Tam Forum Görünümü: KURAN'I OKUMAK ICIN
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
FreeWill
Kuran'i okumak icin en az kac yasinda olmak gerekir?

Nebe-31.32.33
Süphesiz takvâ sahipleri için de basari ödülü vardir.
Bahçeler,baglar,
Gögüsleri tomurcuk gibi kabarmis yasit kizlar,
(DIYANET)

Nebe-31.32.33
Kuşkusuz takva sahipleri için bir kurtuluş var.
Bahçeler var, bağlar var.
Memeleri tomurcuklanmış yaşıt kızlar var.
(ELMALILI)

Simdi diyelim ki 12 yasindaki cocugunuz Kuran'i eline alip okusa, ne yaparsiniz?
Bu ayeti size gosterse, 'Allah burada ne demek istiyor' diye sorsa, ne cevap verirdiniz?

Kucuk bir kiz cocugu bu ayetin anlamini sorsa ne cevap veririsiniz?

SAYGILAR
baracuda
AL-İ İMRÂN SURESİ

511 - Hz. Aişe (radıyallahu anhâ) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) şu mealdeki âyeti okudu: "(Habibim) Sana Kitab'ı indiren O'dur. Ondan bir kısım âyetler muhkemdir ki bunlar Kitab'ın anası (temeli)dir. Diğer bir kısmı da müteşâbihlerdir. İşte kalblerinde eğrilik bulunanlar sırf fitne aramak (ötekini berikini saptırmak) ve (kendi arzularına göre) onun te'viline yeltenmek için onun müteşâbih olanına tâbi olurlar. Halbuki onun te'vilini Allah'dan başkası bilmez, ilimde yüksek gayeye erenler ise; "Biz ona inandık, hepsi Rabbimiz katındadır" derler. (Bunları) salim akıllılardan başkası iyice düşünmez."

Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) ayetin okunmasını tamamlayınca bana şunu söyledi: "Kur'an'ın müteşâbih ayetlerine tâbi olanları gördüğünüz vakit bilin ki onlar Allah'ın ayette haber verdiği kimselerdir, onlardan sakının."

Buhârî, Tefsir, Âl-i İmrân 1; Müslim, İlim 1, (2665); Tirmizî, Tefsir, Âl-i İmrân (2996); Ebu Davud, Sünne 2, (4598).

512 - Said İbnu Cübeyr (radıyallahu anh) anlatıyor: "Bir adam gelerek, İbnu Abbas (radıyallahu anhümâ)'a "Ben Kur'ân'da bazı ayetler görüyorum onlar bana aralarında ihtilaflı geliyor" dedi. İbnu Abbâs (radıyallahu anhümâ): "Nelermiş onlar?" diye sorunca adam şu ayetleri okudu: "Sûr'a üflendiği zaman, aralarında o gün (böbürlenecekleri) soyları sopları olmadığı gibi, (birbirlerinin halini) de soramazlar" (mü'minun, 101). Halbuki şu ayet de var: "Birbirlerine dönüp soruşurlar" (Saffat 27).

Bir ayette şöyle denir: "O gün inkâr edip peygambere baş kaldırmış olanlar, yerle bir olmayı ne kadar isterler ve Allah'tan bir söz gizleyemezler" (Nisa 42). Halbuki şu ayet var: "Sonra, Rabbimiz Allah'a and olsun ki bizler puta tapanlar değildik, demekten başka çare bulamazlar" (En'âm, 23).

Nâzi'ât suresinde: "Ey inkârcılar! Sizi yaratmak mı daha zordur, yoksa göğü yaratmak mı? Ki onu Allah bina edip yükseltmiş ve ona şekil vermiştir. Gecesini karanlık yapmış, gündüzünü aydınlatmıştır. Ardından yeri düzenlemiştir" (27-30) buyuruyor.

