Tam Forum Görünümü: İslam ve Bildiklerimiz.
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
Sayfalar: 1, 2
orjins
Siteyi inceliyordum. İnceliyorum.
Bir kısım söylediklerinizde haklı olabilirsiniz. Bu toplumun yaşayış biçimi olarak.
Nedeni Geneleksel Din'in çarpıklığı. Geneleksel dinin İslam olarak bize nasıl öğretildiği.
'Geneleksel Din' nedir.
Yazdığınız saçma-sapan hiçbir şekilde İslam ile alakası olmayan 'Hadisler'.
Ve örnek gösterdiğiniz ismi cismi belli olmayan şahıslar.
Hatta Bir konuda daha haklısınız.
İslam dininin şimdiki Müslümanlarca yaşam biçimi.
Bunun yanlış ve ahmakça/alçakça yaşam olduğunu kabul ediyorum.
Fakat Kur'an-ı Kerim'e gelince.
Siz bu [yukarıda bahsetmiştik] 'Alçakça, itçe, köpekleşerek yaşayan' insanların İslam'a verdiği veyahut İslam için yazdığı yazıları kaale alırsanız.
Siz bahsettiğiniz 'ateizmin' verdiği akıldan yoksunsunuz.
Örnek olarak: Mesela Adem hakkında ilk insan olduğu söylenir. Peki Kur'an-da ne geçer.
Halife olduğu [yani yeryüzünde insanlar arasından seçildiği] ve 'cailun' sadece seçildiği...
Ama İnsan'ın yaradılışı açıkça belirtilir.
Bu sadece bir örnektir.
Bizim örnek aldığımız. 'tasavvuf, hadis ve din bilginleri vs.' çok az doğru söylerler. Çok az.

“Onlar, Allah’ı bırakıp ahbar ve ruhbanları rablar edindiler ve Meryem oğlu Mesih’i de ... Oysa onlar, tek olan bir ilah’a ibadet etmekten başka birşey ile emrolunmadılar. O’ndan başka ilah yoktur. O, bunların şirk koştukları şeylerden yücedir.” [tevbe 31]

Andolsun ki Allah'ın Resûlünde, sizin için uyulacak en güzel bir örnek var, o, size en güzel bir numune ve Allah'tan mükâfât umana ve âhiret gününde mükâfât umana ve Allah'ı çok çok zikredene de en güzel bir örnektir. O [ahzab 21]

Artık geneleksel dinden çıkın...
Tekrarlıyorum. Geneleksel Din nedir.

İlk olarak kaynak sorun : Kur'an [kaynağı Kur'andan almayanlar]
Nuh'un tuhanı hakkında bilinenler. Gemi olayı.
Adem'in ilk insan olduğunu söyleyenler.
Hadisler Hadisler Hadisler.
Tasavvufu ölçüde Duygusal Hayvanlar gibi şeylerini TANRI edinenler.
Bugünkü Camilerde yaşanan İslam
Miraç olayının namaz bahsi.[rekat sayısında inme meselesi]
Ve Kur'an dışında herşey...
Bu tür örnekleri çoğaltabilirim.

İleriki dönemlerde inş. Burada olacağım.

Selam.
dervish
anladıklarını yazmışsın
ama görüyorumki hiç bişey anlamamışsın.
yunus emre nin dedniği gibi

"Bu aklu fikriyle Mevla bulunmaz
Bu ne yaredir ki saklı olunmaz
Kamunun derdine derman bulunur
Şu benim derdime derman bulunmaz

Aşkın pazarında canlar satarlar
Satarım canımı alan bulunmaz

Aşık öldü deyu sale verirler
Ölen gafilimiş aşıklar ölmez "
orjins
Duygusal olanlar tasavvufidir.
Tasavvufi olanlar İslam'dan uzaktır.
İslam'dan uzak olanlar. Bellidir...

Bana soyu-sopu belli olmayanlardan örnek verme.
gezgin95
QUOTE(orjins @ Feb 27 2007, 01:40 PM) *
...
Örnek olarak: Mesela Adem hakkında ilk insan olduğu söylenir. Peki Kur'an-da ne geçer.
Halife olduğu [yani yeryüzünde insanlar arasından seçildiği] ve 'cailun' sadece seçildiği...
....
Artık geneleksel dinden çıkın.
Tekrarlıyorum. Geneleksel Din nedir.
İlk olarak kaynak sorun : Kur'an [kaynağı Kur'andan almayanlar]
Nuh'un tuhanı hakkında bilinenler. Gemi olayı.
Adem'in ilk insan olduğunu söyleyenler.
...

İyi gidiyor.
Ademi de reddettiler...

Sayın orjins,

Allah Ademi "seçti" dediniz.

Sapiens aşamasında mı?
Neanderthal aşamasında mı?
Maymunsu iken mi?

Bizi biraz aydınlatsanız.

Saygılar.
.
anibal
İyi de bundan bize ne?

Bunu müslümanlara anlatmalısın önce.. Büyük ihtimalle seni kıtır kıtır keseceklerdir.. Yada cayır cayır yakarlar belki. En iyi ihtimal kafana bir kurşun sıkarlar...

Ardından belki, deistlere, agnostiklere filan da hitap edebilirsin, büyük ihtimalle gülüp geçeceklerdir..

Peki ateistler? Ateistler için bunlar herhangi bir anlam ifade etmez.. Ateiste önce, doğrudan, somut olarak, bir tanrının varlığını ve onun allah olduğunu ispat etmen gerekir ki, allah filan mevcut olmadığı için, safstaya batarsın adam boyu, onunla kalırsın...

Kısaca, bu fikirlerle maalesef kimseye yaranamaz, ortada dolanır durursun..
dervish
QUOTE(orjins @ Feb 27 2007, 01:59 PM) *
Duygusal olanlar tasavvufidir.
Tasavvufi olanlar İslam'dan uzaktır.
İslam'dan uzak olanlar. Bellidir...

