Jump to content

Bakılım Ay yarılmış mı?


Guest inevitable

Recommended Posts

Guest inevitable

1- Kıyamet anı yaklaştı, ay ikiye ayrıldı.

2- Onlar bir mucize görseler yüz çevirirler ve "Bu öteden beri gördüğümüz bir büyüdür" derler.

3- Yalanladılar, keyfi arzularına uydular; ama herşey yerinde duruyor.

4- Onlara bu tutumlarından vazgeçmelerini sağlayacak haberler geldi.

5- Bu haberler son derece anlamlı ve etkilidir, ama uyarılar yararlı olmuyor.

bakın şimdi:

yukarıda gördüğümüz gibi sanki ayın ikiye yarıldığını anlatıyor değil mi?

evet ilk okuyan öyle anlar ve öyle de bir meal etmişler ki neredeyse ''ay tam ortadan ikiye yarıldı'' yazıcaklar..

bakın şimdi, aslında surenin başlangıcındaki ilk ayet şunu söylemek istiyor..

-Kıyamet yaklaşınca ay da parçalanıcak ve yok olucak..Bu parçalanıcak ve yokulacak fiilini ''yarılmak'' kelimesi ile

karşılıyor..örneğin:

-''Kıyamet yaklaştığında göğü de yarılmış olarak bulursun'' a benzer ayetlerde de ''yarılmak'' fiili kullanılmıştır fakat kimsenin aklına ''göğün ikiye yarılması'' fikri gelmemiştir, tabi bakın meale ''ay da ikiye yarıldı '' yazmışlar..bir güdülenme var anlıyacağınız..aslında ''ay da yarıldı'' demesi gerekirdi..

yani meali çok sonradan gelen rivayetlere göre çeviriyolar ve şöyle düşünüyolar..

-Peygamber eğer ayı yarmış ise ki yarmıştır bu hadislerde var.. e o halde bu ayet bu olayı anlatıyor, diyorlar..

ve ayette ''ikiye'' ifadesi olmasa da oraya onu ekleyip ''ay da ikiye yarıldı'' yazıyorlar..halbuki o ayetin mealinin

''ay da yarıldı'' olması gerek..

Peki ''ay da yarıldı'' şeklinde düzeltilince ne olur? :

Yukarıda anlattığımız gibi:

''Kıyamet yaklaşınca gök de yarılır'' gibi kıyamet sahnesi anlatan ayetlerden birine dönüşür ve zaten öyledir bakın ayete dikkatle bakın şimdi:

1- Kıyamet anı yaklaştı, ay ikiye ayrıldı.

bakın ''ay da ikiye arıldı'' dan önce, ''kıyamet yaklaştı'' uyarısını görüyoruz..Evet tam da tahmin ettiğiniz gibi bu ayet de kıyamet sahnesi anlatan bir ayet ve diyor ki:

-Kıyamet yaklaşınca ay da paramparça olucak..işte bu anlatımı ''göğün yarılmasında'' olduğğu gibi ''yarılmak'' fiili ile anlatmışş..

şimdi bizim uyanıklar ne yapıyor ona bakalım:

şimdi o yukarıda verdiğim ayetleri sanki peygamber ayı yarmış da ayı yardıktan sonra hemen inmiş gibi anlatıyorlar. evet o ayetler peygamber yarar yarmaz inmiş ve bakın ne diyormuş:

Hemen arkasından Allah kelâmı na­zil oldu:

"KIYAMET YAKLAŞTI VE AY YARILDI. ONLAR BİR ÂYET (MUCiZE) GÖRSELER, ONDAN YÜZ ÇEVÎRlP -'NORMAL BiR SİHİR" DERLER, YA­LAN SÖYLERLER, NEFİSLERİNE UYARLAR." (Kamer Sûresi, l-3.âyet-ler)

http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage....&s=show_qna (girin bakın)

şimdi arkadan gelen açıklamalar normalinde de zaten kuranın her zaman söyledikleri ve bakın ne diyor:

2- Onlar bir mucize görseler yüz çevirirler ve "Bu öteden beri gördüğümüz bir büyüdür" derler.

