kitapsiz
Dec 22 2006, 09:10 PM
arkadaslar, biraz önce aradim bulamadim. aramaya devam ediyorum.
kurandaki israiliyat denen " biz israil ogullarini bütün insanliga üstün yarattik.. " gibi ifadeler iceren ayetleri buraya getirmeye yardim edermisiniz ?
bu ayetler üzerine TD. kitaplarinda bir seyler okumustum. kuranin tanrisinin irkciligi ile ilgili..
bu konuyu taristmaya acmak istiyorum. katilimda bulunursaniz sevinirim.
elfida
Dec 22 2006, 09:21 PM
Musa kavmine: "Allah'tan yardım dileyin ve sabredin. Gerçek şu ki, arz Allah'ındır; ona kullarından dilediğini mirasçı kılar. En güzel sonuç muttakiler içindir." dedi.
Dediler ki: "Sen bize gelmeden önce de, geldikten sonra da eziyete uğratıldık." (Musa:) "Umulur ki, Rabbiniz düşmanınızı helak edecek ve sizleri yeryüzünde halifeler (egemenler) kılacak, böylece nasıl davranacağınızı gözleyecek" dedi. (Araf Suresi, 128-129
bir örnek olabilir..
kitapsiz
Dec 22 2006, 10:49 PM
buda varda, israillileri öven ve yücelten daha belirgin ayetler var.
bilen arkadaslarin yazacagini umuyorum.
bu konu müslümanlarin en cok kivirdiklari konulardan biri.
Zalim
Dec 22 2006, 11:17 PM
kitapsiz, Td nin okuduklariyla ahkammi kesmeye calisiyorsun.. : ))) istersen o ayetleri ben kendim getirim he ne dersin.. : )))
kitapsiz
Dec 22 2006, 11:37 PM
QUOTE(Zalim @ Dec 23 2006, 12:17 AM)

kitapsiz, Td nin okuduklariyla ahkammi kesmeye calisiyorsun.. : ))) istersen o ayetleri ben kendim getirim he ne dersin.. : )))
getir tabii. ben internette arayip duruyorum. biliyorsan tabbiki getirde tartisalim.
buyur.
dervish
Dec 22 2006, 11:44 PM
QUOTE(kitapsiz @ Dec 22 2006, 11:37 PM)

getir tabii. ben internette arayip duruyorum. biliyorsan tabbiki getirde tartisalim.
buyur.
td kim ya turan dursunmu yoksa

