pergel
Feb 21 2007, 10:41 PM
Bundan yaklaşık 1425 yıl önce Arabistan yarımadasının çöl kumları arasındaki eski yerleşim yerlerinden birinde yaşayan bir insan için, doğduğu günden, ölene kadar hayatında ve gözlemleyebildiği çevresinde değişen hemen hemen hiç bir şey olmazdı.
O doğduğunda insanlar deve kervanlarıyla çölü geçip çevre kentlere giderler ve aynı şekilde geri gelirlerdi. O ölürken de öyleydi. O doğduğunda, insanların ağaç destekli topraktan damı olan kerpiç evleri veya küçüklü büyüklü çadırları vardı. O ölürken de öyleydi. Kıymeti olan ve olmayan şeylerin sayısı bile değişmezdi. Altın, gümüş, parlayan renkli camlar ve kumaş kıymetliydi. İnsan o kadar değerli değildi. Bir insanın doğduktan ölene kadar yiyip içebileceği şeylerin çeşidi bile değişmezdi. Yeni hiç bir şey ilave olmazdı listeye. Et, süt, yağ, hurma, şarap, bir kaç meyve ve un. Hepsi neredeyse bu kadar...
Oradaki bir insanın değişim diye bir kavramdan da haberi yoktu. Çünkü kendisine filozofların düşüncelerini ulaştıracak bir araç da yoktu. Teknoloji yoktu, bilgiye ulaşma olanakları yoktu. Bilgi, yakın çevrede herkesin birbirine anlattıkları ile ve yakın(uzak)lardan gelip giden tüccarlardan duyduklarından ibaretti. Bunun da ne çeşitliliği vardı ne de yeniliği...
Orada ne renkler değişirdi, ne mevsimler. Hava ya sıcak ya ılımandı. Ne kar görürdü insanlar ne beyazdan yeşile, yeşilden kızıla, kızıldan sarıya ve beyaza dönen bir doğa... Her şey her zaman çöl rengiydi ve bıktırıcı, yıldırıcı gök mavisi, o kadar.
Bu insana değişimden bahseden olsa, muhakkak neden söz ettiğini anlamakta son derece büyük bir sorun yaşayacaktı. Çünkü hiç bir şeyin değişmediği bir dünyada “değişmek” kavramı, algılanamazdı.
Böyle bir ortamda ortaya çıkan, siyasi kurnazlıklarla ve ticaret oyunlarıyla çıkar çevresi oluşturarak, ticaretten elde edilebilecek kudret ve paranın çok daha fazlasını elde edebileceğini gören bir uyanık tüccar, peygamber olduğunu iddia ederek, Allah’ın elçisi sıfatıyla insanlara dinini tebliğe başladı. Bu bile bir değişiklik değildi. Çünkü Orta Doğu ve Arabistan, peygamberlere, peygamberlerle gelen dinlere ve bizzat Allah’a yabancı değildi. Ortam Hristiyanlar, Museviler ve inanılan muhtelif başka tanrılarla doluydu. Allah da bunlardan biriydi ve tanınırdı. Onun bir peygamber göndermiş olması o kadar olmayacak bir iş değildi. Çoğu insan için önemli bir şey de değildi, ta ki İslam peygamberi hırslarının dizginini koyverip, bu tanrının ne kadar güçlü, isteyici, acımasız ve doymaz olduğunu ortaya dökene kadar... Gelişmeleri herkes bilir. Sonuçta bu tanrının peygamberi, islam dinini tebliğe başladı ve sözlerinin önemini ve itiraz kabul etmezliğini, onların Allah sözü ve dolayısıyla asla değişmez olduğunu söyleyerek gösterdi. O ne söylerse ya Allah sözüydü ya da Allah’ın izni ve isteğiyle söylenmişti. Değişmezdi!
Değişmez... E, bu normal bir şeydi. Zaten hiç bir şeyin değişmediği bu dünyada, elbet Allah sözü hiç değişmezdi. Dünya durdukça her şeyin o gün olduğu gibi duracağını zanneden insanlar, bunu da kabul edip iman ettiler.
Bunda eleştirecek bir şey bulamıyorum. O insanlar için, Allah sözü olan Kuran’ın ve islam dininin sonsuza kadar, en önemlisi ve insanları ilgilendiren tarafı; dünya durdukça değişmeyeceği bir gerçekti ve aksi zaten düşünülemezdi.
Aradan dünyanın sonuna gelecek kadar değil ama topu topu 1425 yıllık bir zaman geçti. Dünya bir çok teknolojik devrime tanık oldu, filozofların sözleri dünyayı dolaştı, yenileri söylendi, Ay’a gidildi, insanlar uçaklara binip uçtu, bilgisayar gibi bir mucize icad oldu, haberleşme çocuk oyuncağı oldu, bilimin önemi kavrandı, bilimsel buluşlar katlanarak ve hızlanarak çoğalmaya başladı, internet icat edildi. İnsanlar için bilgiye ulaşmak, üstelik varlığından bile haberi olmadığı bir bilgiye ulaşmak günlük alelade işlerden oldu. Değişimin olmadan olmayacağı artık insanların genine işledi. Zaten evrende ve bir bardak suda, değişimin olmadığı tek bir an yoktu. Her şey değişiyordu ve insan değişiyordu, insanın dünyası değişiyordu, doğrular, yanlışlar, bilinenler, bilinmeyenler, eşyalar, psikolojiler, piyasa, iklim, her şey ama her şey durmak dinmek bilmeyen bir değişim içinde sel gibi akıp gidiyordu...
Bazıları için ise, hala değişmeyen tek bir şey kalmıştı ve değişmemeye de devam edecekti: Allahın sözleri olan Kuran!
Buna itirazım olmayacak. Peki, 1425 yıl önce yazıldığından değişik bir tek harf veya virgül içermiyor diyelim, kabul edelim. Peki ama 1425 yıl önceki insanlara onların kabul edecekleri gerçeklerden bahsetmiş ve 1425 yıldır hiç değişmemiş olan bu kitabın, bugünün çılgın gibi değişen dünyasına da hitap ettiğini söylemenin akılla bir ilişkisi kalmış mıdır? Kuran’da bugün aklımıza ve mantığımıza, ahlak anlayışımıza, insan haklarına, çağımıza uymayan onca ayeti okuyoruz, görüyoruz. Kuran’ın söyleminin hala geçerli olduğunu ve hatta insanların Kuran’a göre yönetilmeleri gerektiğini iddia eden müslümanların, bu ayetleri günümüz insanının değer yargılarına göre yorumlama ve uydurma çabalarını da izliyoruz.
Bu müslümanlar hiç düşünmezler mi, “1425 yıl önce değişimden nasipsiz insanların aklına ve hayatına hitap eden bir kitap, nasıl bir mucize olursa olsun, bugünkü insanın aklına ve hayatına nasıl hitap edebilir, nasıl kabul görebilir” diye...
Düşünen insanlar elbet bir gün gerçeği fark edecektir ve etmektedir. Hala bu saçma ve anlamsız iddiasında inat eden; ya aklını kullanamıyordur ya da aklını kullanamayanların bu özelliğinden yararlanan üç kağıtçı çıkarcı, dinden nemalanan tüccar ve siyasetçilerdir.
Evren ister yaratılmış olsun ister olmasın, onun her noktasında hep varolan ve hep varolacak olan şey, değişimdir. Değişmeyen tek şey, değişimin kendisidir.
pergel
Feb 22 2007, 09:18 PM
Müslüman olduğunu iddia eden katılımcılardan, bu başlık için kimsenin söyleyecek bir söz bulamadığına inanamıyorum.
Hayrola müslümanlar? Değiştiniz mi yoksa?
elfida
Feb 22 2007, 09:24 PM
cevap vermek kolay mı önce idrak etmek lazım derim ben..
CultureClub
Feb 22 2007, 09:30 PM
Pergel çok güzel yazı,tebrikler
FreeWill
Feb 22 2007, 10:59 PM
Gel de arsivine ekleme simdi bu yaziyi!...
Tebrikler dostum, ellerine saglik.
SAYGILAR
Antimuhammed
Feb 23 2007, 03:25 AM
Ya dostum insan bir açık kapı bırakır. Böylesinden zevk alınmıyor. Gül suyu kokulu sitelerden gelen arkadaşların cevapları olmayınca ben yazma hissi hissetmiyorum hiiç. Sen öyle gerçek şeyleri yazmışsın ki bırak kokuyu gülün kendisinin burayı o nefis koukuya boğacak hali kalmamış. seni şiddetle uyarıyorum... Neden dersen bizi o gül suyundan mahrum kıldığın için...
Sevgiler. Ne kadar ate olsamda ondan fazla Humanistim..
antimuhammed
saskin
Feb 23 2007, 02:35 PM
evet o zamanlar insan önemli değildi hz. muhammed (s.a.s) gelene kadar burada bir kaç örnek vericem çünkü gerçekten durumunuza üzülüyorum aklım gerçekten almıyor sizlerde haklısınız islam adına verdiğiniz örnek profiller hep kötü işler yapanların üzerine gerçek yobazlar olduğu için islam dini öle birhalalmıştırki islam yobaz herşey günah zenginlik bile günah olarak algılanmıştır bunu böle algılanmasını sağlayanda gene bilgisiz iyi bir şey yapıyım a çalışırken kötü örnek olmuş islam adına cinayet işlemiş insanlardır tabi ki islam daherdindeinsanınformatında savunma vardır böle yaratılmışızhaklı olduktan sonra eğerülkeni işgal ediyolarsa senin yaşam alanını kısıtlıyolar yada engelliyolarsaonlara karsı savaş açmak kadar doğal bişey olmaz bu anlamdaçoğuislami örgütü destekliyorumhepsinideğil !!! islam gayet modern de yaşanabilcek yyada kendi kabuğuna çekilipte yaşayabileceğinbir dindir müslümanolmak kimseyi kısıtlamaz kötü işler hariç !! bir yaşam stili tarzıdır şimdi farzedelim ki hz. muhammed ( s.a.s) para için yada güç için bunları uydurdu diyelim bir kaç ayet le örnek vericem
1) Biz göğü 'büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz Biz (onu) genişleticiyiz. (Zariyat Suresi, 47)
göğün genişlemesi yeni bulunmuştur bilim adamları tarafından
2)O inkar edenler görmüyorlar mı ki, (başlangıçta) göklerle yer, birbiriyle bitişik iken, Biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacaklar mı? (Enbiya Suresi, 30)
çok öncelere dair bir iddia
3)biri diğeriyle 'tam bir uyum' içinde yedi gök yaratmış olandır. Rahman'ın yaratmasında hiçbir 'çelişki ve uygunsuzluk' göremezsin. İşte gözü(nü) çevirip-gezdir; herhangi bir çatlaklık (bozukluk ve çarpıklık) görüyor musun? Sonra gözünü iki kere daha çevirip-gezdir; o göz umudunu kesmiş bir halde bitkin olarak sana dönecektir. (Mülk Suresi, 3-4)
4)Geceyi, gündüzü, Güneş'i ve Ay'ı yaratan O'dur; her biri bir yörüngede yüzüp gidiyor. (Enbiya Suresi, 33)
yörüngeden bahsedilmiştir
buraya 2 kitap dolusu ayet yazabilirimbunlar yeni farkettiklerimizdir daha olan ve farketmetmediğimiz çok sonra bulunacak bilimkeşifleride aşikardırr bir insan nasıl böle iddialar yazabilir o senin kötü bilimden uzak cahil arabistanında bu fikirlernasıl çıkmıştır böle bir kitap ???? sizin için bile ayetler var şanşlısınız