Evet, onlara diyorki onlara apaçık bir şekilde istedikleri ve mucize dedikleri şeyi göstersen bile onlar buna büyü diyecekler biz bundan eminiz ve bunu bildiğimiz halde onlara neden ''şaklabanlık'' yapalım..yapmııyacaz diyor..ve ekliyor:

3- Yalanladılar, keyfi arzularına uydular; ama herşey yerinde duruyor.

4- Onlara bu tutumlarından vazgeçmelerini sağlayacak haberler geldi.

5- Bu haberler son derece anlamlı ve etkilidir, ama uyarılar yararlı olmuyor.

yani ne mucizesi? biz onlara zaten çok önemli haberler getirdik geçmişten deliller sunduk diyor..tüm bunlar zaten inanmaları için yeterli..onlar inanmak istemiyorlar ve yine yalanlarlar..biz bunlara istedikleri ve mucize dedikleri şeyleri versek onlar bize büyü yapıldı diyecekler ve yine inanmayacaklar ve yalanlayacaklar o halde üzülme, diyor..

ama bizim kurnazlar illa da ''ay yarıldı'' diye tutturmaya devam ediyorlar..ve inandıkları şey..

''evet neden olması Allah peygamberi için yapar ve yapmışş..biz de diyoruz ki

- bakın ayetler de biz onlara mucize gösterecek değiliz diyorlar ve kureyşlilere istedikleri mucizeleri vermedik zaten bunlar mantık dışı şeylerdi ve biz büyü yapmayız, diyor ve ekliyor ''eğer mucize indirirsek ya da istedikleri gibi melek indirirsek onların kökünü kazımak için indiririz'' diyor..açın bakın ayette var..demek istediği sizin melek dediğiniz şey aslında bir güçdür ve o güç inerse sizi ortadan kaldırmak için iner ve birçoklarına indirmişiz ve ortadan kaldırmışız. demek istiyor..neyse melek olayına girmeyelim..şimdi devam edelim..

peki ay yarıldı da madem neden görülmedi bakın ona da taa zamanımızdan oturup birşeyler bulmuşlar..bakın izleyin aşağıda:

NEDEN HERKES GÖRMEDİ?

Ay Mucizesinin herkes tarafından görülmesi, Cenab-ı Hak tarafından dünyada murad edilen "imtihan sırrı"na ters düşecek ve ister istemez bütün insanların imana gelmesine yol açacak­tı. Bu yüzden Ay'ın iki parçaya ayrılma­sı, insanların uykuda veya evinde oldu­ğu bir zamanda ani ve kısa süreli olarak gerçekleşti. Ay'ın hergün farklı saatler­de dogması ve farklı menzillerde bulun­masının yanısıra, o asırda gökyüzünü sürekli inceleyen âlimler de yok denecek kadar azdı. Aynı zamanda bazı ül­keler sis ve bulut gibi engellerden, bazıları da saat farkından dolayı Ay'ı göremiyordu.

evettt..bakalım risale bu konu hakkında ne diyor bir de bediüzzzamanın yaptığı rivayet aktarımına bakıp bediüzzamanın da yanlış yapabileceğini onun da bir insan olduğunu ve Allah'tan vahiy ya da ilham almadığını gösterelim..buyrun risaleden seyredin:

Ve Ay yarıldı.” Kamer Sûresi, 54:1.demesiyle şu vak’ayı umum âleme ihbar ettiği halde, Kur’ân’ı inkâr eden o küffardan hiçbir kimse, şu âyetin tekzibine, yani ihbar ettiği şu vakıanın inkârına ağız açmamışlar.

Eğer o zamanda o hâdise o küffarca kat’î ve vaki bir hâdise olmasaydı, şu sözü serrişte ederek gayet dehşetli bir tekzibe ve Peygamberin iptal-i dâvâsına hücum göstereceklerdi. Halbuki, şu vak’aya dair siyer ve tarih, o vak’a ile münasebettar küffârın adem-i vukuuna dair hiçbir şeyini nakletmemişlerdir.