HY den sonra TD bie iA var başka kim var. bayılıyorum bu internet kısaltmalarına ya bide KİB var hehe ne olduğunu bilmiyorum msn de biriyle konuşuyorum az önce kib yazdi nedemek bilen varsa anlatsın bukadar kısaltma biliyorsunuz
elfida
Dec 22 2006, 11:49 PM
konuyu dağıtmaya çalışıyorlar kitapsız abla...ama haklılar kuran yahudileri onlardan üstün tutuyor....
kendine iyi bak dervish/kib:)))))))))
eraser
Dec 22 2006, 11:50 PM
arkadaşım ne demek istedigini pek anlayamadım galiba KUR'AN,ın israil ogullarını yüce insan gibi gösterdiginde bahsediyorsun.. israil ogulları o zamanlar bir kavimdi ve o zamanlar pek az kavimler vardı bunların arasında en büyük en güclü olanıda israil ogulları kavmi idi. ALLAH KUR'AN dışındaki kitapları (tevrat, zebur, incil) sadece kavimlere yollamıştır. ozamanlar zina yaparlardı, putlara taparlardı, icki (şarap) icerlerdi, kumar oynarlardı, tefecilik vardı, faiz oranları cok büyüktü, fuhuş yaparlardı, kız cocuklarnı diri diri topraga gömerlerdi, tüm bunlar cok ileri saflara geldigi icin ALLAH sadece o kavimlere peygamber ve kitap yollamıştır. bizim peygamberimiz MUHAMMED (S.A.V.) ve kitabımız KURAN tüm insanlara tüm yer yüzüne gönderilmiştir.. gelelim senin dedigin konuya evet israil ogullarına.. israil ogulları ozamanlar dedigim gibi en büyük kavm oldugu icin ALLAH en büyük mücizeleri o kavime vermiştir hz. musaya inanmayan halk her defasında musadan ALLAH,ın varlıgını ispat etmeleri icin mücize istediklerinde ve her mücizenin yerine geldiginde ALLAH,a inandıklarını söyleyip kabullenmişlerdi. fakat aradan zaman gecince tekrar inanmamaya başlayıp tekrar mücize istemişlerdi ve nitekim bu hep böyle sürmüştür (mücizeleri tek tek yazmama gerek varsa yazarım) ama sonucta inanmayan kimseler ben o mücizeleri yazsamda yine inanmaz.! eger bu konuda gercekten bilgi sahibi olmak istiyorsan sana verecegim bu siteden istedigin bilgiye ulaşabilirsin..
http://www.sevde.deBu arada bir şeye inanmak icin illa onu görmekmi lazım diye soruyorum.. bende zıt görüşte bir cok soru sorabilirim ama cevap verilmiyor diye ona inanmamak olurmu.? en basit bir soru bana AKIL,ı gösterebilirmisiniz? evet ben, sen, yada o, herkesin kendine göre bir aklı var dimi peki nerede bu akıl neden görünmüyor..???
" Allah hanginizin daha güzel iş yapacağını denemek için, ölümü ve hayatı yarattı. O, üstündür, bağışlayandır."
Zalim
Dec 22 2006, 11:51 PM
2/122- Ey İsrailoğulları, size bağışladığım nimetimi ve sizi (bir dönem) alemlere muhakkak üstün kıldığımı hatırlayın. (bakara suresi)
26/57- Böylelikle Biz onları (Firavun ve kavmini) bahçelerden ve pınarlardan sürüp çıkardık;
26/58- Hazinelerden ve soylu makam(lar)dan da.
26/59- İşte böyle; bunlara İsrailoğulları'nı mirasçı kıldık.
(suara suresi)
45/16- Andolsun, Biz İsrailoğulları'na kitap, hüküm ve peygamberlik verdik, onları temiz ve güzel şeylerle rızıklandırdık ve onları alemlere üstün kıldık.
(casiye suresi)
sanirim simdilik bunlar yeterli.. : )))
ayrica dervsih "kib (kendine ii bak) in kisaltilmisi oliyor.. : ))
eraser
Dec 22 2006, 11:58 PM
KURAN,ın yahudileri üstün tuttugu yok sadece orada israil ogullarına verdigi mücizeleri anlatıyor ve bu kadar mücizeye karşı onların inancızlıgını anlatıyor. kulaktan dolma bilgilerle konuşmayalım kac sefer KURAN,ın türkce mealini okudunuzda böyle şeyler yazıyorsunuz? bana KURAN,dan bir tane insanlar icin zararlı bir yazı yazdıgını gösterebilirmisiniz..??
dervish
Dec 23 2006, 12:02 AM
arkadaşlar saolun ya kib ya ne cavap verceğimi şaşıdım saolun
şimdi buyahudilere gelince bi fikir beyan edeyim. biz her kavme peygamber gönderdik diyor hatta 124 000 peygamberden bahsederler. ma kuranda genelde yahudilerin peygamberlerinden bahsederler genelde diğil aslında ama çoğunlukla onlardan
bunun sebebi nedir. benim şahsi kanatim onlar ibretlik insanlar onların yaptıkları yanlışlarla müslümanlra öğüt veriyor sözünde durmayan (hz musa tur dağına gidip geldiğinde onları altın buzağıya tapar bulmuştu) yahudiler acayip adamlar vesselam onlardan korkulur valla hz musa az çekmemiştir onlardan en sonunda bırakıp gitmş zaten ne haliniz varsa görün diyerek ben böyle biliyorum bi yanlışım varsa düzeltin lütfen
yahudilere neden bukadar peygamber geldiğini soruyorsanız onlarada diğer kavimler kadar peygamber gelmiştri ama ondan örnekler verilmiştir çünkü onlar ibretlik insanlardır.
kutsalyaratik
Dec 23 2006, 12:03 AM
Israiliyat:Hadis diye aktarilan ve dönemin ka'b -ul ahbar dedikleri, müslüman oldugu söylenen eski yahudilerin müslümanlar arasinda yaydigi ve peygambere isnat ettigi haberler. Yani Muslumanlarin sahte , yalan, yanlis dedikleri hadisler sinifina giren hadis turleri.
Kurandaki assagidaki ayetler neyin nesi? Bunlarda Israiliyet degilmi acaba?
Bakara: 47 Ey İsrailoğulları! Size lütfettiğim nimetimi, sizi alemlere üstün kıldığımı hatırlayın.
Bakara: 122 Ey İsrailoğulları! Size lütfettiğim nimetimi hatırlayın. Ben sizi alemlerden daha üstün kılmıştım.
HzDumbelek
Dec 23 2006, 12:08 AM
zaten araplardan önce adı geçen peygamberlerin tamamı yahudiler
ve ataları saydıkları kavimlere ait.
tamam dielim bunlar çok yaramaz adamlar ve allah bunlara
devamlı peygamber gönderior ama abicim bazen neredeyse
bütün aileyi peygamber yapmış allah
baba peygamber oğul peygamber kardeş peygamber
bir ara sallasan paygambere deiomuş yani
düşünsenize bazı sülaleler olduğu gibi peygambermiş.bu kadarda
olmazki kardeşim!!!
Kont
Dec 23 2006, 12:09 AM
Yeryüzünde sadece İsrailoğulları mı sapmış?
İnkalara,Aborjinlere niye peygamber yok?
dervish
Dec 23 2006, 12:11 AM
QUOTE(kutsalyaratik @ Dec 23 2006, 12:03 AM)