Burada göğün yaratılışı yerin yaratılışından öncedir: "Ey Muhammed onlara de ki: "Siz yeri iki günde yaratanı mı inkar ediyor ve O'na eşler koşuyorsunuz! O âlemlerin Rabbi'dir. O yeryüzüne sâbit dağlar yerleştirdi, onu bereketli kıldı. Arayanlar için yeryüzünde gıdalarını normal olarak dört gün (dört mevsim) içinde yetiştirmesi kanununu koydu. Sonra duman halinde bulunan göğe yöneldi. Ona ve yeryüzüne "İsteyerek veya istemeyerek buyruğuma gelin" dedi, ikisi de: "İsteyerek geldik" dediler (Fussilet, 9-11).

Kur'ân'da: "Allah affedici, merhametli oldu", "Allah aziz ve hakim oldu", "Allah işitici ve görücü oldu" denmektedir. Sanki, Allah eskiden böyle olmuş bitmiş gibi ifâde edilmektedir."

İbnu Abbas (radıyallahu anhümâ) şu cevabı verdi: "Sûr'a ilk üflemede onların aralarında hiçbir bağ olamaz, Allah'ın diledikleri dışında herkes gökte olsun yerde olsun bu ilk üflemede baygın düşer. İşte bu baygınlık anında bağ da yok, hal hatır sorma da yok. Sonra ikinci üflemede birbirlerine gelip soruşurlar."

İbnu Abbas devam etti: "...Rabbimiz Allah'a and olsun ki biz puta tapanlar değildik" ayeti ile;

"...Allah'tan bir şey gizleyemezler" ayetine gelince: "Allah Teala ihlas sahiplerinin günahlarını affeder. Bunun üzerine müşrikler: "Gelin bir de "Müşrik değildik" diyelim" derler. Allah da onların ağızlarını mühürler. Vücudlarındaki her bir uzuv yaptığı işleri söyler. O sırada, Allah'ın hiçbir sözü gizlemediği bilinir. O'nun yanında: "İnkâr edenler: "Keşke Müslüman olsaydık" temennisinde bulunacaklardır" (Hicr, 2).

Diğer soruna gelince: Allah yeri iki günde yarattı. Sonra göğe yöneldi, başka iki günde de onu yedi kat olarak tanzim etti, sonra diğer iki günde arzı düzenledi yani yaydı, arzdan su ve otlak çıkardı. Arzda dağlar, ağaçlar, tepeler ve arzla sema arasında bulunan şeyleri yarattı. Bunu Cenab-ı Hakk: "Ardından yeri düzenlemiştir" (Nâziât, 30) kelam-ı şerifleriyle ifade buyurmaktadır. Böylece arz ve içindekiler dört günde yaratılmış olmaktadır. Semâvat da iki günde yaratılmış olmaktadır.

"Allah affedici, merhametli oldu" kelâmına gelince, Allah kendisini bu şekilde isimlemiştir, yani O hep böyle olmuştur ve böyle olacaktır, Allah her ne irade buyurdu ise irade buyurduğu şey mutlaka olmuştur.

Yazık sana, Kur'ân (ayetleri) sana ihtilaflı gelmemeli. Çünkü onun tamamı Aziz ve Celil olan Allah'tandır."

Buhâri, Tefsir, Ha-Mim, Secde (Fissilet) 1.
FreeWill
Alakaya kereviz !...
FreeWill
Hem "sadece Kuran" diye yirtiniyorsunuz, isinize geldimi de bi kamyon dolusu hadis bosaltiyorsunuz tepemize.

Zaten konuyla bile alakasi yok.

Ben de getiririm bi ton hadis, "Yok onlar uydurma" dersiniz hemen.
terliksi
QUOTE(FreeWill @ Jan 8 2007, 11:10 PM) *
Kuran'i okumak icin en az kac yasinda olmak gerekir?

