Jump to content

Muhammed Efsanesinin Doğuşu


Recommended Posts

Tartıştığımız bir şey yok..Zaten Muhammed konusu,tartışmaya açık bir konu değil..Çünkü tartışma için elde veri bulunması lazım..Elde veri olmayınca,tartışacak birşeyde ol(a)maz..

Yaptığımız sadece akıl yürütme..Muhammed İsa'mıydı,İsa'nın bir sıfatı mıydı,Allah'ın ta kendisi miydi,bir haydut muydu,bir kahin miydi gibi sorular üzerinden,bir akıl yürütme yapılabilir sadece..Bunu yapabilmek içinde,bilimsel kanıtlara başvurmak lazım..Öyle kahvehane muhabbeti ile olmaz bu işler..

Benim sana söylediğim son derece bilimsel kanıt.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 350
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Ateistlerin umrunda değilse niye tartışıyosunuzki.Muhammed yoktur diyenlere bu forumdaki 2008 yılındaki yorumlara bakmalarını öneririm.Konuya yapılan ilk yorumları okuyun.Muhammedin yaşadığına en büyük delil Kurandaki şahsi ayetlerdir.Bir kahraman yaratılıp da ayet uydurulsa neden o ayetleri uydursınlar.Çok mantıksız.

Neden mantıksız olsunki?O zaman Felsefede mantıksız .Çünkü Ondada insanın manevi unsurları alınır.Bilgelik,cesaret,Akıl,Bilinç Erdem.,Ülkü,Hayal...v.s onlar hakkında fikir yürütülür. Din kitaplarıda aynı sadece tek bir fark var bu manevi unsurlar sembollerle anlatlıyor ve okuyucuya en ufak bir ip ucu vermiyor!İp Ucuda var aslında Onlarda Olağanüstülükler. ölülerin diriltilmesi,Denizin ikiye ayrılması,Asanın yılan olması,Bir gecede Mekkeden Kudüse gidilmesi....v.s Sen orada kafanı çalıştırıp araştıracaksın acaba bu gerçekte ne demek istiyor? O zaman bile anlaşılırki bu kahramanların hepsi Muhammedde dahil İnsanın manevi yapısını yani Bilincini oluşturan unsurlardır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 weeks later...

''Süryani ortodoks kilisesinde ibadet'' kitabının 88.sayfasında şöyle bir cümle geçer;

''Mesih'in doğudan geleceğinin bir simgesi olarak kiliseler doğu yönünde uzunlamasına inşa edilir..''

Aşağıdaki videonun 40;39 ile 41;08 arasına bakınız sadece..Bu arada,ilk İslam camilerinden biri olan yapıda,kıblenin yani mihrabın doğuya baktığı gösteriliyor;

Buradan anlaşılıyor ki;bu araplar hristiyandı ve doğuya dönüp İsa için dua edip namaz kılıyorlardı..

Aynı kitapta süryanilerin günde en fazla 7,en az 2 vakit namaz kıldıkları da belirtilir..

Şimdi de,süryanilikteki namaz vakitleri ile aşağıdaki videoyu karşılaştırın;

8;24 ile 8;29 arasını izleyin;

Link to post
Sitelerde Paylaş

Arapça ilk kitabın Kuran olduğu (daha doğrusu bugüne kadar bilinen diyelim) bilinirken öncülüyle ardılıyla teee İbrahim'e kadar giden bir şecere-soyağacı Arapların yazılı olmayan sözlü geleneğinde manyak zeka kapasitesi ve de hafıza yeteneği gerektirir (iyi beslendikleri, bol bol fosfor içeren deniz ürünleri yedikleri söylenebilir)...

Bravo araplara, demek ki sadece çölde yaşayan o zamanın uygar dünyasının tanımadığı bir kavim değillermiş!! basbayağı kayıt tutmuşlar, kayıtların mevcudiyetleri olmasa da!!

Benzer soyağaçları tarikatlarda da vardır, her tarikat piri, pir-i sanisi, şeyhi kendisini ya 'bekri' ya da 'ali-vi' yoldan Muhammed'e bağlar... Ortodoks İslam tarihi ise Muhammed'in kızı Fatıma dışında soyunun devam etmediğini Ebu Bekir'in kızı Ayşe ile evliliğinden çocuğunun olmadığını iddia eder. Bu sefer tarikatlar döner bunun zürriyet geçişi değil manevi geçiş olduğunu söyler...

bol bol arkeoloji kazılarında bulunmuş bir mimar olarak şu 3 boyutlu çizimlere, ilk islami yapılara vs daha sonra dönmek istiyorum

Bu vesileyle herkese merhaba! :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

bol bol arkeoloji kazılarında bulunmuş bir mimar olarak şu 3 boyutlu çizimlere, ilk islami yapılara vs daha sonra dönmek istiyorum

Bu vesileyle herkese merhaba! :)

Hoşgeldiniz foruma..