Bana soyu-sopu belli olmayanlardan örnek verme.

allah kuran da bir çok ayette kalpten bahseder.

Maide
(41) Ey şanlı Peygamber, gerek ağızlarıyla "Biz inandık." deyip de kalpleriyle inanmayanlardan, gerekse yahudilerden küfürde yarışanlar seni üzmesin! Onlar yalancılık etmek için dinlerler, sana gelmeyen bir topluluk hesabına dinlerler, yerli yerinde söylenen kelimeleri sonradan değiştirirler, "Size böyle fetva verilirse tutun, verilmezse sakının!" derler. Allah, kimin fitneye düşmesini dilerse sen onun lehine Allah'tan hiçbir şey koparamazsın. Onlar, öyle kimselerdir ki, Allah, kalplerini temizlemek istememiştir. Onların hakları dünyada zillet ahirette de büyük bir azaptır.

Enam
(25) İçlerinden bazıları da seni Kur'an okurken dinlerler, fakat Biz, kalplerine onu zevkiyle anlamalarına engel kabuklar geçirmişizdir. Kulaklarında da bir ağırlık vardır. Bütün mucizeleri görseler de iman etmezler. Hatta sana geldiklerinde, seninle tartışmaya kalkışarak, o hak tanımaz kafirler: "Bu, eskilerin masallarından başka birşey değildir." derler.
Araf
(179) Andolsun ki, cin ve insanlardan bir çoğunu cehennem için yarattık. Onların kalpleri vardır, onunla gerçeği anlamazlar, gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır ama onlarla işitmezler. İşte bunlar hayvan gibidirler, hatta daha şaşkındırlar. İşte o gafiller ancak bunlardır.
Araf
(203) Sen onlara bir ayet getirmediğin zaman "Derleyip toplasaydın ya!" derler. De ki: "Ben ancak Rabbimden bana ne vahyolunuyorsa ona uyarım! Bütünüyle bu Kur'an Rabbinizden gelen kalp gözlerinizi açacak delillerdir. İman edecek bir kavim için hidayet ve rahmettir.

ve bide gönül vardır
Maide
(84) Rabbimizin bizi iyilerle birlikte bulundurmasını gönülden arzu ederken, biz ne diye Allah'a ve bize gelen gerçeğe inanmayalım." derler.
Yunus
(57) Ey insanlar, işte size Rabbinzden bir öğüt, gönüller derdine bir şifa ve mü'minler için bir hidayet ve rahmet geldi.

Hud
(23) Fakat iman edip güzel işler yapanlar ve Rablerine edeple gönülden itaat edenler, işte bunlar, cennetliklerdir; orada sonsuza dek kalacaklardır.

Meryem
(96) İman edip yararlı işler yapanlar ise, muhakkak Rahman, onlar için bir sevgi verecek, gönüllere sevdirecektir.

Bakara
(74) Sonra bunun arkasından kalpleriniz katılaştı. Şimdi onlar taşlar gibi, hatta daha duygusuz; çünkü taşların öylesi var ki içinden nehirler kaynıyor, öylesi var ki çatlıyor da bağrından sular fışkırıyor ve öylesi de var ki Allah korkusundan yerlerde yuvarlanıyor. Sizlerin neler yaptığından Allah gafil değildir.

Muhammed
(23) Onlar öyle kimselerdir ki, Allah onları lanetlemiş de duygularını almış ve gözlerini kör etmiştir.

eğer duyguların duygusallığın aşkın şevkin yok ise sen nediye yaşıyorsunki yazık sana.

bundan daha fazla bişey yazmam sana gerek yok kalbi olmayan ne anlar kurandan hadisten güzel sözlerden şiirlerden.
sende onu anlarsın ancak.
orjins
Anibal: Senin dediklerini sizin ça?da yapanlar yapm??t?r. http://orjins.sitemynet.com/Allahnerede.htm

gezgin95: Allah Adem'i yeryüzünde bulunan insanlar?n aras?ndan seçmi? olabilir. Adem'i inkar etti?imide nereden ç?kard?n.
Neyse konumuz bu de?il.

Tasavvufi Duygusall?k:
Hurmam?z olsun.
Bir seccade ile kö?ede namaz k?lal?m.
Dilencilik yapal?m. Maksat nefsimiz alçak olsun.
Biri tokat atarsa di?er yüzümüzüde çevirelim.
Falan ki?ileri ileri götürerek.Benim ?eyhim geceleri göklerde dola??yor. Demek.
Yok yok
Abdulkadiri geylani bir adam?n surat?na gökten tokat att? demek.
Hatta ayakkab? att? desek daha iyi olur.

Ama Peygamber dönemine gidersek. Hiçbir Sahabi Duygusall?kla ?man etmemi?tir. (!)
gezgin95
QUOTE(orjins @ Feb 27 2007, 02:14 PM) *
....
gezgin95: Allah Adem'i yeryüzünde bulunan insanların arasından seçmiş olabilir. Adem'i inkar ettiğimide nereden çıkardın.
Neyse konumuz bu değil....

Yaratılış masalını inkar ediyorsun demek istedim.