Israiliyat:Hadis diye aktarilan ve dönemin ka'b -ul ahbar dedikleri, müslüman oldugu söylenen eski yahudilerin müslümanlar arasinda yaydigi ve peygambere isnat ettigi haberler. Yani Muslumanlarin sahte , yalan, yanlis dedikleri hadisler sinifina giren hadis turleri.
Kurandaki assagidaki ayetler neyin nesi? Bunlarda Israiliyet degilmi acaba?
Bakara: 47 Ey İsrailoğulları! Size lütfettiğim nimetimi, sizi alemlere üstün kıldığımı hatırlayın.
Bakara: 122 Ey İsrailoğulları! Size lütfettiğim nimetimi hatırlayın. Ben sizi alemlerden daha üstün kılmıştım.
bu ayetlerin her ikisde geçmiş zamandan bahsediyor. bu bir
ve tabiki onlarla ilgili kıssalara başlarken başında yazılmış onlara gösterilen mucizeler ve olabilir ama bun arağmen hala inkarda devam etmişler. zaten bu şeylerin ne olduğunu sonraki ayetelerde söylüyor . tabi siz her ayeti teker incelediğiniz için
bektaşinin dediği gibi yapıyorsunuz.
namaza yaklaşmayın. diyor ayette bende yaklaşmıyorum.
hadiya nerede
işte bak burada
içkiliyken namaza yaklaşmayın o ayet öyle
olsun
orhan11
Dec 23 2006, 12:13 AM
QUOTE(HzDumbelek @ Dec 23 2006, 12:08 AM)

olmazki kardeşim!!!
Haklisin dumbelek.. 240.000 peygamber.. Valla sallasan da, sallmasan da dokunmamazlik etmez...
elfida
Dec 23 2006, 12:14 AM
yahudilerin bu uslanmak bilmez inkarı allahın onları lanetlemesiyle mi ilgili,yoksa allahın onları lanetlemesi sürekli inkarlarıyla mı ilgili?
dervish
Dec 23 2006, 12:16 AM
QUOTE(HzDumbelek @ Dec 23 2006, 12:08 AM)