Nebe-31.32.33
Süphesiz takvâ sahipleri için de basari ödülü vardir.
Bahçeler,baglar,
Gögüsleri tomurcuk gibi kabarmis yasit kizlar,
(DIYANET)

Nebe-31.32.33
Kuşkusuz takva sahipleri için bir kurtuluş var.
Bahçeler var, bağlar var.
Memeleri tomurcuklanmış yaşıt kızlar var.
(ELMALILI)

Simdi diyelim ki 12 yasindaki cocugunuz Kuran'i eline alip okusa, ne yaparsiniz?
Bu ayeti size gosterse, 'Allah burada ne demek istiyor' diye sorsa, ne cevap verirdiniz?

Kucuk bir kiz cocugu bu ayetin anlamini sorsa ne cevap veririsiniz?

SAYGILAR

hımmmm
enteresan bir düşünce
belkide haklıdır.benim burda ulu önder NARTKAN moduna girip dalga geçilmeyi hak edenlerle dalga geçtiğime bakmayın
benim islam forum sitelerinde öğrenemedim bir çok şeyi bu ateist arkadaşlar sayesinde öğrendim.
elbette onlar bana birşey öğretmedi.ama bir açıdan da öğretti.
benim Kitabımdan zerre kadar şüphem yok.burda çelişkiymiş oymuş buymuş gibi başlıklara don kişiot gibi atıyorum kendimi.
çoğu zaman ilk anda cevabını bilmesemde Allahın Kitabına öyle sonsuz güvenim varki.Muhakkak bir cevap vardır diyorum.
bana ne kadar çok soru işareti verirlerse o kadar mutlu oluyorum.bunda samimiyim.
burası düşünmeyi bilen insanlar için şuanki islam forum sitelerinden daha etkili
ama ben bunu şuan sadece kendim için söyleyebilirim.
bana çok faydası oldu.
nedenlerine girmeye gerek duymuyorum.onlar bana direkt öğretemeselerde
kırk yıl aklıma gelmeyecek soruları düşündüm.

bu şuna benziyor
bir islam forum sitesi
karlı bir hava olsun
orada gezdiğiniz sürece asla şemsiyeyi keşfedemezsiniz.ihtiyaç duymazsınız
ama burası yağmurlu hava
burda şemsiyeye ihtiyacınız var
kısaca benim donanımım arttı

şimdi bu arkadaşımızın söylediği konuya gelelim.
evet Kuran bir çocuk için ne kadar uygun.algısı bilgisi yeterli seviyede olmayan bir çocuk
Kuran ile direkt muhattap olmalımıdır.
belkide bu hatalı olabilir.belkide küçük bir çocuk nasıl herşeyi oyunla öğreniyorsa belkide oyunla temeli verilmelidir.
belki böyle daha sağlıklı bir Kuran nesli yakalanabilir.

çıkıpta el kadar çocuğa evreni kara delikleri
adaleti savaşmayı doğruyu eğriyi ne derece anlatabilirsiniz ki.
mirası ne derece anlatabilirsiniz ki
zaten Kuranı okduğunuzda çocuklara hitab ede bir tarzı yok gerçekten.
belkide onlara dini öğretiyoruz diye doğrudan muhattap etmek yanlış olabilir
onlara algılayabilecekleri şekilde Allah kavramını Peygamber kavramını diğer önemli kavramları anlatmalıyız
belki çok dikkatli özenli hazırlanmış Kuran çizgifilmleri olmalı
bakın güzel bir fikir yakalattı bir ateist bize.
o kötülemek için yaptı ama ben kazandım sayesinde.
anlatabildim mi

peki neden Kuran mp3 leri adam gibi yok ?
ben buldum zor bela ama hiç yaygın değil
dedektif gibi aradım buldum

neden Kuran test kitapları yok
belkide düşünme dinamiğini geliştirmek için çok iyi olabilir.

bir örnek vereyim ?
burda birisi
Allah Kuranda sadece putperestlerden bahseder demişti.
içinde hiç ateist geçmiyor demişti
ben Kuranı defalarca okumama rağmen bu sorunun cevabını tekrar incelemeden veremedim
bir arama motorundan
baktım ki ne göreyim
bırak ateistleri
teistler
müşrikler
vs vs vs
herkezi tarif ediyordu
ama buna ne zaman dikkat ettim ?

