Darvinist
Jan 14 2007, 02:36 PM
... mütevaziliğini bu ayet ve hadisle ne kadar kanıtlıyor youmu sizlere kalmış.
Bir Ayet:
Ahzab suresi (Elmalılı meali)
“56- Gerçekten Allah ve melekleri Peygambere salât ederler. Ey iman edenler! siz de ona teslimiyetle salât ve selâm edin.”
Bir Hadis:
“Ölümümden sonra beni yıkayıp kefenlediğiniz vakit,
evimdeki bu yatağımda, mezarımın kenarında beni
bırakın. Bir saat kadar kadar yanımdam uzaklaşın. İlk
namazımı kılacak olan Allahu Teala’dır.”
İbn-i Sad- ( Tabakat )
Darvinist
elfida
Jan 14 2007, 02:45 PM
allah muhammede neden namaz kılar ki yaw..namaz zaten allah için kılınmıyor mu haydaaaaa.
alpi001
Jan 14 2007, 02:56 PM
56- Çünkü Allah ve melekleri Peygamberi hep salat eder dururlar. Allah Teâlâ rahmet ve nimet vermesi ile, melekler istiğfarları ile ve hizmetleriyle Peygambere daima ikram etmektedirler. Bu sayede yukarda "Sizi karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için, üzerinize melekleriyle beraber rahmetini gönderen Allah'tır." (Ahzab, 33/43) buyurulduğu üzere müminlere ilâhî feyz inmektedir. Ey iman edenler! Sizler ona salat ve selam getirin, selamlayarak teslim olun. gibi dualarla onun üzerine Allah'ın salavatını, rahmetini ve bereketlerini niyaz edin. Ve selam vererek ona hürmet edin. Ve bir mânâya göre, hiç incitmeyerek teslim olun, boyun eğin.Bu âyet gösterir ki Peygamber'e salavat getirmek farzdır. Ancak tekrarına değinilmemiştir. Sahih olan budur ki, ismi zikrolundukça vacip olur. ( Elmalili Tefsir )
Ben Burada sasilacak Bir sey Göremiyorum Allah peygamberini neden selamlamasin ki ?..
Hadisleri geciniz..
Bu yollarla Islam in Icne Müsrik gelenekleri sokulmak istenmis ve basarilmistir da..
ama bu durum ne Kuran i ne de Müslümani baglar.
kutsalyaratik
Jan 14 2007, 02:58 PM
Bazi ayetlerde namazin niye kilindigi, kim icin kilindigi kuranda aciklanir.
Taha-14. Muhakkak ki ben, yalnızca ben Allah'ım. Benden başka ilâh yoktur. Bana kulluk et; beni anmak için namaz kıl.
Hac-77. Ey iman edenler! Rükû edin; secdeye kapanın; Rabbinize ibadet edin; hayır işleyin ki kurtuluşa eresiniz.
Nisa-103. Namazı bitirince de ayakta, otururken ve yanınız üzerinde yatarken (daima) Allah'ı anın. Huzura kavuşunca da namazı dosdoğru kılın; çünkü namaz müminler üzerine vakitleri belli bir farzdır.
Ibrahim-31. İman eden kullarıma söyle: Namazlarını dosdoğru kılsınlar, kendisinde ne alışveriş, ne de dostluk bulunan bir gün gelmeden önce, kendilerine verdiğimiz rızıklardan (Allah için) gizli-açık harcasınlar.
Buna gore Muho kendini ya iyice bu ise kaptirmis, yada ne halt ettigini bilmez bir bicimde bunamis, yada ne dersem bu koyunlar amin diyor bari sunuda diyimde beni Isa gibi sansinlar demistir. Islamin yada Kuranin neresinden bakarsan bak hep celiski, tutarsizlik, sacmalik.
Hep derim "Muho yaman adammis."
dinsavar
Jan 14 2007, 02:58 PM
QUOTE(Darvinist @ Jan 14 2007, 03:36 PM)