zaten araplardan önce adı geçen peygamberlerin tamamı yahudiler
ve ataları saydıkları kavimlere ait.
tamam dielim bunlar çok yaramaz adamlar ve allah bunlara
devamlı peygamber gönderior ama abicim bazen neredeyse
bütün aileyi peygamber yapmış allah
baba peygamber oğul peygamber kardeş peygamber
olmazki kardeşim!!!
yahu yaramazlıktan değil ibretlik olmalarından anlıyormusun bunu
ayrıca hz ibrahim, hz süleyman, hz nuh, hz lut, hz zurkayneyn, hz adem,hz idris, hz yunus, ...... bunlar kimlere gelmiş hepsi diye bir genelleme yapma yanılırsın.
diyorum ya ibretlik adamlar bakın onlara onlar gibi olmayın diyor.
eraser
Dec 23 2006, 12:18 AM
evet sadece onlar sapıtmış senin o dediklerin sadece topluluktu israil ogulları gibi büyük kavimler degildi, israil ogulları gibi sapıtmamıştı..
o zamanlarda türklükte vardı türk soyuda vardı oldu olacak türklerede peygamber gelseydi.. bırakın bu abuk zubuk lafları biraz akıllı düşünün yaa bu kadar düzenli bir dünya kendi kendinemi var oldu..
HzDumbelek
Dec 23 2006, 12:22 AM
QUOTE(orhan11 @ Dec 23 2006, 12:13 AM)

Haklisin dumbelek.. 240.000 peygamber.. Valla sallasan da, sallmasasm da dokunmamazlik etmez...

abi stok varmış allahın elinde demekki
QUOTE(dervish @ Dec 23 2006, 12:16 AM)

ayrıca hz ibrahim, hz süleyman, hz nuh, hz lut, hz zurkayneyn, hz adem,hz idris, hz yunus, ...... bunlar kimlere gelmiş hepsi diye bir genelleme yapma yanılırsın.
abi sen benim yazımı ii okumadın heralde.bak ben ne
yazmışım
adı geçen peygamberlerin tamamı yahudiler
ve ataları saydıkları kavimlere ait.tamam israiloğulları yakupla başlar ama yakuptan
öncekiler yahudilerin ataları deilmi?
tevratta peygamberlerin soyları anlatılıyor....
elfida
Dec 23 2006, 12:37 AM
yahudilerin bu uslanmak bilmez inkarı allahın onları lanetlemesiyle mi ilgili,yoksa allahın onları lanetlemesi sürekli inkarlarıyla mı ilgili?
kitapsiz
Dec 23 2006, 12:40 AM
QUOTE(Zalim @ Dec 23 2006, 12:51 AM)

2/122- Ey İsrailoğulları, size bağışladığım nimetimi ve sizi (bir dönem) alemlere muhakkak üstün kıldığımı hatırlayın. (bakara suresi)
26/57- Böylelikle Biz onları (Firavun ve kavmini) bahçelerden ve pınarlardan sürüp çıkardık;
(suara suresi)
45/16- Andolsun, Biz İsrailoğulları'na kitap, hüküm ve peygamberlik verdik, onları temiz ve güzel şeylerle rızıklandırdık ve onları alemlere üstün kıldık.
(casiye suresi)
evet zalim, sagol. aranan ayetler bunlardi.
allah ne diyor ?
yukardaki ayete neden bu (bir dönem) aciklamasini ekledin ? yoksa kurandada aynen böylemi yaziyor ?
asagidaki ayette" bir dönem" yok. kurandadami yok ? yoksa sen koymayimi unuttun ?
(casiye suresi)
allah neden israilogullarini alemlere üstün kiliyor ?
HzDumbelek
Dec 23 2006, 12:45 AM
abla bildiim kadarıyla ibraam peygamber putperestlerin
putlarını kırıo ve hepsine posta koyuyo sonra allahta delikanlı
çocukmuşsun seni beendim dierek onla bi anlaşma yapıo ve
onun soyundan gelenlerle anlaşmayı devam ettirio.
mesela yakup rivayete göre allahı tam hatırlamıorum ya kickboxta
yada güreşte yenio ve israil adını alıo.anlaşma bu şekilde
devam ederken allah bunları dier ırklardan üstün tutup kayırıo falan
geyik yani ööle...
kitapsiz
Dec 23 2006, 12:46 AM
QUOTE(orhan11 @ Dec 23 2006, 01:13 AM)