hala inanmayacaklar mı diyor ? evet inanmayacaklarr elbetbir gün inanacaklarr ama o günn firavun gibi olucaklar sizlerrr önünüzdeki deveyi görmeyip inanmayıp uçsuz bucaksız birkumsalda birpirepeşine düşmüşsünüz malesef üzülüyoorum gerçekten cennet büyük hepimiz sığardık aslında müslümanlığıda gene aynı kişiler egolarınızı tatmin ederek yaşayabilirdiniz hiç bir farklılık olmadan sadece hırsızlık vekötü işler den uzakdurup birdegünde toplam 20 dak. eğilip kalkarak namaz neden var da diyebilirsiniz çok saçma eğil kalk Allah öle aklınızın alamıyacağı birilimesahip ki bunu bile yapmayacağınızı bilerekkoymuş bu kadar işaretvarken evet siz güçlüsünüz siz kimseye eğilmedinizz siz kimsenin göremediğini gördüğünüz baş kaldırdınız çok süper bişey yaptınızz inanılmaz güçlüsünüzbaşınız göğe erdi gerçekmüslümanlar sizegülmüyolar merak etmeyin derinden üzülüyolar 30 yıl en fazla tadını çıkarın dünyanın hesap günü gelicek inş. doğruyolu bulursunuz bulamazsanız Allah a duaediyorumilk odunu ben atmak istiyorum çünkü sizsadecekendinizi değil bilinçsiz insanlarıda bu uçuruma sürüklüyosunuz 3 beş bilim adamının makaleleri
yle ztn bişeybilmeyen birini çevirmek kolaydır bütün hırsızlık hortum aids te sizin gibiler yüzünden çıktı Allaha gerçekten inanan müslüman bunları yapmazz ve dünya genelinde gerçekten çoksunuz kurandada yazdığı gibi dinini sorsammüslümanımhristiyanım diyen birsürü ateist var o yüzden malesef farklıda değilsiniz boşayaptınız bu baş kaldırışı normal 8 milyar insandan birisiniz bozamıyacağınız birproğramın virüslerisiniz........
anibal
Feb 23 2007, 02:51 PM
>>> O inkar edenler görmüyorlar mı ki, (başlangıçta) göklerle yer, birbiriyle bitişik iken, Biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık.
1. Gökler, yerden 8 Milyar yıl önce vardı ortalıkta.. Asla bir arada ortaya çıkmadılar..
2. Gökler ve yer asla bitişik te olmadı, ayrılmadı da..
3. Canlılar suda ortaya çıkamazlar, hidrolizasyon yüzünden çabucak bozulurlar.. Çünkü, var olduğu bilinen ilk canlılar sudan korunmak için çeper oluşturan hypercycle'lardır..
Siz, hayal görüyor, gerçek sanıp ardında koşan zavallılarsınız.. Öyle ki, kendi ayağınıza nasıl sıktığınızın bile farkında değilsiniz.. "bütün hırsızlık hortum aids te sizin gibiler yüzünden çıktı " derken, kader, kısmet, kaza filan mefhumlarını yıkarak allah dediğiniz tanrıyı yerlere yeksan ettiğinizin farkında değilsiniz.. Size bir hatırlatma.. Biz burada sizi doğru yola getirmek için değil, sizle ortada sıçan oynamak için varız.. Böyle 2. Mesajında kendi ayağına sıkarsan, bu oyun zevk vermez.. Benim sana tavsiyem, "kader vs. mevzusu = allahın herşeyi bilmesi" olarak gör, sakın elini dünyaya sokup karıştıran allah işlerine girme.. Bunu yaptığında oracıkta foslarsın ve bize foslamış topla oynamayı sevmeyiz..
Biraz forumu ve arşivlerini karıştırırsan, sana tecavüz edilmesinin kesin olduğunu göreceksin.. Tavsiyem zevk almaya bak.. Zaten bizde direnen tipleri severiz, şöyle saç saça, baş başa didişenleri, netekim..
Ha, bu "HOŞGELDİN" mesajıydı, bundan sonrakiler bu kadar ehven olmayacak.. Siz müslümanlar gibi içten pazarlıklı, takiyyeci filan olmadığım, bildiğimi ve niyetimi dobra dobra söylediğim için özür dilemem sizden, beklemeyin.. Ama sonradan da "Uyarmadınız ama..." da demeyin...
orhan11
Feb 23 2007, 03:00 PM
Saskin,
yalanin ve sahtekarligin pesinden kosmayi marifet belliyorsunuz.. Bir de bu yalanlari sallarlarmis gibi Ateistlere getirip duruyorsunuz.. Bikmiyorsunuz da.. Ayrica tembel oldugunu ise tescilli.. Harun Yahya kokenli sahtekarliklar acaba bu forumda daha once ele alinmismi diye arama zahmetine de katlanmiyorsunuz.. Kulliyen tembel ve cahilsiniz.. Bu da yalan bir dinin pesinden kosan icin son derece dogal omali..
"""1) Biz göğü 'büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz Biz (onu) genişleticiyiz. (Zariyat Suresi, 47)"""
Burada yapilan ceviri sahtekarligini aratirmak yerine, dogrudan getirip yapistirmak bana gore ahlaksizlik olur.. Insan bir seyi dogrulugunu arastirdiktan sonra inanir ve bunu digerleri ile paylasir.. Dilimde tuy bittiginden artik buna cevap yazmayacagim..
"""2)O inkar edenler görmüyorlar mı ki, (başlangıçta) göklerle yer, birbiriyle bitişik iken, Biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacaklar mı? (Enbiya Suresi, 30)"""
Insani topraktan yaratmamismiydi? Simdi de su diyor, hangisine inanacagiz? Yer ile gokyuzunun bitisik olmasi ne demektir? salla salla vur duvara...
"""4)Geceyi, gündüzü, Güneş'i ve Ay'ı yaratan O'dur; her biri bir yörüngede yüzüp gidiyor. (Enbiya Suresi, 33)
yörüngeden bahsedilmiştir"""
Ne yorungesi? Kuran yazari Muhammed nereden bilecek yorungeyi? Orada "yol" denir, yorunge degil.. Ustelik geceyi gunduzu yaratmak ne ayak? Gunesin ve Ayin herbiri ayni yorungede yuzer ne demek? Sizin keriz olmaniz, bizim de keriz oldugumuz anlamina mi geliyor?
saskin
Feb 23 2007, 03:00 PM
müslüman denince aklınıza güllü sakallı falan tipler geliobuda sizin olmak istemediğiniz bişey ama alakası yokmüslüman günde 5 kere yıkanan sakal farzda değil tertemiz parfümde sürer benim mal varlığım iyi en güzel arabayda biniyorum en güzel elbiseleri de giyiyorum günah değil gerçekten nanamıyorum nasıul görmüyosunuz böle en ufak bir oynamalı 2 yollu konu bulunca hemen üstüne gitmeye çalışıyosunuz yanlışı bulmak için sizde içteniçe bunu kabul ediyosunuz mantığınıza yatıyorama kabullenmemek adına islamlauğraşıp makaleler yazıyosunuzz arabistanı kötülüyosunuz doğrudur o zaman ki şartlarr ama o haldeböle birkitap nasıl çıkmış bunu düşünmüyosunuz amaç anlamak değilbeyinlerbuna kapanmış amaç kötülemek çürütmek amapara için bu işleri yapmış cahil yobaz bi adamın kendi elşiyle yazdığını iddia ettiği bi kitabı çürütmekiçin bütün siteleri araştırıp bilim adamlarının desteğinni alıosunuz en ufak şeylerii çok büyük gibi yanlış göstererek çürütmeye çalışıosunuz genede yapamıyosunuz neden? evet cahil bi adam para için yapmış bunları madem öle bugünün teknolojisi çok iyi sizde kurun bir dişn ve yazınbir kitap o zamanın cahil araplısından daha iyi yazarsınız çünkü herşeyi biliosunuz kimsenin bilmediğini fark ettiniz hadi yazın herkez size inansın yada çürütün bide dün akşam yattımkendimi evrime hazır hissettim

