Jump to content

Arapça dili zenginleştirirmiş...


Recommended Posts

Yukarıdaki mesajlarda bahsi geçmiş,

Oturgaçlı götürgeç , ulusal düttürü ve benzerleri tamamen efsanedir. Türk dil kurumunu ve devrimlerini karalamak için bilinçli olarak çıkartılmıştır...

Bu özel kurumu 80 darbesinden öncesi ve sonrası olarak ayırmak gerekiyor. Günümüzde, Atatürk'ün kurduğu her kurum gibi burada da çok ciddi bir dinci kadrolaşması var.

Unutmamak gerekiyor, Avrupalılar Afrika yerlilerini sömürürken en çok önem verdikleri konu dil planlamasıydı. Bugün çoğu Fransızca konuşuyor.

Boşuna söylememiş; Türk demek Türkçe demektir.

TDK'nın kemalistler için yeri her zaman ayrıdır.

Acaba sizin bu iletinizde kaç tane yabancı kelime var hiç düşündünüz mü?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 6 years later...

Saçmalıktan başka bir şey değil. Arapça'da hatırladığım kadarıyla sadece 300 küsür Türkçe kökenli kelime var onlar da terim.

Kelime alışverişi olabilir ama neden bu kadar dengesiz? Neden Araplar bizden hiç etkilenmemiş? Sadece biz Araplaşmışız.

Dilin yabancı kelimelerle dolması zenginlik falan değil düpedüz kültürel emperyalizme uğramaktır. Yemişim edebiyatınızı kültürel mirasınızı gerekirse divan edebiyatı şiirleri vs komple çöpe atılsın yeter ki dilimiz milli olsun.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Arapça çok mu zenginiş? Neden Arapça "salat" kelimesi yerine Farsça "namaz"ı kullanıyoruz o zaman? Arapça yıkanmak(gusül), Farsça yıkanmak(abdest), bizdeki kullanımı "gusül abdesti" yani yıkanma yıkanması ya da öyle bir şey. Kendi dilimize sahip çıkmadığımız gibi Arapça ve Farsçayı da çarmıha geriyoruz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Çağdaş Türkçe'de kullanılan 3,000 civarı Arapça kelime mevcuttur.
Türkçe'nin Arapça'yla aşkı pek tabii İslamiyet vasıtasıyla vuku bulmuştur.
Türkçe maalesef Arapça'nın tesiriyle klasik devrini yaşayamamıştır. Oysa dilimiz üretkenlik ve türetme gücüyle oldukça yetkindir. Ama klasik devir şair ve yazarları dönemin kültür ve bilim dilleri olan Arapça ve Farsça'yla yazmayı bir prestij meselesi ve aydın ve bilgin olmanın gereği olacak görmüşlerdir. Ayrıca Arapça Kuran dili olması sebebiyle de yüceltilmiştir.

Türkçe kozmopolit bir dildir. Yani bir sürü kaynaktan beslenmiştir. Türkçe'nin Arapça katmanı, Farsça katmanı, Rumca katmanı, Fransızca katmanı, İngilizce katmanı vardır. Bu durum bir zenginlik ölçütüdür.

Türkçe'mizi hakir görmeyin arkadaşlar. Dilimiz anlatım ve ifade gücü bakımından son derece güçlüdür.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...