Tam Forum Görünümü: HaNGİ Ayetler Garip
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
DOSTANE
bnm en çok merak ettiğim şey bu bazılarını biliyorum ama siz ateistlerden duymak istedim..Kuranda hangi ayetler size saçma geliyor..hani çok okuosunuzya bizlere bişeyleri ispat etmeye çalışıosunuz bizim sizlere ispat etmek istediğimiz gibi..o ayetler hangileri??
DeHRi
En sevdiğim ayetlerden ikisi

Ahzab suresi

50- Ey peygamber! Biz bilhassa sana şunları helâl kıldık: Mehirlerini vermiş olduğun eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak ihsan buyurduklarından sahip olduğun cariyeleri, amcalarının kızlarından, halalarının kızlarından, dayılarının kızlarından, teyzelerinin kızlarından seninle beraber hicret etmiş olanları, bir de mümin bir kadın kendini peygambere hibe ederse, peygamber nikâh etmek istediği takdirde, onu başka müminlere değil de sadece sana mahsus olmak üzere helâl kıldık. Onlara eşleri ve cariyeleri hakkında neyi farz kıldığımızı biliyoruz. Bunlar sana hiçbir darlık olmaması içindir. Allah, çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

51- Onlardan dilediğini geri bırakır, dilediğini yanına alırsın. Sırasını geri bıraktığın kadınlardan dilediğini yanına almanda da sana bir günah yoktur. Onların gözleri aydın olup üzülmemelerine ve kendilerine verdiğin ile hepsinin hoşnut olmalarına en elverişli olan budur. Allah kalblerinizdekini bilir. Allah her şeyi bilir ve yumuşak davranır.
DeHRi
Maide suresi

33- Allah ve Resulüne karşı savaşan ve yeryüzünde fesat çıkarmaya çalışanların cezası, ancak öldürülmeleri veya asılmaları yahut ayak ve ellerinin çaprazlama kesilmesi, ya da yeryüzünde başka bir yere sürgün edilmeleridir. Bu, dünyada onlar için bir zillettir. Ahirette ise onlar için büyük bir azab vardır.

38- Hırsızlık eden erkek ve kadının, yaptıklarına karşılık Allah'dan bir ceza olarak ellerini kesin. Allah daima üstündür, hikmet sahibidir.
serabis
NİSÂ -25
Sizden kimin, hür mü'min kadınlarla evlenmeye gücü yetmezse, sahip olduğunuz mü'min genç kızlarınızdan (cariyelerinizden) alsın. Allah sizin imanınızı daha iyi bilir. Hepiniz birbirinizdensiniz. Öyle ise iffetli yaşamaları, zina etmemeleri ve gizli dost tutmamaları halinde sahiplerinin izniyle onlarla evlenin, mehirlerini de güzelce verin. Evlendikten sonra bir fuhuş yaparlarsa, onlara hür kadınların cezasının yarısı uygulanır. Bu (cariye ile evlenme izni), içinizden günaha düşmekten korkanlar içindir. Sabretmeniz ise sizin için daha hayırlıdır. Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

Nur33. Evlenmeye güçleri yetmeyenler de, Allah kendilerini lütfuyla zengin edinceye kadar iffetlerini korusunlar. Sahip olduğunuz kölelerden "mükâtebe" yapmak isteyenlere gelince, eğer onlarda bir hayır görürseniz onlarla mükâtebe yapın. Allah'ın size verdiği maldan onlara verin. Dünya hayatının geçici menfaatlerini elde etmek için iffetli olmak isteyen cariyelerinizi fuhşa zorlamayın. Kim onları buna zorlarsa bilinmelidir ki hiç şüphesiz onların zorlanmasından sonra Allah (onları) çok bağışlayıcıdır, çok merhametlidir.
KaBuS
Yaratanlarin en iyisi Allahsa öteki yaratanlar kim ?

(İlyas) milletine: (Allah'a karşı gelmekten) sakınmaz mısınız? Yaratanların en iyisi olan, sizin de Rabbiniz, sizden önce gelen atalarınızın da Rabbi olan Allah'ı bırakıp da Ba'l'e mi taparsınız? demişti.(SÂFFÂT/124-126)

Yüzlercesinden sadece biri , ama anliyabilene...
FreeWill
Aslinda hangi ayetler normal deseydin bizim icin daha kolay olurdu saymasi.
Cunku hangi sureyi, ayeti ele alirsan elinde kaliyor.
Neyse, bir kac tanesini vereyim hadi:

Dilerse o rüzgarı durduruverir de gemiler sırtı üzerinde durakalırlar.
(Sura-33)

Suphesiz takva sahipleri icin (...) memeleri tomurcuklanmis yasit kizlar var
(Nebe-32..34)

(...)Göğü de izni olmaksızın yere düşmekten o tutuyor. Gerçekten Allah insanlara çok şefkatli, çok merhametlidir.
(Hac-65)

SAYGILAR
KaBuS
Dostane sana bir sey sormak istiyorum , ama lütfen samimi ol ve dogru cevap ver kivirma

Sence Allah bir kitap yollamis olsaydi , o kitapta kendisi icin yapilmasi gereken ibadetleri aciklarmiydi ? Yoksa aciklamadan sadece ibadetlerin isimlerinimi yazardi ?

Yani sunu demek istiyorum , Namaz ne zaman/nasil/hangi vakit kac rekat/hangi dualar okunmali gibi...

Yada zekat verirken nelere dikkat edilmeli , malimizin kacda kaci zekat verilmeli gibi...
FreeWill
QUOTE(KaBuS @ Mar 29 2007, 08:42 PM) *
Dostane sana bir sey sormak istiyorum , ama lütfen samimi ol ve dogru cevap ver kivirma

Sence Allah bir kitap yollamis olsaydi , o kitapta kendisi icin yapilmasi gereken ibadetleri aciklarmiydi ? Yoksa aciklamadan sadece ibadetlerin isimlerinimi yazardi ?

Yani sunu demek istiyorum , Namaz ne zaman/nasil/hangi vakit kac rekat/hangi dualar okunmali gibi...

Yada zekat verirken nelere dikkat edilmeli , malimizin kacda kaci zekat verilmeli gibi...