İnsanı çamurdan yaratma olayı yok mu şimdi?
.
dervish
sana son bir ayet
artık seni ateistlere bırakıyorum seni yeterince rezil eder onlar
bak bu ayeti iyi oku iyi düşün kalbine ruhuna işlesin inşallah
Hadid
(16) O iman edenlere zamanı gelmedi mi ki, kalpler! Allah'ın zikrine ve inen gerçek aşkına saygı ile coşsun ve bundan önce kendilerine kitap verilmiş, sonra üzerlerinden uzun zaman geçip de kalpleri katılaşmış. Çoğu da günaha dalmış bulunanlar gibi olmasınlar?!
anibal
Dedik ya, işte bir tutam safsataya link veriyorsun sadece.. Şuraya gidip, safsata nedir, ne değildir onu bir öğrenmeni tavsiye ederim:

http://www.fallacyfiles.org/

Ha, sana basitleştirmek için şunu tekrar yapıştırayım, kaçıncı kere yapıştırdığımı unuttum artık:

garajimda agzindan ates püskürten bir ejderha var diyorum. heyecanla "göster" diyorsunuz. garajima götürüyorum ve "aha orda" diyorum. siz hiç bir sey göremiyorsunuz, "e hani nerde?" diyorsunuz. "ah, söylemeyi unuttum, bu ejderha görünmez" diyorum. "tamam o zaman" diyorsunuz, "yere biraz un serpelim, bari ayak izlerini görürüz." serpiyoruz unu yere ve bekliyoruz, hiç bir sey olmuyor. "tabii ki ayak izlerini göremeyiz" diyorum, "çünkü bu ejderha uçuyor." siz gaza geliyorsunuz, elinize bir sprey boya alip ortaliga püskürtmeye basliyorsunuz, ejderhanin orada olup olmadigini anlamak için. boya duvarlardan baska hiç bir seyi boyamiyor. "sprey boya tabii ki ise yaramaz" diyorum, "çünkü bu ejderha casper gibi bi sey, cisimler onun içinden geçer." siz kosup bi kizilötesi kamera getiriyorsunuz, o da hiç bir sey göstermiyor. "tabii ki göstermez" diyorum ben, "bu ejderha isi yaymiyor ki."

denediginiz hiç bir test ejderhanin varligini ortaya çikarmiyor, ama ben hepsine bi açiklama getiriyorum. simdi bu ejderha var midir yok mudur? ne yoklugu ne de varligi direk olarak ispatlanmis degildir, ama varolmasi için hiç bir sebep (varolduguna dair bir isaret ya da kanit) olmadigi için yok demek çok daha akla yakindir. evet, garajimda (ya da ayni mantikla hemen yanibasimda, tuvaletimde, mutfagimda, akm'nin önünde, empire state'in tepesinde, kiçimda, ...) anlatilan özelliklere sahip bir ejderha olabilir, ama önemli soru: neden olsun ki?

Evet, varlığına dair hiç bir emare olmayan allahın varlığına neden inanalım?

Bilmem anladın umarım.. Sen bu kafayla ateistlere asla ve kata yaranamazsın.. Ateistler için din, bir insan oyuncağından ibarettir ve asla iyisi, daha iyisi filan yoktur..

Ateistler ile uğraşmak istiyorsan, önce tanrının varlığını, sonra da onun allah olduğunu ispat etmek zorundasın..
orjins
İnsanın yaratılışı hakkında bir çok ayet vardır. Bu ayetlerde Allah, insanın farklı şeylerden yaratıldığını ifade etmektedir. Bazılarında insanın topraktan bazılarında kuru balçıktan bazılarında sudan bazılarında ise alaktan yaratıldığı ifade edilmektedir. Bu farklı ifadelerin olması, bir çelişki gibi gösterilmeye çalışılsa da, burada bir çelişki yoktur. Bu farklı anlatımların hepsi gerçeği ifade etmektedir.

İnsanın yaratılışı farklı adımlarda ve farklı safhalar içinde olmuştur. Bu safhaların farklılığından dolayı ayetlerde bu adımlar farklı farklı ifade edilmiştir. Şimdi ayetlere teker teker bakalım:

Adem’in ilk yaratılışı temel olarak topraktandır.

Şüphesiz, Allah katında İsa’nın durumu, Adem’in durumu gibidir. Onu topraktan yarattı, sonra ona “ol” demesiyle o da hemen oluverdi. (3 Ali İmran Suresi - 59)

Allah Adem’i ilk başta toprağı kullanarak yapmıştır. İnsanda var olan tüm atomlar toprakta da vardır. Allah toprağı kullanırken insanı belli bir şekilde planlamış ve bir suret vermiştir. Bu safhada yine toprak kökenli olan onun su ile karışımı olan balçığı kullanmış ve bu daha sonra bir ısı etkisi altında kurutulmuştur. Temel olarak köken topraktır, bu toprak balçık halinde insan olarak biçimlendirilip kurutulmuştur. Bu diğer bir safhadır:

Hani Rabbin meleklere demişti: “Ben, kuru bir çamurdan, şekillenmiş bir balçıktan bir beşer yaratacağım.” (15 Hicr Suresi - 28)

Adem’in yaratılışının dışında genel olarak insanın ayrı bir yaratılışı vardır. Bu yaratılışın başlangıcı ise rahimlere dökülen menidir. Ayetlerde ifade edilen insanın bu yaratılışıdır.

Allah sizi topraktan yarattı, sonra bir damla meniden (nutfeden). Sonra da sizi çift çift kıldı. O’nun bilgisi olmaksızın, hiç bir dişi gebe kalmaz ve doğurmaz da. Ömür sürene, ömür verilmesi ve onun ömründen kısaltılması da mutlaka bir kitapta (yazılı)dır. Gerçekten bu, Allah’a göre kolaydır. (35 Fatır Suresi - 11)

Meryem suresindeki ayette ise ortada hiç bir şey yokken insanın bu şekilde gözle görülmeyecek kadar küçük sperm ve yumurta hücrelerinden yaratmasından dolayı, “önceden hiç bir şey değilken” ifadesini kullanmaktadır:

İnsan önceden, hiç bir şey değilken, gerçekten bizim onu yaratmış bulunduğumuzu (hiç) düşünmüyor mu? (19 Meryem Suresi - 67)

Gerçekten ortada bir insan yokken Allah mucizevi bir plan içinde insanı yaratmıştır.

Yumurtanın sperm ile birleşmesiyle anne karnında alak (cenin) oluşmaktadır. Bu da insanın yaratılışındaki diğer bir safhadır. İnsanlar bu safhadan geçerek yaratılırlar.