Haklisin dumbelek.. 240.000 peygamber.. Valla sallasan da, sallmasan da dokunmamazlik etmez...

bu kadar peygamber allahin beceriksizliginin acik kanitidir.
Zalim
Dec 23 2006, 12:51 AM
QUOTE(kitapsiz @ Dec 23 2006, 12:40 AM)

evet zalim, sagol. aranan ayetler bunlardi.
allah ne diyor ?
yukardaki ayete neden bu (bir dönem) aciklamasini ekledin ? yoksa kurandada aynen böylemi yaziyor ?
asagidaki ayette" bir dönem" yok. kurandadami yok ? yoksa sen koymayimi unuttun ?
(casiye suresi)
allah neden israilogullarini alemlere üstün kiliyor ?
kitapsiz, suan icin ben sadece yazilanlari okicam..bi yorum yapmicam suan icin..su ayet meselesine gelince kuranda öyle..yani ben ekleme filan yapmadim bu haddimde degil zaten.. baska bir melda ise söyle gecmekte..
122 – Ey İsrail’in evlatları! Size ihsan ettiğim nimetimi.
Ve sizi vaktiyle diğer insanlara üstün kıldığımı hatırlayın.
kendinde bakabilirsin numaralari filana verilmis.. yalanim yok yani..suphelendiysen bakabilirsin dedigim gibi.. : )))
kitapsiz
Dec 23 2006, 12:53 AM
QUOTE(HzDumbelek @ Dec 23 2006, 01:45 AM)

abla bildiim kadarıyla ibraam peygamber putperestlerin
putlarını kırıo ve hepsine posta koyuyo sonra allahta delikanlı
çocukmuşsun seni beendim dierek onla bi anlaşma yapıo ve
onun soyundan gelenlerde anlaşmayı devam ettiriolar.
mesela yakup rivayete göre allahı tam hatırlamıorum ya kickboxta
yada güreşte yenio ve israil adını alıo.anlaşma bu şekilde
devam ederken allah bunları dier ırklardan üstün tutup kayırıo filan
geyik yani ööle...
anlat anlat heyacanli oluyor

bunlari bir cizgi film yapmali. ve senin türkcenle anlatmali ..
yaw, biz kafirler kalbimiz mühürlü oldugu icin gülüyoruz. ama, müslümanlar bu ayetlerden nasil mucizeler cikariyorlardir, kimbilir..
elfida
Dec 23 2006, 12:53 AM
QUOTE(Zalim @ Dec 23 2006, 12:51 AM)