Yalnız, “Bu daimî bir sihirdir’ derler.” Kamer Sûresi, 54:2. âyetinin beyan ettiği gibi, tarihçe menkul olan şudur ki: O hâdiseyi gören küffar “Sihirdir” demişler ve “Bize sihir gösterdi. Eğer sair taraflardaki kervan ve kàfileler görmüşlerse hakikattir. Yoksa bize sihir etmiş” demişler. Sonra, sabahleyin Yemen ve başka taraflardan gelen kàfileler ihbar ettiler ki, “Böyle bir hâdiseyi gördük.” Sonra küffar, Fahr-i Âlem (a.s.m.) hakkında hâşâ!

demiş ve şu rivayetleri vermiş, bakın aşağıya:

-Bazı kitaplarda “Kamer iki parça olduktan sonra yere inmiş” ilâvesi ise

demiş ve bazı yerler de de ''ayın şimşek hızında birden yarılıp tekrar birleştiği de anlatılmış

ve soruyoruz ''nasıl oluyor da hem şimşek gibi yarılıyor hem de ikiye bölünüp her bir parçası yere kadar iniyor ve hangi yere iniyor yoksa bizim dünyamıza gelip sonra yukarı çıkıp tekrar yerine mi yapışıyor..eğer böyle oluyorsa bu nasıl şimşek hızıyla oluyor..

işte gördük ki bu aptalca rivayetleri alıp risaleye koymuş..peki neden?

çünkü koması gerek ki ispat etmeye çalışıyor ve buna da ispat diyorlar..ali ağa dediki ''ay yarıldı benim ayağımın dibine düştü ve ben de gördüm'' veli ağa da dediki ''evet ay yarıldı ve benim ayağımın dibine düşştü..''

ulen hangisinin ayağına düştü bir karar verin ya.. ? :lol:

ve nakın bir de destekleyici olarak ne ileri sürüyor risaleden buyrun:

Hem meselâ, o vakit cehalet sisiyle muhat İngiltere, İspanya‘da yeni gurup, Amerika’da gündüz, Çin’de, Japonya’da sabah olduğu gibi, başka yerlerde başka esbab-ı mâniaya binaen elbette görülmeyecek. Şimdi bu akılsız muterize bak: Diyor ki, “İngiltere, Çin, Japon, Amerika gibi akvâmın tarihleri bundan bahsetmiyor; öyle ise vuku bulmamış.” Bin nefrin onun gibi Avrupa kâselislerinin başına!

http://www.sorularlarisaleinur.com/subpage...2&sayfa=299 (girin bakın)

işte bu sebepten dünyanın bir yarısı görememiş..diğer yarısında da, sisten ve kapalı havadan ötürü bayağa bir insan görmemiş..nedeni de ''imtihan sırrıymış'' hepsi görse hepsi inanacakmış ama ne hikmetse o gören bir avuç insan da görüyor ama Peygambere ''ya rabb'' diyerek secde etmiyorlar..valla bana biri ayı yarıcak ben heralde kafayı yer ona secde ederdim yani aklım biraz karışırdı..

Evet bir de şu mevzu var bakın farkındaysanız peygamber bir avuç insan için ay yarmışş..aman Yarabbi..

millet mucize diye kırılıyor kuran ''biz kureyşlilere mucize göndermedik '' diyor..ama peygamber tek bir adam için ''ağaçları yürütüyor'' , bir avuç insan için ''koskoca ayı yarıyor''.. ve bir de şu rivayetlerin tutarsızlıklarına bakın Allah aşkına..

bu nedir biliyomsunuz..bizim uyanıkların Peygamberi övmek adına ortaya attıkları destekleyici tatlı şehir efsaneleri..ve bunu da nedenini açıkladığımız o ayete dayanarak yapıyolar..

birileri ''bizim peygamberimiz ölüleri diriltiyor ne haber..he he he..'' deyince

bizimkiler de ''alla alla bizimki de ayı yarıyor ne var..'' diyerek yardırıyorlar ki ne yardırma..

not: buraya bediüzzamının risale eserinden örnekleri onu aşağılamak için komadım..onu severim, bir dehadır fakat o da yanlışlar yapar çünkü Allah değildir..

sevgiler..

tarihinde inevitable tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 51
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Guest inevitable
Hımm Muhammed yarmamış, kıyamette yarılacakmış.