böle uçmak istedim olmadı nasıl yapabilirimn bi fikriniz var mı ? insan evrimin en sonudur herhalde beyinsiz dinazor evrimi başardıysa ben de bu aklımla başarabilirim ama bende o zeka yokmalesef yardımınıza ihtiyacım var önce kanat istiyorum sonra evrimleşip ölmemek istiyorum ? bide evrimleşip sakıp sabancı olucam sonra

bill gates de olabilir bunları nasıl yapabilirim özel kostümbile diktirdimuçarken şekilli olsun diee evrimmen logoda bastırdım tam süper olacak bigün buluşalımhatta hep beraber evrimleşelim ....... bide saygısızlık olarak almayın size saygı duymuyorum herhangi bir dine mensup olsanız duyardım müslümanlık şart değil ama bu kadar herşey göz önündeyken nasıl inanmıyosunuz tanrısızlık kadar saçma bi din olamaz siz de tanrısızlığa iman ediosunuz sizin dininizde bu hz musa denizi delmiş bütün kitaplarda yazar yanında o kadar insan var bu adam mademzengin olmak için yaptıda bu insanlarsalakmıgörmedimi bir yerlertinden mi uydurdu bir sürü mucize varken herkez yanlışa inandıda siz mi doğruyu buldunuz herşeyin bir çıkış kaynağı vardır dinlerinde hz adem a.s dan sonralarıda Allahın varlığına inanılıyodu sizin gibi bilmediği konularda fikir yürüteninsanlar ondan sonra Allahın buyruklarına uymadı bilgileri zayıfladı sonra dini inkar ettiler çünkü açıklayamadıkları daha doğrusu bilmedikleri vardı sonra bunun çocuklarıda bu babadan geldikleri için daha bilgisiz oldu ve önceden aşikar oldukları için bi metafizik var ama bu ne dediler? kendilerine put yaptılar onların oğulları daha farklı düşündü şamandinleri v.siştedinler böle ortaya çıktı genişledi ensonunda bi grup dediki ya bunlar ne puta falan tapıo ne saçma kendi yapıyorsonra tapıyor bi ilah yokdinfalan yok dedi ve din evrimi