kafama bu soru işaretini birisi sapladığı zaman ?
ne kadar çok soru işaretim olursa o kadar çok öğrenebilirim.

neden Kuran test kitapları yok
vs vs vs vs

neden Kuran bilgi yarışmaları yapılmıyor
örneğin böyle bu tür tuzak sorular sorulup doğru cevapları verenlere çok ama çok büyük ödüllerin verildiği seri yarışmalar olsa düşünsenize ne kadar faydalı olur

en zor sorulara Kurandan en iyi yorumları yapanların ödüllendirildiği
heyecan ve bilgi açlığı olan yarışmalar düşünün
bence ne büyük eksiklik olmaması

işte ateistlerden ben böyle istifade ediyorum
dalga geçtiğime bakmayın onu keyif için yapıyorum
ama inanın bana onlardan çok faydalanıyorum

bana ne kadar çok soru işareti bırakırlarsa o kadar mutlu oluyorum
ben bunu yapabiliyorum
inancı gelişmemiş dinini çözememiş insanlar için belki tehdit olabilirler ama
Kurana aşık olanları ancak güçlendirirler

işte örneği
hiç düşünmediğim şeyleri düşündüm !
işte islam böyle yayılır
ateistlere laf anlatarak değil
düşünerek üreterek geliştirerek
etkinleştirerek

başlığı açan arkadaşa teşekkür ederim
başlığındada haklı
Kuran ağır bir kitap düşünün insanın hayatını sorgulamasını istiyor
bu bir çocuk için ağır
o zaman onu hazırlamak yine Kurandan ama farklı ve daha etkili yöntemlerle olmalı
tıpkı güneş gözlüğü gibi
yine görsünler ama gerçek güneş gözleri yakabilir
bu güneşin kötü olduğu anlamına gelebilir
ama bir çocuk için
güneşin olmadığında neler olacağını ancak onu anlayabilecek yaşta insan öğrenir.

tekrar teşekkürler
baracuda
benim verdiğim hadis kuran dayanaklı bir okursan anlarsın ama boş ver sen neyi anladın ki .

o göğüsleri tomurcukları okuyan 12 yaşındaki kız derki bunun sebebi nedir sen de dersinki bak burada cennetden bahsediliyor orada hizmetinde bulunucak temiz hurilerden bahsediyor sonra kuranda sırf tek ayet yok 12 yaşındaki kız cehennemi de söyliyecek veya sorucak . zebaniler kimler oluyor diye sorucak .

oda allaha inanmayan kafirlerin kendilerine zamanında kuran ve paygamber indiği halde isyan eden ve gururundan kendinden , allahın olmadığına kesin gözü ile inanan insanların gittiği yerdir . burada allaha karşı geldiklerinden dolayı cezaya uğrayan insanların gideceği yerdir diyecek .

ayetde göğüsleri tomurcuklanmış yaşıt kızlar diye geçer neyin yaşıtı ? kime göre yaşıt ? yaşıt nedir ? hangi biriniz bugüne kadar cennete gidip gerçek hurileri gördü ?

hangi biriniz allahın baldırını anlıyabildi ? hangi biriniz kuranda kadın dövülür dediğini okuyup da ondan evvelki ayetleri okudu ?

hangi bir tek ateist kuranı bugüne kadar gerçek manada yorumlıyabildi ?

ateist kafasıyla kuranı yorumlarsan ateist mantığı ortaya çıkar ve çelişki çıkar .

şimdik benim yukarıdaki hadislerin konu ile ne alaka olduğunu anlamadıysan ki anlıyamzssın kesin ve net .sadece böyle topik açıp sonun u getiremeden kaynar gider ...
FreeWill
Evrenden, karadeliklerden bahsedilen bir kitabi okurken, iceri el kadar cocuk girdiginde, aman cocuk duymasin diye okumayi kesmezsiniz herhalde. Ama memeleri yeni tomurcuklanmis ayetini okurken, ya da bu ayetin hikmetlerini tartisirken o el kadar cocuk birden iceri girse, bunlara kulak kabartsa ne olacak?

