhur Sünni tarihçi İbn-i Abdulbirr der ki: "İbn-i Ömer'e dayandırılan bu rivayetler sahihtir. Onun meşhur görüşüdür." Yine "ed-Durr-ul Mensur"da, İbn-i Raheveyh, Ebu Ya'la, İbn i Cerir, et-Tahavi "el-Müşkil'ül-Asar" adlı eserde, Ibni Mürdeveyh hasen bir rivayet zinciriyle Ebu Said el-Hudri'den şöyle rivayet ederler: "Adamın biri karısı ile ters ilişki kurmuştu. Halk adamın bu tavrını normal karşılamadı. Bunun üzerine: "Kadınlarınız sizin tarlanızdır; tarlanıza dilediğiniz gibi varın. " ayeti indi." Aynı eserde, el-Hatib, Malik'in ravilerinden Ebu Süleyman el-Cevzecani'nin şöyle dediğini belirtir: "Malik'ten eşlerle anüsten cinsel ilişki kurma hakkında bir soru sordum; bana dedi ki: "Şimdi böyle bir ilişkiden dolayı gusül aldım!!" Adı geçen eserin bir yerinde, Tahavi İsbağ b. Ferec'ten, o da Abdullah b. Kasım'dan şöyle rivayet eder: "Dinimle ilgili olarak kendisine uyduğum hiç bir üstadımın, bu işin, yani kadınlarla anüsten ilişki kurmanın helal oluşundan şüphe ettiğine rastlamadım. "Kadınlarınız sizin tarlanızdır:" Bundan daha açık bir hüküm olabilir mi?"
Kuranın apaçık arapça indirildiği kimi ayetlerde yazar. Ama büyük islam alimlerinin böyle bir konuda bile zıt fetva verebilmeleri her hali ile kuranın apaçık bir kitap olmadığını, kendisini zorlayanın istediği şekilde fikirler üretebileceği göstermektedir.
Bakalım ateistforum müslümanları anal sex için ne diyorlar.
Gozel...
Sen galiba okuz altinda BUZUK ariyon...
LUD suresini bilmenmi sen yaw...
O getirdiklerini birakta...
LUD suresine bak bakalim neler yazar...
Getirde bizde sayende bilgi sahibi olalim ne dersun?...
Ayet gayet acik yoruma bile gerek yok. kadinlar tarlaniz istediginiz yerden girin. bu ahlaksiz din de kadinin yeri yok. tarlalar gibi ekiliyor biciliyor
dikkat edilecek diger olay bu ayettte kime seslenilmektedir? erkeklere
bu kitap kadinlar icin degil sorarim muslo bayanlara ne yemeye bu dine inanirsiniz. ekilmek bicilmek asagilanmak horlanmak icin mi .
muslo bayan var mi aramizda ?
orhun hadise meraklı olan biz deiliz.
biz kuranı apaçik anlıyoruz. anlamayanların yapdığı yorumlar bunlar.
daha nekadar açık olacak. allahın kadınları tarla diye tarif ediyor.
kolay anlaşılsın diye yoksa tarifde allahın suçu yok. müsloların gerzek olduunu oda bildiinden öyle tarif ediyor.
ve diyorki bu tarlayı neresinden isterseniz sulayın yahu.
anal oral nerden istersen.
kadın değil tarla.
kadının adı var yani.
kimliği tarla.
tarlalar sulanmalı.
Merovenj denen soysuz forum müsveddesini ne zaman forumdan kullanılmış bir prezervatif gibi sıyırıp atacaksın çok merak ediyorum..???
Doğrudur..Müslodur ..ne yapsa yeridir...
Ama bir de eşeğinkine su kaçırmak diye bir deyim vardır..Ar damarı dünden çatlamış bu takkeli farenin , artık cerahat arz etmesine müsaade edilmemeli..Aksi taktirde apse oluşur..benden söylemesi..
HACI ALİ VE MAVERANJ,
tamamen islami bir tartışma konusunda neden hakaret ediyorsunuz. Bakınız açtığım topic konusunu tekrar okuyunuz. Hakaret olabilecek bir kelime var mı. Tamamen şii ve sünni alimlerin yazılarından derledim.