İlk islami yapılar,arabistandaki arkeolojik kazılar,sikkeler,kabe ve benzeri konularda her türlü doğru bilgiye açız..Bu konularda bildiğiniz kitaplar varsa da,bunları öğrenmek isteriz.. :)

tarihinde NOLAN tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Pek fazla arastirmaya gerek yok,İslam in gerçek tarihi ortada:

Hz Muhammed diye biri kesinlikle yasamistir ama onun rolü bir Yahudi mesih ini oynamaktan baska birşey degildir,Bizansin cokusu esnasinda otorite kaybolmustur ve bir arap lider(ismi Muhammed ya da degil)ve araplar bunu firsat bilip fetih hareketlerine girismislerdir,ortadogunun alinmasi Vadedilmis topraklar oldugu icin onemliydi.Hicazda Ebiyonitlerin oldugu biliniyor,bildigimiz Proto-Muslumanlar iste.İslam da bunlarin katilimiyle iyice guclenmistir ya da bunlardan ortaya cikmistir.

Ortada 700 lere kadar Kuran yoktur,sonra Araplar çevreler tarafindan sapkin olarak görülen bu inanç için kitap secmeye veya oluşturmaya yonelirler,bir nevi konsil.Suriye dini metinleri kullanilir bunun için,ornegin Qeryana.

Bunlardan sonra hala ortada bugunku İslam yoktur.Ne zaman ki Halife Abdülmelik bin Mervan a kadar.Bence İslam in gizemli adamlarindan biridir bu halife ve araplastirma politikalari güder.İlk hazirlanan dini metin de Arapçaya cevrilir ve bugünkü Kuran oluşur.

İslam tarihindeki isyanlar da halifeliğin dini olarak gittiği sapkin yoldan kaynaklanmis olmali,Emeviler devrinde bu isyanlar zirveye cikar,kanli bastirmalar yapilir,Harre katliami yapilir.Harre katliam da büyük ihtimalle kuzeydeki dini anlayisin Mekke tarafindan kabul edilmemesi üzerine Muaviyenin ordulariyla yapilir.

Yani İsyanlar dini nitelikli olabilir.

Kuran daki Yunanca sözcukler de yuksek kültür seviyesinin olduğu bir yerden gelmelidir,çölün ortasindaki Mekke şehrinin bu kadar kültür bakimindan işlek bir yer olduğu dusunulemeyecegine gore Kuran Metni daha Kuzey den yani Suriye veya İraktan gelmelidir.

Kurandaki zeytinin,üzümün,narin da aslinda Biblical anlatimlardan geldigi ortadadir,yani Kuran Suriyeye ait bir metindir.

İslam güneyden gelmiş ve Kuzeyde oluşumunu tamamlamistir.

En uygun hikaye bu gibi görünüyor.

tarihinde Deep tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

ganimet

Anladım. Bir iki örnek daha aklımda kalsın için ilgili başlığı okusam iyi olacak. Ganymedes, elbette ama arapça gani zengin demek. Ganimet de insanı zengin ettiğine göre, bilemiyorum. Biraz incelemek gerekecek.

Yani, kuran'da Yunanca olması veya olmaması bir şeyi değiştirmez, kuran'ın ne mal olduğu belli de, genel kültür bilgisi olarak bir yararı belki olur, aklımda kalsın bir iki örnek sözcük istedim.

Kesin olan, Arapların eski bir kavim olan Fenikelilerden etkilendikleri. Fenikeliler de tabii Yunanlılarla iletişim içindeydiler. Mısır'la da elbette. Fenikelilerin izlerini kuran'da görebiliyorum.

