Tam Forum Görünümü: ATEİZMİN BİLİMSEL ÇÖKÜŞÜ
Ateistforum > FORUMLAR > ATEİSTFORUM
Sayfalar: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Musa
MATERYALİST FELSEFENİN ÇÖKÜŞÜ:
Ateizmin en temel fikri dayanağıolan sonsuz madde kavramı bugün çökmüş durumdadır.Maddenin aslında sonsuzdan beri var olmadığı ve sonsuza kadar var olmayacağı düşüncesi bugün maddenin aslında bir algıdan ibaret olduğunu kanıtlanmasıyla çökmüştür.Eğer madde bir algıdan ibaretse,yani biz madde ile hiçbir zaman muhatap olamıyorsak(ki öyledir) o zaman bu algıların kaynağı nedir.Çünkü madde algıdan ibaret olduğuna göre yapay bir şeydir yani madde bir madde üstü varlık tarafından yapılması gerekir bu madde üstü varlık ise tüm alemlarin Rabbi lan ALLAH'TIR.devamını yazacağım
haci
Musa kardeşim..
Kafana üçüncü katdaki balkondan bir saksı düşerse, maddenin algı mı yoksa malgı mı olduğunu çok iyi anlarsın. Ama bu arada bir yanılgı olan Allah'ına da kavuşursun..

keeeeeeeeeehkehkehhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

HACI
CultureClub
Ben Musa kardeşin yazdıklarından sonra iman ettim yapma Hacı........

keh keh keeeeeeehhhh
orhan11
Nerede, nasil cokmus? Olen ya da yaralanan varmiymis? Biz niye duymadik? Haberlerde verdiler mi?
ileney02
niçin duyu tad koku vs nerede madde laugh.gif bir sürü safsata sıralarsınız yok madde olmadan onlar olmazmış pehhhhhhh
Musa
Az önceki yazımda kısaca özetlediğim yazımı biraz açacağım:

Şu ana kadar dış dünyanın varlığından hiç şüphe etmemişdir,bize dış dünya öylesine gerçekçi gelirki bu dünyanın var olduğuna kesin olarak inanmışızdır.Ama aslında bize dış dünyadaki tüm bilgiler 5 duyu organımız aracığıyla gelir.Eğer bu duyu organlarımızdan gelen uyarılar kesilse bizim dış dünya ile olan tüm alakamız kesilmiş olacaktır.Örneğin biz aslında görüyorum derken gözümüzden beynimize gelen uyarıların elekrik sinyallerine dönüştürülmesi sonucunda görürüz.eğer bu sinirler yani uyarılar kesilse bizim için görme işlemi gerçekleşmez,görme gibi işitme duyumuzda aynı mantıkla çalışır biz herhangi bir ses duyuduğumuzda aslında o seslerin kulağımıza iletilmesi sonucunda,beynimiz tarafından yorumlandıktan sonra biz o seslei duyarız yani yine kulağımızdan gelen sinirler kesilse bizim için duyma işlemi gerçekleşmeyektir.tat,koklama duyularıda aynı mantıkla çalışır yani cisimlerden gelen beynimize gelen elektrik sinyallerinin beynimiz tarafından yorumlandıktan sonra biz kokuyu koklarız yada herhangi bir yiyeceğin tadını alırız.Bu aşama insanların kafasına takılan en önemli şey dokunma duyusunun da aslında algılarla çalışmasıdır.

Haci senin sorduğun sorununda cevabı var burada lütfen dikkatle oku.

Biz herhangi bir cisme dokunduğumuzda aslında parmak uçlarımıza geklen elektrik sinyallerinin yine beynimiz tarafından yortumlanmasından kaynaklamnanan bir şey hissederiz.Örneğin bir iğneye elimizi batırdığımızda aslında elimize gelen elektrik sinyalleri yorumlanmış ve iğnenin sivri ve can yakıcı bir şey olduğu bize iletilmiştir.AMA BURADA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEY VARDIR EĞER PARMAK UÇLARIMIZDAN BEYNİMİZE GELEN ELEKTRİK SİNYALLERİ KESİLSE BİZ O İĞNENİN VERDİĞİ ACIYI HİSSETMEYİZ.yani aslında biz yaşamımızı bu 5 duyu organlarımızın bize bildirdiği kadarıyla yaşarız.

nitekim günümüz teknolojisiyle( tıpkı matrix filminde olduğu gibi) bir insan yatağında uyurken dahi onun beynine bir takım sinyaller göndererek o kişiyi yatağında uzanıp yatmasına rağmen kendisini denizin kenarında gezerken ya da dünyayı uçarak gezerken görebilmektedir hatta o kişi uyandırılcaya kadar kendisinin yaşadığı bu dünyadan öylesine emin olmaktadır ki,aslında bir algıdan ibaret olduğu söylenince çok şaşırmaktadır.Peki bizim yaşadığımız bu dünya ne kadar gerçek eğer bize gelen herşey yapay olarak bize ulaşıyorsa bunların var olduğundan nasıl emin olabilriz.