Kolelik nedir diye sorarsa, ne cevap veririsiniz?
FreeWill
QUOTE(baracuda @ Jan 8 2007, 09:57 PM) *
o göğüsleri tomurcukları okuyan 12 yaşındaki kız derki bunun sebebi nedir sen de dersinki bak burada cennetden bahsediliyor orada hizmetinde bulunucak temiz hurilerden bahsediyor

Ne hizmetiymis bu boyle? Hizmet edenin memeleri yeni cikmis olsa n'olur, olmasa n'olur?

Neden kizlar degil de "memeleri tomurcuk gibi kabarmis kizlar"?

Meme burada neyi cagristiriyor?
zazax
QUOTE(FreeWill @ Jan 9 2007, 12:05 AM) *
Evrenden, karadeliklerden bahsedilen bir kitabi okurken, iceri el kadar cocuk girdiginde, aman cocuk duymasin diye okumayi kesmezsiniz herhalde. Ama memeleri yeni tomurcuklanmis ayetini okurken, ya da bu ayetin hikmetlerini tartisirken o el kadar cocuk birden iceri girse, bunlara kulak kabartsa ne olacak?

Kolelik nedir diye sorarsa, ne cevap veririsiniz?

Frewill hem sıkıştın hem çürütüldün kapat artık topiği.
FreeWill
QUOTE(zazax @ Jan 8 2007, 10:11 PM) *

Ne curutuldu? Daha ben soruma cevap alamadim. Kuran'i okumak icin en az kac yasinda olmak gerekir?

Bu arada, sen de tartisanlarin arasina girip hala parazit yapiyorsun. Kendi fikrini de soyleseydin ya, hazir topige girmisken.
Skepo
QUOTE(zazax @ Jan 9 2007, 12:11 AM) *

Çürütüldümü? laugh.gif
FreeWill
QUOTE(Skepo @ Jan 8 2007, 10:18 PM) *
Çürütüldümü? laugh.gif

Bazilari Kuran'i nasil gormek isterse o sekilde yorumlar. Bir ayet ver yeter, sana 15 sayfalik yazi cikarir.
Bunlar da ayni, topikte gonderilen iletileri nasil gormek istiyorlarsa o sekilde yorumluyorlar.

Curutuldu! Evet curutuldu tamam!

Ne curutuldu? Kim curuttu?
FreeWill
Cocuklara Islam'i onlarin anladigi bir dille ogretilecekmis!

Iyi. Cocuklar icin islami LEGO oyuncaklar yapin o zaman. Onde bir sakalli Lego adam, arkasinda carsafli 4 hatun.
Vucuduna bomba baglamis bir oyuncak adam, dugmesine basinca kollar bacaklar firlasin.
Atese verilmis bir Amerikan konsoloslugu cizgi resim boyama kitabi.

Al bu fikirler de benden.

hemen git oyuncak firmalari ile anlas.
zazax
QUOTE(FreeWill @ Jan 9 2007, 12:35 AM) *
Cocuklara Islam'i onlarin anladigi bir dille ogretilecekmis!

Iyi. Cocuklar icin islami LEGO oyuncaklar yapin o zaman. Onde bir sakalli Lego adam, arkasinda carsafli 4 hatun.
Vucuduna bomba baglamis bir oyuncak adam, dugmesine basinca kollar bacaklar firlasin.
Atese verilmis bir Amerikan konsoloslugu cizgi resim boyama kitabi.

Al bu fikirler de benden.

hemen git oyuncak firmalari ile anlas.