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuran Hakkında İslam araştırmacılarının çoğunluğuna göre Kuran 650’li yıllarda Osman tarafından bir kitap haline getirildi ve diğer bütün kaynaklar (taşlar, kemikler, yapraklar vs.) imha edildi. Ama bunlar iddia edilirken çok önemli bir kaç nokta göz ardı ediliyor:

  • Bu bilgilerin kaynağının hepsi en erken 9. ve 10. yüzyıl.
  • 7. Yüzyıla ait elimizde Kuran bulunmuyor.
  • Parçalar halindeki en eski Kuran sayfaları 8. yüzyılın başlarına tarihlenmiştir.
Kuran’ın içeriğine örnek olan en eski tarihi kalıntı olan Sanaa Kodeksleri 926 ayrı el tarıfından yazılmış, 12 000’den biraz fazla sayfadan oluşuyor. Hepsi pörşimen olan bu sayfaların hepsi tam bir sayfa olmadığı gibi, toplamı da tüm bir Kuran’ı oluşturmuyorlar. En eski pörşimen 710-715 yılları arasında yazılmış. Diğerlerinin yazılış tarihi ise 8. yüzyılın başlarından 10. yüzyılın ikinci yarısına kadar uzanıyor. Eldeki Sana Kodekslerine bakararak şunu söyleyebiliriz: 7. Yüzyılın sonuna dek, kitap halinde olup, şu an elimizde bulunan Kuran’a eşdeğer bir Kuran henüz mevcut değildi. Kuran çok sonraları ortaya çıktı. Tıpkı Yeni Ahit’in de iddia edilen zamandan çok sonraları ortaya çıkmış olması gibi. Ama Kuran ve Yeni Ahit arasında önemli bir fark var. Yeni Ahit çeşitli bilimsel metodlarla (mesela textual criticizm, higher criticizm vs. ) incelenmiş olduğundan, hangi zamanlarda yazıldığını, hangi süreçlerden geçtiğini, kısacası; oluşumunu takip etmek yeterince mümkün. Fakat Kuran için bunu söyleyemeyiz. Henüz söyleyemeyiz. Kuran için benzer bilimsel metodlar henüz uygulanmış değil. Mekki ve medinevi sureleri diye isimlendilen ayrım hariç. Ki bu ayırım da, bir yere kadar, yine 9. ve 10. yüzyıl eserlerindeki bilgilere dayanıyor. Diğer tarihi konularda hiç bir tarihcinin kabul edemiyeceği bütün bu sorunlara rağmen, İslam bilimlerinde geleneksel İslam anlatımının günümüzde dahi hala yaygın olması elbette şaşılası bir durum. Bunun nedenleri şunlar olabilir:
  • Kuran’ın Muhammed’in ağzından döküldüğü önkabulü.
  • 9. ve 10. yüzyıl eserleri göz ardı edildiğinde, Kuran’ın içeriğinde çok çok az tarihi, bölge, yer ve biografik bilgilerin bulunmasının sorun oluşturması.
  • Tembellik. 9. ve 10. yüzyılda ortaya çıkan çok sayıda eserin içeriğinin zengiliğinden kaynaklanan tembellik ve ağaçlardan ormanı görememe olgusu.
  • O zamanlardan günümüze kadar gelebilmiş eşzamanlı tarihi kalıntıların azlığı ve bunlardan sonuçlar çıkarmanın zorluğu.
  • Korku. Can korkusu.
693 yılında Kudüs’de yapılmış olan Kaya Kubbesi (Kubbetüs Sahra) üzerindeki yazıtların, elde bulunan en eski Kuran kodekslerinden daha eski olduğunu ve yazıtların bazı cümlelerinin Kuran’da da geçtiğini biliyoruz. Bu yüzden Kuran’ın öncüllerinin de olduğunu tahmin edebiliriz. Fakat bu öncüllerin ne olduğunu, ne üzerine yazılmış olduğunu, kapsamının ne kadar olduğunu bilmediğimiz gibi, hangi dilde yazılmış olduğunu dahi bilmiyoruz.

Dreimali,Qeryana ile ilgili su adreste bir parca bilgi var,fakat yandaki Kuran ayetleri de neyin nesi oluyor:

http://www.wikinoah.org/index.php?title=Qeryana

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hz.Muhammed'in o günün geri kalmış arap toplumunda ilerici devrimler gerçekleştiren bir figür olduğunu düşünüyorum. O öldükten sonra eski alışkanlıklar devam ettirilmiş olabilir. Kur'an' yüzyıllar sonra kitap haline çevirilmiş. Bence Hz. Muhammed 20.yüzyılda yaşasaydı Che Guevara olurdu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hz.Muhammed'in o günün geri kalmış arap toplumunda ilerici devrimler gerçekleştiren bir figür olduğunu düşünüyorum. O öldükten sonra eski alışkanlıklar devam ettirilmiş olabilir. Kur'an' yüzyıllar sonra kitap haline çevirilmiş. Bence Hz. Muhammed 20.yüzyılda yaşasaydı Che Guevara olurdu.