Örneğin rüyamızda kendimizi uçarken,koşarken,kavga ederken görebiliriz ama aslında biz dadece yatağımızda uyumaktayız hatta bazen uyandığımızda bazı yerlerizde acı hissederiz ama aslında tüm gece boyunca sadece yatmışızdır,ve çoğuzaman gördüğümüz rüyanın mutlak gerçek olduğunu düşünürüz ve hatta uyandığımızda bazen oh be rüyaymış deriz peki nasıl olupta aslında bir hayalden ibaret olan rüyadaki nesneleri gerçek sanmaktayız???

Bu soruların cevabını vermek bir ateist açısından imkansızdır.Çünkü atesitler madeyi mutlak sanmaktadır ve maddenin varlığını idda etmöektedirler.Ama aslında madde yoktur sadece bize ulaşan yapay bir dünya mevcuttur.bizde aslında rüya örneğinde olduğu gibi bu dünyayı gerçek sanmakta ve varlığından hiç şüphe duymamaktayız,
haci
Walla sen belki yapay bir dünyada yaşadığını zannediyorsun.
Ben evreni hiç de öyle algılamıyorum.

Müslüman'larla aramızdaki fark bu olmalı.
Onlar bir düş aleminde yaşıyor, biz ise gerçek bir alemde..
Musa
Ya hacı belki bu sözümü bir hakaret olarak algılayaksın ama yeter artık!!!, yazdıklarıma karşı bu kadar saçMA cevaplar vermene karşı bu sözü hak ettin.SENİN ZEKA YAŞIN KAÇ YAHUU Bİ AÇIKLAR MISIN ?

Benim yazdıklarım benim kendi uydurduğum fikirler değil ki, bu gün bilimsel olarak kanıtlanmış gerçekler sen ister dine inan ister inanma bu gerçekleri kabul etmek zorundasın.Tabi bunları kabul etmen Allah'ın varlığını kabul etmen anlamına geliyor yok ben kabul etmem diyorsan ver o zaman cevabını
CultureClub
yanılıyorsunuz Musa,Matrix filmini ben de çok severim,yüzlerce defa izlemişimdir.

Gerçek acı ve soğuktur,sıcağın çaresi vardır,çoğu insan için soğuğun çaresi yoktur.al-ilah bunlardan habersizdir ,hiçbirşey umurunda değildir.

İslam,müslümanlık hayalden,gelenekten başka bir şey değildir.
Savas
Musa yazdıklarının altına Harun Yahya- Hayal Madde kitabı diye eklemeyi unutma
Musa
Ya siz ateisler!!! hayret ediyorum size.CultureClub matrix i severim demişsin sev kardeşim sev,hatta yüzlerce defa izle, ama anlamamışsın ki sen matrix i.Üstelik bana yanılıyorsun demişsin, ama yanıldığım yeri söylememişsin.Yani yazılanlara bu kadar ilgisiz cevaplar verilebilir

...TEBRİKLER...
aaa
Güneş ile dünya arasında ki çekim gücü madde midir?
Işık hızının boşluktaki hızı neden sabittir?
Bu soruları materyalist düşünceye göre açıklayamıyorum.
CultureClub
QUOTE(Musa @ Dec 28 2006, 09:38 PM) *
Ya siz ateisler!!! hayret ediyorum size.CultureClub matrix i severim demişsin sev kardeşim sev,hatta yüzlerce defa izle, ama anlamamışsın ki sen matrix i.Üstelik bana yanılıyorsun demişsin, ama yanıldığım yeri söylememişsin.Yani yazılanlara bu kadar ilgisiz cevaplar verilebilir

...TEBRİKLER...

Matrix filmi tıpkı senin hayalini kurduğun ama gerçek olmayan islam dini gibidir.Hayalleri severim.
Skepo
Şu harun yahya denen adam ne motor adammış be tongue.gif
Musa
aaa konu başlığıyl alakası yok ama, güçlü zayıfı ezer bu doğanın kanunudur şeklindeki yazılar yanlış kardeşim, hayır güçlülerin zayıfları ezmesi doğanın kanunu değildir.zayıflar güçlülerin köleside değildir, İSLAMDA HERKES EŞİTTİR ALLAH KATINDA İNSANLARI AYIRAN TEK ŞEY TAKVADIR İŞTE O KONUDAKİ AYET:

Erkek olsun kadın olsun,inanmış olarak kim salih bir amelde bulunursa,onlar cennete girecek ve onlar bir çekirdeğin sırtındaki tomurcuk kadar bile haksızlığa uğramayacaklardır.Nisa suresi 124
mamuli
bugünlerde bir çöküntü hissediyordum. havaların puslu oluşundandır diye geçiştirecektim meğersem ateizm çökmüş... o sebepleymiş laugh.gif

Atezim çöktüğüne göre artık bize de iman etmek kalıyor. Hangi dine iman etsem onu düşünüyorum. Bir de tabi hissetmeyince madde yoktur gibi yeni bir felsefeye de uyum göstermek lazım.
Şimdi hissetmezsek madde yoktur gibi bir sonuç çıkıyor...

Yani bir kadına ilaç verip uyuttuktan sonra tecavüz edildiğinde, o kadın hissetmediği için tecavüz sayılmaz mı? bu mudur yani!
aaa
Musa o benim imzam biggrin.gif
Musa
İmzanı değiştir kardeşim
aaa
Güçlü kısmı rahatsız mı ediyor.?(Allah)
Musa
Mamuli demek istediğimi hiç anlamamışsın:

Ben sana algıları hissetmiyoruz demedimki,sadece dış dünya denen yerin algılardan ibaret olduğunu söylüyorum.