Bunlar yok ama hangi karilari alabilecegin, karilarini hangi sirada yataga alacagin, onlari ne zaman dovecegin, vs ayrintili olarak yazili.

SAYGILAR
KaBuS
QUOTE(FreeWill @ Mar 29 2007, 09:51 PM) *
Bunlar yok ama hangi karilari alabilecegin, karilarini hangi sirada yataga alacagin, onlari ne zaman dovecegin, vs ayrintili olarak yazili.

SAYGILAR

Ganimetlerin kimin olacagini yazmayi unutmussun FreeWill laugh.gif

Önce ganimetler Allahin ve peygamberin diyen bedevi

(Ey Muhammed!) Sana ganimetler hakkında soruyorlar. De ki: “Ganimetler, Allah’a ve Resûlüne aittir. O hâlde, eğer mü’minler iseniz Allah’a karşı gelmekten sakının, aranızı düzeltin, Allah ve Rasûlüne itaat edin.”(Enfal 1)

sonra bakiyorki , millet "savasan biz , mali götüren muhammed" gibi laflar etmeye basliyinca 5 de 1i Allahla muhammedin demeye baslamis laugh.gif

Bilin ki, ganimet olarak aldığınız herhangi bir şeyin beşte biri mutlaka Allah’a, Peygamber’e, onun yakınlarına, yetimlere, yoksullara ve yolculara aittir. Eğer Allah’a; hak ile batılın birbirinden ayrıldığı gün, (yani) iki ordunun (Bedir’de) karşılaştığı gün kulumuza indirdiklerimize inandıysanız (bunu böyle bilin). Allah, her şeye hakkıyla gücü yetendir.(Enfal41)

Bu sefer uyanik davranip araya yoksullari yetimleri felanda katmiski yine yeni dedikodular cikmasin laugh.gif

Bide hep merak etmisimdir , acaba Allah kendi yarattigi mallari ganimet olarak geri alip ne yapiyordu blink.gif
FreeWill
Yaw sevgili KaBuS, ganimet ayetlerini gosterince aklima geldi.
Diyelim simdi (bu cagda) muslumanlar bir savasta, ele gecirdikleri, yagmalayip talan ettiklerini (ganimetleri) ne yapacaklar. Yani bste biri Allah'a ve Muhammed'e ait. Bu ganimetlerin 1/5'i ne olacak? Kime verecekler bu payi?

Burda da evrensellik coktu yine!

SAYGILAR
KaBuS
Düsündügün seye bak sevgili FreeWill

Bizim oralarda bir laf vardir , "ben esek oldukdan sonra sirtima binen cok olur" derler

Muhammed yoksa Müslüm Gündüz gibi , Harun Yahya gibi Ali Kalkanci gibi vekilleri var.

Ali Kalkancinin esi bosanma davasi acdiginda adamin mal varligini aciklamisdi akillara zarar.Kocam bu islere (meslek gibi anlatiyordu) girmeden evvel gecekonduda kirada oturuyorduk , simdi ishanlari/apartmanlari var bankada bilmem ne kadar nakiti var blink.gif

Hele müritlerinin anlattiklarini hic sorma , adamlar o meymenetsiz herifin abdes suyunu kapmak icin birbirilerini yiyorlarmis , abdes almak icin coraplarini acdiginda kapan kapana , götürüp evine/arabasina süs diye asacaklarmis blink.gif

Hele o Fadime Sahini hatirlarsin demi ? Bebek gibi kizi kimin koynundan cikarmislardi ilk baskinda , 50 tane 6 yasinda kizim olsa muhammede verirdim diyen zihniyet olduktan sonra daha cok fadimeler müslümlerin altinda yakalanir.

Allah akil fikir versin...
FreeWill
Sen de, yerden taaa Allah'in uzerimize dusmesin diye tuttugu goge kadar haklisin, sevgili KaBuS.

SAYGILAR
gezgin95
KEHF
84. Biz onu yeryüzünde kudret sahibi kıldık ve kendisine her konuda (amacına ulaşabileceği) bir yol verdik.
85. O da (Batı'ya gitmek istedi ve) bir yol tuttu.
86. Güneşin battığı yere varınca, onu siyah balçıklı bir su gözesinde batar (gibi) buldu. Orada (kâfir) bir kavim gördü. "Ey Zülkarneyn! Ya (onları) cezalandırırsın ya da haklarında iyilik yolunu tutarsın" dedik.
87. Zülkarneyn, "Her kim zulmederse, biz onu cezalandıracağız. Sonra o Rabbine döndürülür. O da kendisini görülmedik bir azaba uğratır" dedi.
88. "Her kim de iman eder ve salih amel işlerse ona mükafat olarak daha güzeli var. (Üstelik) ona emrimizden kolay olanı söyleyeceğiz."
89. Sonra yine (doğuya doğru) bir yol tuttu.
90. Güneşin doğduğu yere ulaşınca onu, kendileriyle güneş arasına örtü koymadığımız bir halk üzerine doğar buldu.

Naziat:
28. O, gök-kubbeyi yükseltmiş ve ona gerektiği gibi biçim vermiştir; (13)
29. onun gecesini karanlık yapmış ve gündüzünü aydınlatmıştır.
30. Ve ardından yeri düzenleyip yaymıştır,

Zümer Suresi, 5
Gökleri ve yeri hak olarak yarattı. Geceyi gündüzün üstüne sarıp-örtüyor, gündüzü de gecenin üstüne sarıp örtüyor...

Enbiya 33
Geceyi gündüzü Güneş'i ve Ay'ı yaratan O'dur; her biri bir yörüngede yüzüp gidiyor.
KaBuS
QUOTE(gezgin95 @ Mar 29 2007, 10:43 PM) *
Naziat:

O, yerde ne varsa hepsini sizin için yarattı. Sonra (kendine has bir şekilde) semaya yöneldi, onu yedi gök olarak yaratıp düzenledi (tanzim etti). O, her şeyi hakkıyla bilendir. (Bakara 29)

Yanlis anlamayin sadece Dostane bu birbirinin tam tersini diyen ayetlerin arasindaki farki görebilecekmi diye ekledim rolleyes.gif
Pante
Dostane;
Muhammed ayetlerin Allah tarafından gönderildiğini söylemiştir. Aslının Levh-i Mahfuz'da olduğu söylenen Kur'an ayetleri Allah sözüdür yani.
Allah, insanlara, cinlere ve peygambere hitap eder Kur'an'da.
Doğru mu? Doğru..

