Jump to content

Peygamberi Olmayan Bir Din


Recommended Posts

Ettiğiniz şu lafların ne kadar bağayı ve çirkin olduğunu görüyorsunuzdur umarım.

Hacı'ya duyduğunuz öfkeyi başkalarından çıkarmayın.

DreaMalAli ve Hacı'nın bizi haberdar ettiği ve kendilerinin de savunduğu bu yeni tezi akla ve mantığa uygun bulan, hatta şu anki bilgilerle bile ikna olan insanların düşüncelerini ifade etmelerine engel olmayın.

İnsanları kışkırtarak bu lafları ettiren bizzat Hacı babanın kendisidir.Sizin için zor da olsa biraz objektif bakmaya çalışın

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 75
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Ettiğiniz şu lafların ne kadar bağayı ve çirkin olduğunu görüyorsunuzdur umarım.

Hacı'ya duyduğunuz öfkeyi başkalarından çıkarmayın.

DreaMalAli ve Hacı'nın bizi haberdar ettiği ve kendilerinin de savunduğu bu yeni tezi akla ve mantığa uygun bulan, hatta şu anki bilgilerle bile ikna olan insanların düşüncelerini ifade etmelerine engel olmayın.

Kim engel olmuş? Hacı'ya "vay efendim sen ne küstah adamsın, hiç 'muhammed yok' denir miymiş!" diyen mi oldu? Hacı muhammedin olduğunu düşünenlere bin bir tane sıfat takarken neredeydi özveriniz hanımefendi?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Ne de güzel... kendi hedefinizi belirlemişsiniz, bu yolda başarılar diliyorum. Ama, bu kendinize çizdiğiniz yolu başarıp başaramadığınız bir kenara, aynı şeyi başkarından beklemeniz, biraz ben merkezci bir yaklaşım oluyor.

Şu tavırlar yüzünden, uzun zamandır bilimsel lafından tiksindiğim kadar hiçbir şeyden tiksinmemişimdir. O kadar dejenere edildi, içi boşaltı ki bu sözün, tüm anlamını, tüm etkisini yitirdi. Bu durum, bir amatör bilim takipçisi olarak canımı yakıyor, bildiğin canımı yakıyor... bilimsel yöntemi bu kadar ucuz bir şekilde kullanıp, joker olarak kullanıyorsunuz. Kendi görüşlerinize itibar kazandırmak için, onun "sihirli" çağırışımını kendinize taraftar ediyorsunuz.

Size kısaca bilimi açıklamaya çalışacağım, kendimce...

Günümüzde bilim -pratikte- ikiye ayrılır. Biri Pozitif Bilim veya Fen Bilimleridir. Bu bilimlere birkaç örnek vereyim: Fizik, kimya, biyoloji vb. Bilim derken çoğunlukla bu tür bilimler kastedilir. Bu bilimlerin yöntemini tanımlamada bazı temel felsefelere dayandırılır. Bunlardan en önemlileri, pozivitizm ve ampirizmdir. Bunlara çok girmeyeceğim. Sadece, bunların insanlık tarihiyle birlikte türlü deneyimlerle birlikte geliştiğini ve bazı katı kurallara dayandığını ve bunların bilimin tarihi ile birlikte kendini kanıtladığını belirtmekle yetineceğim.

İkinci ve bence -ve daha nice bilim felfecisine göre- aslında gerçekte bilim olmayan türü ise: Sosyal Bilimlerdir. Bu tür bilimlere Sosyoloji, Tarih, İktisat vs. örneklerini verebiliriz. Bu tür "bilimler" gerçekte sanal bilimlerdir, yani, aslında bilim falan değillerdir. Bu yukarıda saydığım kendini kanıtlamış epistemolojik ilkeleri hiç bir zaman tam olarak uygulayamazlar, sadece, uygulayabilecekleri kadarını uygulamaya çalışırlar. Bilim çoğunlukla 0 ve 1, Ak ve Kara derken, sosyal bilimlerde ara değerler vardır.