böyle gelişti evet haklısınız evrim var

ben bunuda sizinle kanıtlayabilirim saygılarımla .... şaşkın şaşırıp kalıyorum
saskin
Feb 23 2007, 03:09 PM
yol yörünge ne farkı var ? bi yolda gidiyor bunu anlatmışya harwarddaki profösöre anlatmıyo arabistandaki bedeviye anlatıyo ne bekliyosun karsısına alıp einstein ın izafiyet teorisini anlatıcak değil neden 4 kitap indi zannediyosun ? her toplumun o zaman ki şartlarına göre algılayabilmegüçlerine göre kitaplar indi size tek bişey söylüyorum ben her çürütmenize açığımmm yapabilirseniz adınıoza gerçekten üzülüyorum bana sölemeyin altta kalmapsikolojiside yapmayın ne yazarsanız yazın sadece oturup düşünün Allahı görmüosun inanmıyosun da 8 milyar önce ye dair sana sölenenlere nasıl inanıyosun deney mi yaptın ? etrafına baksan görürsün aslında ama pekievren nasıl oluştu madem ki bilimsel yaklaşıosun gaz bulutunu kim yaptı nerden geldi nasıl evrimleşti gazın kaynağıne hiçbir şey yok ken madde yokken kendini nasıl evrimleştirip gaz oldu ? ben Allah a inanıyorum böle açıklıyorum sen nasıl açıklıyosun ?
orhan11
Feb 23 2007, 03:09 PM
"""şaşkın şaşırıp kalıyorum"""
Senin saskin oldugun belli.. Harun Yahya sahtekarliklarini dinleyip dusunmeden inaniyorsun, ama anlamadigin ve tek kelime bilmedigin bir konu olan evrimden salakca soz edebiliyorsun.. Sen kafasiz cahil bir muslumansin.. Uc kurus bile etmez bilginle gelip burada ahkam kesecegini saniyorsan yaniliyorsun.. Sana burada her cumleni itinayla yedirirler.. Soylemedi deme..
orhan11
Feb 23 2007, 03:15 PM
"""yol yörünge ne farkı var ? bi yolda gidiyor bunu anlatmışya harwarddaki profösöre anlatmıyo arabistandaki bedeviye anlatıyo ne bekliyosun karsısına alıp einstein ın izafiyet teorisini anlatıcak değil neden 4 kitap indi zannediyosun ?"""
Cok farki var kafasiz herif.. Yorunge daha genis anlam tasir. Aslinda orada yorunge anlaminda bir kelime yok, ceviri sahtekarligi yapilmis diyoruz, idrak edemiyormusun? Sozlugu ac bak, yol kelimesi karsiliginda yorunge anlami veriliyor mu? Isinize gelmeyince yuvarlamayi nasil da beceriyorsnuz? Cunku kokunuz yalan... Ayrica 4 kitap da nedir? Uhrevi sayilan sadece 3 kitaptir, dorduncuyu Muhammed uydurmustur..
Sen bu cehaletle epey hirpalanirsin burada.. Zaten pek fazla da dayanacagini sanmiyorum..
Orcun
Feb 23 2007, 03:16 PM
İnsanlar ve Dünya değişebilir ama ahlak kuralları aynıdır. Hırsızlık, zina, iftira, içki vs... kötü şeyler binlerce yıl öncede vardı şimdi de var. Sadece bunlar çeşitlendi ama ana fikrinde yine kötülük var. Kuran-ı Kerim de ise bu kötülüklerin yapılmaması gerektiği yazılıdır. Bunların günah olduğu yazılıdır. Sadece kötülükler ve iyiliklerde şekil değiştirir ama ana fikri aynıdır. Önemli olan Kuran-ı Kerim i düzgün yorumlayıp anlamaktır.
orhan11
Feb 23 2007, 03:18 PM
Dogru, Kuran'da Muhammed'e butun kuzenleri ve mehirini bagislayan butun kadinlarin helal oldugu, evlatligindan bosanan Zeynep ile evlenebilecegi gibi son derece ulvi ve butun insanlari ilgilendiren ruhani guzellikler de yazilidir.. Bunlar insanlik icin cok yararli bilgilerdir ve insanlari kotuluklerden uzaklastirir..
anibal
Feb 23 2007, 03:19 PM
>>> size inansın yada çürütün bide dün akşam yattımkendimi evrime hazır hissettim rolleyes.gif böle uçmak istedim olmadı nasıl yapabilirimn bi fikriniz var mı ? insan evrimin en sonudur herhalde beyinsiz dinazor evrimi başardıysa ben de bu aklımla başarabilirim ama bende o zeka yokmalesef yardımınıza ihtiyacım var önce kanat istiyorum sonra evrimleşip ölmemek istiyorum ?
İnsan evrimin sonu değildir, hiç merak etme..
Velakin, sen evrim geçirip kuş olamazsın, çünkü evrim doğumla gelir. Ne olarak doğduysan o'sun.. Bunu bile bilmeyen budala teki olan senin evrim hakkında söyleceklerin ne anlam ifade eder, hiç düşündün mü?
Biraz silkin ve kendine gel.. Bu kadar soytarılık bir insana yakışmıyor..
Önce git yazı yazmasını, noktalama işaretlerini filan öğren.. Ondan sonra gel buraya.. Çıkıp, bir şey bilmeyen dediğin adamların kim olduğunu öğretelim sana..
Orcun
Feb 23 2007, 03:19 PM
Oğuz; o konuyu yarın detaylı olarak anlatacağım. Yalnız onuda tavanarası yaparsanız bu sitede birşey yazmam bir daha.
saskin
Feb 23 2007, 03:20 PM
iyide bana kimsenin bişey yedirdiği yok cevap falan verdiğide yok sadece şaşkın salak falan yazıyosun

yedirmeden kastın buysa senin sölediklerin beni etkilemiyor üzgünüm bana cevap ver kaçma hakaret etme yada et sen bilirsin polat imitasyonları az üç beş daha çok olsanız demek silahla falan yapıcaksınız bu işleri bi kere burada ilkokul müsameresi olsun diye gelmedim değerli vaktimi sizinle oyun olsun diye harcamıyorum gerçekten çok üzülüyorum ilkokulda konular verilirdi teknoloji iyi derdi bi grup bi grup ta kötü ikiside kendi grubunu savunurdu sonuna kadar amaç notalmaktı ben notlarımı geride bıraktım sadecesölediklerimi düşün verebiliosan cevap ver veremiosan da sadece düşün bana yeter cahil harun yahya o bu salak diyeceğine cevap ver evrimin ne savunması olabilir hadi diyelim ben Allah rızası için yapıyorum

siz neden yapıyosunuz evrim var hayat kısa git hayatını yaşainternette boşa vakit harcama bence ben cahil bir müslüman olabilirim bunu bana sölüyosan sen bütün kitapları yalayıp yutmuşsun nirvanaya uğramış beğenmemiş geçmişsiin

imrendim yani felaket bide bu aşağılayıcı sözlerimden dolayı özür dilerim neden böle yaptım bilmiorum sizin amöacınız belli ztn islam adına bişey sölenirse 3 5 kişi birleşip direk cevap verelim hakaret herşey bastıraqlım gitsin

yok öle bide ben verdiğim rneklerde kaynak gösteriyorum harun yahya falan sizde her sölediğinizie bir kaynak gösterin uydurmadınığınızı nerden bilicek bu saf müslüman kardeşlerim
haci
Feb 23 2007, 03:26 PM
Şaşkın düşünmüyor. Günümüzde İslam ülkelerinin tümünde pratik edilen İslam'ı anlamak istemiyor.
Hatta onu reddediyor. Kendi aklında bir İslam imgesi var. Onu izliyor.
Tabii aklındaki İslam imgesinin çağdaş zamana uyabilmesi için bazı delillerle desteklenmesi lazım.
Onları Adnan Oktar'ın sahte bilimsel yazıları ile destekliyor. Bunun farkında bile değil.
Kur'an'ın bilimselliğine inanıyor..
Şaşkın aslında kendisini kandırıyor..
Uzaktan üzücü bir manzara sergiliyor.
Şaşkın gibiler ender değil..
Ben burada İran'lı olan şaşkınlarla da karşılaştım.
Gerçek İslam hakkında bir kitap yazan İran'lı Müslüman bir kadınla yapıla röportajı izledim.
Üzücü idi.
Kadın yazdığı kitaptan dolayı İran'lı mollalar tarafından her an öldürülebileceği için korunmaya alınmıştı.
Ama İslam'a olan inancı onu kafasında sahte bir İslam oluşmasına neden olmuştu..
İslam'ın kötü hiç bir yerini göremiyordu.
Kadınlara yapılanların bile gerçek İslam olduğuna inanmıyordu..
Beyin yıkanma diye bunlara deniyor..
Şaşkın'a kızmayınız.. O da bizler gibi masum bir insana benziyor.
Bizden farklı olarak o İslam'ın bir kurbanı..
Bir gün o da bu inancının ne kadar sapık olduğunu görecektir..
Sorgulayacağı günü bekleyelim..
Aklımızda yarattığımız bir dine ibadet etmekten vaz geçtiğimiz an, birçoğumuz için İslam yok olacaktır.
Onu başaranlar akıllarını özgürleştirmiş olacaklardır..
HACI
saskin
Feb 23 2007, 03:30 PM
siteye yeni üye oldum şimdide noktalamayı düzgün yaz falan diyorlar ben diolar yazıcam kısaltıyorum bie hızlı yazıyorumönemli olan anlaman fakat kuranı anlamamış birinden yazımı anlamasını bekleyememhaklısın sitedeki ateistarkadasların yazılarına baktım%90 ı bişeye cevap vermemiş sen şölesin bölesin demiş