Yaratan Rabbin adıyla oku. O, insanı bir alak’tan yarattı (Alak Suresi - 1/2)

Sonuç olarak insanın ve Adem’in yaratılışında geçirdiği safhalar düşünüldüğünde yukarıda bildirilen ayetlerin hepsinin bir gerçekliği ifade ettiği ve kesinlikle aralarında bir çelişki olmadığı açıkça görülmektedir.
atheturk
QUOTE(orjins @ Feb 27 2007, 02:14 PM) *
Anibal: Senin dediklerini sizin ça?da yapanlar yapm??t?r. http://orjins.sitemynet.com/Allahnerede.htm

gezgin95: Allah Adem'i yeryüzünde bulunan insanlar?n aras?ndan seçmi? olabilir. Adem'i inkar etti?imide nereden ç?kard?n.
Neyse konumuz bu de?il.

Tasavvufi Duygusall?k:
Hurmam?z olsun.
Bir seccade ile kö?ede namaz k?lal?m.
Dilencilik yapal?m. Maksat nefsimiz alçak olsun.
Biri tokat atarsa di?er yüzümüzüde çevirelim.
Falan ki?ileri ileri götürerek.Benim ?eyhim geceleri göklerde dola??yor. Demek.
Yok yok
Abdulkadiri geylani bir adam?n surat?na gökten tokat att? demek.
Hatta ayakkab? att? desek daha iyi olur.

Ama Peygamber dönemine gidersek. Hiçbir Sahabi Duygusall?kla ?man etmemi?tir. (!)

bir yaratıcının war olduğunu kabul edelim, peki o zaman insanı, evreni , diğer canlıları neden yarattı, kuranda yalnızca bana iman edesiniz diye yarattı diye geçiyor,,
evet bu çok saçma tanrının ne bizim kulluğumuza ihtiyacı var nede başka birşeye, bence bu tanrı kesin megaloman , aşırı derecede ruh hastası ve narsist
orjins
dervish Sözlerine dikkat et.
Ben buraya tanımadığım ama sallama çarpık bir din dünyasında yaşadığına emin olduğum bir insanın sözleriyle başkalarının ellerine bırakılmak için gelmedim.
Ne varsa paylaşacağız.
atheturk
dostum sen yanlış yere geldin saçmalıyorsun ve kendi kendinle çelişiyorsun
ilkönce

.Halife olduğu [yani yeryüzünde insanlar arasından seçildiği] ve 'cailun' sadece seçildiği....

dedin sonra

Allah Adem’i ilk başta toprağı kullanarak yapmıştır.

zorlama yorumlar yapma ve korkma asla
orjins
Neden devamını yazmıyorsun.
Eğer kelime anlamını öğrenirsen anlarsın.
Adem=İnsan
dervish
QUOTE(orjins @ Feb 27 2007, 02:39 PM) *
Ben buraya tanımadığım ama sallama çarpık bir din dünyasında yaşadığına emin olduğum bir insanın sözleriyle başkalarının ellerine bırakılmak için gelmedim.
Ne varsa paylaşacağız.

bi hadis var bilirmisin sen inanmasanda hadislere
söyleyim
"limler peygamberlerin varisleridir".
sonra bu hadisi hucurat suresinin ilk ayetleri ile düşününce. hatta daha ileri gidip bütün müslümanların birazda olsa alim olduklarını düşününce.
senin yukarıda yaptığın hakaretler. yunus emreye abdul kadir geylani ye
kusura bakma
senin burada işin yok zaten ne den geldinki sen git önce dinini bi öğren. sonra konuşalım.
senbiliyormusun diye sorma biliyorum diyen en büyük cahildir. bende bilmiyorum. ama bir yanlışlık gördüm sende ve bildiğim ölçüde uyarmaya çalıştım. ama senin anlaşın o kadar genişki... beni anlayışla karşıladın.
bu raya ne amaçla geldiğini bilemem ama benim değer verdiğim alimlere saldırarak bunu yapmalarına izin vermem
ben bu forumda şunu gördüm bizim ateistlerden önce kendimiz adam etmemiz lazım.birileri çıkıp yıllarca herkesin peşinden gittiği yüzlerce yıldır unutulmayan adı anılan fikirleri kitapları hala okunan büyük alimleri kötülemeleri ve sanki kendileri onlardan çok iş yapmışlar gibi çıkıp burada lak lak etmeleri.
siz gidin en azından onların bi hayatlarını okuyun başkalarından duryduğunuz lakırtılarla burada fink atmayın bir iki ayet okumakla alim olunmaz. bir kaç şey düşünmekle adam olunmaz.
ben sadace uyarıyorum kendine gelirsin belki diye
anibal
QUOTE(orjins @ Feb 27 2007, 02:39 PM) *
Ne varsa paylaşacağız.

Eee, biz sana demedik mi, kimseye yaranamazsın diye, bak müslümanlar hemen yüz çeviriyor sana... Sen onların gözünde sapık fırkasın.. Yoldan çıkmış, bidate saplanmış bir zavallısın.. Demekki sen aslen mürtedsin ve katlin vacip.. Aman dikkat et derim, bunlar allah aşkıyla öyle rahata adam keserler ki, haddi hesabı olmaz..
atheturk
QUOTE(orjins @ Feb 27 2007, 02:51 PM) *
Neden devamını yazmıyorsun.
Eğer kelime anlamını öğrenirsen anlarsın.
Adem=İnsan

ulan yalancı cevap veremeyince ya boş geçiyon ya sallıyon , adem insan demek okey, ama ilk insan olmadığı onun yeryüzündeki insanlardan seçildiği sözünden anlaşılıyor , çık git hadi daha fazla rezil olma
orjins
Terbiyeli ol lan.
Kafan almiyorsa ben ne yapayim.
Zannettimki bilgilisin...

Adem ilk insan de?ildir.
Alllah onu insanlar aras?ndan halife seçmi? olabilir.
Insan ise topraktan yaratilmistir.
Adem ise insandir.