Sadece bu kadarını söylemek istedim, ama, şunu eklemeden geçemeyeceğim: Sosyal bilimler denilen şeyler konusunda pek bilgili ve deneyimli olmasamda, bilim, bir iki tane dolaylı çıkarsama ile sonuca varacak kadar ucuz değildir. En azından, umarım sosyal bilimler bu kadar ucuz değildir.

kodoman, bilimle ilgili yorumlarını yazmışsın. Tamam ama bunlar senin görüşlerin. Hatta seninle bu konuda kısa bir tartışmamız olmuştu msn grupta. Sen benim söylediklerimi anlayamadığını söylemiştin. Bilim kimsenin tekelinde değil. Sen bilim anlayışını insanlara dayatamazsın. Bilim hep aynı yöntemleri izlemek zorunda da değil üstelik. Önemli olan bir şeyler bulmak ve ispattır. Sosyal bilimlerle ilgili fazla bilgin yoksa, yorumların fazla kayda değer olmaz o zaman değil mi?

Bu yeni tezle ilgili bırak araştırmacılar işlerini yapsınlar ve kitaplarını yazsınlar. Ha bu yeni tezi benimsemiş olan bizlerde bırak görüşlerimizi beyan edelim. Görüş beyan ettik diye, forumda ateistler arasında sert tartışmalar olmasın. Gelip resmen saldırıyorlar. Bu çok yanlış bir şey. Bir susuyorsun iki susuyorsun. İşi mürşid mürit hikayesine kadar döktüler. Saçmalık artık bu. En sonunda adama ağzının payını vermek şart oluyor. Şu forumda benim kadar sicili temiz kimse az bulunur. Bu sicili kirletmeyeceğim. Ama hak edene hak ettiği cevabı gereği gibi vereceğim.

Sen yazılarında belli bir seviyeyi koruyorsun. Bu güzel bir şey. Ama bunu yapmayanlarla yer yer uğraşıyoruz işte.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar…..

Başlığın ilk iletisini okudunuz mu?

O iletinin Muhammed’in yaşayıp yaşamaması ile olan ilişkisi nedir? O ileti Muhammed’in yaşadığı iddiasını direkt olarak savunmuyor. Bazı ateistlerin Muhammed’in yaşayıp yaşamadığı konusundaki tutumlarında gözlemlediğim sapkınları dile getiriyor. Ve siz o iletiye verdiğiniz yanıtlarla, iletideki ithamların hepsini doğruluyorsunuz.

Ben o iletimde sizlere açıkca çoğunuzun kafayı yediğinizi ihsas ediyorum. O iletiye verilen yanıtların hepsi çoğunuzun kafayı yediğinizi ve bu konuda mastürbasyon yaptığınızı kanıtlıyor. Aynı şeyleri temcit pilavı gibi tekrarlayıp duruyorsunuz. Kendimi hayatımda ilk defa bir ateistforumunda bir grup idiot ateist tarafından kuşatılmış biri olarak görmeye başladım. Tek tesellim arada bir iki sağ duyu sahibi ateistin tartışmalara katılması. Ama ilk iletiye gösterilen tepkinin absürdlüğü beni yeterince teselli etmiyor.

Sizleri açıkça farklı düşüncelere sıcak bakmamakla suçluyorum. Sizleri henüz Muhammed’siz bir İslam’ı ve kitabını eleştirmeye hazır olmayan immatür ateistler olarak nitelendiriyorum. Muhammed’in yaşamamış olması inancının Muhammed ve İslam’ı dokunulmaz yapacağı iddiasının ne kadar sapkın ve absürd olduğunu yüzünüze haykırıyorum. Bu iddianın bilimsel gözlemlere karşı kaba bir müdahale olduğunu savunuyorum.

Ama iletinin hiç bir yerinde Muhammed’in yaşamadığı tezini sizlere empoze etmeye çalışmıyorum. İletinin ana fikrinin Muhammed’in yaşayıp yaşamaması ile en ufak bir alakası bile yok. Yazının ana fikri yeni fikirlere kapalı, bilimsel gözlemleri kabul etmeyen, tutucu, bağnaz, soru sormaktan ve yeni izleri izlemekten aciz, düşünce ve anlayış ufku dar siz ateistlersiniz, forumun sümbülleri. Muhammed değil!

Ve ben bunu sizlere hatırlattığım için hem üzgünüm, hem de sizlerden utanç duyuyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İnternette çok okuyan biriyim.