biz burda atışmaca yapmıyoruzz ben soru soruyorum beni evrime inandırın evrimi bilmeyen sensinasıl daha savunduğunubilmiosun uçan dinazorlar nasıl çıktı ağaçtan düşen bi dinozorun korkarak kanatlanmasıyla bu iddialar pekte eski değil sizin evrim teoriniz sürekli evrimleşio kuranıntek harfi bile evrimleşmedi daha tabi kaynaksız sırff yanlış inanışlarınıza milletide inandırmakyanınıza çekmek için kuran yakıldı ayetler değişti falan diosunuzz amakaynak nerede yok abuk sabuk kaynaklar elin arabının okuma yazma bilmeyen bir adam diosunuz ki geçmiş gelecek ile ilgili bir çok hbaer vermiş ve dünya edebiyatı arasına çok edebi bir eser olarak girmiş şimdi hz muhammed (s.a.s) okuma yazma bilmiyordu dicemona bi kulup çoktan takmışsınızdır yanılmıyorsam böle bir adamın böle inanılmaz mucizelerle dolu birkitap şimdi bilinenlerin bulunduğu bırakın onu matemetiksel bir mucizesi olduğuna inanıyosunuz ya aslında çok basit bi şekilde anlatabilirim kendimi demiştimama bunlarıbilebile inanmamışsanız durum gerçekten vahim
orhan11
Feb 23 2007, 03:32 PM
"""ilkokulda konular verilirdi teknoloji iyi derdi bi grup bi grup ta kötü ikiside kendi grubunu savunurdu sonuna kadar amaç notalmaktı ben notlarımı geride bıraktım"""
Daha ileri egitim almadigin zaten belliydi.. Bunu aciklamana bence gerek yoktu.. Aslinda sizin okumuslarinizin da senden bir adim ileride olmadigini biliyoruz ama, okumamislar daha yontulmamis oluyor.. Yontulmayana laf anlatmak da mumkun olmuyor.. Cunku cehaleti bilgi sayiyor yontulmamislar.. Ustelik bu yontulmamislar bilgileri olmadigindan tartisma amaci tasimazlar, salak-sacma yazilarla forumu kirletirler.. Aynen bu baslik sahibi gibi.. Bunlari ayri tutacak degiliz, ne yapalim bunlara da calacagiz degnegi..
EhveniSer
Feb 23 2007, 03:33 PM
QUOTE(saskin @ Feb 23 2007, 03:30 PM)

siteye yeni üye oldum şimdide noktalamayı düzgün yaz falan diyorlar ben diolar yazıcam kısaltıyorum bie hızlı yazıyorumönemli olan anlaman fakat kuranı anlamamış birinden yazımı anlamasını bekleyememhaklısın sitedeki ateistarkadasların yazılarına baktım%90 ı bişeye cevap vermemiş sen şölesin bölesin demiş

biz burda atışmaca yapmıyoruzz ben soru soruyorum beni evrime inandırın evrimi bilmeyen sensinasıl daha savunduğunubilmiosun uçan dinazorlar nasıl çıktı ağaçtan düşen bi dinozorun korkarak kanatlanmasıyla bu iddialar pekte eski değil sizin evrim teoriniz sürekli evrimleşio kuranıntek harfi bile evrimleşmedi daha tabi kaynaksız sırff yanlış inanışlarınıza milletide inandırmakyanınıza çekmek için kuran yakıldı ayetler değişti falan diosunuzz amakaynak nerede yok abuk sabuk kaynaklar elin arabının okuma yazma bilmeyen bir adam diosunuz ki geçmiş gelecek ile ilgili bir çok hbaer vermiş ve dünya edebiyatı arasına çok edebi bir eser olarak girmiş şimdi hz muhammed (s.a.s) okuma yazma bilmiyordu dicemona bi kulup çoktan takmışsınızdır yanılmıyorsam böle bir adamın böle inanılmaz mucizelerle dolu birkitap şimdi bilinenlerin bulunduğu bırakın onu matemetiksel bir mucizesi olduğuna inanıyosunuz ya aslında çok basit bi şekilde anlatabilirim kendimi demiştimama bunlarıbilebile inanmamışsanız durum gerçekten vahim
Bu forum bu yüzden super. Bu tip insanı dışarıda normal hayatınınzda tanıma imkanınınz ne kadar sizce

tam şaşkın yaa
saskin
Feb 23 2007, 03:39 PM
kişi kendinden sorumludur her koyun kendi bacağından asılır irandaki molların yaptığı şeyler Allah hükmümüdür de islami bi örnek olarak veriosun o onun hatsıdır müslüman hata yapmıyor mu ? günah işlemiyor mu öle olsamüslümanolana Allah takar kancayı çekerdi cennete son saniyesine kadar devameden bir sınav bu Allahın olduğundan o kadar eminim ki arkadaslar hayatımda yaşadıklarımdan size anlatsamyalan gelirama benimözelimde olan şeyler ufak çaplı hatta büyük çaplı mucizeler inanmıyacağınız için söylemiyorum sizeolamaz çünkü Allahında dediği gibi onların kalpleri kilitlenmiştir size bir yardım birışık yokböleyken ayrıca size düşman değilim çok saygı duyuyorum arkadasım da varböle siz en azından çıkıp ateisttiz diebiliosunuz bu çok güzel ateist olup müslümanım diyenler var yada imanı zayıf olanlar işte bunlar yüzünden bunların yaptıkları yüzünden islam kötü gibi gözüküyo hatta erezyona uğruyor o yüzden size saygı duyuyorum keşke herkez böle olsa olan olmayan belli olsada islam ne güzel bir dinmiş herkez anlasa
anibal
Feb 23 2007, 03:41 PM
Şaşkın, hala aynı yerdesin.. Biizm kuranı anlamadığımız nerden çıkarıyorsun? Anladık işte, yemek vakti peygamberin evine gidilmez, peygambere sülalede ne kadar kadın varsa helaldir, yetmez hatta, evlatlığının karısı da helaldir.. Ayşe gayet güzel açıklamıştır: Allah muhammedin bilhassa yatak işlerini düzeltmekle pek atiktir, başka işe bakmaz..
Senin bilmediğin ve sana söylediğimiz şey şu:
Sen ne evrimi biliyorsun.. Ne kozmolojiden anlıyorsun. Ne de kendi dinini biliyorsun.. Ama daha kötüsü, sen bilmiyorsun ya, sanıyorsun hiç kimse de bilmiyor..
Bak mesela, ramazanda hurma satışları patlar.. Neymiş, sünnetmiş, hurma ile oruç açmak... Külli yalan olduğunu biliyor musun? MUhammedin sünneti karlarından biriyle oruç açmaktır, sofrada değil yatakta.. İşte size gösterilen din bu.. Ama işte kuran da orada, hadiste.. Bizde, bunları zaten iyice okuyup anladığımız için, hatta meal olmaz, arapça dediler diye, arapça öğrendiğimiz için ateist olduk...
Sizin en büyük yanlışınız, kendi cahilliğinizin herkeste ziyade olduğu.. Ve hatta, kafanızda bir şey varsa, sadece kafanıza yattığı için kesin doğru sanıyor olmanız..
saskin
Feb 23 2007, 03:45 PM
şu durmadan yazdığım şeyleri değilde yazımı eleştiren arkadaslarvar ya yere yattım gülmekten salyalı sümüklü çocuklar olur ya aa nededi salak salak çak ahmet falan aynı o hesap 0 sınız hiç bir şey söleyemiosun çıkıp yazı bilem ne yazımı algılayamıyomusun arkadasım eleştirenlere söylüyorumdiğer arkadaslaralafım yok sana diyorum algısı evrimleşemiş insan ? herkez ne güzel evrimleşirken sen nerdeydin ?hadi senin yatma vaktin gelmiş oyuncaklarını topla çekil aradan
haci
Feb 23 2007, 03:50 PM
Şaşkın senin aklından geçenler de saçma, yazma stilin de..
Yazılarının içeriğini eleştirmiyoruz sanıyorsun.. Demek ki aklın da biraz kısa..
Burada senin her tarafın neşter altında.. Otopsin yapılıyor..
Haberin bile yok..
HACI
saskin
Feb 23 2007, 03:58 PM
hz muhammed insan değilmiydi ? o yatmıyomu kimseyle ya sizin müslümandan anladığınız ne yatmaz sevişmez içmez ot gelir ot gider ne anlıyosun müslümalıktan benimne bildiğiminerden biliyosunn ölçtün mü arkadaslar halı saha maçım var ne kadar müslüman olsam da ot değilim öle bişey de yok ztn güzel bi konuşma oldu bi kaç arkadasla hepsiyle değil tabi çok mutlu oldum sizin dininiz size benim dinim bana tekbişey sorucam anibala seni anlamam mümkündeğil tamam sende kendi fikrini anlatmaya çalışıosun saygı duyuyorum ama sırf para ve daha fazla kadın için cahil bir arap nasıl böle edebi bir metin koymuş ortaya okumayazma bilmeyenlerin hitap gücüde zayıf olmasılazım nasıl bölyle güzel şeyler yazmış nasıl gelecekten iddialarda bulunmuş ve geçmişle ilgili oturduğu sefil arap yarımadasından ve neden geçmi
şle ilgili hiç bir yalanı çıkmamıştır haşa sözde düzenbazın nasıl hepsi tutar yaratılışa kadar olanlar bir ayet var tam hatırlamıyorum biz size at eşek vs. yarattık daha bilmediğiniz ne binek ler yarattık der böyle iddiaları nasılyazmış sizelin arabından daha akıllısınız birkitap yazsanıza böyle ben konuyu buldum uzay tarikatı var ya farzedinki uzaylılar bizi getirdi bununla ilgili kuran gibi bir metin yazın bir de son sorum ilk madde nerden gelmiştir o gaz kütlesi bunu bulmalarını beklemeyin bulunamaz çünkü ilk madde hiç birşey yok ken ilk madde nasıl olmuştur yazıma noktama virgülüme karısmadan eğergerçekten akıllı insanlarsanız sadece soruma cevapn verin herkeze iyi akşamlar eğer gelince yorgunluktan akmazsam bide bi kaç ortama akmazsam cevabınızı beklicem gidip dünya hayatımı doya doya yaşıyım namazımı kılıp çıkıcam tabiki
saskin
Feb 23 2007, 04:09 PM
[evet bu sirkin cambazıda hacı galiba hiç bir şey yapmıyosun arkadasım sen yok neştere almış falan hiç birşeyyaptığın yokki aşağılamaya kayıyosun sadece yani bu zerre umrumda değil bir şey konuşmuyosun amatör amigo seni otopsimi yapmışken birparçada beyin alkendine bari de bi işe yarasın sonra dik atsın kenara nasıl osla dirilme günü kalkıcam tekrar sende kalkıcaksın inanmıyorumdiye öle yatmak yok burası yan gelip yatma yeri değil