Ne kadar da mantıklı

:lol:

hayır ikiye yarılmıyacak..o ifade ayın parçalanacağını anlatma için kullanılan bir kelime tıpki göğün yarılmasında olduğu gibi..

ve ne gök ikiye yarılıcak ne de ay..onların düzeninin bozulacağını anlatma için kullanıyor ;)

Link to post
Sitelerde Paylaş
hayır ikiye yarılmıyacak..o ifade ayın parçalanacağını anlatma için kullanılan bir kelime tıpki göğün yarılmasında olduğu gibi..

ve ne gök ikiye yarılıcak ne de ay..onların düzeninin bozulacağını anlatma için kullanıyor ;)

Seni ciddiye almamız için önce bu dolmaları 1,5 milyar dolayındaki müslüman kardeşlerine yutturman gerekiyor. Yoksa ayın ikiye ayrılıp dağın arkasına düşmeyeceğini,karıncanın konuşamayacağını,adamın ölüp dirilmeyeceğini biz zaten biliyoruz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
kuran roman değil cil cild kitapta değil anlatmak istedigini kısa ve öz sekilde anlatan bir kitap

Kısa ve öz olsa yine iyi, okurken inanmayandan kaç kere kalbi kör şeytan dostu kötü niyetli gaddar zalim diye bahsedip onları bekleyen azap var elem var diye tehdit ettiğini sayamadım bile. Muhtemelen 19un katıdır ama. Kur'an bol tekrarlı bir kitap.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Guest inevitable
Doğru dürüst meramını anlatmayı bilmiyor mu bu Allah ? Gerçek bir ilahi kitapta mecaz falan olmaz; olamaz; olmamalı... Ne diyorsa veya demeye çalışıyorsa doğru dürüst anlatsaydı da bu kadar tartışıp zaman harcamasaydık...

hayır biz tartışıp zaman harcamayı ''onun ne demek istediği ve anlattıklarının nasıl olacağı üzerine'' yapıyoruz..Aslında bilimsel araştırma yazpıyoruz..Aman o dönemin insanları kitabın anlattıklarına inanıyorlardı ve buna hani ''iman, inanç, imanın şartı'' falan gibi şeyler getirdiler..böyle olması lazımı çünkü, daha yapısını bilmedikleri gök için ''ileri de yapısının bozulacağı'' anlatılıcaktı..ve bunu ''gök de yarılıcak'' şeklinde anlattı..okuyanlar şöyle diyebilirdi ''nasıl yarılıcak bu gök nasıl yarılabilir'' ona normal hayatta örneklerle açıklma getirmek için ''yarmak'' fiilini kullanıyor..ve onları ''inançla imanla'' bağlıyor..inançla ve imanla bağlanan da ''ileride göğün yapısının değişeceği'' gerçeğine hazırlanmış oluyor, günümüzde gerçekten de ''bilimsel araştırmalar neticesinde yavaş yavaş göğün yapısnıın değiştiği ve koruyucu tavan olma özelliklerini kaybetiiğini'' anlayan ve buna inanan bilim adamları da bu gerçeğe inanmış oluyorlar ve bu gerçeğe böyle hazırlanıyorlar..