Foruma da forum arşivindeki bir konu yüzünden dahil oldum.

Konu bağlamında, forumda inanın bana teistlere sarfedilen sözlerin %1 dahi ateistlere sarfedilmiş değil.

İnanın derken elbette bir sürü örnek alıntıyı buraya yapıştırabilirim.

Bu sebeple kimse bu kelime üzerinden bilimselliğine pirim yaptırmasın.

Ben de Muhammedin yaşamadığına inanmayanlardan biriyim ama hacının hakaret varsayılan sözlerini üzerime alınmadım.

Her fırsatta hacının delil dediklerinin pozitivist dozunu arttırmasının gerekli olduğunu söyledim.

Zaten bir çok kimse de bunu dile getiriyor.

Bunlara karşı cevap şıkkı şimdilik sadece bir tane:bekleyin

Gerçi arada kanıt kefesinden verilen bazı örnekler var ama çok hafif kalıyor.

Konu bu değil.

Konu bence çuvaldızı başkasına batıran ateistlerin iğne ucunu görünce çıkardıkları gereksiz cayırtı.

Ayrıca Muhammed in yaşamadığı net bir şekilde ortaya konulabilirse en azından Türkiye de İslam çökme noktasına gelir.

Bunun aksini düşünenler de zaten aynı şeyi yapmaya çalışmıyorlarmıydı?

Hadisler üzerinden Muhammedi yıpratmak ve bitirmek..

Eğer Muhammed in yaşamadığı ortaya konulursa toptan çözüm olacak diye düşünüyorum.

Hacı lafı ortaya söylemiş, bazıları muhatabı benim diye ortaya çıkmış..Bütün hadise bu..

tarihinde WerderBremen tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sayın Hacı.Ateist olduğumuz için Muhammed'in yaşamadığı iddasına balıklama atlamalı mıydık?Kendi muhakememizi yapma hakkımız yok mudur?

tarihinde jadı tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Demogoji yapmayan arkadaşımıza bakınız!!!

Acaba konuya tek bir katkınız oldumu?

Şeyhinize sorgusul sualsiz itaat etmek ve onu her ne pahasına olursa olsun savunmak, Şeyh'inize soru soranlara hakaeret etmek dışında konuya tek bir katkınız oldu mu?

Soru soranlara hakaret etmek ve karakter tahliline girişmek dışında bir katkınız oldu mu?

Şeyhinize bağlılığınızı takdir ediyorum bu arada:

"Soru yok, sual yok, Şeyhim ne derse doğrudur.

Ona inammayanlar sığdır, kapasitesizdir."

Bu bağlılık ancak fanatik cemaatlerde olur.

Müridliğin ve Demogojinin ötesine geçmenizi temenni ederim.

Saygılar.

Benim değişik başlıklardaki dört tane iletimi kopyalayıp buraya asmış ve bunları yazmışsın. Sana demagog demekte çok haklıyım ben. Bu tarz sahipleri böyledir. Ne biter ne tükenir sızlanıp durmaları. Dip bucak demagoji yapacak araştırma yaparlar ve ortaya bunlarla çıkarlar. Sen bunu dedin sen şunu dedin, dedinde dedin, bitmez tükenmez. Dedim saklı gizli değil. İşim yokta bunların üzerinde tartışıp duracak değilim. Boş tartışmalara bayılıyorsun. Havanda su dövmek senin tarzın.

Ben ciddi yazıları ve kitapları okurum. Bilgi içeren yazıları okumak sabır ister. Boş tartışmalarla fazla ilgilenmem. Demagojiden hiç hoşlanmam. Bu yeni teze katkım nasıl olabilir acaba? Konu daha çok yeni ve ben bir iktisatçıyım. O araştırmaları yapamam. Gelişmeleri bekliyoruz. Bu arada kişisel görüşlerimizi beyan ettik sadece. Uğradığımız saldırılarla uğraşıyoruz şimdide. Bu tür tartışmalara girmem. Ama şimdilik bunu yapıyorum. Uzun süre devam ettirecek değilim. Senin eski bir demagog olduğun belli. Şu ettiğin laflara bak. Terbiyesizlik ediyorsun. Bir kaç gün önce yaptığın çok daha ciddi bir terbiyesizliği görmezden geldim. Ne diye sorma, sen eminim gayet iyi biliyorsun. Eğer bir daha öyle bir şey yaparsan, seni şikayet ederim, haberin olsun.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yaw bir sürü ayşe-fatma konusu var.