Şimdi, Kur'an'ın gerçekten Allah sözü olup olmadığını anlamak için ne yapmak lazım?
İçinde Allah'a ait olmayan söz bulmak lazım.
Allah İslam'a göre herşeyi bilen en mükemmel varlık olduğuna göre, kitabında hata olmaz.
Nitekim Allah, bu tür bir hataya düşmemek için, kitapta kendi dışında birini örneğin Muhammed'i konuşturduğunda o ayete veya ayetlere "Kul" yani " De ki" ön ekiyle başlamıştır. Kur'an'da yaklaşık olarak 280 civarında "De ki" sözcüğü vardır.
Bir kitap birinin hitabına göre düzenlenmişse ve arada farklı kişilerin söylemelerini istediği sözlere yer verildiğinde zorunlu bir yöntem olarak "De ki" ön eki kullanılıyorsa, hem de 280 yerde, bu, kitabın tamamında böyle olmalıdır.
Doğru mu? Doğru..

Konu, Kur'an'ın Allah'tan mı gönderildiği yoksa Muhammed'in uydurması mı olduğu ise;
yapmamız gereken "De ki" sözcüğünün kullanılmadığı, Allah'ın sözü dışında söz bulmaktır.
Yani, Kur'an'ı Muhammed yazdıysa eğer, bir gaf yapmış mıdır? "De ki" kullanmadan Allah'tan başkasının sözüne yer vermiş midir? bunu araştıracağız..
Yani, Allah dışında, ister İsa, ister Musa, ister Muhammed, ister Kur'an, ister in-cin-şeytan konuşturulmuş olsun, cümlelerinin başında "De ki" varsa ne ala. Yoksa Kur'an Allah'tan gelmemiş, Muhammed uydurmuştur.
Doğru mu? Doğru..

Meallerdeki parantezler yorumdur. Önemli olan Arapça "Kul" yazmış olmasıdır. Bazı mealciler tahrifatçılığı öyle ileri götürmüşlerdir ki parantez bile koymadan "De ki" yazmaktadır.

Kur'an'ı hatmetmeye başlayalım. Hadi kolay gelsin..
KaBuS
Sevgili Atedeipan

O dediginiz sekilde bircok ayet var ama ben simdilik bir tanesini yaziyim

Önce baska ayetlerden örnek verelimki anlasilsin.

Ali imran 15

De ki: “Size, onlardan daha hayırlısını haber vereyim mi? Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için Rableri katında, içinden ırmaklar akan, içinde ebedî kalacakları cennetler, tertemiz eşler ve Allah’ın rızası vardır.” Allah, kullarını hakkıyla görendir.

Kul e ünebbiüküm bi hayrim min zaliküm, lillezinettekav inde rabbihim cennatün tecri min tahtihel enharu halidine fiha ve ezvacüm mütahheratüv ve ridvanüm minellah, vallahü basiyrum bil ibad

قُلْ أَؤُنَبِّئُكُم بِخَيْرٍ مِّن ذَلِكُمْ لِلَّذِينَ اتَّقَوْا عِندَ رَبِّهِمْ جَنَّاتٌ تَجْرِي مِن تَحْتِهَا الأَنْهَارُ خَالِدِينَ فِيهَا وَأَزْوَاجٌ مُّطَهَّرَةٌ وَرِضْوَانٌ مِّنَ اللّهِ وَاللّهُ بَصِيرٌ بِالْعِبَادِ

Ali imran 29

De ki: “İçinizdekini gizleseniz de, açığa vursanız da Allah onu bilir. Göklerdeki her şeyi, yerdeki her şeyi de bilir. Allah, her şeye hakkıyla gücü yetendir.”

Kul in tuhfu ma fi suduriküm ev tübduhü ya'lemhüllah, ve ya'lemü ma fis semavati ve ma fil ard, vallahü ala külli şey'in kadir

قُلْ إِن تُخْفُوا مَا فِي صُدُورِكُمْ أَوْ تُبْدُوهُ يَعْلَمْهُ اللّهُ وَيَعْلَمُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الأرْضِ وَاللّهُ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ

Ali imran 31

De ki: “Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.”

Kul in küntüm tühibbünellahe fettebiuni yuhbibkümüllahü ve yağfir leküm zünubeküm, vallahü ğafurur rahiym

قُلْ إِن كُنتُمْ تُحِبُّونَ اللّهَ فَاتَّبِعُونِي يُحْبِبْكُمُ اللّهُ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَاللّهُ غَفُورٌ رَّحِيمٌ

Yukardaki ayetlerden "Deki" nin latin alfabesiyle ve arap alfabesiyle yazilisini gördük , peki simdi birde su ayete bakalim

Hud 2

Ben, Allah’tan başkasına kulluk etmeyesiniz, Rabbinize bağışlanma dileyip, kendisine yönelesiniz diye vakti belirlenmiş bir süreye kadar güzel bir geçimlikle sizi geçindirmesi ve her fazilet sahibine değerini vermesi için O’ndan size bir uyarıcı ve müjdeciyim.( S. Pirisin Melali)

Tabi herkes böyle acik acik "Deki"siz yazamaz , diger mealciler hemen ayetin basina parantez icinde zoraki bir "Deki" eklemisler

(De ki: Bu Kitap) «Allah'tan başkasına ibadet etmemeniz için (indirildi). Şüphesiz ki ben, onun tarafından size (gönderilmiş) bir uyarıcı ve müjdeleyiciyim.(Diyanet Meali)

Bakalim simdi arapcasinda "Deki" varmi

Ella ta'büdu illellah inneni leküm minhü neziruv ve beşir <<< Ben göremedim ya siz ?