ayrıcaa tamam bunda hangi imla kuralını buldun sahte hacı bir ara dedim ulan yoksa türk dil kurum sitesine mi girdim ne yaptım yahu dedimm şaşkınsın sölesin bölesin neysemneyim sen cevap ver hem senin içindekötü olucak bakmüslümanlargirince şu yazıları okuyunca direk aaa bak bişey diyememiş saldırmışdurmuş dicekleryani ben ilk girdiğimde böle dedimmüslümanı hristosu yokgerçi bu işin kim olsa der ben fikrimi atıyorum varsa cevabın konuş yoksa laf kalabalığı yapma boşa öle kuru gürültüyle yağmasambile gürliyim mantığıylahiç bişey yapamazsın kimse salak değil ne yapmaya çalıştığını herkezanlıyo cevap atmıcam yani artık sana bişey yaptığın yok daha konuşmayı bilmiyosun aynı şeyleri tekrarçıkmışsın bişey savunuyosun iki araya laf sokuyo arkadas goya kürtürlü çocuklar gibi şaşkın kötü ben iyi beni sevin der gibi ben seni seviyorum hacı ama yaradandan ötürü
anibal
Feb 23 2007, 04:13 PM
Ne metni koymuş sanki ortaya yahu? Daha o devirde, ondan güzel yazıyorlar diye, şairleri öldürtmüş muhammed, bilmiyor musun yoksa?
Geçmişiyle ilgili yalan çıkmamış diye, peygamber mi olması gerekir yani?
Senin soruna cevap verelim, bari elle tutulur biraz orası var..
GAz, madde filan yoktu.. Kainat dışı ortam brane denen çok boyutlu plakalardan oluşuyrodu.. Bu brane'lerin bükülmesi sonucu şimdiki kainat dediğimiz durum ortaya çıktı.. Bu, sadece bizim algımız için geçerli olan bir husus.. Mesela, Güneş dünyayı çekmez.. Güneş etrafındaki uzayı büktüğü için, dünya ona yaklaşır.. Sen bunu çekim sanırsın..
Diğer yandan, kainat bir gazdan filanda çıkmadı, böyle kulaktan dolma kozmoloji bilgisiyle kendini komik düşürmeye devam etme derim.. Hala kimle dans ettiğini bilmiyorsun.. Sana bir başka tavisye: Elin şeyiyle gerdeğe girme, dağıttırırsın her tarafını.. İşte öyle, elin aklıyla çıkma buralara.. Biliyorum sandığın bir sürü şey, safsata oldu, sen sokakta topaç çevirirken..
deicide
Feb 23 2007, 07:16 PM
Şaşkın, Allah Lillah aşkına biraz nokta, virgül kullan, ne olur!
saskin
Feb 23 2007, 09:03 PM
h< muhammed şairleriş öldürmüş buna kanıt istiyorum ? tamamen yalan kiminle dans ettiğimi çok iyi anladım sizin sorununuz ateizm falandeğil 3 kitabı say muhammedi yoksay neden çünkü hiç biriniz ateist değilsinizz ya hristiyan ya başka bişey hz. muhammede o zamanın müşrikleri odalarca mal mülk teklif etti çünkü köleleri gidiodu ama o para düşkünü insan tabi kabul etmedi bunları gitti savaşı seçti işigücüyok tabiçıkıp insana saygıfalanayakları yapsonramilletinkutsalsaydığı şeylere saldır alttan siyasetliler bunları kimse yemiyor artık millet uyandıo başkasının lafıyla gerdeğe girme diyen fikir cahiline sölüorum bu kadar boş adamlara yazıcağım aklıma bile gelmezdsi akıl zerre yok parıltısı bile yok bana başkasının lafıyla gerdeğe girme diyen arkadas brane lerden bahsediyorr dünyanın oluşumun dan bahsediyo çünkü onları kendi buldu başkası değil sen nekdar materyalist varonlarınkilerle giriyosun gerdeğenebuldun hayatta da ne konuşuyosun braneler nerde geldi hiç bir şey yokken diorum hiç bir durum yokken ilk madde nasıl çıktı bunu bana izah edebilirmisin edemezsin şimdi sana dön desem dönmezsinde çünkü inandığın Allah var senin sorunun müslümanlıkla farkettiniz mi suçladığınız hiç bir şeyin kanıtı yok hz muhammed s.a.s şöle yaptı kuran yandı o oldu öle böle cahilsin şölesin bölesinn ya hepiniz boş adamlarsınız 2 3 kelime ezberlemişsiniz muhtemelen yüzüne bakılmayan tiplersiniz freud un herşeyin altında cinsellik yatar mantığıylada kendinizi toplumda güçlü farklı tipler yapmaya çalışıyosunuz ama 0 yani açıkca görünüyor 3 beş ane yabancı kökenli kelime kullanıp şölesin bölesin deyip bide ben nereye gidicemhiç bir yere gitmiyorum