Bir de tabi hissetmeyince madde yoktur gibi yeni bir felsefeye de uyum göstermek lazım.
Şimdi hissetmezsek madde yoktur gibi bir sonuç çıkıyor...

demişsin.mamuli madde zaten yok, sen ister hisset ister hissetme bunun maddenin mahiyeti ile alakası yok.üstelik maddenin olmaması verdiğin örnekteki gibi bir sonuç çıkarmıyor ki, ne kadar zorlama bir çıkarım yapmışsın.maddenin olmaması materyalizmi kökünden çökertiyor,dinin yasakladığı şeyleri yapmayı meşru kılmıyor.
mikayil
MATRİX FİLMİ TUM DUNYACA IZLENEN BIR FILM OLDU ...FILM BILIMSEL DAYANAKLARA GORE HAZIRLANDI .BILIM ADAMLARI MADDENIN VARLIGINI REDEDIYOR ...AMA ATEISTLER KABUL EDIYOR CUNKU ATEISTLER İN BİLİMLE ALAKASI OLMAZ ONLAR BILIM ADAMLARINIDA TAKMAZ ONLAR SADECE KENDI DUSUNCELERINE UYAR
Musa
Mikayil güzel yazmışsın. evet işte benim anlatmak istediğim o.Bilim her seferinde ALLAH'IN varlığını buluyor ama bizim inatçı ve akılsız atesitler hala kendi köhne düşüncelerini savunuyorlar.Sebebinide bir çok kez yazdım onlar büyü altındalar, ama merak etmeyin bu ateizm büyüsü bozulacak ve insanlar topluca iman edecekler bu zaman Allah'ın izniyle çok yakın...
yecgga
Tabi canım dünyadaki bütün bilim adamları topluca kelimei şahadet getirip hak dinine geçti, bu atolar ayakda uyuyor.
Şuan mars'a ayak basacak astronotların yapacakları ilk şey oraya bir cami dikmek olacak.

Ulan ne yalancısınız yav. Bari kendi dininizden korkun şu palavraları sıkarken.
akrep
QUOTE(yecgga @ Dec 28 2006, 10:13 PM) *
Tabi canım dünyadaki bütün bilim adamları topluca kelimei şahadet getirip hak dinine geçti, bu atolar ayakda uyuyor.
Şuan mars'a ayak basacak astronotların yapacakları ilk şey oraya bir cami dikmek olacak.
Ulan ne yalancısınız yav. Bari kendi dininizden korkun şu palavraları sıkarken.

Dünyadaki bütün bilimadamları (enazından gerçek bilimadamları) ,sizin gibi dogmalarda yaşamazlar,olabilirde olmayabilirde derler...
dinsavar
O harun yahya adlı şarlatanı televizyona çıkaracaksıni sonradaa şöyleeee okkalısından bir osmanlı tokadı atacaksın.Sonrada sayın seyirciler ben aslında bu adama tokat filan atmadım,oda acı filan hissetmedi bunların hepsi sadece onun algılamasından ibarettir diye açıklama yapacaksın. Tabi oda ya safsatasının arkasında duracak evet haklısın diyecek yada itiraz edecek böylece kendi safsatasını kendi itirazıyla yıkmış olacak.

Hacının saksı örneğinde olduğu gibi bu tip şizofrenlere ancak böyle cevap vermek gerekir. Algı mıı? Hııım
al sana algı, pat küt gözler mos mor

keeeeeeeeeeeeh keeeeeeeeeeh kehhhhhhhhhhhh
ALLAHVARDIR
Sevgili CultureClub. Size ve sizin şahsınızda, diğer üyelere ve ziyaretçilere birşeyler söylemek istiyorum. Lütfen kelime kelime ve dikkatle okumanızı rica ediyorum:

Biz her eserin bir ustasının, her resmin bir ressamının, her makinenin bir imâlâtçısının olduğundan yola çıkarak bu muazzam kâinâtın da bir bir yapanı olduğuna îmân ediyor ve bu varlığa ALLAH diyoruz. Bu bize hiç mi hiç saçma gelmiyor. Tam tersine bu inancımız bizi son derece mutlu ediyor. Bu kâinâtı yaratan varlığın Cennet ve Cehennem denilen mekânları da yaratabilecek güce sahip olduğundan emîniz.
*TÜM ATEİSLERE BİR SORUM VAR: ALLAH'IN OLMADIĞINI BİLİMSEL OLARAK İSPAT EDEBİLECEK BİR BİLİMADAMI, BİR TEKNOLOJİ YA DA BİR METOD VAR MI? SİZ DE ALLAH'IN OLMADIĞINI BİLİMSEL OLARAK İSPAT EDEBİLECEK BİR GÜCE SAHİP MİSİNİZ YOKSA İŞKEMBE-İ KÜBRÂDAN MI ATIYORSUNUZ? SİZİ İSPATA DAVET EDİYORUM.
(Not: Bilimsel olarak Allah'ın olmadığını ispat edemeyeceğinizden eminim! İspatlamaya çalışan bir çok ateist, araştırmaları sonunda îmân ederek huzura kavuştuklarını itiraf ettiler. Meselâ: Garoudy)
*Gözümüze taktığımız gözlük tesadüfen oluşmuştur" desem bana "Deli" damgasını hiç tereddütsüz vurursunuz değil mi? Gözlükten trilyonlarca kere daha muazzam bir yapıda olan "Göz"ün tesadüfen ortaya çıktığını söylediğinizde siz akıllı mı oluyorsunuz?
*HaberTürk adlı TV kanalında bir Tıp Profesörü şu itirafta bulundu: "İnsanı bir Mercedes marka araba olarak kabul edecek olursak; biz bugünkü teknolojiyle bu Mercedes'in bir tek vidasını bile yapamıyoruz". Bir tek hücremizin benzerini bile bugünkü yüksek teknolojiyle yapamıyorsak; ortalama 70 trilyon hücrenin kendi kendilerine ortaya çıkarak ve hatasız bir şekilde birbirleriyle uyum içinde çalışarak bir canlı organizmayı meydana getirmelerini tesadüfle nasıl açıklayabiliyorsunuz? BİLİME VE TEKNOLOJİYE TAPAN ATEİSTLER OLARAK BUNU BİLİMSEL YÖNTEMLERLE NASIL AÇIKLAYABİLİYORSUNUZ? (Ben söyleyeyim: Açıklamanıza imkân yok! Sadece boşa kürek çekersiniz. Hodri meydan!)
*Siz ateistlere soracak daha binlerce sorum var. Yüz tanesini bile bilimsel olarak açıklayabilirseniz, bravo size!
*ALLAH'I İNKÂR ETMEK CENNET'E GİRMEYE MÂNÎDİR; ÖLÜP DE ÂHİRETE (DOLAYISIYLA DA CEHENNEM'E) GİTMEYE DEĞİL!
(SİZ İNKÂR ETSENİZ DE, ALLAH EZELDEN BERİ VARDI; SİZLER VE BİZLER ÖLDÜKTEN SONRA DA VARLIĞINI SONSUZA KADAR DEVAM ETTİRECEKTİR.)
ACELE, (FAKAT TERBİYE KURALLARININ DIŞINA ÇIKMADAN) BİLİMSEL (!) CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM.
akrep
ALLAHVARDIR saçmalama ya;

aradan milyarlarca yıl geçmiş ondan göz oluşmuş kimse durup dururken olduğunu demiyorki zaten (islam bile),milyarlaca yıl önce gözlük oluştu ama şimdi günümüzde bir eser kalmamıştır.
FreeWill
QUOTE(ALLAHVARDIR @ Dec 28 2006, 08:20 PM) *
TÜM ATEİSLERE BİR SORUM VAR: ALLAH'IN OLMADIĞINI BİLİMSEL OLARAK İSPAT EDEBİLECEK BİR BİLİMADAMI, BİR TEKNOLOJİ YA DA BİR METOD VAR MI? SİZ DE ALLAH'IN OLMADIĞINI BİLİMSEL OLARAK İSPAT EDEBİLECEK BİR GÜCE SAHİP MİSİNİZ YOKSA İŞKEMBE-İ KÜBRÂDAN MI ATIYORSUNUZ? SİZİ İSPATA DAVET EDİYORUM.
(Not: Bilimsel olarak Allah'ın olmadığını ispat edemeyeceğinizden eminim!

Allah vardi da biz mi inanmadik?

Olmayan bir seyin kaniti olmaz. Var oldugunu iddia eden sizlersiniz. Sizin ispat etmeniz gerekir.

Hem de bilimsel olarak!! Yani deney, gozlem ve tekrarlanabilir yontemlerle somut verilerle!!
Musa
Dünya da dine inanan ve inanmış olarak ölen yüzbinlerce bilim adamı var,şu andada hala Allah'ın varlığını kabul eden bilim adamları var.ama tabii sizinle aynı mantığı uygulayan bilim adamları da var(bunlara bilim adamı diyorum ama bilim adamılarmı şüpheli ,çünkü bilimi ateizme uydurmak çin bu kadar çarpıtan birileri ancak şarlatan olur)
Onlarda aynı sizin gibi tüm gerçekleri görmelerine rağmen, ısrarla ve inatla hala ateizm dogmasını savunuyorlar.bunun sebebi ise içinde bulundukları darwinizm ve materyalizmin büyüsünden bir türlü kurtulamamaları,aslında daha ziyade kurtulmak istememeleri.çünkü ateizmi reddettikleri anda Allah'ın varlığıyla karşı karşıya kalacaklar ve bu onlara bir sorumluluk yükleyecek.artık yaşamlarının bir amacı olacak, eskisi gibi amaçsız ve boşu boşuna yaşamayacaklar.Ama bu, tıpkı size olduğu gibi onlarada zor gelmektedir.Bunun sonucunda ateizmi bilimsel gibi gösterek kendilerinin haklı olduğunu açıklamaya çalışıyorlar.