... mütevaziliğini bu ayet ve hadisle ne kadar kanıtlıyor youmu sizlere kalmış.
Bir Ayet:
Ahzab suresi (Elmalılı meali)
“56- Gerçekten Allah ve melekleri Peygambere salât ederler. Ey iman edenler! siz de ona teslimiyetle salât ve selâm edin.”
Bir Hadis:
“Ölümümden sonra beni yıkayıp kefenlediğiniz vakit,
evimdeki bu yatağımda, mezarımın kenarında beni
bırakın. Bir saat kadar kadar yanımdam uzaklaşın. İlk
namazımı kılacak olan Allahu Teala’dır.”
İbn-i Sad- ( Tabakat )
Darvinist
Ahzab suresi
“56- Gerçekten Allah ve melekleri Peygambere namaz kılarlar. Ey iman edenler! siz de ona namaz kılın ve teslim olun ”
Ayetin doğru tercümesi bu.Gözü dönmüş süper egonun doruklarında yaşayan muhammed en sonunda yapacağını yapmış,ellahı bile kendisine taptırmıştır.Ayetteki bu putperset ifade anlaşılmasın diye,mealciler karın ağrıları ile,kuranla alakası olmayan
salavat okuma zırvasını uyudurmuşlardır.
Rochader
Jan 14 2007, 03:03 PM
alpicik dediki;
Hadisleri geciniz..
Bu yollarla Islam in Icne Müsrik gelenekleri sokulmak istenmis ve basarilmistir da..
ama bu durum ne Kuran i ne de Müslümani baglar.
Hayir alpicik hadisleri gecemeyiz. Bu din hadislerdeki hurafeler ile buraya kadar geldi ve geldigi gibide gidecek. Kuran diyelimki bir ev ise hadislerde o evi yapan tuglalardir. Bazi tuglalar isinize gelmiyor diye evin duvarlarindan cekip yok sayamazsiniz bu bir gün yikilmanizi gerceklestirir. Hadislerinize sahip cikin ve anlamlarini daha iyi aciklamaya calisin. Biliyorum isiniz zor ama bu yolu siz sectiniz..Basarilar
alpi001
Jan 14 2007, 03:09 PM
QUOTE(Aytac @ Jan 14 2007, 04:03 PM)

alpicik dediki;
Hayir alpicik hadisleri gecemeyiz. Bu din hadislerdeki hurafeler ile buraya kadar geldi ve geldigi gibide gidecek. Kuran diyelimki bir ev ise hadislerde o evi yapan tuglalardir. Bazi tuglalar isinize gelmiyor diye evin duvarlarindan cekip yok sayamazsiniz bu bir gün yikilmanizi gerceklestirir. Hadislerinize sahip cikin ve anlamlarini daha iyi aciklamaya calisin. Biliyorum isiniz zor ama bu yolu siz sectiniz..Basarilar
Gecemezseniz aytac kardesim,bu sunu kanitlar;
Siz gecekten korkuyorsunuz Sahtesi ile alay etmeyi ideoloji saniyorsunuz
Samimi degilsiniz.
Niyetiniz Üzüm yemek degil bagci dövmek..
sonuc itibari ile kendinizi aldatiyorsunuz..
Vaa mi bunun baska izah tarzi ?..
dinsavar
Jan 14 2007, 03:11 PM
QUOTE(alpi001 @ Jan 14 2007, 04:09 PM)

Gecemezseniz aytac kardesim,bu sunu kanitlar;
Siz gecekten korkuyorsunuz Sahtesi ile alay etmeyi ideoloji saniyorsunuz
Samimi degilsiniz.
Niyetiniz Üzüm yemek degil bagci dövmek..
sonuc itibari ile kendinizi aldatiyorsunuz..
Vaa mi bunun baska izah tarzi ?..
Ahzab suresi
“56- Gerçekten Allah ve melekleri Peygambere namaz kılarlar. Ey iman edenler! siz de ona namaz kılın ve teslim olun ”
Sıkıyorsa ayetide inkar et bakalım ?
Kuranın tamaımnda salat kelimesini namaz diye doğru tercüme eden mealciler neden bu ayette hep beraber toplu kıvırırlar hiç merak etmiyormusunuz ?
Orhunca
Jan 14 2007, 03:15 PM
"namaz" sözcüğü üzerinde bu kadar durmamak lazım..
ama saygı gösterir veya selam verir veya benzeri bir sözcükte allahın büyüklüğüne yakışmıyor.
allah selem verir mi alpiciğim ?? nasıl verecek
Rochader
Jan 14 2007, 03:16 PM
dinsavar sordu ;
Kuranın tamaımnda salat kelimesini namaz diye doğru tercüme eden mealciler neden bu ayette hep beraber toplu kıvırırlar hiç merak etmiyormusunuz ?
Merak ediyorlar ama "Ya varsa" bunlari yiyip bitiriyor beyinlerin dumura ugratiyor
ya varsa bunlara cok zor anlar yasatiyor..zavallilar
SAYGILAR
hmd
Jan 14 2007, 03:19 PM
BİZİM AKLIMIZ ERMEZ BU İŞLERE
BİZİM DERKEN ATEİSTLER KIZACAK
İNANANLARIN AKLI ERMEZ
MUHAMMED ALLAH'IN SEVGİLİSİ
ELÇİSİ
BİZ NE ANLARIZ ...
mayk
Jan 14 2007, 03:22 PM
33:56 Bu ayet, anlamı kaydırılarak suiistimal edilen ayetlerden biridir. "Desteklemek" olarak çevirdiğimiz kelime 33:43 ve 9:99,103 ayetlerinde de geçmektedir. Bu üç ayeti birlikte incelediğinizde, söz konusu kelimeyle nasıl oynandığını göreceksiniz. Bu ayetin anlamını kaydıran din adamları, Müslümanları, sürekli olarak Allah'ı anıp yüceltmek yerine Muhammed'i anıp yüceltmeye sevk etti
dervish
Jan 14 2007, 03:23 PM
QUOTE(kutsalyaratik @ Jan 14 2007, 02:58 PM)