Bir de Hacı'nın konuları olsun ne olucak ?

Neden bu kadar heycan yaptınız ?

Hacı'nın hakaret içeren iletisi varsa raporlarsınız silinir.

Ama sadece bu başlık değil başka başlıklarda da onun açtığı konulara ve iddialarına laf edip duruyorsunuz.

Halla halla...

Bi huzur verin adama :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
kodoman, bilimle ilgili yorumlarını yazmışsın. Tamam ama bunlar senin görüşlerin.

Hayır, benim görüşlerim değil; Bizzat bilim dünyasının kendini tanımlamak için kullandığı kavramlardır. İstediğiniz kaynaktan araştırabilirsiniz.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Bilim_felsefesi

http://en.wikipedia.org/wiki/Philosophy_of_science

İsterseniz kaynakları genişletebilirim.

[...] Sen benim söylediklerimi anlayamadığını söylemiştin.

Benim anlayamadığım, insanın varlığı determinizmle nasıl çeliştiği idi. Hala da anlamadım, siz de açıklayamadınız... ama o ayrı konu.

Bilim kimsenin tekelinde değil. Sen bilim anlayışını insanlara dayatamazsın.

Daha önce bir başkasına verdiğim cevabı buraya asıyorum:

Gavs, içtenlikle sana durumu açıklamaya çalışacağım. Önce bilimle ilgili sözlerine değineyim:

Sen diyorsun ki, "almışsınız bilimi elinzie işinize geldiği şekilde yont babam yont" ama durum bu değil. Asıl sen onu yapmaya çalışıyorsun. Bilim denilen şey, elle tutulur somut, durağan bir ifade, bir kavram değildir ki "işte şu bilimdir" diyesin. Bilim, kendi yöntemi ve buldukları bakımından insanlıkla birlikte gelişimini sürdürmüş, dinamik bir kavramdır. Zamanında felsefeye, astroloji ve simyaya da bilim demişler, ama bugün bunlar bilim değildir. Neden, kim belirliyor bunları? Yine insanlar belirliyor, bir konsensus sağlanıp ona "bilim" deniyor. Diyeceksin ki, kim bu konsensusu sağlayanlar, sana basit bir örnek vereceğim.

Bugün futbol denilen bir oyun var. Bunun kuralları var. Mesela en bariz kural nedir, topu kaleci dışında kimse eliyle tutamaz. Kim belirliyor bu kuralları? Yine insanlar. Sen topu elle tutmak kurallara dahil iddia edebilirsin, ama bu konsensusa dahil olamazsın. Bu yüzden senin futbol dediğin şey artık futbol değildir, ayrı bir şeydir, senin tek başına veya birileriyle belirlediğin bambaşka bir şeyden bahsediyorsundur artık.

Günümüzde bilimin yöntemi üzerinde belli bir konsensus vardır ve bu yukarıda bahsettiğimiz yöntemdir. Günümüzde yapılan bilimsel keşif, deney, gözlem ne varsa bu konsensusa göre değerlendirilir. Günümüzde bilim denilen şeyi yapan insanların tamamına yakını burada anlatılan şey üzerinde konsensus sağlamıştır. Yani, bu, dışarıdan birilerinin bilim dünyasına dayattığı bir şey değil, bizzat bu keşifleri yapan bilim dünyasının kendini tanımlamak için kullandığı kavramlardır. Sense kalkmış, dışarıdan biri olarak bu konsensusa, "hayır o bilim değil" diye itiraz etmeye çalışıyorsun; Aslında senin dediğin şey şu: "Hayır bu dediğiniz ilim değil". Bu daha doğru ve gerçekçi bir ifade, çünkü evet gerçektende oradaki kavramlar ilimi değil bilimi tanımlıyor. Sen alternatif bilim tanımlama çabasındasın, olabilir, buyur tanımını yap, sana katılan olur, bir konsensus sağlar ve bu yöntemle bizim günümüzde bahsettiğimiz bilime rakip olabilirsen ne ala! Ama, kalkıp burada, tüm bu keşifleri yapıp, doğayı açıklayan insanların kendini tanımlamak için kullandığı kavramları hor görüp, bir de bunlar sanki bilim dünyası dışından kavramlar gibi sunacaksan, bu senin kendi hezeyan ve cehaletindir başka bir şey değildir.