Mesela araplar evlatlıklarının karıları ile evlenmeyi ayıp görüyorlardı ama Muhammed'le bu ilkel(!) anlayış tarihe karıştı.

Muhammed'in devrim falan yaptığı yok, tek yaptığı kurduğu çete ile yarımadadaki arapların ve yahudilerin canına okudu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hz.Muhammed'in o günün geri kalmış arap toplumunda ilerici devrimler gerçekleştiren bir figür olduğunu düşünüyorum. O öldükten sonra eski alışkanlıklar devam ettirilmiş olabilir. Kur'an' yüzyıllar sonra kitap haline çevirilmiş. Bence Hz. Muhammed 20.yüzyılda yaşasaydı Che Guevara olurdu.

Oku;

http://www.ateistforum.org/index.php/topic/57344-huzaa-odhullaryny-etkisiz-kylmak-amacyyla-onlaryn-cahiliyye-doeneminde-surdurdukleri-guzel-gelenekleri-yok-etme-siyaseti/

Link to post
Sitelerde Paylaş

Mesela araplar evlatlıklarının karıları ile evlenmeyi ayıp görüyorlardı ama Muhammed'le bu ilkel(!) anlayış tarihe karıştı.

Muhammed'in devrim falan yaptığı yok, tek yaptığı kurduğu çete ile yarımadadaki arapların ve yahudilerin canına okudu.

Öyle diyorsan öyledir kardeşim

Link to post
Sitelerde Paylaş

Beyt Lahm,İsa'nın çarmıha gerildiği yer veya doğduğu yer olarak bilinir..''Lahm'ın evi'' manasına gelir..

Yani Lahm=İsa..

Arabistan'daki arkeolojik kazılarda LAH adında bir Tanrı'dan bahsedilir..

http://www.ateistforum.org/index.php/topic/60254-arabistan-ve-cevresindeki-arkeolojik-veriler/

Bu Tanrı,hristiyanların baba Tanrısıdır,aynı zamanda İslam'ın Tanrı'sı Allah'tır..İsa ise Muhammed ile aynı kaderi paylaşmış bir hayali figürdür..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Lahm et demek aslında... Kuran'da da geçer. Lahmel hinzir diye. Yani domuz eti. İşte haram kılındı filan...

Nerden nereye... Dogmalar böyle sıçan gibi üreyen şeylerdir. Haliyle dogmatikler de aynı taktikten gidiyor. Üre babam üre...

Şimdi isa ile et arasında ulan ne ilişki olabilir diye insan şaşırabilir. Ama dogma söz konusu oldu mu ne saçmalıklar oluyor. Kutsal şaraba ekmek doğrayıp yeme var ya hristiyanlıkta. İşte o ekmek isa'nın eti, şarap da kanı oluyormuş!

Birisi anlatmıştı. Hristiyan olarak doğmuş, vaftiz filan edilmiş. Ateist olmama bu sebep oldu dedi. Bunu duymuş. Buna demişler ki şarap isa'nın kanı, ekmek de onun eti... Bu bir tiksindim, bir öğürdüm, içim dışıma çıktı diyor. Derhal hristiyanlıktan çıktım dedi. Tabii sonra da araştırıp ateist olmuş.

Hatta lahmacun etli hamur işi demektir.

Laaan benim de içim dışıma çıktı şimdi... İsa'nın eti mi... Böööğ...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şimdi isa ile et arasında ulan ne ilişki olabilir diye insan şaşırabilir. Ama dogma söz konusu oldu mu ne saçmalıklar oluyor. Kutsal şaraba ekmek doğrayıp yeme var ya hristiyanlıkta. İşte o ekmek isa'nın eti, şarap da kanı oluyormuş!

İsa'nın eti değil de,bedeni diyelim üstat.. :)

Tabi ki,iyi bağlantı kurdun..Lah isimli Tanrı'nın kökeni muhtemelen İsa'dan birkaç bin yıl öncedir..Kahl ve Attar isimli Tanrı'larda yazıyor belirttiğim konuda..Attar'da muhtemelen Babil'in baş tanrıçası İştar'dır..

Hristiyanlıkta evharistiya diye bir ayin var.Bu ayinde İsa'nın son yemeği canlandırılıyor..Yemekteki ekmekler,İsa'nın bedeni;şarap ise İsa'nın kanı olarak sunuluyor..Bu ayin esnasında hristiyanlar İsa'nın kendileri ile beraber bulunduğuna inanıyorlar..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...