BUGÜN DÜNYADA HALA DARWİNİZM-MATERYALİZM YANİ ATEİZM PROPAGANDASI YAPILIYORSA BUNU SEBEBİ BUDUR.GERİSİ LAF-I GÜZAFTIR.
dinsavar
QUOTE(mikayil @ Dec 28 2006, 11:02 PM) *
MATRİX FİLMİ TUM DUNYACA IZLENEN BIR FILM OLDU ...FILM BILIMSEL DAYANAKLARA GORE HAZIRLANDI .BILIM ADAMLARI MADDENIN VARLIGINI REDEDIYOR ...AMA ATEISTLER KABUL EDIYOR CUNKU ATEISTLER İN BİLİMLE ALAKASI OLMAZ ONLAR BILIM ADAMLARINIDA TAKMAZ ONLAR SADECE KENDI DUSUNCELERINE UYAR

Mikayil bak aslanım gel vez geç bu ayaklardan.Bu algı salgı sizi fena çarpar. Öyle örnekler veririmki çok fena bozulrusun sonra. Bindiğiniz dalı kesmeyin.
zorbaski
Musa!
iyi bir konuya değinmişsin az önce tüm yazılanları okudum.
Üzücü olan ateistlerin cevap vereceklerine kıçlarıyla konuşmaları..
Cevap versenize be..
Musa
ALLAHVARDIR:

Meydan okumuşsun ama hiç cevap alcağını zannemiyorum çünkü daha önce defalarca kez burada müslümanlar bu tür yazılar yazdılar ama hiçbir cevap alamadılar.Ama ben ateist olsam benimde SAHİP OLDUĞUM DÜNYA GÖRÜŞÜ YIKILSA VE BEN BUNU SAVUNMAYI KENDİME AMAÇ EDİNMİŞ OLSAM ,BENDE BU TÜR SORULARA CEVAP VEREMEM,GEÇİŞTİRMEYE ÇALIŞIRIM.

ATEİZMİN BİLİMSEL BİR DAYANAĞI YOKTUR. HALA ATEİST OLARAK GEÇİNENLER,SADECE BİLİM TARAFINDAN ON YILLAR ÖNCE YANLIŞ OLDUĞU İSPATLANAN ŞEYLERE İNANMAKTADIRLAR.ATEİSLER SAÇMALAMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY YAPAMAZLAR...
CultureClub
QUOTE(ALLAHVARDIR @ Dec 28 2006, 10:20 PM) *
Sevgili CultureClub. Size ve sizin şahsınızda, diğer üyelere ve ziyaretçilere birşeyler söylemek istiyorum. Lütfen kelime kelime ve dikkatle okumanızı rica ediyorum:

Biz her eserin bir ustasının, her resmin bir ressamının, her makinenin bir imâlâtçısının olduğundan yola çıkarak bu muazzam kâinâtın da bir bir yapanı olduğuna îmân ediyor ve bu varlığa ALLAH diyoruz. Bu bize hiç mi hiç saçma gelmiyor. Tam tersine bu inancımız bizi son derece mutlu ediyor. Bu kâinâtı yaratan varlığın Cennet ve Cehennem denilen mekânları da yaratabilecek güce sahip olduğundan emîniz.
*TÜM ATEİSLERE BİR SORUM VAR: ALLAH'IN OLMADIĞINI BİLİMSEL OLARAK İSPAT EDEBİLECEK BİR BİLİMADAMI, BİR TEKNOLOJİ YA DA BİR METOD VAR MI? SİZ DE ALLAH'IN OLMADIĞINI BİLİMSEL OLARAK İSPAT EDEBİLECEK BİR GÜCE SAHİP MİSİNİZ YOKSA İŞKEMBE-İ KÜBRÂDAN MI ATIYORSUNUZ? SİZİ İSPATA DAVET EDİYORUM.
(Not: Bilimsel olarak Allah'ın olmadığını ispat edemeyeceğinizden eminim! İspatlamaya çalışan bir çok ateist, araştırmaları sonunda îmân ederek huzura kavuştuklarını itiraf ettiler. Meselâ: Garoudy)
*Gözümüze taktığımız gözlük tesadüfen oluşmuştur" desem bana "Deli" damgasını hiç tereddütsüz vurursunuz değil mi? Gözlükten trilyonlarca kere daha muazzam bir yapıda olan "Göz"ün tesadüfen ortaya çıktığını söylediğinizde siz akıllı mı oluyorsunuz?
*HaberTürk adlı TV kanalında bir Tıp Profesörü şu itirafta bulundu: "İnsanı bir Mercedes marka araba olarak kabul edecek olursak; biz bugünkü teknolojiyle bu Mercedes'in bir tek vidasını bile yapamıyoruz". Bir tek hücremizin benzerini bile bugünkü yüksek teknolojiyle yapamıyorsak; ortalama 70 trilyon hücrenin kendi kendilerine ortaya çıkarak ve hatasız bir şekilde birbirleriyle uyum içinde çalışarak bir canlı organizmayı meydana getirmelerini tesadüfle nasıl açıklayabiliyorsunuz? BİLİME VE TEKNOLOJİYE TAPAN ATEİSTLER OLARAK BUNU BİLİMSEL YÖNTEMLERLE NASIL AÇIKLAYABİLİYORSUNUZ? (Ben söyleyeyim: Açıklamanıza imkân yok! Sadece boşa kürek çekersiniz. Hodri meydan!)
*Siz ateistlere soracak daha binlerce sorum var. Yüz tanesini bile bilimsel olarak açıklayabilirseniz, bravo size!
*ALLAH'I İNKÂR ETMEK CENNET'E GİRMEYE MÂNÎDİR; ÖLÜP DE ÂHİRETE (DOLAYISIYLA DA CEHENNEM'E) GİTMEYE DEĞİL!
(SİZ İNKÂR ETSENİZ DE, ALLAH EZELDEN BERİ VARDI; SİZLER VE BİZLER ÖLDÜKTEN SONRA DA VARLIĞINI SONSUZA KADAR DEVAM ETTİRECEKTİR.)
ACELE, (FAKAT TERBİYE KURALLARININ DIŞINA ÇIKMADAN) BİLİMSEL (!) CEVAPLARINIZI BEKLİYORUM.