Ya FreeWill, göbekli sakallı adam tiplemesi, arkada dört çarşaflı hatun bunlar sadece karikatörlerde var, gerçek hayatta böyle bişey yok. biz tek hatun bulamıyoruz.
heueueueu
terliksi
freewill senin fikrine ihtiyacım yok.ama sen fikir üretmeye devam et.ben senden kendimce faydalanırım.
dünyanın en büyük sorusunu sormadın merak etme.burda daha zor sorularla muhattap oluyoruz.
ben senin bahsettiğin meme hikayesi için o yazdıklarımı yazmadım.Kuran yetişkin bir insan için yazılmıştır.çünkü içinde sorgulama düşünme tartma vs işlemleri vardır.bir çocuk bunu yapamaz.bunun için kabul ettim.

meme işine gelince
bugün her türlü velet sokakta memeleri ortada bacakları ortada insan görüyor
hangi kanalı açsan dekolte fora
kimse meme budalası değil merak etme

gece çoluk çocuğuna yakalanmadan aganigi naganigi yapan aile fertleri
şu ayeti saklamak için çok zorlanmaz emin ol.
tv de zart diye çıkan görüntüye zurt diye zap yapabilen
çok elzem olduğunda emin ol a eyetide zamanı gelene kadar düşük volümle geçebilir.
bunu bir sorun olarak görmen acayip değil mi

bokunu çıkarmak için tuhaf şekilde zorlamaya gerek yok.
bugün dünyada 6 milyar insan var
hadi 1 milyar evli var sayalım
500 milyonunda çocuğu olduğunu var sayalım

bunlar evinde aganigi naganigi yaparken
o iş için vucudunu saklıyorsa
işin sonundaki ahını ohunu saklıyorsa
bırakta bir kelimeyi saklamayıda hak etsinler

senin gibi bir yerden yakaladık sanıpda bokunu çıkarana kadar zorlayanlar oldumu delleniyorum
bu kadar saçmalamanın luzumu yok.
sanki dünyanın en zor işini soruyorsun bize

az önce ben ankara dedim sen konya dedin diye kızıyordun kardeşime
şimdide ben ankara dedim sen konya dedin

ben senin memelerinden çıkıp o lafları söylemedim
işin düşünsel ağırlığından sorumluğundan çıkıp söyledim

ama tabi sen saçmalamakta özgürsün
buyur saçmalamaya devam et

ama dikkat et ulu önder NARTKAN ın kapsama alanını zorlama
çünkü ben kötü kapsarım
FreeWill
QUOTE(zazax @ Jan 8 2007, 10:42 PM) *
Ya FreeWill, göbekli sakallı adam tiplemesi, arkada dört çarşaflı hatun bunlar sadece karikatörlerde var, gerçek hayatta böyle bişey yok. biz tek hatun bulamıyoruz.
heueueueu

zazax kardesim, bunlar sadece karikaturlerde yok. Allah'in indirdigi ile hukmeden bir cok Islam ulkesinde bu manzara ile karsilasabilirsin. Ve bu ulkelerde cok normal bir manzaradir bu. Hic kimse donup de bu adama 'ahlaksiz herif, sapik poligamist' falan da demez.
terliksi
QUOTE(FreeWill @ Jan 9 2007, 12:47 AM) *
zazax kardesim, bunlar sadece karikaturlerde yok. Allah'in indirdigi ile hukmeden bir cok Islam ulkesinde bu manzara ile karsilasabilirsin. Ve bu ulkelerde cok normal bir manzaradir bu. Hic kimse donup de bu adama 'ahlaksiz herif, sapik poligamist' falan da demez.

hoppppppppppppppppppppppppppppppppppp
Allahın indirdiği ile hükmeden deme
yok öyle bir ülke
yok öyle bir şehir
yok öyle bir semt
yok yok yok
hurafe dinini Allahın dinine karıştırma

tamam nisa suresinde 4 kadın hükmü var
ama sen anlayamazsın o işleri
anlayanlar anlar
FreeWill
QUOTE(terliksi @ Jan 8 2007, 10:51 PM) *
hoppppppppppppppppppppppppppppppppppp
Allahın indirdiği ile hükmeden deme
yok öyle bir ülke
yok öyle bir şehir
yok öyle bir semt
yok yok yok
hurafe dinini Allahın dinine karıştırma

tamam nisa suresinde 4 kadın hükmü var
ama sen anlayamazsın o işleri
anlayanlar anlar

O zaman nerede bu Islam? Turkiye'de mi? Dunya nufusunun kacta kaci gercek musluman o zaman? Yeri geldimi su kadar musluman var deyip mangalda kul birakmiyorsunuz. Isinize gelmedimi Hooooppppp !...