Anibal: Ben ne yazdigimi ve ne okudugumu iyi bilirim.
Elestirinin akli olmali.

Selam.
atheturk
haydaa arkadaşlar bu herifin bakın avatarının altında nereden olduğuna ne cevap vermiş,'' ermenistan''

adem in ilk insan olmadığını bende biliyorum, ama sen hem müslümanım diyon, hem adem ilk insan değil diyon ne iş?
orjins
physicist sen çocukmusun. Konudan konuya atlama.
Kim demiş Müslümanlıkta adem ilk insandır diye.
Benim ilk yazdığım yazıyla örtüşüyorsunuz bakıyorum.

:Alıntı: Yazdığınız saçma-sapan hiçbir şekilde İslam ile alakası olmayan 'Hadisler'.
Ve örnek gösterdiğiniz ismi cismi belli olmayan şahıslar. :Alıntı:
kutsalyaratik
Ha gayret Muslumanlar, Islamiyette yeni caglar aciyorsunuz. Simdide Adem ilk insan degildir modasi cikti. Adem, Adam, Insan her neyse bu canlinin yaratilisi Allah tarafindan gerceklesmistir demezmi teoloji? Peki sorun nedir, ilk insan Adem olmasi yada olmamasi? Sormasi ayip sayin Orjins , Islamda ilk insanin ne zaman meydana ciktigini belirten bilgiler varmi? Alabilirmiyim yaniti? Umarim bu soruyu cevaplarken siz tek tanrili dinlerin ortak dusuncelerini goz ardi etmezsiniz.

Valla ilginc bir konu haaa.
gezgin95
QUOTE(orjins @ Feb 27 2007, 03:02 PM) *
...
Adem ilk insan değildir.
Alllah onu insanlar arasından halife seçmiş olabilir.
Adem ise insandir.
...

Tamam, ilk insan kim, madem çamurdan yapıldı, bir ilk insan var.
Havvayı da unutmayalım, pirzoladan yapılan Havva'yı.

Bu ilk insan kim?
Australopitek mi, Homo Sapiens mi, Neandertal mi?...

Yoksa çamurdan yarattım derken, ilkel dünyadaki yaşamın doğduğu "çorba" mı kastediliyor?
Evrim fikrine nasıl yaklaşıyorsun?

Saygılar.
.
orjins
Ilk insan evrim değildir. Insanin tarihini bilmem. Bilecegim diyede iddiam yok.

''Hani Rabbin meleklere, ben yeryüzünde mutlaka bir halife atayacağım demişti. Demişlerdi ki: Orada bozgunculuk edecek ve kan dökecek birini mi yaratacaksın? Biz, sana hamd ederek noksan sıfatlardan arılığını söylemede, seni kutlamadayız ya; ben, sizin bilmediğinizi bilirim demişti.'' [bakara 30]

Diyorum ya size Sizin gerçek İslam'dan haberiniz yok.
Geneleksel olarak inkara başvuruyorsunuz.
Lütfen diğer yazımıda okuyun.

Gezgin tşkler sanada selam ve saygılar.
anibal
Orjins, ne yazdığını biliyor olman, onun safsata olmasını engellemiyor maalesef..

Aynen şu son mesajın gibi.. Bir halife yaratacağım demek, olmayanı var etmek demektir. Olanlar içinden tayin etmek/seçmek demek değil, bu yaratmakla alakasız bir haldir..
kutsalyaratik
QUOTE(orjins @ Feb 27 2007, 02:26 PM) *
Ilk insan evrim değildir. Insanin tarihini bilmem. Bilecegim diyede iddiam yok.

''Hani Rabbin meleklere, ben yeryüzünde mutlaka bir halife yaratacağım demişti. Demişlerdi ki: Orada bozgunculuk edecek ve kan dökecek birini mi yaratacaksın? Biz, sana hamd ederek noksan sıfatlardan arılığını söylemede, seni kutlamadayız ya; ben, sizin bilmediğinizi bilirim demişti.'' [bakara 30]

Insanin tarihini bilmem ne demek simdi? Madem ilk insan Adem falan degildir diyorsunuz ve iddia ediyorsunuz, o halde bunlari dogrulayan kanitlarinda olmasi lazim. Kuranda Ademin yaratilisi anlatilir, Adem ise tek tanrili dinlerde Allahin yarattigi ilk insan olarak bilinir, bu olayin ise yapilan hesaplamalar sonucu M.O 7000 li yillara dayandigi tespit edilmistir. Simdi siz tum bunlara yalanmi diyorsunuz? Kurandaki Tevratt alintilarini ibadetlerinizde AMIN esliginde kullanirken Ademin yaratilisini inkar etmenizde tuhaf.
Carpilacaksiniz sayin Orjins
smile.gif
ironrose
QUOTE(orjins @ Feb 27 2007, 03:02 PM) *
Adem ilk insan de?ildir.
Alllah onu insanlar aras?ndan halife seçmi? olabilir.
Adem ise insandir.

30. Hani, Rabbin meleklere, "Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım" demişti. Onlar, "Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamdederek daima seni tesbih ve takdis ediyoruz." demişler, Allah da, "Ben sizin bilmediğinizi bilirim" demişti.
31. Allah Adem'e bütün varlıkların isimlerini öğretti. Sonra onları meleklere göstererek, "Eğer doğru söyleyenler iseniz, haydi bana bunların isimlerini bildirin" dedi.

31. ayette adem dediği kim ol ki acep.
EhveniSer
Offf biz bıktık bunlar bıkmadı her gelen reformist müslüman başlıyor aynı teraneye "gerçek islam", nedir bu yahu , gerçek olmayan islamdamı var ,

Arkadaşım seni çok iyi anlıyoruz, bir tarafta islamın inanılmaz ilkelliği ve cahilliği bir tarafta modern dünya, bunları birbirine uydurmaya çalışıyorsun ama o kadar kötü bir referans noktan varki (İslam yani) nerden tutsan elinde kalıyor. Üzgünüm ...
orjins
Bakın şimdi biliyorum ki dalga ile yaklaşıyorsunuz.
Amacım şu insanlarımız [Müslümanlarda dahil] neyi inkar ettiğini bilmiyor.