ama çnemli olan seçilen kelimeler ve kullanılan mecazlar değil..önemli olan insanları buna hazırlamaktır ve Kuran da ne olursa olsun bu anlamı verebilmek ve akıları bu gerçeğe yaklaştırmak için tekrarlıyor da tekrarlıyor, benzetmler ve örneklemeler ve basit kelimeler kullanıyor..amacı ileride olucak olan bu gerçekliği insanların aklına yaklaştırmak ve onları değişime hazırlamak.. ;)

kuran roman değil cil cild kitapta değil anlatmak istedigini kısa ve öz sekilde anlatan bir kitap

evet aynen öyle..kısa anlatması gerek..ve özlü ve herkese hitab edici olmalı..ve seçilen objeler ve semboller ve kelimeler ve hikayyecikler herkesin anlayacağı kadar açıklayıcı ve ortak olmalı basit olmalı..çünkü bir kitleye sesleniyor..ve kitleyi kanalize etme ve kitleye seslenme böyle yapılırsa bir verim alınabilir ;)

Seni ciddiye almamız için önce bu dolmaları 1,5 milyar dolayındaki müslüman kardeşlerine yutturman gerekiyor. Yoksa ayın ikiye ayrılıp dağın arkasına düşmeyeceğini,karıncanın konuşamayacağını,adamın ölüp dirilmeyeceğini biz zaten biliyoruz.

evet ben zaten inanmadığınız şeylerin aslında zaten hurafe olduğunu SİZE anlatmaya çalışıyorum..

diğer arkadaşlarıma da bunların doğru olmadığını anlatmaya çalışıyorum..inşallah anlayabilirler de bizim de işimiz kolaylaşır..

ve bu hurafelerden kurtuluruz ;)

Kısa ve öz olsa yine iyi, okurken inanmayandan kaç kere kalbi kör şeytan dostu kötü niyetli gaddar zalim diye bahsedip onları bekleyen azap var elem var diye tehdit ettiğini sayamadım bile. Muhtemelen 19un katıdır ama. Kur'an bol tekrarlı bir kitap.

bol tekrarlı olmassı parça parça olaylara cevaben gelmesinden..mesela biri zulm ediyor onun için ''kahrolası inanmayan'' diyor

ama sen bunu inanmayan herkes için söyledi sanıyorsun..mesela inanmayanlar orada katliam yapıyor diyelimki

onlara ''işte bu kahrolası şeytanın yolundaki aşağılık inanmayanlar'' diyor ama oradaki inanmayanlar yamyamlık yapıyor..

sen bunu bu zamanda okuyunca sanki bütüüünn inanmayanlara böyle seslendiğini sanıyorsun.. ;)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şu anda monitöre bir kafa atsam sinirim geçmez.

Sen katil edersin adamı kardeşim.

Allah aşkına tefsir ilmini nerde okudunuz?

Ayrıca allah rızası için banada öğret cilt cilt tefsir karıştırmaktan kurtulup kuranı kendi kafama göre yorumlayabileyim.

Hem içimde ki şu allah korkusunu silde toplumu allah ile aldatmaya başlamak istiyorum..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Guest inevitable
Şu anda monitöre bir kafa atsam sinirim geçmez.

Sen katil edersin adamı kardeşim.

Allah aşkına tefsir ilmini nerde okudunuz?

Ayrıca allah rızası için banada öğret cilt cilt tefsir karıştırmaktan kurtulup kuranı kendi kafama göre yorumlayabileyim.

Hem içimde ki şu allah korkusunu silde toplumu allah ile aldatmaya başlamak istiyorum..

beni dinle yazdıklarımı oku.. sen Allah'tan korkmuyorsun.. senin içindeki korkular gerçekleri görmeni engelliyor..benim yazdıklarımı harfiyen okkursan sana

senin gibi içten doğruları anlatmak istediğimi görürüsün.. ne aldatmaya çalışıyorum ne de insanlara zıt belleyip onların fikirlerine anti tez üretmeye çalışıyorum..

tek yaptığım gerçekleri anlatmaktır..ve o ekrana istediğin kadar kafa at..benim Kkuran ı okumama ve anlamama asla engel olamazzsınn..

ne ''abdestsiz kurana dokunulmaz'' hükmüyle nede ''Allah seni çarpar'' hükmüyle... beni Allah çarpmaz.. ben onu anlamaya çalışıyorum..

sana bir önerim var.. önce içinde bulunduğun bu korkuları ve düşünce sistemini terk et.. ve korkma.. ama bana yazmaya devat et..istersen kız ve aşağala..

seni biliyorum ve senin kötü niyetli olmadığını da biliyorum.. ok mi? istediğin gibi takıl ama yazdıklarımı oku.. ben gerçekten başka hiçbir şeye inanmam..