Hangi toplumda yasaniyor bu Islam merak ettim simdi?

Islam'in yasandigi yer neresi?

QUOTE(terliksi @ Jan 8 2007, 10:51 PM) *
yok öyle bir ülke
yok öyle bir şehir
yok öyle bir semt
yok yok yok
terliksi
QUOTE(FreeWill @ Jan 9 2007, 12:58 AM) *
O zaman nerede bu Islam? Turkiye'de mi? Dunya nufusunun kacta kaci gercek musluman o zaman? Yeri geldimi su kadar musluman var deyip mangalda kul birakmiyorsunuz. Isinize gelmedimi Hooooppppp !...

Hangi toplumda yasaniyor bu Islam merak ettim simdi?

Islam'in yasandigi yer neresi?

baktığın yerlerin hiç birinde yok dostum
hiç birinde

sayısı ne kadar mı
bilmiyorum ama
çok nadir olduklarını düşünüyorum.
ateistler sayıca çok azlar
belkide gerçek müslümanlar dünyada bütün inaçlar arasında en azları
müslümanlık galiba yok
malesef öyle
müslümanız diyenlere bakma
onlar bırak Kitabını
dakka başı okudukları Fatihanın bile ne demek olduğunu bilmezler
inanmıyorsan önüne gelen müslümana sor
!

hurafe dinini suçlayabilirsin
ben onları suçlamıyorum
ana avrat dümdüz gidiyorum
size daha az kızıyorum
ama Allahın dinine suç atacaksan dön Kurandan ne söyleyeceksen söyle
dinsavar
Terlik, hak din, hurafe din diye kasma kendini o kadar. Dinlerin tamamı,islamda dahil huuraaafeeeeee
FreeWill
QUOTE(terliksi @ Jan 8 2007, 11:55 PM) *
Allahın dinine suç atacaksan dön Kurandan ne söyleyeceksen söyle

Bir suru baslik actimi, Kuran'dan ayetler getirdim de ne oldu? Bir yigin polemik!
Felsefi duzeyde konusalim diyoruz, felsefe denizinde bogulup gidiyorsunuz. Kanit getirin diyoruz, yok!
Ben de istemem boyle abidik gubidik basliklar acmayi. Akli basinda, adam gibi tartisacagimiz kac tane musluman su anda?

Yeri geldimi sadece Kuran! Yeri geldimi de o cope attiginiz hadisleri kurcalayip dise dokunur birseyler aramaya gidiyorsunuz yine.

Konu mu istiyorsun?
Al bir tanesini senin icin guncelliyorum.
baracuda
ya terlikisi sana güzel bir cevap verdi memeler ile ilgili o konuya nedense hiç değinmeden polemiğe döktün gene işi .

sen kendi aklınla hangi ayeti bize sundunda bizler sana anlamını açıklıyamadık ?

herzaman derim bu ateist mantığı ile kuranı kerimi ancak bukadar çelişkili yorumlarsınız . ya kuran sizlere apaçık önceden belirtmiş ali imran suresindeki müteşabih ayetleri ...

ama her tefsirinizde çelişki çıkıyor oysa bizlerde neden çelişki çıkmıyor ?
FreeWill
QUOTE(baracuda @ Jan 9 2007, 11:37 AM) *
sen kendi aklınla hangi ayeti bize sundunda bizler sana anlamını açıklıyamadık ?