أَلاَّ تَعْبُدُوا إِلاَّ اللّهَ إِنَّنِي لَكُم مِّنْهُ نَذِيرٌ وَبَشِيرٌ <<< Hmmm Arapcasindada göremedim blink.gif

Ben peygamberim diyen bu ayeti muhammed kendisi yazmis olabilirmi ? oyunami geldik acaba ? blink.gif

Anliyana...
gezgin95
QUOTE(gezgin95 @ Mar 29 2007, 10:43 PM) *
Naziat:
QUOTE(KaBuS @ Mar 29 2007, 11:27 PM) *
O, yerde ne varsa hepsini sizin için yarattı. Sonra (kendine has bir şekilde) semaya yöneldi, onu yedi gök olarak yaratıp düzenledi (tanzim etti). O, her şeyi hakkıyla bilendir. (Bakara 29)

Her gün yeni şeyler öğreniyoruz Kurandan. Sağol KaBuS

O,
- yerde ne varsa yaratmış, (cebine koyup saklamış)
- göğü yaratmış, gece gündüzü yaratmış,
- en son yeri düzenleyip yaymış, (cebindekileri çıkarıp yerleştirmiş)

Parantezleri hep mealciler mi koyacak, biz de koyabiliriz.
biggrin.gif
CultureClub
Kuran'daki tek doğru ayet;

Kalem 15 :Âyetlerimiz kendisine okunduğu zaman, "Öncekilerin masalları!" der.
umutsuz
ya burada ben de sizlere sorular sormak istiyorum ?

hz muhammed eğer yalancı ise o kitabı o yazmış diyosanız ?

niye zekat verin desin ki? dediyse bile bu o issanın iyi biri olduğunu göstermez mi? zenginler fakirlere birazda olsa pay versin onlarda hiç değilse ihtiyaçlarını gidersin ?? sonuçta iyi insan olduğunu gösterir ?

niye hırsızlık etmeyin desin ki?
niye yalan söylemeyin desin ki?
niye başkalarının hakkını yemeyin desin
niye öldürmeyin başkasının canına kıymayın desin ?
en önemlisi neden allaha ibadet edin desin ki?

bana ibadet edin derdi sonuçta

hz muhammet in ne kadar fakir ve mütavazi bir hayat sürdüğü tarihçilerce tespit edilmiştir.
ekmek ve tuz yerdi sadece

farzet ki o kitabı o yazdı uydurdu o hiç değilse kendisi biliyor dur böyle bişeyin olmadığını ve soınunda ölüp gideceğini toprak olacağını ??

neden hayatını yaşamasın ki?

tarihteki savaşları inkar edeb,ilirmisiniz ki?

o savaşların hepsinde kendisi bizzat savaşmıştır?

ölümü pahasına savaşmış ve yaralanmıştır da

ölüp toprak olup gideceğini bilen birisi ölüm dolu bir savaş alanına ölümü pahasına girer mi sizce?
Requiem
elif lam mim ne demek ?
umutsuz
ya neden hep sorularıma soruyla cvp veriyosunuz??
atheturk
QUOTE(umutsuz @ Mar 30 2007, 12:22 PM) *
ya burada ben de sizlere sorular sormak istiyorum ?

niye zekat verin desin ki? dediyse bile bu o issanın iyi biri olduğunu göstermez mi? zenginler fakirlere birazda olsa pay versin onlarda hiç değilse ihtiyaçlarını gidersin ?? sonuçta iyi insan olduğunu gösterir ?

hz muhammet in ne kadar fakir ve mütavazi bir hayat sürdüğü tarihçilerce tespit edilmiştir.

farzet ki o kitabı o yazdı uydurdu o hiç değilse kendisi biliyor dur böyle bişeyin olmadığını ve soınunda ölüp gideceğini toprak olacağını ??

ölüp toprak olup gideceğini bilen birisi ölüm dolu bir savaş alanına ölümü pahasına girer mi sizce?

sevgili umutsuz
islamiyetin ortaya çıktığı dönemdeki zekat kavramı ile şu anki senin anladığın zekat kavramı aynı değildir..
1400 yıl önceki zekat ,devlete verilen vergi idi..şuanda senin anladığın zenginin fakire yardımcı olması değildi , istersen bir araştır, şuanda sana kaynak verecek ne zamanım yok .
Pante
"ya burada ben de sizlere sorular sormak istiyorum ?

ölüp toprak olup gideceğini bilen birisi ölüm dolu bir savaş alanına ölümü pahasına girer mi sizce?"
Umutsuz;Bu mantık yanlıştır. Bu mantıkla herkesin peşinde gidilebilir. Neden Buda'nın peşinde gitmiyorsun? Kötü birşey mi istemiş?Neden Zerdüşt'ün inancında değilsin? Hiç kötü insan genç yaşında canını feda eder mi? Neden Mahir Çayan'ların, Deniz Gezmiş'lerin yolunda değilsin?İyi şeyler söylemiş, iyilikler istemesi yeterli mi inanmak için?Hitler'i de okursan o da iyi şeyler istemiş..Hep kötü isteyen bir toplum önderi tanıyor musun?Ya da siyasetçilere bak! Hangisinin ağzından bal damlamıyor? Liderlerin tümü topluma iyi, güzel söylemlerde bulunur. Önemli olan arka planda kendisi için, çıkarları için neler planladığı, neler yaptığıdır.
Ayrıca idealist liderler de olabilir. Arka planlarında pek birşey de bulamayabilirsin. Kendilerini gerçekten topluma adamış da olabilirler. Bu da onların doğru olduğunu göstermez. İyi niyetli olabilirler ama yolları, yöntemleri, teorileri yanlış olabilir.
Verdiğin örnekleri birçok kişi için verebiliriz. Bunların kimisi gerçekten bu yola baş koymuştur, kimisi de büyük hesaplar, yatırımlar için riske girmiştir. Kimisi girdiği riskten zararlı çıkmış, belki de canıyla ödemiş, kimisi ise girdiği riskin karşılığını almıştır.
"Peygamberim, Allah'tan görev aldım" diye belki yüzbinlerce insan ortaya çıkmıştır ama bunu kısmen de olsa kabul ettirebilenlerin sayısı yüzü geçmez herhalde.
subtle
peygamber 25 yaşında 40 yaşındaki Haticeyle evlenmiş. Zaten Mekkenin en zengin ailelerinden biri Mekkenin reisinin torunu. Hatice de çok zengin. Bir eli yağda bir eli balda. Enayi mi bu adam ki bunları bırakıp taifte kendisini taşlatanlar için bile dua eden bir adam haline geliyor , dua ederken başından aşağı işkembe geçirenlere de dua ediyor.