Bilim hep aynı yöntemleri izlemek zorunda da değil üstelik.

Elbette, bilimin yöntemleri değişen ve gelişen dinamik bir süreçtir. Ama bu bilim ve yöntemine aşina, bilgili kişiler tarafından yönlendirilmeli. Yoksa, ID savunucaları da aynı talep içindeler.

Önemli olan bir şeyler bulmak ve ispattır.

İspat değil -ampirik- kanıt. İspat bambaşka bir kavram, yine aynı tartışmaya girmek istemiyorum bu konuda...

Ampirik kanıtlar, sosyolojik çıkarımsamalardan elde edilmez.

Sosyal bilimlerle ilgili fazla bilgin yoksa, yorumların fazla kayda değer olmaz o zaman değil mi?

Bilimin temel yöntemini bilmeyenlerden daha fazla kayda değer olacağı kanaatindeyim.

Bu yeni tezle ilgili bırak araştırmacılar işlerini yapsınlar ve kitaplarını yazsınlar. Ha bu yeni tezi benimsemiş olan bizlerde bırak görüşlerimizi beyan edelim.

Bu konuda herhangi bir itirazımı gördünüz mü?

Sen yazılarında belli bir seviyeyi koruyorsun. Bu güzel bir şey. Ama bunu yapmayanlarla yer yer uğraşıyoruz işte.

Bu tartışmaya girmeyecektim, girmeyide düşünmüyordum. Ama ortam bu tartışma ile çok fazla gerildi...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kendi adıma konuşacak olursam , ateist oluşum ne muhammede ne de islama tepkidir.

Bunların dışında, düşünmek, sorgulamak ,çok okumak ve yaşamı gözlemekten çıkardığım sonuçlardır.

Bu nedenlerden dolayı da muhammed yaşamış yaşamamış beni ilgilendirmiyor açıkçası.

saygılar....

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hacı her ne kitap okuduysan baya etkisinde kalmışsın ....

Sorunumuz Muhammedin yaşayıp yaşamaması değil..

Muhammed yaşamadıysa kıçlarını Muhammed e göre silen Müslümanların sorunu bu...

Yoksa sen kıçını Muhammed e göre mi siliyorsun?

Muhammed in yaşayıp yaşamaması ateistleri ilgilendirmez...

Sen 1400 yıllık her şeyi Muhammed e indirgiyorsun..

İslam sadece Muhammed değil...

İslam bir kültür...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Sayın Hacı.Ateist olduğumuz için Muhammed'in yaşamadığı iddasına balıklama atlamalı mıydık?Kendi muhakememizi yapma hakkımız yok mudur?

Sevgili Jadı

Bu başlık altında yazılanların hepsine teker teker cevap vermek istemiyorum.

Çünkü onların çoğunu ciddiye almıyorum.

Ama sizin için farklı düşünüyorum.

Siz çok daha açık fikirli ve ileri görüşlüsünüz. Ölçülü bir şekilde kibirlisiniz de.

Bu başlık altında tartışılan sorun Muhammed'in yaşayıp yaşamadığı değil.

Bazı ateistlerin bağnazlığı.. İlkelliği.. Sapkınlığı...

Sizi o ithamlardan tenzih ederim.

Her konuda bağımsız düşünebildiğinizi forumda kanıtlayan ender ateistlerden birisiniz.

Her konuda olduğu gibi, Muhammed'in yaşayıp yaşamadığı konusunda da kendi muhakemenizi mükemmel bir şekilde yapacağınıza eminim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
O iletinin Muhammed’in yaşayıp yaşamaması ile olan ilişkisi nedir? O ileti Muhammed’in yaşadığı iddiasını direkt olarak savunmuyor. Bazı ateistlerin Muhammed’in yaşayıp yaşamadığı konusundaki tutumlarında gözlemlediğim sapkınları dile getiriyor. Ve siz o iletiye verdiğiniz yanıtlarla, iletideki ithamların hepsini doğruluyorsunuz.