;)

Link to post
Sitelerde Paylaş
beni dinle yazdıklarımı oku.. sen Allah'tan korkmuyorsun.. senin içindeki korkular gerçekleri görmeni engelliyor..benim yazdıklarımı harfiyen okkursan sana

senin gibi içten doğruları anlatmak istediğimi görürüsün.. ne aldatmaya çalışıyorum ne de insanlara zıt belleyip onların fikirlerine anti tez üretmeye çalışıyorum..

tek yaptığım gerçekleri anlatmaktır..ve o ekrana istediğin kadar kafa at..benim Kkuran ı okumama ve anlamama asla engel olamazzsınn..

ne ''abdestsiz kurana dokunulmaz'' hükmüyle nede ''Allah seni çarpar'' hükmüyle... beni Allah çarpmaz.. ben onu anlamaya çalışıyorum..

sana bir önerim var.. önce içinde bulunduğun bu korkuları ve düşünce sistemini terk et.. ve korkma.. ama bana yazmaya devat et..istersen kız ve aşağala..

seni biliyorum ve senin kötü niyetli olmadığını da biliyorum.. ok mi? istediğin gibi takıl ama yazdıklarımı oku.. ben gerçekten başka hiçbir şeye inanmam..

;)

iyide okuyorum mokuyorumda senin yaptığın oluyormu şimdi?

Kuranı sen nasıl tefsir edebiliyorsun?

Neden yanlış olabilir demiyorsunAçıkçası sen kimsin kuran ilmin daha ne kadar yani?

Neden resule itaat etmiyorsun hemde kuran itaat et derken...

Bediüzzamandan tut sahabelerden tut evliyadan tut alimlere kadar hadisi okuyup kuranı anlamakta kulanan kişilere neden yalancı sahtekar sıfatı takıyorsun?

şakkı kamerin olmadığına dair tek bir kanıt bile yok yukarda.

üstelik arapça bilmemene rağmen ayetin yanlış meallendirildiğini neye dayandırıyorsun?

açıkçası durum şu delile kanıta dayanmayan iddaya ehemmiyet verilmez.

Senden şu ana kadar hep yorum duydum.Eğer varsa tefisr ilmini okduğuna dair bir belgen göster tefsirlerini severek okurum

Link to post
Sitelerde Paylaş
Guest inevitable

Kuranı sen nasıl tefsir edebiliyorsun?

Kuran'ı tefsir etmek diye bir şey yoktur.. sadece ayetlerin indiğinde hangi olay için indiğini bilmek gerekir.. bu da tarihtir.. bunu da okuyarak öğrenebiliriz..

eğer sen onu anlamaya çalışmazsan Arap ya da Fars sana tefsir eder ve sen de bu çelişkiler arasında boğulursun.. ;)

Neden yanlış olabilir demiyorsunAçıkçası sen kimsin kuran ilmin daha ne kadar yani?

ben yanlış olabilir diyorum ama sorun şu sen bu 4 mezhep imamının ve diğerlerinin yanlış yapacaklarına inanmıyorsun..

Neden resule itaat etmiyorsun hemde kuran itaat et derken...

resule itatten kastın nedir..peygamber nasıl emirler verir.. Allah'a itaat edilir.. Peygamber de Allah'ın sözünü aktardığı için dinlenir..

Bediüzzamandan tut sahabelerden tut evliyadan tut alimlere kadar hadisi okuyup kuranı anlamakta kulanan kişilere neden yalancı sahtekar sıfatı takıyorsun?

yalancı değillerdir..sahtekar da değilerdir..ben bediüzzamnı severim.. ama yanlışlar yaptığını da bilirim..ayrıca evliya diye bir şey yoktur.. bu da ''bir insanın gelecekten haber vermesine inanılıp da o insanın yüceltilmesi '' gibi bir inanış ve yüceltmedir..