kitapsiz, suan icin ben sadece yazilanlari okicam..bi yorum yapmicam suan icin..su ayet meselesine gelince kuranda öyle..yani ben ekleme filan yapmadim bu haddimde degil zaten.. baska bir melda ise söyle gecmekte..
122 – Ey İsrail’in evlatları! Size ihsan ettiğim nimetimi.
Ve sizi vaktiyle diğer insanlara üstün kıldığımı hatırlayın.
kendinde bakabilirsin numaralari filana verilmis.. yalanim yok yani..suphelendiysen bakabilirsin dedigim gibi.. : )))
Sana nasıl örnekler vererek saptıklarına bir bak, artık onların bir yola güçleri yetmemektedir. (İsra Suresi, 48)
elfida
Dec 23 2006, 01:09 AM
bu suskunluk hayra alamet değil birileri çok kötü gelecek galiba.
dinsavar
Dec 23 2006, 02:43 AM
Yahudilerin bir dönem üstün kılınması konusunda müslümanlar diyeceekler ki; Tamam onlar bir zamanlar şef olmuş ama kuranda onların lanetlendiğini söyleyen ayetlerde var.Objektif olmanız gerekmezmi? Allah onlarla sözleşmiş eğrer sözümü tutarsanız sizi alemlere üsütün kılacağım demiş sonra bakmışki hıyarlar cıngar çıkartıyor,ahada sizi lanetledim maymunlar olun len demiş.
Yani olayan böyle objektif bakınca bir anormallik yokmuş.
Düşününki siz bir fabrikatörsünüz.İleride fabrikayı soyupsoğana çevireceğini kesin bildiğiniz üçkağıtçının birini fabrikaya genel müdür atıyorsunuz.Tabi bir müddet sonra fabrika iflas ediyor ve binlerce kişi işsiz kalıyor. Şimdi bu garibanlar fabrika sahibine,
Ulan dangalak madem onun üçkağıtçı biri olduğunu biliyordun da ne diye fabrikaya genel müdür yaptın, bizi ekmeğimizden etttin demezlermi, suratına tükürmezlermi?
kitapsiz
Dec 23 2006, 03:11 AM
derler. de,
islamda tükürük sifalidir.
kitapsiz
Dec 23 2006, 06:57 PM
eeee? islam mücahidleri nereye kacti ?
orhan11
Dec 23 2006, 07:19 PM
"Cüzzamlı gördünüzmü aslandan kaçar gibi kaçınız"
Hz.Muhammed (Sallahübilmemne...)
adem
Dec 23 2006, 08:41 PM
td problemli bir çocukluk geçirmiş zavallının tekidir. üstelik sizin din tüccarı dediğiniz türdür. inanmadığı halde para uğruna din adamlığı görevini yapmaya devam etmiş bir sahtekar.
şimdi siz ne diyorsunuz bir karar verin;
a- kuran yahudi hayranıdır
b- kuran yahudiyi lanetler müslümanlar onlarla savasmıştır
c- her yol mübah saldırın
d- biz ne dediğimizi biliyormuyuz ki
bu arada israiloğulları ve tarihin öğrenin
islamiyet tarihini öğrenin
sonra konuşalım.
adem
Dec 23 2006, 08:44 PM
QUOTE(dinsavar @ Dec 23 2006, 02:43 AM)

Yahudilerin bir dönem üstün kılınması konusunda müslümanlar diyeceekler ki; Tamam onlar bir zamanlar şef olmuş ama kuranda onların lanetlendiğini söyleyen ayetlerde var.Objektif olmanız gerekmezmi? Allah onlarla sözleşmiş eğrer sözümü tutarsanız sizi alemlere üsütün kılacağım demiş sonra bakmışki hıyarlar cıngar çıkartıyor,ahada sizi lanetledim maymunlar olun len demiş.
Yani olayan böyle objektif bakınca bir anormallik yokmuş.
Düşününki siz bir fabrikatörsünüz.İleride fabrikayı soyupsoğana çevireceğini kesin bildiğiniz üçkağıtçının birini fabrikaya genel müdür atıyorsunuz.Tabi bir müddet sonra fabrika iflas ediyor ve binlerce kişi işsiz kalıyor. Şimdi bu garibanlar fabrika sahibine,
Ulan dangalak madem onun üçkağıtçı biri olduğunu biliyordun da ne diye fabrikaya genel müdür yaptın, bizi ekmeğimizden etttin demezlermi, suratına tükürmezlermi?
fabrikatörün cevabı:
ulan sümüklü işci, malda benim mülkte sen kisin ki bana hesap soruyorsun!
kitapsiz
Dec 23 2006, 08:58 PM
QUOTE(adem @ Dec 23 2006, 09:44 PM)

fabrikatörün cevabı:
ulan sümüklü işci, malda benim mülkte sen kisin ki bana hesap soruyorsun!