Ben o iletimde sizlere açıkca çoğunuzun kafayı yediğinizi ihsas ediyorum. O iletiye verilen yanıtların hepsi çoğunuzun kafayı yediğinizi ve bu konuda mastürbasyon yaptığınızı kanıtlıyor. Aynı şeyleri temcit pilavı gibi tekrarlayıp duruyorsunuz. Kendimi hayatımda ilk defa bir ateistforumunda bir grup idiot ateist tarafından kuşatılmış biri olarak görmeye başladım. Tek tesellim arada bir iki sağ duyu sahibi ateistin tartışmalara katılması. Ama ilk iletiye gösterilen tepkinin absürdlüğü beni yeterince teselli etmiyor.

Sizleri açıkça farklı düşüncelere sıcak bakmamakla suçluyorum. Sizleri henüz Muhammed’siz bir İslam’ı ve kitabını eleştirmeye hazır olmayan immatür ateistler olarak nitelendiriyorum. Muhammed’in yaşamamış olması inancının Muhammed ve İslam’ı dokunulmaz yapacağı iddiasının ne kadar sapkın ve absürd olduğunu yüzünüze haykırıyorum. Bu iddianın bilimsel gözlemlere karşı kaba bir müdahale olduğunu savunuyorum.

Ama iletinin hiç bir yerinde Muhammed’in yaşamadığı tezini sizlere empoze etmeye çalışmıyorum. İletinin ana fikrinin Muhammed’in yaşayıp yaşamaması ile en ufak bir alakası bile yok. Yazının ana fikri yeni fikirlere kapalı, bilimsel gözlemleri kabul etmeyen, tutucu, bağnaz, soru sormaktan ve yeni izleri izlemekten aciz, düşünce ve anlayış ufku dar siz ateistlersiniz, forumun sümbülleri. Muhammed değil!

Ve ben bunu sizlere hatırlattığım için hem üzgünüm, hem de sizlerden utanç duyuyorum.

O başlığınıza ve iletinize hiç kimse ve hiçbir ateist sapkınlık derecesinde tepki vermemiş .

Ama siz , bakın nasıl tepki vermişsiniz :

- Sapkınlar ...

- Kafayı yiyenler ... ( Deliler demek istiyor )

- Mastürbasyon yapanlar ...

- İdiot ateistler ...

- Yeni fikirlere kapalı ...

- Bilimsel gözlemleri kabul etmeyen ...

( Daha üç saat önce bana aynen şöyle diyordu : ( Muhammed'in yaşayıp yaşamadığı hakkında ) Bilimsel bir kaynak mı bekliyorsunuz ? Daha çok beklersiniz.........1400 yıl öncesi için sadece bazı spekülasyonlar yapılabilir . Bu da o spekülasyonlaran biri . Ne dereceye kadar doğru ? Bilmek mümkün değil ... )

- Tutucular ...

- Bağnazlar ...

- Soru sormaktan ve yeni izleri izlemekten acizler ...

- Düşünce ve anlayış ufku dar olanlar ...

- Forumun sümbülleri ...

- ...

Diğer başlıklarda ve o başlıklara yaptığı yorumlarda ateistler hakkında sarfettiği ''sapkın , deli , mecnun , meczup , ufuksuz , bilimdışı düşünenler'' gibi hakaretleri saymıyorum bile .

Bu nasıl bir paniktir , bu nasıl bir ruh halidir , bu nasıl bir bilim adamlığı ve terbiyesidir ki , sayın Hacı'ya en ufak bir muhalefet dahi onu deli divane etmeye yetiyor da artıyor bile .

Biz ateistler kimsenin müridi değiliz .

Sayın Hacı ; en başta siz , evet siz , evet önce siz , ağzınızdan çıkanı kulağınız duyacak , sonra da insanlar size ne diyor , onu anlamaya çalışacaksınız .

Bu anlayışla bir yere varamazsınız .

Ateistlerin şahsiyetine bu kadar sövüldüğü yeter artık !

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...