Jump to content

"Dinde zorlama yoktur!" Ne demek?


Recommended Posts

Peki bunu ortalıkta "elhamdülillah müslümanım" diye dolaşanlar biliyorlar mı ? Bilmiyorlar.

Bilmeyen bu adamlara bu durumu anlatınca da ; "hadi ordan bizim dinimizde zorlama yok" diyorlar.

İslamın bu tarz vahşi-barbar-sapık kuralları , tüm light müslümanlara anlatılmalıdır.

Ya bu sapık vahşi kuralları kabul deceksin ya da dinden çıkarsın denilmelidir.

Can Dündar bu konuda belgesel yapmalıdır.

Türkiye Atatürk'ten sonra İslam'ı da tanımalıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

''Dinde zorlama yoktur'' ama cizye verip müslümanın cebini doldurduğun sürece! Cizyeyi vermezsen, parayı kestiğin için seni öldürür, sonra da ''allah için öldürdüm'' der. Cizyeyi bol bol verirsen dinde zorlama yok, ama gene de cehennemde yanacaksın! Bu şuna benziyor, ''benimle evlenmezsen seni öldürürüm, bunu bilerek hür iradenle karar ver, bak zorlamıyorum ha!'' :lol:

İşin aslı şu, Muhammed ve çetesi henüz hareketleri yeni ve güçsüz olduğu dönemde ''kafirlere'' ılımlı yaklaşmış, ''sizin dininiz size benimki bana'' demiş, yahudi ve hıristiyanların(kitap ehlinin)da cennete gideceğini söylemiştir. Ama sonra güçlenip belli bir yaygınlık kazanınca, bu sefer Tevbe-5 gibi ayetler yazmış, içindeki canavarı serbest bıramış, savaş düşkünü ve şiddet yanlısı bir hareket haline dönüşmüştür. Yani içinde bulunduğu maddi koşullara göre düşünmüştür. E bu da gayet normal, çünkü madde birincil veri düşünce ise ikincil veridir(bakınız: materyalizm). Herşey maddeci anlayışa uygun gelişmiştir. Değişen koşullar değişen(ve birbiriyle çelişkili) ayetler yazılmasına sebep olmuştur. Elbette bu durum allahın sözünde tutarsızlık olmayacağı, onun herşeyi bildiği gibi dogmalarla çelişir. Tarih boyunca müslüman din adamları da bu çelişkinin üzerini örtmek için uğraşıp durmuş, türlü türlü yorumlar icat etmiştir.

Aslında politik olarak bu çelişkili ayetler islamın işine gelir. Bir yandan Tevbe-5 gibi ayetlere dayanarak saldırıp düşmanını yok eder; öbür yandan da Kafirun-6 gibi ayetlerle aslında ne kadar ''hoşgörülü olduğunu'' örnekleyerek, önceki şiddet eylemine tepki verip uyanma belirtisi gösteren koyunlarını ikna eder. Bu çark hep böyle döner.

tarihinde Freddie tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Dinde zorlama olmasaydı şu şekilde olması gerekirdi ;

tanrıya ınanlar cennete ınanmayanlar ebedı sonsuzluga ! :D

nıye ceza ??

Mesela ödüllü bir yarışma dusunun katılırsanız odul alırsınız katılmazsanız hıc bır degısıklık olmaz !

Ha islama göre dinde zorlama yoktur ! ama su sekılde oda

yaparsan cennete yapmazsan ... kadar yolun var cehenneme yanacaksın kafır gavur !

Yanı zorunlu degıl mecburı :D

tarihinde CasTRo tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Haddinizi bilmelisiniz;

Tehtit anlamında söylemiyorum ama Bu hakaretleri karşımıza geçip söyleme cesaretiniz varmı?

Bir bayana yakışır hareket edin ve müslümanlara karşı ön yargılı olmaktan vazgeçin. :)

Konu ile ilgili şunu ekliyeyim:Devletler arası cizye alınabilir ama şahıslardan cizye alınamaz.Bu müslümanların güçlenmesi içindir..

Tabii ki var, sizden mi korkacağım?

Hakaret falan etmedim ki, nereden çıkardın bunu?

Cübbeli Hoca'nın kitlesiyle konuşurken, onlara geri zekalılarmış gibi hitap ettiğini söyledim.

Burada hakaret yok, durum tespiti var.

Geri zekalı olmak bir suç ya da aşağılanacak bir durum değil.

Keşke sadece geri zekalı olsaydı o insanlar. O zaman bağışlanır olurlardı.

Bu şiddeti savunmak, geri zekalıların bile işi değil..

Ahlaksız olmak lazım.

Bir bayana (ki kadın ya da hanım demek istedin sanırım) yakışır hakaret nasıl olmalı acaba...

Sana müslüman olduğunu söylüyorum.

Asıl hakaret bu işte, anlamıyorsun ki..

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslamda zorlama yoktur. İslam en demokratik dindir. "Ya bizdensin ya da gebertiriz" şeklinde insanlara tercih hakkı tanır. Onların ilkel tanrısına tapmak ya da tehdit edilmek, işkence görmek, öldürülmek bizim özgür irademize bağlıdır.

İşte islam böylesine özgürlükçü ve demokratik bir dindir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Birde müslümanlarda şu tutarsızlık var yada kuranda diyelim allah isteseydi herkesi müslüman yapacak mucizeler gösterip tüm insanların müslüman olmasını sağlayabilirdi ama o zaman sınavın anlamı olmazdı diyorlar

Bu nasıl sınav

kafirlerin kalbini mühürleyen allah

aşagıdaki ayetlerdede kendisi söylüyor mühürlemiş bizi

BAKARA SURESİ: 7 Allah onların kalpleri, kulakları üzerine mühür basmıştır. Onların kafa gözleri üstünde de bir perde vardır. Onlar için korkunç bir azap öngörülmüştür.