Haticeyi ömür boyu unutamamıştır. Hatice öldükten sonra zaten yaşı oldukça geçti. Kadınlara ilişkin konuları öğretmek , kadın eğitici yetiştikmek adına evini bir medrese yapmıştır, kadınları da dine uygun olması için nikahlamıştır. Bazen de ilkel yaşamlarından kurtarmak istediği kabilelerden akrabalık ilişkileri yolunu açmak için hanımlar almıştır. bu açılardan kuranda peygamber için istisna izinler vardır.

kadın düşkünü olsaydı 25 yaşında 40 yaşındaki bir kadınla evlenmezdi, 25 yaş erken ergenlik yaşanan sıcak ülkelere 1400 yıl öncesi şartlarda evlenmek için çok geç bir yaştır aslında. normalde 12-13 yaşında evlenir erkek çocuklar oralarda halen. 25 yaşında erkekliğinn zirvesindeyken 40 yaşında dul bir kadınla evlenirmiydiniz siz ? 25 yaşındaki bir gence 40 yaşındaki bir kadını teklif etseniz ne der size bu çağda bile? Muhammed kadın düşkünü müdür sizce ?

tarihte peygamberlik ilahlık iddiasıyla yüzbinlerce kişi ortaya çıkmış olmalı.

bunlardan sadece 3ünün taraftarları var şu anda , binlerce yıldır.

bu insanlar kötü ve ahlaksız insanlar olsalardı , gayri samimi insanlar olsalardı 1 kişi bile kalmazdı yanlarında. yaşarken yanında olan 3-5 yalaka da öldükten sonra menfaat biter dağılırdı.

Musa İsa Muhammed , milyarlar var arkasında 2007 yılında bile , ahlaksız insanların arkasından milyarlar gelir miydi?

Ayrıca ateist arkadaşlar peygamberi ahlaksızlıkla itham ederken hangi ahlak kriterini kullanıyorlar çok merak ediyorum. yeri geldiğinde en adi sapıklığı cinsel özgürlük kapsamında değerlendirenler nasıl oluyor da ahlaktan dem vuruyorlar şaşırıyorum.
CultureClub
Acaba?

http://forum.ateizm.org/index.php?showtopic=2662
atheturk
QUOTE(subtle @ Mar 30 2007, 01:23 PM) *
peygamber 25 yaşında 40 yaşındaki Haticeyle evlenmiş. Zaten Mekkenin en zengin ailelerinden biri Mekkenin reisinin torunu. Hatice de çok zengin. Bir eli yağda bir eli balda. Enayi mi bu adam ki bunları bırakıp taifte kendisini taşlatanlar için bile dua eden bir adam haline geliyor , dua ederken başından aşağı işkembe geçirenlere de dua ediyor.

Haticeyi ömür boyu unutamamıştır. Hatice öldükten sonra zaten yaşı oldukça geçti. Kadınlara ilişkin konuları öğretmek , kadın eğitici yetiştikmek adına evini bir medrese yapmıştır, kadınları da dine uygun olması için nikahlamıştır. Bazen de ilkel yaşamlarından kurtarmak istediği kabilelerden akrabalık ilişkileri yolunu açmak için hanımlar almıştır. bu açılardan kuranda peygamber için istisna izinler vardır.

kadın düşkünü olsaydı 25 yaşında 40 yaşındaki bir kadınla evlenmezdi, 25 yaş erken ergenlik yaşanan sıcak ülkelere 1400 yıl öncesi şartlarda evlenmek için çok geç bir yaştır aslında. normalde 12-13 yaşında evlenir erkek çocuklar oralarda halen. 25 yaşında erkekliğinn zirvesindeyken 40 yaşında dul bir kadınla evlenirmiydiniz siz ? 25 yaşındaki bir gence 40 yaşındaki bir kadını teklif etseniz ne der size bu çağda bile? Muhammed kadın düşkünü müdür sizce ?

tarihte peygamberlik ilahlık iddiasıyla yüzbinlerce kişi ortaya çıkmış olmalı.

bunlardan sadece 3ünün taraftarları var şu anda , binlerce yıldır.

bu insanlar kötü ve ahlaksız insanlar olsalardı , gayri samimi insanlar olsalardı 1 kişi bile kalmazdı yanlarında. yaşarken yanında olan 3-5 yalaka da öldükten sonra menfaat biter dağılırdı.

Musa İsa Muhammed , milyarlar var arkasında 2007 yılında bile , ahlaksız insanların arkasından milyarlar gelir miydi?

Ayrıca ateist arkadaşlar peygamberi ahlaksızlıkla itham ederken hangi ahlak kriterini kullanıyorlar çok merak ediyorum. yeri geldiğinde en adi sapıklığı cinsel özgürlük kapsamında değerlendirenler nasıl oluyor da ahlaktan dem vuruyorlar şaşırıyorum.

hiçmi mantıklı düşünemiyorsun anlayamıyorum, 25 yaşındaki bir delikanlı neden 40 yaşında dul bir kadınla evlenir,

tabi ki parası için
subtle
QUOTE(physicist @ Mar 30 2007, 01:38 PM) *
hiçmi mantıklı düşünemiyorsun anlayamıyorum, 25 yaşındaki bir delikanlı neden 40 yaşında dul bir kadınla evlenir,

tabi ki parası için

Zaten Mekke'nin en zenginiyken mi ?

Sende 1 milyon dolar olsa para için 50 yaşında bir kadınla evlenirmiydin ? yada şöyle sorayım senin bir fiyatın varsa herkes böyle midir yani ?

"parası için" suçlamasını gözünü kırpmadan yapacak kadar nefret nedendr ?
atheturk
bırak kardeşim ,muhammet 25 yaşında anası babası yok amcası tarafından bakılırken mekkenin en zenginiydi ha? smile.gif işte buna gülerler

bedevinin tekiydi , tarih öğren biraz ,
Pante
Kabus arkadaşımız, Hud suresi 2. ayetini örnek olarak vermiş.
Buyrun açıklayın ve bizi ikna edin bakalım. Allah'mı unutmuş, Muhammed mi unutmuş, katipler mi hata yapmış, Kur'anı toplarken mi eksik kalmış, Osman mı çıkarmış?