şakkı kamerin olmadığına dair tek bir kanıt bile yok yukarda.

olduğuna dair dellilerin olmadığını da anlattım..ve sen de gördün.. geçmişte olup bitmiş ve kaydı bile olmayan bir olayın dedili nasıl olucak..

olsa bile bilim ile bulunur..çünkü coğrafik bir olaydır ve buna inansam ne olur inanmasam ne olur.. ;)

üstelik arapça bilmemene rağmen ayetin yanlış meallendirildiğini neye dayandırıyorsun?

görüyorum etrafta bir sürü değişik meal var ;)

açıkçası durum şu delile kanıta dayanmayan iddaya ehemmiyet verilmez.

işte aynen ben de bunu diyorum ;)

Senden şu ana kadar hep yorum duydum.Eğer varsa tefisr ilmini okduğuna dair bir belgen göster tefsirlerini severek okurum

tefsir ilmi diye birşey yoktur..senin tefsir ilmi dedğin şey insanların yüzyılalrdır kuran dan anladığını dağ gibi sayfalara döküp kendi kafalarına göre yorumlamalarıdır.. ;)

Link to post
Sitelerde Paylaş
Kuran'ı tefsir etmek diye bir şey yoktur.. sadece ayetlerin indiğinde hangi olay için indiğini bilmek gerekir.. bu da tarihtir.. bunu da okuyarak öğrenebiliriz..

eğer sen onu anlamaya çalışmazsan Arap ya da Fars sana tefsir eder ve sen de bu çelişkiler arasında boğulursun.. ;)

ben yanlış olabilir diyorum ama sorun şu sen bu 4 mezhep imamının ve diğerlerinin yanlış yapacaklarına inanmıyorsun..

resule itatten kastın nedir..peygamber nasıl emirler verir.. Allah'a itaat edilir.. Peygamber de Allah'ın sözünü aktardığı için dinlenir..

yalancı değillerdir..sahtekar da değilerdir..ben bediüzzamnı severim.. ama yanlışlar yaptığını da bilirim..ayrıca evliya diye bir şey yoktur.. bu da ''bir insanın gelecekten haber vermesine inanılıp da o insanın yüceltilmesi '' gibi bir inanış ve yüceltmedir..

olduğuna dair dellilerin olmadığını da anlattım..ve sen de gördün.. geçmişte olup bitmiş ve kaydı bile olmayan bir olayın dedili nasıl olucak..

olsa bile bilim ile bulunur..çünkü coğrafik bir olaydır ve buna inansam ne olur inanmasam ne olur.. ;)

görüyorum etrafta bir sürü değişik meal var ;)

işte aynen ben de bunu diyorum ;)

tefsir ilmi diye birşey yoktur..senin tefsir ilmi dedğin şey insanların yüzyılalrdır kuran dan anladığını dağ gibi sayfalara döküp kendi kafalarına göre yorumlamalarıdır.. ;)

Kuran'ı tefsir etmek diye bir şey yoktur.. sadece ayetlerin indiğinde hangi olay için indiğini bilmek gerekir.. bu da tarihtir.. bunu da okuyarak öğrenebiliriz..

Tarihte o anlatımların hadis adı altında yazıldığını hatırlatırım.Ayetlerin madem iniş sebeblerini bilmek gerek o zaman hadise bakacaksın..

görüyorum etrafta bir sürü değişik meal var

Bundan daha doğal ne olabilir ki sen mealin ne demek olduğunu biliyomusun?

Ayrıca yanlış meallendirmeye kanıtını bekliyorum

Link to post
Sitelerde Paylaş
Guest inevitable
Tarihte o anlatımların hadis adı altında yazıldığını hatırlatırım.Ayetlerin madem iniş sebeblerini bilmek gerek o zaman hadise bakacaksın..

Bundan daha doğal ne olabilir ki sen mealin ne demek olduğunu biliyomusun?