Anibal pardon o yazıyı değiştirdim. Yanlış yazmışım dalgınlık.

Kur'an-da insanın yaratılışı ile Hz. Ademin 'Allah’ın halîfesi' olması meselesi ayrı ayrı konuları içermektedir. Kur’an 'Biz insanı çamurdan yarattık' (Hicr, 26) ayetiyle hem Ademin hem de bugünkü insanın maddi varlığının orjininin toprak olduğunu belirtmektedir. Bu açıdan bakıldığında 'Adem' kelimesi ile 'İnsan' kelimesi Kur’an-da sinonim bir görünüm arz etmektedir, bu husus daha ziyade 'Allah’ın halifesi' kavramında gerçekleşmektedir. Bu itibarla Kur’an Adem'in bütün insanlığın ilk biyolojik babası olduğu konusu üzerinde hiç durmaz. Adem'in halifeliği konusu, onun şahsında bütün insanlığın halifeliği ve diğer yaratıklara mümtaz kılınması konusudur.

Hani Rabb'in meleklere: 'Ben yeryüzünde bir halife tayin etmekteyim' dediğinde onlar da: ''Orada fesat çıkarmakta ve kan dökmekte olanı mı tayin ediyorsun? Halbuki biz Seni hamdinle tesbih ediyor ve seni takdis ediyoruz'' dediklerinde Allah da ''Ben sizin bilmediklerinizi bilirim'' dedi.” (Sa’d, 38/71)

''Hani Rabbin meleklere: ''Ben çamurdan bir beşer yaratmaktayım.'' dedi.''

Bu durumun farkında olmayan hemen hemen her müfessir veya mütercim (Bakara 30)’da Hz. Adem’in insanın biyolojik babası olduğundan bahsedildiğini düşünerek kontekse aykırı şöyle tercüme etmektedirler:

''Hatırla o vakte kim Rabbin meleklere ''Ben yeryüzünde bir halîfe yaratacağım'' demişti. Melekler de ''Orada kan dökecek fesat çıkaracak birini mi yaratacaksın? Halbuki biz seni hamdinle tesbih ediyor ve seni takdis ediyoruz'' dediler. Allah ta ''Ben sizin bilmediklerinizi bilirim'' dedi.”

Öncelikle bu ayette yaratma söz konusu değildir. Zira fiil olarak 'ce’ale halifeten' 'bir halîfe tayin etmek' demektir. Yaratma çoktan bitmiş beşeriyet yeryüzünde faaliyet icra ediyor, artık halifelik tayininden bahsedilmektedir. Halbuki Hz. Adem’i insanlığın biyolojik babası sayanlar, bu ön yargı ile ayete yaratma manası vermektedirler. Aynı nedenle bu olayı, Cenab-ı Hakk’ın gelecekte yapacağı bir iş olarak anlamışlardır. Halbuki 'câilun fi’l-ardı halifeten' 'halîfeyi tayin etmekte olan' ya da 'tayin eden' demektir.

Devamını yazabilirm.
anibal
Bak sevgili Orjins, olayın iki veçhesi var.. Biri, tanrı allah vs. safsataları.. Ama bu topik sanırım bu nouya dair değil. Diğeri ise, islam nedir sorunsalı ki, bu topiğin konusu bu..

Senin islam şöyle iyidir, böyledir vs. diye göstermen, islamın pek iyi, pek güzel olması vs. onun allah namındaki tanrının öğretisi olduğu sonucunu çıkarmaz.. Bu sebepten, biz islama ilişiriz, ama maksat muhabbet olsun tarzında olacaktır..

Mevzuya bakarsan, önce kendine müslüman diyen güruhların kendi aralarında anlaşması gereğini apaçık görürsün. İslama dışarıdan bakan birisi için bu güruhların her biri eşit mesafede olacaktır.. Önce bunu bir kafanın kenarına iliştir.

Sen, kendince o kelimeleri öyle yorumluyorsun.. Ama diğeri böyle yorumluyor.. Olayı senin bu bakara 30 üzerine kurmak istemiyorum, her ayette hemen hemen bu durum söz konusu. Ama ortada, hangi yorumun doğru olduğunu tespit etmeye dair müspet bir şey yok..

Daha kötüsü, bu ayetin her türlü yorumu eldeki somut delillere tezat teşkil ediyor: Havva, ademden önce yaşadı, genetik bunu söylüyor.. Her neyse, konu bu değil, konu, senin yorumunun diğerinden daha doğru olmasına dair herhangi bir ölçütün olmayışı.. Umarım anlamışsındır..

Bu sebeple, senin yorumun şu veya bu olabilir, ama kesin olarak diğer yorumlardan daha doğru değildir..
kutsalyaratik
Orjins devamini yazma en iyisi, sen sorulan sorulara kendi dusuncen ile yanit ver. Bak sorulan sorularin ozeti sudur: Adem ilk insan degilse nedir? Ilk insan assagi yukari kac yilinda dunyada meydana cikti? Tum tek tanrili dinlerin ilk insan olarak kabul ettigi Ademi nasil oluyorda inkar ediyorsun?
Bu sorulara acik ve net cevap verirsen fazla yorulmazsin canim, yoksa burda kendi kendine ayetler verip durursun, dini icerikli siirler yazarsin.
orjins
Hangi ayette Adem ilk insandır der canım.
haci
İslam'ı, Kur'an'ı savunarak savunanları derin bir düş kırıklığı bekler..
Biz burada hadisleri, sünneti arada bir eleştirebiliriz.
Ama asıl eleştirdiğimiz Kur'an'dır..