haklisin. allah putunun cahil köleri kiiiiiiiiim? düsünen insan kim?
müslümanin, hak hukuk ve söz sahibi, fikri hür vijdani hür " insan"a evrilebilmesi icin, önünde daha 1400 yil var.
1400 yil daha arapa takla atililacak.. arap aciyipta azat etmesse, bunlar 1400 yil sonrada köle kalacaklar..
adem
Dec 23 2006, 09:06 PM
QUOTE(kitapsiz @ Dec 23 2006, 08:58 PM)

haklisin. allah putunun cahil köleri kiiiiiiiiim? düsünen insan kim?
müslümanin, hak hukuk ve söz sahibi, fikri hür vijdani hür " insan"a evrilebilmesi icin, önünde daha 1400 yil var.
1400 yil daha arapa takla atililacak.. arap aciyipta azat etmesse, bunlar 1400 yil sonrada köle kalacaklar..
neyi düşündün abla,
Allah a hesap sormayı mı?
sana kolay gelsin.
bir üstteki seçimi yaptınmı...
kitapsiz
Dec 23 2006, 09:15 PM
QUOTE(adem @ Dec 23 2006, 10:06 PM)

neyi düşündün abla,
Allah a hesap sormayı mı?
sana kolay gelsin.
bir üstteki seçimi yaptınmı...
olsada sorsam! ve sen kölelenin insanlik ve hürriyet haklarini söke söke alsam. keske olsa..
gözlerinizin önündeki karanlik iman perdesi, okuduklarinizi anlamaniza engel..
HzDumbelek
Dec 23 2006, 11:14 PM
QUOTE(adem @ Dec 23 2006, 08:41 PM)

td problemli bir çocukluk geçirmiş zavallının tekidir. üstelik sizin din tüccarı dediğiniz türdür. inanmadığı halde para uğruna din adamlığı görevini yapmaya devam etmiş bir sahtekar.
abi para için ööle yada bööle yaptı diosunda.benim bildiim
inancını yitiripte kesin kararını verdii vakit müftülüğü elinin
tersiyle itip ekonomik olarakta dara düştü.
üstelik değerleri uğruna ölümü göze aldı.belki yaptıklarını tasvip
etmio olabilirsin ama turan dursun paragöz bi adam olsaydı
bence yaşar nuri gibi kitaplar yazardı....
öleceine yaşar nuri gibi laik mehdi ayağına zengin olurdu hiç
deilse.yalanmı???
kitapsiz
Dec 23 2006, 11:21 PM
müslüman iftira atmaktan korkmaz HzDumbelek. yalan dolan dinini korumak icin karekterinden namusundan insanligindan bile ödün verir.
bütün degerlerini arapa satan köle, karsiliginda öldükten sonra arap putundan huriler sürüleri alacak.. kära bak, kära
HzDumbelek
Dec 23 2006, 11:33 PM
QUOTE(kitapsiz @ Dec 23 2006, 11:21 PM)

bütün degerlerini arapa satan köle, karsiliginda öldükten sonra arap putundan huriler sürüleri alacak.. kära bak, kära

abla kadınlarada hurimi veriolarmış?