Bir örnek de benden:

Zariyat/ 50. Fe firru illallah innu leküm minhu nezirum mübin.

Dikkat edilirse ayette "kul" yok. Ayetin doğru çevirisi şöyle:

O halde Allah'a sığının. Ben size onun tarafından görevlendirilmiş bir elçiyim.

Şimdi de ayet üzerinde oynanan hileleri inceleyin:

http://www.kuranmeali.com/karsilastirma.as...50&B1=G%DDT
umutsuz
QUOTE(physicist @ Mar 30 2007, 12:32 PM) *
sevgili umutsuz
islamiyetin ortaya çıktığı dönemdeki zekat kavramı ile şu anki senin anladığın zekat kavramı aynı değildir..
1400 yıl önceki zekat ,devlete verilen vergi idi..şuanda senin anladığın zenginin fakire yardımcı olması değildi , istersen bir araştır, şuanda sana kaynak verecek ne zamanım yok .

sen bazı konuları bildiğinden eminmisin acaba?

istersen sen bi araştır gekl sonra konuşalım

bilmiyo olabilirsin kınamam fakat yanlış bilgi edinmişsin

orada ki zekat vermekte kasıt şudur

onun belli bir ölçüsü vardır

bu ölçüye göre zengin sayılaın kişiler mallarının 40 ta 1 ini fakir ihtiyaç sahibi insanlara verirler

zekat budur?
Requiem
umutsuz dedin ki hangi ayetler garip anlamsız geliyor!

soruna soruyla cevap vermedim aksine söyledigini yerine getirdim elif lam mim anlamsız garip geliyor !

sana?
umutsuz
ben öyle bi rsoru sormadım
önyargıyla cvp verdiğin bunun bir kanıtıdır.
bir bak istersen ben ne sormuşum ?
KaBuS
QUOTE(umutsuz @ Mar 30 2007, 12:57 PM) *
bu ölçüye göre zengin sayılaın kişiler mallarının 40 ta 1 ini fakir ihtiyaç sahibi insanlara verirler

zekat budur?

Sevgili Umutsuz,

Bana bir tane 40 da 1 zekat verilecegini söyliyen ayet göster bende müslüman olacam

Yada nasil namaz kilindigini anlatan bir ayet göster , hangi vakit kac rekat namaz kilindigini göster , inan bugün hemen müslüman olacam.

Sen bir kere kurani bilsen su yazdiklarini yazmazdin , kuranda size söylenen ibadetlerin hic biri yok , sadece isim olarak gecer , yani namaz kilin der , oruc tutun der yada zekat verin der ama nasil olacagini sartlarinin ne oldugunu anlatan tek bir ayet bulamazsin.

Birde su var , hani günümüzde bazi soytarilar cikip , kuranda bir ayette gecen topu topu 3 kelimeden , aslinda burda sunu anlatmistir diyerek koskoca biyoloji kitabi yaziyorlar ya , ayni o sekilde zorlama bir sekilde ariyanlar , kurana bakarak sadece 3 vakit namaz cikarabiliyorlar , sabah namazi , orta namazi , aksam namazi...yani sizlerin bildigi gibi 5 vakit namaz yok kuranda.Istiyorsan 3 vakitle ilgili ayetleride yazarim sorun degil.

Kendisi icin yapilmasini istedigi ibadetler hakkinda tek bir ayet yollamiyan Alllah , muhammedin sex hayatini en ince ayrintisina kadar acik acik anlatmis.Sence böyle bir din kitabi olabilirmi ?

Bak ben iddia ediyorum , bugün kimseye sormadan sadece kurana bakarak hic kimse ibadet edemez.Cünkü kuranda öyle ayetler YOK.Anlayin artik sunu.Sencede bu biraz tuhaf degilmi ? Adi din kitabi ama ibadetleri hic anlatmamis.

Birde sunu düsün , bu gercekden Allahin kitabi olsaydi ve din kitabi olsaydi , sence muhammedin ölümünden hemen sonra iktidar kavgalari baslarmiydi ? Insanlar sii , sunni diye mezheblere ayrilirmiydi ? Bugün siilik ve sunnilik apayri iki din gibidir.Güya ikisininde temeli kuran ama nasil oluyorsa ayni kurana bakarak her iki mezheb degisik sekillerde ibadet ediyor ? Bu nasil olabilir ?

Hadi siiligi gec , sunniler bile kendi aralarinda , 4 büyük hak(!) mezhep ve binlerce kücük mezheblere neden bölündüler , üstelik bugün hanefi olan biri , saafi yada hanbeli mezhebine göre cenaze namazi bile kilinmiyacak kafirdir.Sence bu kadar ayrilik olurmuydu islamiyette ? Hani biri siyah derken öteki kelimeyi degistirip kara dese anlarim ama birinin siyah dedigine öteki beyaz diyor , tam tersini diyor yani , hepsinin temeli kuransa bu nasil olabiliyor ? Hadi biz arapcayi tam anliyamiyoruz diyelim , o mezhepleri kuran imamlar kendileri arapdi , onlardami anlamadilarda her biri digerini yalanliyor.

Sunnilerde islamin sarti 5
Sii lerde islamin sarti 6
Sunnilerde imanin sarti 6
Sii lerde imanin sarti 10

Sence böyle birsey nasil olabilir ?

Siilerde meleklere iman, kadere iman ve kitaplara iman yokdur , sence bunlarda müslümanmi simdi ?
Siilerde kelimei sehadet yokdur ? muhammedin peygamberligine sehadet etmezler , sence bunlar müslümanmi ?

Yazilacak daha cok sey varda simdilik bunlari bir düsün bakalim.Google e sii diye yaz arat , ordan oku bana inanmiyorsan.
subtle
QUOTE(physicist @ Mar 30 2007, 01:53 PM) *
bırak kardeşim ,muhammet 25 yaşında anası babası yok amcası tarafından bakılırken mekkenin en zenginiydi ha? smile.gif işte buna gülerler

bedevinin tekiydi , tarih öğren biraz ,

Abdülmuttalib'in torunuydu , Ebu Talip kimmiş nasıl bir aileymiş bi araştır istersen.
Pante
QUOTE(subtle @ Mar 30 2007, 03:53 PM) *
Abdülmuttalib'in torunuydu , Ebu Talip kimmiş nasıl bir aileymiş bi araştır istersen.

