Tam Forum Görünümü: Yazarken nelere dikkat etmeliyiz?
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
basit
İslami Düşünce Topluluğu olarak birleştik. Neden? Daha seviyeli bi ortam oluşabilsin diye...Böylece İslamı güzel bir şekilde anlatabileceğiz.

Öyleyse rehber kabul ettiğimiz Kuran ne diyor, İslamı nasıl anlatmamızı istiyor, bi bakalım:

Allah, Hz.Musa'yı Firavun'a gönderirken şöyle diyor:

"Ona yumuşak söz söyleyin" (1)

Hz.Muhammed'e ise şöyle diyor:

"Eğer kaba ve katı kalbli olsaydın, şüphesiz etrafından dağılır giderlerdi." (2)

İslam'a davet etmenin usulü Kuran'a göre şöyledir:

"Rabbinin yoluna, hikmetle, güzel öğütle çağır; onlarla en güzel şekilde tartış" (3)

Kuran'a göre müslümanın görevi sadece duyurmaktır, hesap sormak değildir, bekçilik değildir, zorbalık değildir!

"yüz çevirirlerse, sana yalnız duyurmak düşer. Allah kullarını görür." (4)

"yüz çevirene gelince, seni onların başına bekçi göndermedik" (5)

"vazifen sadece duyurmaktır. Hesap görmek Bize düşer." (6)

"Sen öğüt ver! Esasen sen sadece bir öğütçüsün. Onların üzerinde bir zorba değilsin!" (7)

(1)20/44
(2)3/159
(3)16/125
(4)3/20
(5)4/80
(6)13/40
(7)88/21-22
baracuda
basit eline sağlık çok güzel değinmişssin allah razı olsun .
basit
Umarım tüm kardeşlerimiz Kuran'ın rehberliğinden istifade eder.
ElMariachi
Biraz abarttınız bu işleri bence,forum içinde forum oluyorsunuz gibime geliyor. Burada bireysel olarak tartışma yapmak daha sağlıklı değil midir? Kendi aranızda yazışmalar,birlikte hareket etmeler ne iş?
Pana
Ateist 31 senden böyle bir yanıt beklemezdim..

Kendi arasında herkes birleşebilir buna kim ne karışır ?

Bu defa ayıp ettin doğrusu..

İnsanca tartışıyoruz şurada,isteyen tek başına isteyen toplu hareket eder...
basit
Bak Kuran ne diyor:

"Allah, kendi yolunda kenetlenmiş bir yapı gibi saf bağlayarak savaşanları sever."

"Onlar, bir haksızlığa uğradıklarında, üstün gelmek için aralarında yardımlaşırlar"

"Onların işleri, aralarında danışma iledir."
dinsavar
QUOTE(basit @ Feb 15 2007, 12:16 AM) *
İslami Düşünce Topluluğu olarak birleştik. Neden? Daha seviyeli bi ortam oluşabilsin diye...Böylece İslamı güzel bir şekilde anlatabileceğiz.

Öyleyse rehber kabul ettiğimiz Kuran ne diyor, İslamı nasıl anlatmamızı istiyor, bi bakalım:

Allah, Hz.Musa'yı Firavun'a gönderirken şöyle diyor:

"Ona yumuşak söz söyleyin" (1)

Hz.Muhammed'e ise şöyle diyor:

"Eğer kaba ve katı kalbli olsaydın, şüphesiz etrafından dağılır giderlerdi." (2)

İslam'a davet etmenin usulü Kuran'a göre şöyledir:

"Rabbinin yoluna, hikmetle, güzel öğütle çağır; onlarla en güzel şekilde tartış" (3)

Kuran'a göre müslümanın görevi sadece duyurmaktır, hesap sormak değildir, bekçilik değildir, zorbalık değildir!