Kur'an'ı eleştiren bir sürü yazı var..
Bazıları bana ait..

Onları yanıtlama cesareti var mı sızde Orjins kardeşim?

Onlara mutlaka göz atmışsınızdır..

O konuda ne düşünüyorsunuz?

Kur'an'ı savunmak mümkün mü değil mi?

Deneyin isterseniz..
Bakalım başarabilecek misiniz?

HACI
anibal
>>> Hangi ayette Adem ilk insandır der canım.

Peki, ilk insan kimdir o zaman? Adem'den önceki insanlar için imtihan vs. ne olmuştur?
Jhonnila
Yazdıklarınızı okudum arkadaşlar. Orjins diye biri var ve bu biri, Kuranı bir müslümandan daha fazla okumuş ateistlere diyorki "sizin dinden haberiniz yok" bu nedir yaaa... Adam tam bir embesil muhtemelen 17-18 yaşlarında yani bir şeyi yanlış ta olsa inadına savunma yaşlarında.. Yada bu yaşlardaki birinin zekasına sahip. Ne muhataba alıyorsunuz anlamıyorum ki... Siteye üye olan bi başlık atıyor... Orjin ben bu siteye 3 sene önce girdim burdakileri imana getirmek için ama 3 sene boyunca başlık atmadım. İlk defa 2 ay önce atmaya kalkmıştım yapamamıştım arkadaşlar yardım etmişti. Neyse 3 sene bpyunca ben buraya başlık atmaya teşebbüs etmedim.. Admaların yazdıklarını A den Z ye okudum. Araştırdım .... Biraz haddinizi bilin bilhassa başlık atma olaylarında... Orjins hariç herkese saygılar. Ki haddini bilmeyene saygım olmaz benim...
orjins
Jhonnila : Neden herkes gibi öyle tepki veriyorsun. Ha aklıma Ali [ra]'nın sözü geldi. ''Kişi bilmediği şeyin düşmanıdır.''
Bu arada geneleksel bir sözü diyeyim. Söylediklerine karşı ''Akıl yaşta değil baştadır.'' Eğer benim o yaşlarda olduğumu düşünüyorsan gelişme göstermemişsin demektir.

Haci: Sen yazdıklarınla Allah'ı anıyorsun. Ama farkında değilsin. Sadece şunu diyeyim.
Burada dediklerine ve araştırdığım yazılara bakarsak. Benim yukarıda yazdıklarımın mükemmel bir örneğisin.
Kendi kendine ayetlere mana vermek.
Ya da başkalarından etkilenmek.

Selam.
anibal
>>> Kendi kendine ayetlere mana vermek.

Senin verdi?in manalar, "kendi kendine" verdi?in manalar olmuyor mu?

Yoksa sen ayetlerin as?l anlamlar?n? vahiyle filan m? al?yorsun?
orjins
Anibal: Hayır bak: Ve istediğin yere bak. Ayetler hakkında.
Bizim en önemli eksiğimiz yanlış araştırma ve yanlış anlamadan dolayıdır.
Sen nasıl anladığın halde öyle yazıyorsun ben anlamış değilim.
Benimde anlamadığım ayetler var.

Git Kur'an-ı aç ve biraz bilgin olsun. Biraz da mantığın.

Not: Tabi sizin sıkışma esnasında ''dalga'' modu harekete geçiyor. sad.gif
haci
Orjins kardeşim.
Biz burada kişileri değil, İslam'ı eleştiriyoruz.
Sen de öyle yap.
Kişilerle uğraşma..
Onların yazdıkları ile uğraş..

Benim Allah'ı aradığım falan yok.
Ben aradığını bulan bir ateistim.
Yazılarımdan bu anlaşılmıyor mu?
Hangi yazıma dayanarak beni Allah'ı aramakla suçluyorsun?
Olmayan sapık bir Tanrı'yı arayacak kadar düşkün değilim..

HACI
anibal
Ben kuranı çoook fazla açtım, ilk hıfzettiğimde 8 yaşındaydım herhalde.. 16 yaşında "Mealinden anlamazsın" dendiği için, arapça kursuna katıldım.. 21 Yaşında kuranı bu kez doğru öğreneceğim diye Mısır'a, El-ezher'e gittim..

Kısaca, kuranı kendi dilinde ve meallerinden defalarca açıp okumuş birisi ile muhatapsın.. Bunu aklında tut derim.. Daha ne kadar yanlış araştırma olacağını bilmem.. Bir yerde "şüphesiz bu apaçık bir kitaptır" diyen, bir yerde de "müteşabih ayet" vs. diyen bir kitaptan bahsediyoruz.. Pek çok yerini anlama imkanın zaten olmaz.. Kaldı ki, başka türlü yorumlanabilecek ve çevrilebilecek ayetler hep önünüzdeki.. Ötesi? Yok.. Diyorsunuz ki, bunun yorumu budur.. Ama diğerleri de aynısını diyor.. Bir sürü ayetten sadece kuran diyerek yorumda çıkaramazsın..

Karşındakini küçümseme derim, çok fena altta kalabilirsin..
EhveniSer
QUOTE(orjins @ Feb 27 2007, 05:06 PM) *
Git Kur'an-ı aç ve biraz bilgin olsun. Biraz da mantığın.

hemen açalım mesela azhabla başlamak istermisin hele bir anlat bakalım , muhammedin hala,teyze,amca ve bilumum çevresindeki dişi sineklere kadar helal kılınan karılar hakkında neler düşünüyorsun.

Malum o kadar evrensel ki bu ayetin vardır bie hikmeti değilmi 1400 sene bile geçse muhammede hangi karıların helal olduğunu bilmek bir müslümanın 1. görevi olmalı..
orjins
Anibal: Asla kimseyi küçümsemiyorum. Artık aşmışsınız. Siz tanrıları ne diyeyim.