Siz müslümanların kendi aklı yok mu. alimlerinizin tartıştığı bir konuyu önünüze koyduğumuz zaman tek yapabileceğiniz bize küfretmek mi.( hacı ali için değil diğer kişi için)
Ciddi ciddi sizin fikrinizi soruyorum müslüman kardeşlerim,
Tek hücreli canlı veya terliksi hayvan değilsiniz insansınız.
işte ayetler, işte hadisler, işte farklı islam alimleri fetvaları.
sizin fikriniz nedir. sizce Kuran anal sexe onay veriyor mu , vermiyor mu ?
maveranja özel not : hala aileme sövme aşamasındasın. Diğer değerlerimide yazmıştım.Tamamına ne zaman söveceksin.Söverken 2-3 kuran ayeti eklesen daha iyi olur. Hani allahı arkama aldım anlamında )
"Sana kadınların ay halini sorarlar. De ki: O, bir rahatsızlıktır. Bu sebeple ay halinde olan kadınlardan uzak durun. Temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın. Temizlendikleri vakit, Allah'ın size emrettiği yerden onlara yaklaşın. Şunu iyi bilin ki, Allah tevbe edenleri de sever, temizlenenleri de sever. Kadınlarınız sizin için bir tarladır. Tarlanıza nasıl dilerseniz öyle varın. Kendiniz için önceden (uygun davranışlarla) hazırlık yapın. Allah'tan korkun, biliniz ki siz O'na kavuşacaksınız. (Yâ Muhammed!) müminleri müjdele!" (Bakara Suresi : 222- 223)
Helal olan yere ekin tarlası diyor. Yani çocuk yetişen doğum olan yer. bunun dışında herhangi bir yerden varmak haramdır...,
Gozel...
Akilli adamlar akilli konusurlar...
Bunlar CAHIL kisilerin konusmalari...
Ben senden daha akilli seyler beklerdim...
Ama gercekten sen beni sukutu hayale ugrattin...
Ne ise sen gene sevdigin konuna devam et...
bazı şeyleri verirken hadisleri daha objektif almak lazım.
"kadınlara arka taraftan yaklaşmayınız" Tirmizi rada.ahmed müsned
"karısına arkasından gelen melundur" Ahmed.tirmizi.nesai,ibni mace
"karısına arka taraftan gelen kişi hakkında rasulullaha sorulunca; "O küçük livatacıdır" buyurdu. Ahmed müsned
İslamda ters ilişki kesinlikle haramdır nedense el velehan recm(evli ise) edileceğini söyleyen alimleri yazmıyorsunuz. ikincisi bu hadisleri niye yazmıyorsun?
ferbay,
yüzlerce hadis yazacak durumda değiliz.İki görüşün iddialarına destek olarak belirttiği hadis ve ayetlerden örnek verdim. ilk Topik mesajını iyi oku lütfen.
sünni alimler arasında analsexe cevaz veren vardır. şii alimlerin çoğu verir.sistani ve humeyninin fetvaları var.
Bu nedenle konu islamda tartışmalıdır. Sen anal sex haram dedin. kendi fikrini söyledin. teşekkür ederim.
"Helal olan yere ekin tarlası diyor. Yani çocuk yetişen doğum olan yer."
..............
şapşal müslümanın biri böyle yorum yapmış . hiç bir müslümanda bu ayıpın farkına varmamış.hatta bu ayıbı devam ettirmiş. yuh be size !! vallahi yuh !!
ayette kadına tarla benzetmesi yapılışının nedeni,kadının verimli oluşudur.yani verimli olan,tarla olan,kadının kendisidir.cinsel organı değil.eğer şapşal müslümanın yaptığı benzetme doğru olsaydı,ayet şu şekilde Türkçeye çeviri yapılırdı "kadınlar sizin vajinanızdır.onlara istediğiniz gibi dalın"
tarla benzetmesi incildede geçer.incilde ki tarla benzetmesinin anlamı dünyadır !!incildeki bu benzetmeyi baz alırsak (ki yalnış olmaz),"kadınlar sizin dünyanızdır" anlamı yüklenilebilir.dünya,bir başka deyimle tabiat ana da dişidir.doğurgandır.verimlidir.
ayetin devamında,erkeklerden tarlalarına ekin ekmeleri anlatılır.tabiki bu da bir benzetidir.ayette erkeklerin gelecekleri ile ilgili hazırlık yapmaları söz konusudur.yani çocuk !!yani geleceğe yatırım.
yani tarla
yani ekim
yani biçim.....incil okuyun,bu benzetilerin anlamı orada çok güzel,şapşalların bile anlayabileceği şekilde açıklanmıştır.
ne önden,ne arkadan seks diye bir şey anlatılmıyor !!
iyi ki ayette "kadınlar sizin tarlanızdır.istediğiniz gibi ekin,biçin" yazmıyor !!
herhalde bizim yaobazlar kadınlara tırmıkla,çapayla girişirdi.
not: yobazın ateisti,arabisti olmaz.müslümanken yobaz olan,islamdan çıkıp ateist olduğunu iddia ettiğindede yobazdır.eşeğe turan dursun semeri vurmuşlar,eşek gene eşek !!
El-Velehan,
Ömer neden kendisi yalnız gitmiştir Hz. Muhammede, aslında karısıyla birlikte gitseydi daha mantıklı olurdu.
Bence bu soruyu Hz. Muhammede değil kadınlara sormak lazım