cevabım şu;

yıl 1976 babam,senin gibi düşünen,daha doğrusu düşünemeyen nurcu yeğenini evden kovmuştu Nurcu kardeşim.

Aklını başına al
dinsavar
QUOTE(zorbaski @ Dec 28 2006, 11:37 PM) *
Musa!
iyi bir konuya değinmişsin az önce tüm yazılanları okudum.
Üzücü olan ateistlerin cevap vereceklerine kıçlarıyla konuşmaları..
Cevap versenize be..

Sen kaşındın. Mademki madde yok, herşey bir algılamadan ibaret, senin eşine veya kızına biri tecavüz ettiği zaman kesin sesinizi len bunun aslı yoktur sadece siz öyle alıgılıyorsunuz dersin ok mi
mikayil
Mikayil bak aslanım gel vez geç bu ayaklardan.Bu algı salgı sizi fena çarpar. Öyle örnekler veririmki çok fena bozulrusun sonra. Bindiğiniz dalı kesmeyin.

VERDE ŞU ORNEKLERI GORELIM DİNSAVAR SENIN RESMINDEN BELLI BI ESKIYAYA BENZEDIGIN USTELIK BIRDE EGITIMININ NE OLDUGUNU YAZARSAN SEVINIRIM ILK OKULMU ORTA OKULMU
muslumbaba
Yav Hz Musa,diyelim materyalist felsefe çöktü bunun Allahla ilgisi ne?Şimdi farzedelim cebinde 10 lira olduğunu sanıyorsun ama bir bakıyorsun 11 lira var,şimdi fazladan ortaya çıkan 1 liranın Allah olduğunumu kabul edersin?Materyalist felsefede çöktüyse onun yerine koyduğun şey Allahmı olmalı?Ne diyorsun sen?
Musa
YA dinsavar sadece ahkam kesiyorsun yok örnek veririm bozulursunuz yok şunu yaparım yok bunu yaparım sallamayı kes,ben zateb cevap bekledim sizden cevap ver meydan okumakla bir yere varamazsın
FreeWill
Bilim lafi muslumanlarin agzina hic yakismiyor?

Bilim nedir? Yontemi nedir? Bilimsel suphecilik ve sorgulama nedir? Bilimsel veri ne demektir?

Iman nedir? Inanc, iman sorgulanabilir mi? Imanda suphecilige yer varmidir? Kayitsiz sartsiz iman etmek ne demektik?

Bu sorularin tek tek cevabini verin, o zaman bilimsellik hakkinda hep beraber konusalim!!
aaa
Musa inandığın Allah dualarına cevap veriyor mu?
Vermiyorsa bir duvara dua et aynı şey.
sunny
ateizme ait yazılı bir belge olmaması kesin bir hüküm olmaması bunları nasıl sinir ediyor biliyor musunuz?
ne bulsak da neyi çökertsek de bu ateizme zarar versek diye tutuşuyorlar..
dinsavar
QUOTE(mikayil @ Dec 28 2006, 11:02 PM)
MATRİX FİLMİ TUM DUNYACA IZLENEN BIR FILM OLDU ...FILM BILIMSEL DAYANAKLARA GORE HAZIRLANDI.BILIM ADAMLARI MADDENIN VARLIGINI REDEDIYOR ...AMA ATEISTLER KABUL EDIYOR CUNKU ATEISTLER İN BİLİMLE ALAKASI OLMAZ ONLAR BILIM ADAMLARINIDA TAKMAZ ONLAR SADECE KENDI DUSUNCELERINE UYAR

Mademki madde yok, herşey bir algılamadan ibaret,o zaman iddianıın arkasında durun.Mesela sizin eşinize veya kızınıza biri tecavüz ettiği zaman kesin sesinizi len bunun aslı yoktur sadece siz öyle alıgılıyorsunuz deyin ok mi
zorbaski
QUOTE(dinsavar @ Dec 28 2006, 10:41 PM) *
Sen kaşındın. Mademki madde yok, herşey bir algılamadan ibaret, senin eşine veya kızına biri tecavüz ettiği zaman kesin sesinizi len bunun aslı yoktur sadece siz öyle alıgılıyorsunuz dersin ok mi

YÜZYILIN KIVIRTMASI, ARAP DANSÖZ SANKİ...
mamuli
mamuli madde zaten yok

Evet gerçekten anlamamışım.