halinize gülüorum hem madem 3 kitap indi kabul ediosun muhammed 4. yü uydurdu diosun 3 kitaba inanıyorum öteki yalan demek bu bu kadar da kendinizi ele vermeyin sizin sloganı söliyim insana saydı milleti dolandırmayın o inandığın 3 kitaptada Allah var sen hangisine inanıyosun bakalım hristiyanmısın yahudi mi ben seninle dans bile etmem resmen kendinle tezata düşüyosun kendini ele veriyosun ben ateist olsam bu adam da müslüman ayak yapıyolar derdim şu yazına direk
saskin
Feb 23 2007, 09:14 PM
ya gerçekten ateist olduğunuza inanmak istemiyorum hristiyan falansanız rahatlıcam benim ateist arkadaslarım var ama onlar böle bişey bilmeyen yarım yamalak bilgisiyle Allahı inkar eden tipler siz baya bişeyler okumuşsunuz buna rağmen nasıl inanmıyosunuz herşeyde mantık arıyosunuz özünüzde rastlantı var önceden Allaha sağlık sıhat verdi diye şükreder dim artık hiç biri yok iyiki müslüman doğmuşum benim en güzel mirasım bu olsa gerek yaa şair diyosun şiir e bensiyomu kuran kromozomlara kadar herşey var kuranda peki kuranın matematikselliğini nasıl açıklıyosunuz bunu merak ettim ? belki oda rastlantıdır

evrim teorisi çürüye çürüye bir hal oldu şu dünyada evrimleşen tek şey evrim teorisi :)değişmeyen şeylerde ölüm cahillik aşırıhırs yüzünden firavun gibi insanların Allahı inkar etmesi o kadar mucize nasıl olmuiş buna cevap gelmedi firavun zamanındaki musa a.s ile olan hz isa zamanındaki mucizeler nasıl olmuş bu para düşkünü insanlar nasıl kalkmış bunların altından ? bi kere o 3 kitaba inan arkadaş ulvi insan

adem a.s a da inanmış oluyosun otomatik olarak Allah a inanmış oluyosun ne istiyosunuz ne yapmaya çalışıuosunuz islamı silmek yobazlaştırmak mı hangi dine mensupsunuz ?
FreeWill
Feb 23 2007, 09:18 PM
saskin, sen ne mezunusun?
Bu ne bicim Turkce yazi boyle? Ne noktalama isretleri var, ne de duzgun Turkce.
Turkce gramer ve imla kurallarina dikkat et. Rezil etme kendini.
saskin
Feb 23 2007, 09:20 PM
hee bide diğerleri sizden kaçmıyor merak etmeyin bende nette tesadüfen gördüm bi giriyim bakim dedim ama hiç tutar yanınız yok havalara girmiş tipler 2 3 satır okumuştu bir atasözü var akıl olmayınca ne etsin fikir

o hesap bakıyo ki giren siz zaten kendi kendinizi batırıyosunuz boşa vakit harcamıyım dio üç beş salak yazıp sindirmeye çalışıyo işte çünkü sağlam bi temeli yok ordan burdanduymuş ztn olmayan Allah inancı gitmiş olmayan bişeye inanmış bir insan kendine sürekli farklıyımkültürlüyüm derse öleolduğunu sanır ama etraftakiler ona güler bir insan yanlışta olsa sürekli aynı şeyi tekrarlarsabirsüre sonra ona inanmaya başlar sizlerede böleolmuş
pergel
Feb 23 2007, 09:22 PM
Ustelik bu yontulmamislar bilgileri olmadigindan tartisma amaci tasimazlar, salak-sacma yazilarla forumu kirletirler.. Aynen bu baslik sahibi gibi.. Bunlari ayri tutacak degiliz, ne yapalim bunlara da calacagiz degnegi..
Tessüf edrim
orhan11.
saskin, başlığımın içine etmişsin. İyi niyetle okumaya çalıştım yazdıklarını, sonra vazgeçtim. Ne noktalama işareti kullanmayı biliyorsun, ne kelimeler arasına boşluk koyman gerektiğini. Kelimeleri yazarken bir sürü harf atlıyorsun. Ben yaşlı bir adamım, gözlerim bozuk, böyle kargacık burgacık yazıları okuyamıyorum. O yüzden sadece sana verilen yanıtları okudum ve başlığımın içine eden bir zırtapoz olduğunu buradan anladım.
Muhtemelen haline bakmadan ve utanmadan bana yanıt vermek adına yine bir şeyler yazacaksın ve beni yine bu işkenceye maruz bırakacaksın. Herhalde yine okuyamayacağım ve yanıtlayamayacağım için hepsine şimdiden yanıt vereyim:
Sen lüzumsuz, cahil, noktalama işaretlerini bile öğrenememiş ama burada her biri bir islam uzmanı sayılabilecek insanlarla yüzün bile kızarmadan konuşabilen utanmazın tekisin. Senin yerinde olsam çeker giderim, biraz bir şeyler ve özellikle noktalama işaretlerini öğrenip ve yeni bir nick alıp yeniden gelirim, yeniden başlarım. Ama sen öyle yapmazsın, biliyorum. Cahilliğinle ve aşağılanmakla mutlu olan, gurur duyan birisi olduğun anlaşılıyor. Kimden istersen ondan ye şamarını ama bu başlıktan defol git.
Kamyon akslarının sonuncusu seni...
elfida
Feb 23 2007, 09:25 PM
QUOTE(saskin @ Feb 23 2007, 09:20 PM)

hee bide diğerleri sizden kaçmıyor merak etmeyin bende nette tesadüfen gördüm bi giriyim bakim dedim ama hiç tutar yanınız yok havalara girmiş tipler 2 3 satır okumuştu bir atasözü var akıl olmayınca ne etsin fikir

o hesap bakıyo ki giren siz zaten kendi ....
nickine uygun bir yazı tebrikler..
Kamyon akslarının sonuncusu seni...
hayır kesinlikle hayır bu sonuncusu olamaz...
saskin
Feb 23 2007, 09:26 PM
ya sen takıntılımısın sanane yazımdan uğraşamam iki saat noktayla virgülle anlıyomusun anlıyosun ? yada anlayamıyosun

ben elektrik mühendisliğini bitirdim arkadasım ayrıca lisem 5 yıllıktı ayrıca açığa gittim okumadığım okul kalmadı

bak yanlış yazıcam şimdi sana acı veriyor galiba nabar

rezil olmak nasıl bir kavram açıklasana bana senin nefes almanın bile benim için bir değeri yokken seni neden umursıcam bi fikrinde yok edebiyat hocam gibi yazı da yazı senin le muhattap olamıyacağım sevgili türk dil kurumu eskisi arkadasım çünkü birşey sölediğin yok yazıda yazı yazıda yazı alsana yazı kahasfasifş

.,!'^!'+'^%^+&%%/%( al hepsini kullandım bi süre sen sus git bi evrimleşte kendine gel
elfida
Feb 23 2007, 09:29 PM
QUOTE(saskin @ Feb 23 2007, 09:26 PM)

ben elektrik mühendisliğini bitirdim arkadasım ayrıca lisem 5 yıllıktı ayrıca açığa gittim okumadığım okul kalmadı
yemin et....
pergel
Feb 23 2007, 09:30 PM
QUOTE(saskin @ Feb 23 2007, 09:26 PM)

ya sen takıntılımısın sanane yazımdan uğraşamam iki saat noktayla virgülle anlıyomusun anlıyosun ? yada anlayamıyosun

bak yanlış yazıcam şimdi sana acı veriyor galiba nabar

rezil olmak nasıl bir kavram açıklasana bana senin nefes almanın bile benim için bir değeri yokken seni neden umursıcam bi fikrinde yok edebiyat hocam gibi yazı da yazı senin le muhattap olamıyacağım sevgili türk dil kurumu eskisi arkadasım çünkü birşey sölediğin yok yazıda yazı yazıda yazı alsana yazı kahasfasifş