Muhammed, peygamberliği sayesinde zenginleşmiştir. Hatice ve öncesi devede kulaktır.

Duha/ 8)Seni ihtiyaç içinde bulup da zengin etmedi mi?
nonconformist
elif lam mim ne demek ?

elif lam mim, muhammed in rahatsizliginin bir disavurumu. gunluk halk dilinde "deli sacmasi" deniyor. iste onlardan. muhammed bile bilmiyor ki baska bir dunyali daha bilsin. hazretlerinin buhranlari. adam apacik hastaymis.
subtle
QUOTE(atedeipan @ Mar 30 2007, 04:41 PM) *
Muhammed, peygamberliği sayesinde zenginleşmiştir. Hatice ve öncesi devede kulaktır.

Duha/ 8)Seni ihtiyaç içinde bulup da zengin etmedi mi?

banka kayıtlarına mı ulaştın ?

Abdülmuttalib Kureşy'in reisiydi , Hz. Muhammed de onun himayesindeydi.

Ama yetim kaldığında çok fakirdi , babasından çok az şey kalmıştı.

Aynı surede diğer ayetlere bakarsan yetimlikten gelen himaye anlatılır.
KaBuS
Hani, Rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamdederek daima seni tesbih ve takdis ediyoruz.” demişler. Allah da, “Ben sizin bilmediğinizi bilirim” demişti.(Bakara 30)

Bu ilk yaradilisla ilgili ayetlerin soracak sorusu o kadar cokki ama bir soru ile basliyalim eger müslüman arkadaslar buna cevap verebilirse digerlerinede geceriz.

Soru su: Gelecegi sadece Allah bildigine göre , melekler nerden biliyordu , insanoglunun bozgunculuk yapacagini , kan dökecegini ? Dahada önemli soru su , hepiniz bilirsinizki adem ile havva cennetteydi ve yasak meyvayi yedikleri icin kovuldular , melekler nerden biliyordu ademle havvanin kovulacagini ve dünyada o dedikleri pislikleri yapacaklarini ?

Gaybın anahtarları Allah'ın yanındadır; onları O'ndan başkası bilmez. O, karada ve denizde ne varsa bilir; O'nun ilmi dışında bir yaprak bile düşmez. O yerin karanlıkları içindeki tek bir taneyi dahi bilir. Yaş ve kuru ne varsa hepsi apaçık bir kitaptadır.(Enam 59)

Yoksa bu ayetmi yalan söylüyor gaybi Allahdan baska bilenlerdemi var ? Mesela melekler ?
Pante
"banka kayıtlarına mı ulaştın ?

Abdülmuttalib Kureşy'in reisiydi , Hz. Muhammed de onun himayesindeydi.

Ama yetim kaldığında çok fakirdi , babasından çok az şey kalmıştı.

Aynı surede diğer ayetlere bakarsan yetimlikten gelen himaye anlatılır."

Konuyu dağıtmaya yeltenmeyin abuk subuk yanıtlarla. Muhammed'in zenginliği, mirası konusunda da bir konu açılır, orada tartışılır. Burada konu " Muhammed zengindi, niye yapsın?" konusu değildir.
Verebiliyorsanız Kur'an'ın Muhammed'in uydurması olduğunu ispatlayan ayetlere yanıt verin. Hud-2' de, Zariyat-50' de neden "Kul" yok? Onu açıklayın.
Diğer ayetleri demogojiyle, laf oyunuyla geçiştirebilirsiniz. Bunlar da ağzınızı açamazsınız.

İnsandan Allah'a bir sesleniş, bir dua olan Fatiha suresi Kur'an'a nasıl giriyor?
İnsan sözünün Kur'an'da ne işi var?
Muhammed uydurmadıysa, Allah'tan gelme ise hani başında "Kul" ön eki?
Nas ve Felak sureleri de duadır. Onların başında "Kul" varken, Fatiha'da neden yok?
deist
Tevbe-30- Yahudiler, "Uzeyir Allah'ın oğlu" dediler, Hıristiyanlar da "Mesih Allah'ın oğlu", dediler. Bu onların kendi ağızlarıyla uydurdukları sözlerdir. Daha önce inkâra sapmış olanların sözlerine benzetiyorlar. ALLAH ONLARI KAHRETSİN, nasıl da saptırıyorlar!

Nahl:63- ALLAH’A YEMİN OLSUN Kİ, biz senden önce bir çok ümmetlere peygamberler gönderdik. ……

Tevbe-29 “Kendilerine Kitap verilenlerden (Yahudi ve Hristiyanlar) Allah'a ve ahiret gününe inanmayan, Allah ve Resûlü'nün haram kıldığını haram saymayan ve hak dini (yâni İslâm’ı) kendine din edinmeyen kimselerle, küçülerek elleriyle CİZYE VERİNCEYE KADAR SAVAŞIN”

Nahl-36- Andolsun ki biz her ümmete, "Allah'a ibadet edin ve putlara tapmaktan sakının." diye bir peygamber gönderdik. Allah, bu ümmetlerden bir kısmına hidayet etti, bir kısmına da sapıklık hak olmuştur. Şimdi yer yüzünde bir gezip dolaşın da bakın ki, peygamberleri yalanlayanların sonunun ne olduğunu bir görün?

Nahl 75- Allah, hiçbir şeye gücü yetmeyen, başkasının malı olmuş bir köle ile, kendisine güzel bir rızık verilen ve o rızıkdan gizli ve açık olarak harcayan hür bir insanı misal verdi. Hiç bunlar eşit olur mu? Bütün hamd Allah'a mahsustur. Doğrusu insanların çoğu bilmezler.

Fusilet - 12- Böylece Allah onları iki günde yedi gök olmak üzere yerine koydu. Her göğe kendi işini bildirdi. Biz en yakın göğü kandillerle süsledik ve koruduk. İşte bu çok güçlü ve her şeyi bilen Allah'ın takdiridir.