çok komik
olur ööle.hepsi nuri beklerken onlarada huri verildiini
düşünemiorum....
cinsel tercihlerini deiştirmek zorunda kalır garipler.....
kitapsiz
Dec 24 2006, 01:44 PM
cennette kadinlara bir sey yok. kadinlar, huriler ve gilmanlarla fanki funki yapan kocalarini seyredecekler. sinema gibi yani. üstelik bütün zamanlar boyu. akli olan kadin müslüman olmaz..
kitapsiz
Dec 24 2006, 06:22 PM
müslümanlar, allah bu yahudileri neden müslümanlardan daha üstün görüyor? hatta bütün alemlere üstün kiliyor?
allah neden irkcilik yapiyor ?
fikriniz yokmu?
Kaygusuz
Dec 24 2006, 10:38 PM
Tanrı bence Sami IRKÇISI (arap,,süryani,ibrani,arami)...diğerlerini unutmuş heralde...Mezopotamyadaki Kürtler, Orta Asyadaki Türkler, Africadaki Tutsiler ve daha niceleriii hepsi inanmadan öldüler..gittiler...şimdi mahşer gününde birde Tanrının mahrum eylediği torpil yapmadığı bu insanlar Arabın dinine inanmadıkları için mi cehennme gidecekler ???!!!
kitapsiz
Dec 24 2006, 10:58 PM
evet Kaygusuz, aynen öyle. cünkü allah cehennemi doldurmaya yemin etmis..
cennette ahlaksiz müslümanlari bütün zamanlar boyu huri ve gilmanlarla fankifunki yaparken seyretmektense, cehennemde olmak daha onurlu
adem
Dec 25 2006, 05:21 PM
QUOTE(kitapsiz @ Dec 24 2006, 06:22 PM)

müslümanlar, allah bu yahudileri neden müslümanlardan daha üstün görüyor? hatta bütün alemlere üstün kiliyor?
allah neden irkcilik yapiyor ?
fikriniz yokmu?
fikrim olmsası için anlattığın olayın doğru olması lazım. olay yanlış. açıklasam bahane bulursun düşünmeden. açıklamada gereksiz.
ama çıkarımın yanlış emin ol.
kitapsiz
Dec 25 2006, 05:28 PM
QUOTE(adem @ Dec 25 2006, 06:21 PM)

fikrim olmsası için anlattığın olayın doğru olması lazım. olay yanlış. açıklasam bahane bulursun düşünmeden. açıklamada gereksiz.
ama çıkarımın yanlış emin ol.
bu ayetlerin neresini yanlis almamista, yanlis cikarimlar yapmis olabilirim ?
sen daha baska anliyorsan, buyur acikla.
----
(suara suresi)
(casiye suresi)
kitapsiz
Dec 25 2006, 11:05 PM
hala bekliyorum adem.
kitapsiz
Dec 27 2006, 04:24 PM
adem kacti.
adem
Dec 27 2006, 05:39 PM
kaçmadım sevinme hemen

topicleri atlıyorum bazen....malum çok var...
kuran 22 yılda tamamlanmıştır. neden bir anda inmemiştir?
insanların algılamaları kolay olsun özümsenebilsin, yaşayarak öğrenilsin diye. ayetler zaman zaman karşılaşılan sorunlara cevap verir, yol gösterir zaman zaman da eski toplumlar hakkında kıssalar ile bilgi verir. karşılaştırma,uyarma, kıyas amaçlı olarak.
hz musa zamanı kami firavuna rağmen ve firavuna karşı Hak kın yanında yer almış Allah onları üstün kılmıştır. o tarihte yeryüzünde inanan zümre onlardı. daha sonra menfaat uğruna inançlarını bozunca lanetlenmişlerdir.
Ey İsrailoğulları, size bağışladığım nimetimi ve sizi (bir dönem) alemlere muhakkak üstün kıldığımı hatırlayın.( o zaman)
daha sonra lanetlenmiş maymun olarak nitelendirilmişler değilmi?
mümin tüm peygamberleri ve kiyaplarını kabul eder. tahrif edilmemiş kitaba uyan mümindir.
müslüman isa,musa,ibrahim ve diğerlerini kabul eder. bozulmadan önceki buyruklara inanlarda mimindir. şu an dünyada bozulmamış tevrat ve incil de inaç sistemi de yoktur. zaten yeni gelen din eskinin hükmünü kaldırır.
mehmetengin
Dec 27 2006, 10:47 PM
kuranda israil oğullarını övücü hiç söz yoktur. onların nankörlüğüne dağir sözler vardır.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen,
buraya tıklayınız.