Bazi ayetlerde namazin niye kilindigi, kim icin kilindigi kuranda aciklanir.
Taha-14. Muhakkak ki ben, yalnızca ben Allah'ım. Benden başka ilâh yoktur. Bana kulluk et; beni anmak için namaz kıl.
Hac-77. Ey iman edenler! Rükû edin; secdeye kapanın; Rabbinize ibadet edin; hayır işleyin ki kurtuluşa eresiniz.
Nisa-103. Namazı bitirince de ayakta, otururken ve yanınız üzerinde yatarken (daima) Allah'ı anın. Huzura kavuşunca da namazı dosdoğru kılın; çünkü namaz müminler üzerine vakitleri belli bir farzdır.
Ibrahim-31. İman eden kullarıma söyle: Namazlarını dosdoğru kılsınlar, kendisinde ne alışveriş, ne de dostluk bulunan bir gün gelmeden önce, kendilerine verdiğimiz rızıklardan (Allah için) gizli-açık harcasınlar.
Buna gore Muho kendini ya iyice bu ise kaptirmis, yada ne halt ettigini bilmez bir bicimde bunamis, yada ne dersem bu koyunlar amin diyor bari sunuda diyimde beni Isa gibi sansinlar demistir. Islamin yada Kuranin neresinden bakarsan bak hep celiski, tutarsizlik, sacmalik.
Hep derim "Muho yaman adammis."
ya öyle diyorsunda allah neden hz ademe secde edilmesini emretmiş ozaman iki farklı sebeble secde var
dinsavar
Jan 14 2007, 03:24 PM
QUOTE(hmttsdmr @ Jan 14 2007, 04:19 PM)

BİZİM AKLIMIZ ERMEZ BU İŞLERE
BİZİM DERKEN ATEİSTLER KIZACAK
İNANANLARIN AKLI ERMEZ
MUHAMMED ALLAH'IN SEVGİLİSİ
ELÇİSİ
BİZ NE ANLARIZ ...
Ben her zaman söylemişidir.Müslümanlar kurana değil.Mealcilerin,fıkıhcıların tefsircilerin,makyajladıkları uyduruk bir islama inanırlar
Örnek;Ellah zamandan ve mekandan münezzehtir.Her müslüman buna inanır.
Hodri meydan,Kuran ve hadislerden bu cümleyi kanıtlayan bir delil getirin baklım becerebilecekmisiniz?
alpi001
Jan 14 2007, 03:29 PM
dervish
Jan 14 2007, 03:35 PM
zümer suresi 10
De ki: Ey inanan kullarım! Rabbinize karşı sorumluluğunuzun bilincinde olun! Bu dünyada iyi şeyler için gayret edenleri güzel bir son beklemektedir. [Unutmayın ki] Allah'ın arzı geniştir, [ve] elbette sıkıntılara göğüs gerenlere mükafatları hesapsız verilecektir!'"
bakın ayete dikkat edin "de ki" yani aslunda "kul" "de" ile başlıyor kim diyecek? peygamber diyecek. ne diyecek "ey kullarım" . anlaşılıyormu.
Rochader
Jan 14 2007, 03:40 PM
QUOTE(dervish @ Jan 14 2007, 02:35 PM)

zümer suresi 10
De ki: Ey inanan kullarım! Rabbinize karşı sorumluluğunuzun bilincinde olun! Bu dünyada iyi şeyler için gayret edenleri güzel bir son beklemektedir. [Unutmayın ki] Allah'ın arzı geniştir, [ve] elbette sıkıntılara göğüs gerenlere mükafatları hesapsız verilecektir!'"
bakın ayete dikkat edin "de ki" yani aslunda "kul" "de" ile başlıyor kim diyecek? peygamber diyecek. ne diyecek "ey kullarım" . anlaşılıyormu.
Tamam dervish güzelde 33/ 56 da kurana ait. Bu kuranda bir acayiplik var ama neyse sonu hayra olsun..