Enam:97- Kara ve denizin karanlıklarında yolunuzu bulasınız diye yıldızları sizin için yaratan O'dur. Şüphesiz biz, bilen bir toplum için âyetleri geniş bir şekilde açıkladık.

Maide:116-Allah şunu da söyledi: "Ey Meryem oğlu İsa! Allah'ın yanında beni ve annemi de iki tanrı olarak kabul edin diye insanlara sen mi söyledin?............

Mümin 7- Arşı taşıyanlar ve onun etrafındakiler,…..

Neml-26 : "(Halbuki) O büyük Arş'ın sahibi olan Allah'tan başka tapılacak yoktur." (Bunu söyleyen bir kuş)

İnfitar
1- Gök çatladığı vakit,
2- Yıldızlar döküldüğü vakit,
3- Denizler yarılıp akıtıldığı vakit,
KaBuS
QUOTE(deist @ Mar 30 2007, 09:16 PM) *
Maide:116-Allah şunu da söyledi: "Ey Meryem oğlu İsa! Allah'ın yanında beni ve annemi de iki tanrı olarak kabul edin diye insanlara sen mi söyledin?............

Sevgili Deist

Maide 116 daki "annemi" sözünü Allah söylemiyor , Allah isaya soruyor senmi böyle söyledin diye , onun agzindan konusma yapiyor.Bu ayetteki tuhafligi anliyamadim dogrusu , aciklarsaniz sevinirim.
deist
QUOTE(KaBuS @ Mar 30 2007, 10:28 PM) *
Sevgili Deist

Maide 116 daki "annemi" sözünü Allah söylemiyor , Allah isaya soruyor senmi böyle söyledin diye , onun agzindan konusma yapiyor.Bu ayetteki tuhafligi anliyamadim dogrusu , aciklarsaniz sevinirim.

Evet , ayette İsa'nın kendi annesini kastettiği açık zaten , ayette göstermek istediğim saçmalık şu olacak :

Ayetim tamamı;
Maide-116 Ve Allah demişti ki: "Ey Meryemoğlu İsa, sen mi insanlara: 'Beni ve annemi, Allah'tan başka iki tanrı edinin' dedin?". "Hâşâ, dedi, sen yücesin, benim için gerçek olmayan birşeyi söylemem bana yakışmaz. Eğer demiş olsam, sen bunu bilirsin, sen benim nefsimde olanı bilirsin, ben ise senin nefsinde olanı bilmem, çünkü gaybları bilen yalnız sensin, sen!".

Hıristiyanların iddialarındaki üçleme "Baba-Oğul-Kutsal Ruh" üçlemesidir. Hıristiyanlar Meryem’i tanrı olarak kabul etmezler ve tapmazlar.
Ama Muhammed bu konudaki cehaletinden ve eksik bilgisinden ötürü üçlü teslisteki “KUTSAL RUH” öğesini Meryem zannederek kendisini tam bir aptal durumuna düşürmüş ve sanki Hıristiyan üçlü teslis inancında Meryem varmış gibi hatalı bilgiye dayalı ayet uydurmuş.

Saçmalık işte bu.

Bu konu daha önce formda işlenmişti. (Ama kim açmıştı hatırlamıyorum.)
KaBuS
Anladim sagol

Ama ben ayeti bir daha okuyunca dikkatimi baska birsey daha cekdi.

Herseyi bilen Allah isaya soruyor , senmi böyle dedin diye ? Neden sorma ihtiyaci hissettiki acaba ? Herseyi bilen isanin diyip demedigini bilmiyormuydu ? blink.gif

Hangi sureye hangi ayete el atsan elinde kaliyor tutacak bir yeri yokki.Ama hala bunlari göremiyorlar ve 21.yy bu hikayelere hala inanabiliyorlar , yada bize inat inanmis gibi görünüyorlar laugh.gif
gezgin95
QUOTE(KaBuS @ Mar 31 2007, 12:25 AM) *
Anladim sagol
Ama ben ayeti bir daha okuyunca dikkatimi baska birsey daha cekdi.
Herseyi bilen Allah isaya soruyor , senmi böyle dedin diye ? Neden sorma ihtiyaci hissettiki acaba ? Herseyi bilen isanin diyip demedigini bilmiyormuydu ? blink.gif
Hangi sureye hangi ayete el atsan elinde kaliyor tutacak bir yeri yokki.Ama hala bunlari göremiyorlar ve 21.yy bu hikayelere hala inanabiliyorlar , yada bize inat inanmis gibi görünüyorlar laugh.gif

Korkudan, sevgili KaBuS.

Ya varsa?
.
ezkamo
ARAF:179. Andolsun, biz cinler ve insanlardan birçoğunu cehennem için yaratmışızdır. Onların kalpleri vardır, onlarla kavramazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. İşte onlar hayvanlar gibidir; hatta daha da şaşkındırlar. İşte asıl gafiller onlardır.
SECDE:13. Biz dilesek, elbette herkese hidayetini verirdik. Fakat, "Cehennemi hem cinlerden hem insanlardan bir kısmıyla dolduracağım" diye benden kesin söz çıkmıştır.

Gördüğünüz gibi yemin ederek insanların çoğunu cehennem için yarattım diyor. Bu yarattığı kullarına hayvan diyerek. Sanki dalga geçer gibi biz dilesek (biz kimse!) herkese hidayetini verirdik demiş. Bırakın hidayeti kendi kendine söz vermiş. Cehennemi insanlarla dolduracağım diye...İşte inandığınız Kuranın allahı bu. Sapına kadar sadist bir allah. Bu Kuranın allahı böyle sadist olduktan sonra elbette kulları da sadist olacak.
Böyle bir allaha inananlara allahları akıl fikir versin! Başka da ne diyelim ki...
DreiMalAli
Güneşin balçıkla sıvandığı ayet:
kehf suresi
86- Nihayet güneşin battığı yere vardığı zaman, güneşi, kara bir balçıkta batıyor buldu. Bir de bunun yanında bir kavim buldu. ...
ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif

Sevgiler
gezgin95
yekru:

Buraya astığınız başlığı şişirmeye yönelik iletiniz silinmiştir.
Eğer onunla başka bir başlık açmak isterseniz, açın, yazınızı geri getireyim.
Tavanarasında olması uygun olur.

Saygılar.
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.