.,!'^!'+'^%^+&%%/%( al hepsini kullandım bi süre sen sus git bi evrimleşte kendine gel

Sen ne çok okumuşsun... Tebrikler, bu kadar okuyup da hala derdini anlatmayı becerememek için de özel bir eğitim almışsındır herhalde. Sen belki de edebiyat hocanı bombayla havaya uçurduğun için böyle kalmışsındır ha?
Öküzün önde gideni, benimle tabii ki
"muhattap" olamıyacaksın. Yoksa olabileceğini mi sanıyorsun? Defolup gitsene utanmaz herif.
FreeWill
Feb 23 2007, 09:37 PM
saskin, bir ilkokul mezunu senin gibi adami donunda sallar. Soylemedi deme.
Bu arada, tartisma uslubuna dikkat et. Buraya fikirlerini ortaya koyup tartismaya geldiysen hosgeldin. Yok buradaki uyelerin zamanini ve sabrini calmaya geldiysen, yanlis yaparsin.
Senin gibi mektep yuzu gormus bir insana yakismiyor bu sekilde Turkce'yi kullanmak.
Medeni bir insan oldugunu goster ve en azindan Turkce gramer ve imla kurallarina saygini goster.
SAYGILAR
elfida
Feb 23 2007, 09:37 PM
pergel şaşkını fena bozdun şaşırıp kaldı galiba...
saskin
Feb 23 2007, 09:39 PM
gene cevap yok ne yapmaya çalışıyosunuz anlamadım

sessizlik oldu sadece aşağılamaya çalışıosunuz ama senin yaşadıklarının 100 katını gördüklerinin 100 katını konuştuğun ne kadar insan varsa100 katıyla konuşmuşumdur hadi bekliyorum kaynaksız çamurlarınızı soru soruyorum cevap yok neyse giren arkadaslar iyi niyetli olanları !!! neyin ne olduğunu direk anlar sabahtan beri 50 soru sordum tek cevap yokk beklliyorum sizi gül kokulu ellerimle

bundan sonra komik durumu düşen bi cevap vermeye bile kafası basmayıp onun yerine çamur atan arkadaslara cevap vermicem varsa cevap verelim cevap banada attınız çamurları işte siz çamur atmaya meğillisiniz zaten

dine hz muhammede Allaha at atabildiğinee sizin devriniz bitti ne kadar çağdışı konuşmalar yakıştıramadım size
pergel
Feb 23 2007, 09:43 PM
saskin zamanımı seninle harcamaya niyetim yok. Sana son uyarım. Ya başlıkla ilgili ve mutlaka anlaşılır biçimde bir şeyler yaz, ya da bundan sonraki ilk mesajından sonra en az 2 gün burada yazamayacaksın. Kimsenin seninle uğraşmak mecburiyeti yok. Başlık işine gelmedi, baltalamaya uğraşıyorsun. Buna izin vermeyeceğim.
CultureClub
Feb 23 2007, 09:46 PM
Vardır böyle şebelek dindar,şeriatçı mühendisler aramızda,yüzde 3-5 civarındadır
Ama onların bile bu sitede yazmaya cesareti yoktur,o kadar da aptal değiller.
Şaşkın her cahil dindar gibi kendini doktor,mühendis vs tanıtarak aklınca yazdıklarının önemsenmesini istiyor.
Biz bu numaraları çok gördük.
Söyle bakalım Şaşkın senin elektrik mühendisliğinde uzmanlığın ne?
Ona göre bir soru soracağım,bilemezsen bu akşam bu forumdan çıkıp 2 gün uğramayıp nerede hata yaptığını düşüneceksin,
hadi bakalım şaşkaloz
saskin
Feb 23 2007, 09:46 PM
sabahtan beri şaşkın şöle şaşkın böle ondan sonra konuşma uslubuna dikkat et mi

ilk okul donunda sallar ama sizi sallar en azından doğru bişeyi savunuyo ben burda insan gibi soru sorup cevap bekliyorum şaşkın şöle şaşkın böle diyip bide utanmadan çıkıp usluba dikkat zaten böle tipler olması normal de kendileri ne yaparsa doğru zannediolar ben nereye gidicem daha yeni geldim yazımda bu fikrim de bu itirazı olan varsa .... parmaklasın başka yapabileceği bişeyyok şu arkadasa takıldım dikkat et falan diyor bana etmiyorum ne olucak dünkü çocuk evrimleştinde tehdit mi oldun

yok don yok salak herseyi söleyin sonra usluba dikkat hade ordann canım benim yazım bu fikrim bu sabahtan beri sölüyorum varsa cevabın konuş yoksada saldırma otur yerinbe sus körler sağırlar birbiriniağırlar biri bişey sölüyo aradan bi yalakası çıkıyo

alkış alkış başkasının lafıyla gerdeğe girme arkadasımmm
serabis
Feb 23 2007, 09:50 PM
demek pergel kardesimi anlamadin
o zaman
sebeb -sonuc
iliskisini bir kere incele istersen!!!
haci
Feb 23 2007, 10:28 PM
Şaşkın
Senin İslam'ı savunduğunu biliyoruz.
Savunduğun bir değere önem veriyorsan, onu savunma şekline de önem vermelisin.
Senin bu sallapati savunma şeklini gerçek bir Müslüman protesto edebilir.
Senin için: İslam'ı savunmuyorsun. Sen İslam'a giren bir casussun bile diyebilir.
Sen açıkca kendi inançlarının en büyük düşmanısın..
Birçok kereler uyarıldın ama, inatla inançlarını (İslam'ı) kötülemeye devam ediyorsun.
Sen burada bu şekilde yazdıkça ateistleri bir şey kazanmayacak..
Sen de bir şeyler kazanamayacaksın.
Kaybeden ise senin şahsında İslam olacak..
Sen o kadar değersiz birisi gibi davranıyorsun ki, senin kaybetmene kimse önem vermeyecek..
Ama eğer aramızda aklı başında Müslüman'lar varsa, seninle birlikte aşağılanan İslam adına onların üzüleceğini sanıyorum..
Tabii senin bu yazdıklarımı da anlamaman mümkün..
Dolap beygiri gibi aynı şeyleri tekrarlayabilirsin.
Ben seni elimden geldiği kadar uyarmaya çalıştım..
İslam'ı aşağılamaya devam etmek istiyorsan, yazmaya devam et..
Bizim işimizi kolaylaştırıyorsun..
HACI
pergel
Mar 5 2007, 12:15 AM
güncelleme--->
mumin
Mar 5 2007, 11:36 AM
QUOTE(pergel @ Feb 21 2007, 10:41 PM)

Bundan yaklaşık 1425 yıl önce Arabistan yarımadasının çöl kumları arasındaki eski yerleşim yerlerinden birinde yaşayan bir insan için, doğduğu günden, ölene kadar hayatında ve gözlemleyebildiği çevresinde değişen hemen hemen hiç bir şey olmazdı.
...
...
Evren ister yaratılmış olsun ister olmasın, onun her noktasında hep varolan ve hep varolacak olan şey, değişimdir. Değişmeyen tek şey, değişimin kendisidir.
Mesela bilimin yapısını inceleyelim. Sizce "bilim anlayışı" bundan 5000 yıl sonra değişecekmi? Kuranı savunmak için demiyorum ama bazı kurallar uzun seneler, yüzyıllar boyunca değişmeden kalabilir.
mamuli
Mar 5 2007, 01:00 PM
sayma sayıları değişmez. siz de tespihteki taneleri döne döne sayarsınız