Bakırköy ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde kalan hastalara internet bağlantısının verilmesi bence çok güzel bir uygulama. Yetkilileri canı gönülden kutlar başarılarının devamını dilerim.

(Kusura bakma Musa kardeş; madde yoktur algıdan ibarettir diyen insanları, kafalarına bir kurşun sıkıp bu dediklerine gerçekten inandıklarını göstermedikleri sürece ciddiye almıyorum!)
FreeWill
BILIM VE IMAN

Din ve Bilim iki farkli dusunce bicimidir. Zaten bu yuzden Bilim Adamlari yada bilimsel kafa yapisina sahip herkes boyle bir konuyu tartisma zahmetinde bulunmaya degmeyecek kadar anlamsiz bulur. Din ile bilim'in yolu ne paralael gider ne de kesisir, cunku her ikiside ozunde farkli bir dunya gorusune sahiptir. Bilim'in supheci, sorgulayici, tekrar tekrar deneylere tabi tutucu, zor begenir bir yapisi vardir. Bilimsel dusunce yapisina sahip bir kafa her one suruleni kabul etmez. One surulen her bilgiyi once suphe, sonra akil ve mantik gumrugunden gecirir ve daha sonra da sagduyusunun ve deneylerin yardimiyla soru isaretleri ortadan kalkincaya dek yada en azindan minimum seviyeye ininceye dek pesini birakmaz. Bilimsel dusunen bir beyin icin bilginin dogrulugu veya yanlisligi binbir cabadan sonra su yuzune cikartilir. Bir bilim adami laboratuara girerken ceketi ile birlikte duygularini, onyargilarini ve inanclarini da vestiyerde birakir. Bilgi deneyden sonra yargilanir. Gerektiginde bu yargilar deneyin sonucuna gore farklilasir, tabii ki tek referans olan akil ve mantik yolundan sapmadan. Ve bir de hicbir zaman bilim'in ikna etmek, inandirmaya calismak gibi bir kaygisi yoktur, hele Kuran'da Allah'in sik sik yaptigi gibi, onun bunun uzerine yemin ederek inandirma, taraftar bulma cabasi icinde olmasi bile dusunulemez. Bilim her bir bilgiyi sorgular, deneylerden gecirir, nihayetinde elde edilen sonucu insanliga sunar. Tabi, isteyen kabul eder, istemeyen etmez, ama hicbir zaman kabul etmeyenlere hakaretler ve tehditler yagdirmaz, hele hele cezalandirma yoluna gitmez. Ikna olmayan kisi deneyleri kendisi uygular ve bilim'in verileriyle karsilastirir. Bilim tum insanligin ortak malidir. Her zaman elestiriye aciktir, ki zaten elestiriler ve supheler sayesinde ilerleme kaydeder. Suphe bilimin beslenmesinde bir can damardir.

Ancak bir inancli icin izlenmesi gereken yol tamamen farklidir. Inanci tam olan bir mumin'in mantiginin isleyis bicimi hayretler verici bir durumdadir. Cunku inancli oyle bir zihniyete sahiptir ki, hayata bakis acisini, her turlu bilgiyi ve her turlu davranisini dinine gore yorumlar ve kutsal saydigi degerleri herseyin uzerinde tutarak dogrulugundan asla suphe bile edilmemesi gereken mutlak dogrular olarak gorur. Zira Allah sorgulayan, kanit arayan, suphe icinde bulunanlari sevmez, hele bir de inanmayanlarin vay haline !!!. Bu yuzden bilimsel dusunceye sahip kafalarda bulunan suphe, merak ve arastirma, mumin biri icin pek bir anlam ifade etmez. Mumin, inanclari hakkinda merak ve suphe icinde bulunamaz, hele dogru olup olmadigini arastirma gibi bir girisimde bulunmasi bile dusunulemez. Surekli inanclari dogrultusunda yasar. Yildizlarin yapisi, uzakligi, gokcisimlerin hareketi, dunyanin olusumu, yasi, canlilarin ortaya cikisi, insanligin tarihi ve benzeri konularda kafa yormaya gerek yoktur, cunku hepsinin cevabi kutsal kitapta zaten mevcuttur. Gercek bir dindarin meraki obur dunya hayati fantezisi ile sinirlidir . Inancli kisiye gore, dini bilgi "Tanrisal" dolayisiyla mutlak dogru olarak kabul edildiginden, o bilginin akilla, mantikla, bilimle hicbir sekilde celismemesi gerekir. Eger Bilim'in verileri inanci ile celisiyorsa, dindarin referans alacagi nokta bilimin kendisi degil dini bilgi oldugu icin, bilimsel bilgi red edilecektir. Fakat bilimsel bilginin kesin bir sekilde "dogrulugu" bariz bir sekilde ortadaysa veya zamanla dogrulugu kanitlanirsa, o zaman bu bilimsel bilgi mecburen kabul edilecektir. Ancak bu sefer de dogrulugu kanitlanmis bu yeni bilgiden yola cikarak, dinsel bilgiyi yeniden ve farkli olarak yorumlama yoluna basvuracaktir. Boylece Din ve Bilim arasinda siritan celiski hasir alti edilip, dinin yasatilmasi yada ic huzurun saglanmasi icin caba harcanacaktir. Dini bilgide akla ve mantiga ters gelen durumlarla karsilasildiginda ise "o donemin insanlarina Allah ancak bu sekilde hitap edebilirdi" diyerek yada sozcuklere "mecaz" anlamlar verilerek durumu kurtarma yoluna gidilir.
dinsavar
QUOTE(zorbaski @ Dec 28 2006, 11:46 PM) *
YÜZYILIN KIVIRTMASI, ARAP DANSÖZ SANKİ...