Haci : Hayır senin eleştirin İslam değil. Şuan yaşanan Geneleksel Din olmalıdır.
Ve gerçekten üzülerek diyorum. Bulduğun ''Sen'' değilsin.
haci
Orjins

Biraz da Kur'an'dan bahset bize..
Kur'an hakkındaki eleştirilerimize cevap ver..
Laga luga yapıyorsun..
Ağız kalabalığı bu forumda sökmez.
Kişilerden sana ne? İsteyen istediğine istediği gibi inanır.
Seni de öyle kabul ediyoruz.

Kur'an asıl İslam'dır diyorsun..
Ve biz de bunu kabul ediyoruz.
Kur'an'ı eleştiriyoruz..
Sen Kur'an'ı bilmediğimizi ileri sürüyorsun.
Bunu neye dayanarak ileri sürüyorsun?

Bunun yanıtını bekliyoruz..

Konuları kişiselliştirme..
Yoksa burada daha fazla yazamayabilirsin..
Üyeleri rahatsız etmeye hakkın yok..
Kurallarımızı unutma..

HACI
orjins
Şimdide tehtid.
Tamam buradaki kuvvet sizde. smile.gif

Sadece şunu söyleyeceğim.
Kur'an-ı bilene ve anlayana hiçbir sözüm yoktur.
Çünkü zaten biliyorlar HAKKIYLA...
orjins
Anibal: Senin ilk insan dediğin kişiyi araştırmak biraz uzun sürer.
Mesela şimdi alakası yok gibi görünebilir. Ama

Nuh'a bakmak lazım.
Meleklerin Adem'e secde olayına bakmak lazım.
Ve Meleklerin ne olduğuna bakmak lazım.

Selam.
Asya
QUOTE(anibal @ Feb 27 2007, 05:13 PM) *
Ben kuranı çoook fazla açtım, ilk hıfzettiğimde 8 yaşındaydım herhalde.. 16 yaşında "Mealinden anlamazsın" dendiği için, arapça kursuna katıldım.. 21 Yaşında kuranı bu kez doğru öğreneceğim diye Mısır'a, El-ezher'e gittim..

Kısaca, kuranı kendi dilinde ve meallerinden defalarca açıp okumuş birisi ile muhatapsın.. Bunu aklında tut derim.. Daha ne kadar yanlış araştırma olacağını bilmem.. Bir yerde "şüphesiz bu apaçık bir kitaptır" diyen, bir yerde de "müteşabih ayet" vs. diyen bir kitaptan bahsediyoruz.. Pek çok yerini anlama imkanın zaten olmaz.. Kaldı ki, başka türlü yorumlanabilecek ve çevrilebilecek ayetler hep önünüzdeki.. Ötesi? Yok.. Diyorsunuz ki, bunun yorumu budur.. Ama diğerleri de aynısını diyor.. Bir sürü ayetten sadece kuran diyerek yorumda çıkaramazsın..

Karşındakini küçümseme derim, çok fena altta kalabilirsin..

Biz göğü kudretimizle bina ettik. Hiç şüphesiz biz, çok genişlik ve kudret sahibiyiz.51. Ayet 47 sure)Elmalılı Meal...

Göğü kendi ellerimizle biz kurduk ve biz (onu) elbette genişleticiyiz(diyanet tefsiri buda aynı sure )

peki sana bir soru Kur'an-ı bu kadar inceledin..

Burda hangisini esas almalıyız ve nedenleri anlatsana ilk okuyan

http://www.kuranikerim.com/Arapca/zariyat.htm bu adrestede zariyat 47 bulup okuyunca ilk olarak ne anlıyor insan

genişlemekte mi yok çok genişlik kudret sahibi miyiz?

anlaşılır

yani bing bang yazar mı bir nevi
haci
Orjins
Ben seni tehdit etmiyorum..
Sana açıkca eğer üyeleri rahatsız edecek yazılar yazarsan, buradan şutlanırsın diyorum.
Bunun neresi tehdit?

Ben sana söz veriyorum.
Başkalarını rahatsız edemeyeceğini hatırlatıyorum..

Kişilerin kişilikleri ile uğraşacağına, bize gerçek İslam'dan bahset.

Biz İslam'ı çok iyi biliyoruz.
Bilmiyorsak, neresini bilmediğimizi söyle bizlere..

Kur'an'ı savunabilecek kadar biliyorsan, bilgini göster..

Bekliyoruz..

HACI
orjins
Şuan zamanım doldu Ama inş. İleriki dönemlerde elimden geldiğince açıklayacağım.
Ama senin şu şutlama vs. Sözlerin hoş değil.
Sana o sözü kullandıysam ne hissederdin.?
Ama İslam'ı bilmiyorsun.
Allah'ı kavrayamadığınız için. bilmiyorsunuz.

Allah oku der. Oku ve Beni anla. Oku ve Beni anla.
haci
Bekliyoruz..
Son anda bile kişisel olmaktan kendini alamıyorsun..
Bundan kurtulabileceğini sanmıyorum.
Ama sana bir şans tanımak boynumuzun borcu..

Bakalım İslam'ı nasıl savunacaksın?

Bunu başkalarını kötülemeden yapmanı tavsiye ediyorum.
Bizim İslam'ı bilmemiz veya bilmememiz değil sorun.
Yazdıklarımızın doğru veya yanlış olması ise çok önemli.

Yanlışlarımızı düzeltmelisin.
Bize doğrusunu öğretmelisin..

Ve bizimle İslam'ı medeni bir insan gibi tartışmalısın..

Bekliyoruz..
Bakalım İslam hakkında neler biliyorsun? Ve biz neler bilmiyoruz..
Bizi eğit.. Bize İslam'ı öğret..

Merak ve heyecanla bekliyoruz..

HACI
orjins
Yazdığım gibi ''dalga geçme'' seziyorum.
Bugüne kadar söyleyenlerden etkilenme olmadımı hiç?
Yani biraz saçma geliyor.

Selam.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.