O dedigin "deki" ler cok sonra diyanet tarafindan eklendi. Bende 40 yillik kuran var inanki bugünkü ceviriler ile hic uyusmuyor..
SAYGILAR
dervish
Jan 14 2007, 03:44 PM
yani buradaki soru peygamberlerin gönderililme sebeblerine bağlanıyor. onlar bir öğretici bir mesaj iletici değiller sadace bunu ilk önce idrak etmek gerekiyor. onlara saygı ve sevgide eksiklik allaha giden yolda bir eksilmeye sebeb olurlar anlata biliyormuyum çnce peygambere kul olacaksın ona iman edeceksin analata biliyormuyum yani birbirini tamamlıyor bunlar böylece bir yol var va bu yolda bazı duraklar bu duraklara uğramadan amaca ulaşamazsın hiç bir acayiplik hiçbir tezat yok yani tamamlıyor herşey burada anlayana tabi bunlar
alpi001
Jan 14 2007, 03:54 PM
QUOTE(dinsavar @ Jan 14 2007, 04:24 PM)

Ben her zaman söylemişidir.Müslümanlar kurana değil.Mealcilerin,fıkıhcıların tefsircilerin,makyajladıkları uyduruk bir islama inanırlar
Örnek;Ellah zamandan ve mekandan münezzehtir.Her müslüman buna inanır.
Hodri meydan,Kuran ve hadislerden bu cümleyi kanıtlayan bir delil getirin baklım becerebilecekmisiniz?
Dedi ki: "Yıl sayısı olarak yeryüzünde ne kadar kaldınız?" Dediler ki: "Bir gün ya da bir günün birazı kadar kaldık, sayanlara sor." Dedi ki: "Yalnızca az (bir zaman) kaldınız, gerçekten bir bilseydiniz. (Müminun Suresi, 112-114)
Gerçekten, senin Rabbinin katında bir gün, sizin saymakta olduklarınızdan bin yıl gibidir. (Hac Suresi, 47)
Melekler ve Ruh (Cebrail), ona, süresi elli bin yıl olan bir günde çıkabilmektedir. (Mearic Suresi, 4)
Gökten yere her işi O evirip düzene koyar. Sonra (işler,) sizin saymakta olduğunuz bin yıl süreli bir günde yine O'na yükselir. (Secde Suresi, 5)
Orhunca
Jan 14 2007, 04:02 PM
alpiciğim bir soru sormuştum (yukarıda)
..........................................................
" Ben Burada sasilacak Bir sey Göremiyorum Allah peygamberini neden selamlamasin ki ?.." DEMİŞSİN

nasıl olacak bu iş ??
"selamınalayküm" mü dedirteceksin kuranın allahına ??
yoksa japanlar gibi Hz.Muhammedin önünde boyunmu eydireceksin kuranın allahını ??
nasıl yapacaksın alpiciğim ?? çok merak ettim !!
alpi001
Jan 14 2007, 04:07 PM
QUOTE(Orhunca @ Jan 14 2007, 05:02 PM)

alpiciğim bir soru sormuştum (yukarıda)
..........................................................
" Ben Burada sasilacak Bir sey Göremiyorum Allah peygamberini neden selamlamasin ki ?.." DEMİŞSİN

nasıl olacak bu iş ??
"selamınalayküm" mü dedirteceksin kuranın allahına ??
yoksa japanlar gibi Hz.Muhammedin önünde boyunmu eydireceksin kuranın allahını ??
nasıl yapacaksın alpiciğim ?? çok merak ettim !!
Kuran da yapmis ya Cimbomcugum
Nasil Olacagi mi kaldi ?..
Meleklerle birlikte Selam ederler mis ve kullar dan da bunu isterlermis..
Daha ne yapsin ?..
ayrica allah in selami tüm müminlere olsun deriz biz..
Kötü bir sey degil yani..
dinsavar
Jan 14 2007, 06:57 PM
QUOTE(alpi001 @ Jan 14 2007, 04:54 PM)