"yüz çevirirlerse, sana yalnız duyurmak düşer. Allah kullarını görür." (4)

"yüz çevirene gelince, seni onların başına bekçi göndermedik" (5)

"vazifen sadece duyurmaktır. Hesap görmek Bize düşer." (6)

"Sen öğüt ver! Esasen sen sadece bir öğütçüsün. Onların üzerinde bir zorba değilsin!" (7)(1)20/44
(2)3/159
(3)16/125
(4)3/20
(5)4/80
(6)13/40
(7)88/21-22

Allah fikrinden vaz geçmiş

Tevbe 73 Ey Peygamber! Kafirlere ve münafıklara karşı cihad et, onlara karşı sert davran. Onların varacakları yer cehennemdir. O ne kötü bir varış yeridir! *

Tevbe 123 Ey iman edenler! Kafirlerden yakınınızda olanlara karşı savaşın ve onlar sizde bir sertlik bulsunlar. Bilin ki, Allah sakınanlarla beraberdir. *

Tahrim 9 Ey Peygamber! Kafirlere ve münafıklara karşı cihad et, onlara karşı sert davran. Onların varacağı yer cehennemdir. O gidilecek yer ne de kötüdür!
ElMariachi
QUOTE(Pana @ Feb 15 2007, 12:33 AM) *
Ateist 31 senden böyle bir yanıt beklemezdim..

Kendi arasında herkes birleşebilir buna kim ne karışır ?

Bu defa ayıp ettin doğrusu..

İnsanca tartışıyoruz şurada,isteyen tek başına isteyen toplu hareket eder...

Elbette isteyen istediği şekilde hareket eder ben sadece görüş bildirdim,sadece durum forum tartışmasının ötesine geçiyor gibi burada ateistler arasında da birlik yok,kimisi ulusalcı kimisi değil,her hangi bir şeye karşı birleşme olmuyor.Zaten etik bazı değerler vardır forum içinde düzgün yazı,düzeyli konuşma,saygı-sevgi gibi;onun dışında ne gereği var toplu kararların herkesin etik normlar içerisinde kendine ait bir düşüncesi olması kötü mü?
Pana
Ateist 31 ateistler arası birlik yoksa onları toparlayacaksın o zaman...

Ben toparladım ve dayanışmayla daha medenice tartışmalar yürütüyoruz...

Topla kardeşim ateistleri fikir ayrılığını kenarı bırakın sizde toplanın...
ElMariachi
QUOTE(basit @ Feb 15 2007, 12:35 AM) *
Bak Kuran ne diyor:

"Allah, kendi yolunda kenetlenmiş bir yapı gibi saf bağlayarak savaşanları sever."

"Onlar, bir haksızlığa uğradıklarında, üstün gelmek için aralarında yardımlaşırlar"

"Onların işleri, aralarında danışma iledir."

Kime karşı neye karşı savaş arkadaşlar,burada ne savaşı yapacaksınız? Oyuncak çocuğu gibisiniz...
Gidin dışarıda savaşın Amerikan mallarını boykot edin,dünyadaki eşitsizliği anlatın burada neden olsun savaş kimden ne saygısızlık gördünüz???
gezgin95
Kuranda herşey var; "dinde zorlama yok" diyen ayetler de, "din allahın olana kadar öldürün" diyen ayetler de.
Süpermarket gibi. İsteyen, ne isterse bulur.

Ne yapacağız Pana, basit?

Bir İslam konferansı toplayıp ayıklama yapmak fikrine hoş bakar mısınız?
Bu ayetler bu güne yakışmıyor, atalım, diyebilir misiniz?
O zaman sizin içten olduğunuzu kabul ederim.
Yoksa, yukarıdaki cımbızlanmış ayetleri gösterip, bağnaz, zorba, dayatıcı bir dini yutturmak istediğiniz geliyor aklıma.
.
ElMariachi
QUOTE(Pana @ Feb 15 2007, 12:40 AM) *
Ateist 31 ateistler arası birlik yoksa onları toparlayacaksın o zaman...

Neden ki???
Sevgili Pana forum mantığına aykırı bu,burası sanal bir bireysel tartışma-fikir ortamı,o dediğin başka yerde başka amaçlar için olur forumda bunun ne anlamı var???
Pana
Ateist 31 neden bu kadar korktuğunu anlayamadım..Msn de toplanıp konuşuyoruz sadece !

Kuruntu içindesin..Kimsenin siteye bir şey yaptığı yok..
ElMariachi
QUOTE(Pana @ Feb 15 2007, 12:54 AM) *
Ateist 31 neden bu kadar korktuğunu anlayamadım..Msn de toplanıp konuşuyoruz sadece !