"KURAN'DAKI MUMIN KOLELER VE HUR KADINLAR KIMDIR?" isimli basligi guncelledim. Beklerim.
dinsavar
QUOTE(baracuda @ Jan 9 2007, 02:37 PM) *
ya terlikisi sana güzel bir cevap verdi memeler ile ilgili o konuya nedense hiç değinmeden polemiğe döktün gene işi .

herzaman derim bu ateist mantığı ile kuranı kerimi ancak bukadar çelişkili yorumlarsınız . ya kuran sizlere apaçık önceden belirtmiş ali imran suresindeki müteşabih ayetleri ...

ama her tefsirinizde çelişki çıkıyor oysa bizlerde neden çelişki çıkmıyor ?

Size neden çelişki çıkmıyor? Sen sanki bilmiyormusunda soruyorsun.Cehenem korkusu.Çünkü kuranda çelişki olduğunu kabul ettiğin andan itibaren allahı yalanlamış olursun ve cehennemliksin. Kolaymı bu, her babayiğidin karı mı bunu göze alabilmek?En iyisi yoğurt beyaz görünse bile mutlaka bende bir yanlıış var deyip bile bile yoğurda siyah demeli.

Yanılıyormuyum ?
FreeWill
QUOTE(dinsavar @ Jan 9 2007, 01:01 PM) *
Size neden çelişki çıkmıyor? Sen sanki bilmiyormusunda soruyorsun.Cehenem korkusu.Çünkü kuranda çelişki olduğunu kabul ettiğin andan itibaren allahı yalanlamış olursun ve cehennemliksin. Kolaymı bu, her babayiğidin karı mı bunu göze alabilmek?En iyisi yoğurt beyaz görünse bile mutlaka bende bir yanlıış var deyip bile bile yoğurda siyah demeli.

Yanılıyormuyum ?

Islam'in tanrisi kullarina yogurt siyahtir dediyse, siyahtir. Yaw olur mu, yogurt beyazdir dersen, 'bak Elmalili boyle tefsir etmis, kendi kafaniza gore yorumlamayin' diyip giderler. Ondan sonra da, hangi ayeti getirdiniz de biz savunamadik derler. Elmalili yogurdu siyah gormek ve siyah gostermek istedigi icin yazar da yazar.

Eger cok zorlanirsan 'mecaz' dersin olur biter.
anibal
Olmaaaz..

Kuran çocuklara 7-8 yaşında öğretilemye başlanmalıdır, ki, sonları böyle olmasın:

Sağdaki genç, Ayaz Marhoni adında 13 yaşındadır. Soldaki ise Mahmoud Asgari. Mahmoud içmiş içmiş, Ayaz ile ilişkiye girmiş, kendine yaptırmış. Ve ikiside 19 Temmuz 2005'te asılmışlardır.

Eğer o yaşta öğretmeye başlarsanız, ancak bu yaşa gelince, ne neymiş, değilmiş öğrenir, asılmaktan kurtulabilirler..
terliksi
QUOTE(anibal @ Jan 9 2007, 04:08 PM) *
Olmaaaz..

Kuran çocuklara 7-8 yaşında öğretilemye başlanmalıdır, ki, sonları böyle olmasın:

Sağdaki genç, Ayaz Marhoni adında 13 yaşındadır. Soldaki ise Mahmoud Asgari. Mahmoud içmiş içmiş, Ayaz ile ilişkiye girmiş, kendine yaptırmış. Ve ikiside 19 Temmuz 2005'te asılmışlardır.

Eğer o yaşta öğretmeye başlarsanız, ancak bu yaşa gelince, ne neymiş, değilmiş öğrenir, asılmaktan kurtulabilirler..

anibal sende ehli sünnet ateistlerdensin demek.güzel seni öyle bilelim o zaman.
FreeWill
Lafa geldimi kuran akil basa geldiginde ogrenmeli, Kuran'dan 'memeler' ifadesi "cocuklardan gizlenebilir" oluyor.
O zaman 9 yasindaki kiz cocuklarin baslarini niye ortuyorsunuz? Neden 9 yas? Kadinlik cagina mi girmistir bu kucucuk cocuk?

9 yasindaki kizcocuklarina neden yapilir bu? Erkeklerin sapik, azgin dusuncelerine maruz kalmasin diye mi?
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.