Dedi ki: "Yıl sayısı olarak yeryüzünde ne kadar kaldınız?" Dediler ki: "Bir gün ya da bir günün birazı kadar kaldık, sayanlara sor." Dedi ki: "Yalnızca az (bir zaman) kaldınız, gerçekten bir bilseydiniz. (Müminun Suresi, 112-114)
Gerçekten, senin Rabbinin katında bir gün, sizin saymakta olduklarınızdan bin yıl gibidir. (Hac Suresi, 47)
Melekler ve Ruh (Cebrail), ona, süresi elli bin yıl olan bir günde çıkabilmektedir. (Mearic Suresi, 4)
Gökten yere her işi O evirip düzene koyar. Sonra (işler,) sizin saymakta olduğunuz bin yıl süreli bir günde yine O'na yükselir. (Secde Suresi, 5)
Salağaaaa bakın salağaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Salaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkk
Sen ne yaptın şimdi beni doğruladın.Bak demekkli allah zamandan münezeeh değil

Allah mekandanda münezzeh değil. Had, biraz zorla kendini allahın mekanı ile ilgili ayetleride as buraya
salaaaaaaaaaaaaaaaakk
alpi001
Jan 14 2007, 07:20 PM
Pante
Feb 28 2007, 01:14 AM
Günde 5 vakit her namazda son oturuşta selam vermeden önce Muhammed için salavat getirilir.
Allahümme salli ve Allahümme barik olarak bilinen dualar okunur.
Bu salavatların okunma sebebi hadis'e dayanır:
Ebu Talip oğlu İmam-ı Ali (RA) Hz.leri’nden şöyle rivayet olunur: “Hz. Resulullah’tan (SAV) ‘Size nasıl salavat getirelim?’ diye sorulduğunda; ‘Şöyle söyleyin.’ buyurdu,
‘Allahumme salli alâ Muhammed ve alâ âl-i Muhammed, kema salleyte ala İbrahîm ve alâ âl-i İbrahîm, inneke Hamîdun Mecîd. Ve barik alâ Muhammed ve alâ âl-i Muhammed, kema barekte alâ İbrahîm ve alâ âl-i İbrahîm, inneke Hamîdun Mecîd’.
Yâni: “Allah’ım! Muhammed’e ve ailesine salat et, tıpkı İbrahim’e ve ailesine salat ettiğin gibi. Şüphesiz sen övgüye ve hamda layıksın, pek de yücesin. Aynı şekilde, Muhammed’e ve ailesine hayır ve bereket ver, tıpkı İbrahim’e ve ailesine hayır ve bereket verdiğin gibi. Şüphesiz sen övgüye ve hamda layıksın, pek de yücesin.”
Günde 5 vakit ve onlarca kez bunlar okunur. Peygambere salavat getirilir. Allah'tan ona Hz.İbrahim bereketi ihsan eylemesi istenir. Yani, sağlığında peygambere ve ailesine zenginlik, bereket için dua edilmesini anlarım da, öldükten sonra bunun anlamı, mantığı nedir? Buna ihtiyacı mı var bir ölünün? Böyle saçma sapan bir dua olur mu? İnsan ülkesi için, halkı için ya da kendi için ister de, ölmüş insanlara bu dua neyin nesi?
Bu resmen yalakalık değil mi? Bu şefaat için, günahların affı için, cennet hesapları için yağcılık değil mi?
Bunun mantıklı bir izahı olabilir mi?
Üstelik bunlarla da bitmiyor. Yüzlerce böyle naat ve salavat duaları var. Şu salavatı okuyanın 80 yıllık günahları affolur. Şu salavatı okuyan cennetlik olur diye..
Muhammed'in tevazusu mu yoksa narsistliği midir böyle söyletmesi?
Adam narsistmiş ama çok da zeki bir narsistmiş..
Hergün 5 sefer ezanlarla insanlara ismini dinlettiriyor.
Hergün 5 sefer namazlarda kendine salavat getirtiyor.
Kendini yaratılan ilk ruh olarak inandırıyor.
Kendisi yaratılmasaymış hiçbirşey yaratılmayacakmış diye inandırıyor.
Yazdığı kitap hala 1400 sene sonra ençok okunanlar arasında.
Tüm yaptıklarına rağmen ümmeti hala inanmaya devam ediyor.
"Yiğidi öldür hakkını yeme" diyor atasözü. Kurnazlıktan da öte zekiliğini
kabul etmek gerek..
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen,
buraya tıklayınız.