Ayrıca yanlış meallendirmeye kanıtını bekliyorum

kardeşim benim..ben senin iyi kalbini anlıyorum.. ama gerçekler bunlar benim yapabileceğim bir şey yok..

meal senin kurandan anladığındır..

senden öncekiler de insandı ve onlarda anladıklarını yazdılar..

hem de taaa 1000 yıl önce kulaktan dolma sözlerle..

gerçek bu..imam mimam hikaye..görmüyor musun..

;)

Link to post
Sitelerde Paylaş
kardeşim benim..ben senin iyi kalbini anlıyorum.. ama gerçekler bunlar benim yapabileceğim bir şey yok..

meal senin kurandan anladığındır..

senden öncekiler de insandı ve onlarda anladıklarını yazdılar..

hem de taaa 1000 yıl önce kulaktan dolma sözlerle..

gerçek bu..imam mimam hikaye..görmüyor musun..

;)

Fesubhanallah peki madem meal kurandan anladıklarımızdır.

Kuranın arapçadan çevirilerine ne ad veriyoruzz?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Guest inevitable
Fesubhanallah peki madem meal kurandan anladıklarımızdır.

Kuranın arapçadan çevirilerine ne ad veriyoruzz?

meal diyoruz.. ve bunu ben de yapabilirm.. direk biri bana çeviricek.. ben de okuyacam.. hatta beni küçük kardeşim bile okusan Kkuranın ne demek istediğini anlar.. ama sen ne yapıyosun biliyo msun.. ben şafiyim ya da ben hanefiyim derken '' ben şafi denilen adama uyarım'' diyosun ben de sana diyorum ki.. ben kuran a uyarım.. bu kadar.. sen beni yanlış yapıyosun diyemezssin.. he he..

bu böyle ama ben sana yanlış yapıyosun derim.. ama üzerine fazla gitmiycem.. neyse.. ama ben hurafeleri yazarım ve yazıcam bundan lüpen olmasın ;)

Link to post
Sitelerde Paylaş
meal diyoruz.. ve bunu ben de yapabilirm.. direk biri bana çeviricek.. ben de okuyacam.. hatta beni küçük kardeşim bile okusan Kkuranın ne demek istediğini anlar.. ama sen ne yapıyosun biliyo msun.. ben şafiyim ya da ben hanefiyim derken '' ben şafi denilen adama uyarım'' diyosun ben de sana diyorum ki.. ben kuran a uyarım.. bu kadar.. sen beni yanlış yapıyosun diyemezssin.. he he..

bu böyle ama ben sana yanlış yapıyosun derim.. ama üzerine fazla gitmiycem.. neyse.. ama ben hurafeleri yazarım ve yazıcam bundan lüpen olmasın ;)

E madem arapçadan çeviriye meal diyorsun meale yukarıda kurandan anladıklarımız neden dedin?

Arapçadan sana biri çevirip okusa sende yazsan meali sen mi yapmış olacaksın yani?

Kardeşim allah aşkına kalk bir elini yüzünü yıka bir aynaya bak ne bileyim allaha dua et eğer allahın işittiğine inanıyorsan.

Yemin ederim ben pes ettim ya senin girmediğin şekil kalmayacak böyle giderse inkar ede ede yakında kuranın burasıda yalış diyeceksin sonun dalalet karanlığı olacak.aman dikkat.

Hadi eyw..

Link to post
Sitelerde Paylaş
Yemin ederim ben pes ettim ya senin girmediğin şekil kalmayacak böyle giderse inkar ede ede yakında kuranın burasıda yalış diyeceksin sonun dalalet karanlığı olacak.aman dikkat.

biz hepsini inkar ettik de ne oldu? inevitable da yavaş yavaş gerçeği anlayacak.

Link to post
Sitelerde Paylaş

bu ayet ayın yarılması mucizesine bir atıftır.

bu izahlar durumu kurtarmaya yetmez.

arkasından gelen bu olaya sihirdir denmesi

ve birilerinin daha önce de mucizelere inanmamış olmasından bahsedilmesi bu kanımızı ispatlıyor.

sevgiler... ;)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...