madde yok diyen siz değilmisiniz. Niye şimdi soytarılık yapıyorsun?
akrep
QUOTE(muslumbaba @ Dec 28 2006, 10:42 PM) *
Yav Hz Musa,diyelim materyalist felsefe çöktü bunun Allahla ilgisi ne?Şimdi farzedelim cebinde 10 lira olduğunu sanıyorsun ama bir bakıyorsun 11 lira var,şimdi fazladan ortaya çıkan 1 liranın Allah olduğunumu kabul edersin?Materyalist felsefede çöktüyse onun yerine koyduğun şey Allahmı olmalı?Ne diyorsun sen?

Yok canım hala maddeci olur tabiki,maddeüstü varlıklara hala inanmaz.

Zaten nedensiz hiçbirşey yokki,tabii mutlaka bir nedeni olmalı,mucizelerin bile bilimsel bir nedeni vardır.

Maddeci felsefe çöktü diyelim maddeüstü kabul edildi,Allah'ın bütün sıfatlarının olabileceği kanıtlandı,ama doğru diyorsun ne alakası var yaratıcıyla...

Zaten sizde öldükten sonraki konuşmalarınızda Allah'ı görüp ben sana inanmıyorum diyebiliyorsunuz,sizden başka ne beklenir dostum...
Musa
Ya dinsavar konuyu önce anla be kardeşim, biz madde algılardan ibarettir diyoruz yani maddenin aslına ulaşamayız diyoruz sen ne örneği veriyorsun.Ben bu konuyu açmakla maddeye uylaşamayacağımızı yani maddenin materyalistlerin sandığı gibi sonsuzdan beri var olmadığını ispatlıyorum yoksa maddenin yok oluşu dini yasakladığı şeyleri meşru kılmayı gerektirmiyor.

Üstelik senin burda mantık hatan var. ben sana maddenin olmadığını söylüyorum ve bilimsel olarak ispatklıyorum sen bana varsayım soruyorsun senin yapman gereken bana bilimsel cevap vermen .Şimdi bu konu bilim adamları arasında konuşulsa ve senin gibi saçma düşünen bilim adamları maddenin bir algıdan ibaret olduğunu ispatlayan bilim adamlarına böyle bir cevap verse ne kadar komik nolur değil mi? lütfen bilimsel tartışalım gerçi ateislerle nasıl bilimsel konuşacağız orası meçhul ama...
FreeWill
QUOTE(Musa @ Dec 28 2006, 08:49 PM) *
lütfen bilimsel tartışalım gerçi ateislerle nasıl bilimsel konuşacağız orası meçhul ama...

45 nolu ileti de Bilim'in ve iman'in ne oldugunu acikladim. Okudun mu?

Okuduktan sonra bilimsellik hakkinda yeniden konusalim.

Kendin calip kendin oynama!
dinsavar
QUOTE(Musa @ Dec 28 2006, 11:49 PM) *
Ya dinsavar konuyu önce anla be kardeşim, biz madde algılardan ibarettir diyoruz yani maddenin aslına ulaşamayız diyoruz sen ne örneği veriyorsun.Ben bu konuyu açmakla maddeye uylaşamayacağımızı yani maddenin materyalistlerin sandığı gibi sonsuzdan beri var olmadığını ispatlıyorum yoksa maddenin yok oluşu dini yasakladığı şeyleri meşru kılmayı gerektirmiyor.

Üstelik senin burda mantık hatan var. ben sana maddenin olmadığını söylüyorum ve bilimsel olarak ispatklıyorum sen bana varsayım soruyorsun senin yapman gereken bana bilimsel cevap vermen .Şimdi bu konu bilim adamları arasında konuşulsa ve senin gibi saçma düşünen bilim adamları maddenin bir algıdan ibaret olduğunu ispatlayan bilim adamlarına böyle bir cevap verse ne kadar komik nolur değil mi? lütfen bilimsel tartışalım gerçi ateislerle nasıl bilimsel konuşacağız orası meçhul ama...

Ben size demiştim bindiğiniz dalı kesmeyin diye.Bilimselmiş.Kıçımın bilimselcisi şizofren harun yahya ne zaman bilim adamı oldu ?
Musa
Ya dinsavar sana laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan emin ol daha zor.Yani bir insan bu kadar ısaçmalayabilir ama üzülme tek değilsin buradaki bütün ateistler böyle senin gibi cevap veremediğiniz soruları kıvırıyorsunuz.

ATEİZMİN BİLİMSEL DAYANAĞI YOKTUR SADECE ALLAH'IN APAÇIK VARLIĞINI REDDETMEK İÇİN UYDURULAN BİR ZIRVALIKTIR
Asıl içeriğin sadece basit bir görünümüdür. Resimlendirilmiş tam halini görüntülemek için lütfen, buraya tıklayınız.