A'RAF SURESI: 100 Tüm bu olanlar, eski sahiplerinden sona yeryüzüne mirasçı olanlara şunu göstermedi mi: Dilersek onları günahları yüzünden belaya çarptırırız, kalpleri üzerine mühür basarız da artık söz dinleyemez olurlar.

A'RAF SURESI: 101 İşte o kentler/medeniyetler! Haberlerinden bir kısmını anlatıyoruz sana. Yemin olsun, resulleri onlara açık-seçik deliller getirmişti. Ama daha önce yalanlamış oldukları için inanamadılar. Küfre sapanların kalplerini Allah işte böyle mühürler.

NAHL SURESİ : 108 Bunlar, Allah'ın; kalpleri, kulakları ve gözleri üstüne mühür bastığı insanlardır. Gaflete saplananlar da bunların ta kendileridir.

RUM SURESİ : 59 İlimden nasipsizlerin kalpleri üzerine Allah işte böyle mühür basıyor.

ŞÛRA SURESİ : 24 Yoksa, "Yalan düzüp Allah'a iftira etti" mi diyorlar? Allah dilerse senin kalbini mühürler; bâtılı mahveder ve hakkı kendi sözleriyle gerçekleştirir. Kuşkusuz, O, göğüslerin özündekini çok iyi bilir.

CÂSİYE SURESI : 23 Kendisinin ilahı olarak kendi duygu ve arzusunu almış kişiyi gördün mü? Allah onu bir ilim üzerine saptırmış, kulağı ve kalbi üzerine mühür basmış, gözünün üstüne de bir perde çekmiştir. Allah'tan sonra ona kim kılavuzluk edecektir. Hâlâ düşünüp ibret almıyor musunuz?

MÜNAFİKUN SURESİ : 3 Bu durumun sebebi şudur: Onlar iman ettiler, sonra küfre saptılar da kalpleri üzerine mühür basıldı. Artık onlar incelikleri anlamazlar.

o mühürü kim bozabilir

o mühürü bozmaya çalışmanız yani sizlere göre diyorum tebliğde bulunmanız allaha karşı gelmek değilmi niçin MÜDAHALEDE bulunuyorsunuz

madem benim kalbimi mühürledi ben inanmıyorum size ne sizi ne ilgilendirir müslüman olmayışım

hem ben ateist olmadan önce müslümandım sonra beni niye mühürlüyor

veya diğer insanların müslüman olmayışından size ne niye onları müslümanlığa zorluyor bu kuran veya cizye (haraç) vermek zorunda kalsın

sizler diyorsunuz allah isteseydi tüm insanlığı müslüman olarak yaratabilirdi

size ne sizler niye karışıyorsunuz allahın işine

oruç tut diye veya namaz kıl diye bizlere toplum baskısı yapmak saçmalık değilmi

adam kendi kitabında diyorki ben bunların kalbini MÜHÜRLEDİM

(sizlerde biliyorsunuz bu zorlamalar baskılar olmasa birkaç yıl sonra din diye bir şey kalmıyacak)

Orucu insanların çoğu anadoluda toplum baskısı yüzünden tutuyor arap ülkelerinde din polisleri insanları camiye zorla sokuyor veya din değiştirmek islam ülkelerinin çoğunda cezası idam

yada ülkemizde laik olmasına rağmen insanlar ateist olduklarını söyleyemiyorlar

Sonrada islamiyette zorlama yoktur

Veya

İslamiyet barış ve kardeşlik dinidir

Demeniz beni her zaman şaşırtıyor

Aklı başında bir insan bariz olan bu saçmalıkları nasıl görmez hayret ediyorum

tarihinde sorti tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 6 years later...

Kâfirleri cizyeye bağlayıncaya kadar savaşın diyen ayeti kıvırmak için edip yüksel gibi modernist müslümanlar cizye kelimesini savaş tazminatı olarak yorumluyor. Halbuki ayetin başında kimlerle savaşılması gerektiği yazıyor: " kendilerine kitap verildiği halde allaha ve ahiret gününe iman etmeyen, allah ve resulunün haram kıldığını haram saymayan ve hak din islamı din edinmeyen kimseler"

Ne demek bu? İslam şeriatı tüm dünyaya hakim oluncaya kadar savaşacaksın. Bu kadar basit. Aynen emevilerin, abbasilerin, osmanlıların yaptığı gibi. Ateist, hristiyan, yahudi, budist, hindu vb kim varsa hepsini itaat altına alıncaya kadar savaşacaksın. Bu kadar basit.

Eğer islam hoşgörü dini olsaydı, islamda sadece savunma savaşı olsaydı bu ayette sadece size saldıranlarla savaş tazminatını verinceye kadar savaşın demez miydi? Neden ayette insanların inançları ya da inançsızlıkları söz konusu yapılıyor?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir örnek vermek istiyorum. Diyelim ki ben bir komutanım. Ve PKKlıların saldırısına maruz kaldım. Bu durumda şöyle bir emir versem:

"Türküm demeyen, Türklüğü kabul etmeyenlerle savaşın" desem siz bu cümlemden benim faşist biri olduğum sonucunu mu çıkarırsınız yoksa sadece pkk ile savaşmayı emrettiğimi mi? Eğer ben bu sözümle sadece oradaki PKKlılarla savaşmayı emrettiysem bu durumda "niye Türklüğü karıştırıyorsun o zaman salak Türklükle bu konunun ne alakası var?"

diye sormaz mısınız?

İşte tatlı su müslümanlarının düştüğü çelişki tam olarak böyle bir şeydir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...