Kuruntu içindesin..Kimsenin siteye bir şey yaptığı yok..

Allah muhabbetinizi arttırsın ne diyeyim ama kimsenin sohbetinde gözüm yok kıskanmam da zaten, bilirim ki ben de katılayım sohbetinize desem seve seve kabul edersin,mesele bu değildi; ya ben anlatamadım ya sen anlamadın,neyse
Sevgiler.
zehircebbar
QUOTE(ateist31 @ Feb 15 2007, 12:59 AM) *
Allah muhabbetinizi arttırsın ne diyeyim ama kimsenin sohbetinde gözüm yok kıskanmam da zaten, bilirim ki ben de katılayım sohbetinize desem seve seve kabul edersin,mesele bu değildi; ya ben anlatamadım ya sen anlamadın,neyse
Sevgiler.

ateist31 sende kedi sevenler birliği oluştur.Forumu kediler bastı. laugh.gif laugh.gif laugh.gif
basit
dinsavar,

3 ayeti örnek vermişsin. 2'si Tevbe Suresi'nden, diğeri Tahrim Suresi'nden.

Tevbe Suresi, sözlerinde durmayan, anlaşmaya riayet etmeyen saldırgan kimselere hitap eder!

"Onlar bir mümin hakkında ne ahit tanırlar ne de antlaşma. Çünkü onlar saldırganların kendileridir." (9/10)

Tefsir konusunda otorite kabul edilen Süleyman Ateş, bahsettiğin ayet hakkında şöyle diyor:

"...düşman kafirlerle savaşılacağını söylemiş olmaktadır. Müslümanlara düşman olmayan, onlara saldırmayan, barış içinde yaşamak isteyenlere saldırılmaz."

Nitekim aynı surede şöyle diyor:

"Yalnız, andlaşma hükümlerinde size karşı bir eksiklik yapmayan ve aleyhinizde kimseye yardım etmeyen müşriklerle yaptığınız andlaşmaya sonuna kadar riayet edin. Allah sakınanları sever." (9/4)

Tahrim Suresi'nde savaşmaktan değil, mücadele etmekten bahsedilir. "Ktl" kökü savaşmak manasındadır, "chd" kökü mücadele etmek demektir. Mesela,

"Sizinle savaşanlarla Allah yolunda savaşın" (2/190) derken "ktl" kullanılır.

"Malları ve canlarıyle Allah yolunda cihad edenler" (4/95) derken "chd" kelimesi kullanılır.

"Kitap ehlinden zulmedenler bir yana, onlarla en güzel şekilde mücadele edin, şöyle deyin: «Bize indirilene de, size indirilene de inandık; bizim Tanrımız da, sizin Tanrınız da birdir, biz O'na teslim olmuşuzdur.»" (29/46)

Demek ki zulmetmeyenlerle mücadele etmek başka şey, zulmedenlerle mücadele etmek, onlarla savaşmak başka şey...

"Eğer sizden uzak durur, sizinle savaşmaz, size barış teklif ederlerse Allah onlara dokunmanıza izin vermez." (4/90)
FreeWill
>>Yazarken nelere dikkat etmeliyiz?<<

Hafiften konu disi olacak ama soylemeden gecemeyecegim;

Yazarken Turkce'mize dikkat edelim. Imla kurallarina uyalim. Klavye surcmeleri normaldir, olabilir, ancak Turkce gramer yapisina uyalim. Noktalama isaretlerine uyalim. Buyuk harflerle yazmanin sanal ortamda 'bagirmak' oldugunu hatirlayalim ve hatirlatalim.

SAYGILAR
basit
Uyarıların için sağ ol Freewill.

Bunu İDT olarak görüşmelerimizde gündeme getireceğim.

Ben de dikkatli yazacağım bundan sonra.

TDK'nin internet sitesindeki yazılardan, sözlükten ve yazım kılavuzundan istifade edebiliriz.

http://www.tdk.gov.tr/TR/Default.aspx?F6E1...376734BED947CDE
basit
gezgin.in bir yazısı üzerine meselenin iyice anlaşılmadığını fark ettim. Bunun için yazıyı güncelliyorum.
theoldhometown
Harp hiledir (Hadis)

Ben hile yapiyorum))
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.