Jump to content

Islam sanat dusmani mi?


Recommended Posts

Ana gündemin dışına çıktık ama...

Öncelikle, ben Afganistan'ın hindistan kontrolünde olduğunu söylemedim, en büyük sınır komşusu pakistan için onları söyledim. Afganistan'da kontrol müslümanların elindeydi ama, hiçte öyle rahat değillerdi, bölge sürekli el değiştirdi... hindistan bölgede "denge" stratejisi uyguluyordu, tampon bölge gibi bir bölgeydi. Bölge müslümanları elinde kazma kürekle o putları yıkmaya kalksalardı, emin ol hindistan onların tepesine binerdi. Taliban o putları oldu bittiyle, bir anda yıkmıştır, o dönemde böyle bir imkan yoktu.

Barut milattan önce icat edilmiştir ama, İstanbul fethine, yani 15. yy'a kadar etkili bir şekilde kullanılmamıştır. Dinamit her ne kadar özde baruta benzesede, öyle değildir: 3-4 cm kalınlığındaki mermerin üstüne 100gr barut koyup ateşleyin, harlar, fakat mermere is dışında bir hasarı olmaz. Ancak, aynı miktar dinamit lokumunu koyarsanız mermeri paramparça eder. Psikopata bağlayıp yıkmak teknik olarak mümkün gözükse bile, pratikte pek mümkün değildi...

barutun ateşli silah ve patlayıcı olarak kullanıldığı zamanı kastetmiştim yoksa çinliler tarafından 2 bin seneden önce kullanıldığını biliyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 91
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

denge poitikasi diyorsun ,vardir bir dogruluk payi , peki tek ordami haykeler var , misir da ki haykelerdemi olmadi .

Doğruluk payını değerlendirmek için, Afganistan'ın bir diğer büyük sınır komşusu İran'a bakmak lazım gelir. İran'a "tampon"suz sınır komşusu olmak ayrı bir maça ister.

Kahire'den İskenderiye'den tarihi heykeller gösterin o zaman sözlerinizin bir anlamı olsun. Yapılaşma alanı dışındaki Sfenks'i, döneminde bina olarak algılanan piramitleri örnek vermek abes kaçacaktır zira.

ikinci soru; ozam ki Müslümanlar denge li davrana biliyor , peki bu gün niye yapamiyor , iki de bir binladenen videolari , bir de dunyayi tehdit ediyor adam karsiliginda bombalar yagiyor , belki de bombalar yagsin diye video yapiyor olmasin,

Müslümanları bilmem, ama hindistan dengeli davranıyor, o bölge müslümanlarında "imparatorluk" birikimi yoktu, diğer komşu iran, dolayısıyla Osmanlı'da vardı...

Ladin bombalar yağsın diye mi yapıyor bilmiyorum ama, onun çevresinde toplananlar gayet samimi gözüküyorlar? Bu hareketlerinin meşruyetini nereden alıyorlar? Tibetli rahiplerin, ahalisine, çinlilerin kellesini istiyoruz diye vaaz verdiklerini, orayı burayı bombalıklarını neden görmüyoruz? Çünkü, inançları bu tür şeyleri dışlıyor.

taliban komsu cin , hindistan tüm dunyanin gözü üzerindnyken adamlar budda heykelini bombaliyor , cesaretmi ihanetmi acaba ,

Bu ihaneti hangi söylemle yapıyorlar? Bu söylemlerin kaynağı nedir? Çinliler, hindular bunu yapmıyorda, müslümanlar neden nasıl yapıyor? Hinduların ingiliz egemenliğinden kurtulması nasıl gerçekleşmiştir? Vatanseverlik algısıyla, "kafir" algısı arasındaki ayrımı yapabiliyor musunuz?

Link to post
Sitelerde Paylaş
hayır abd den!

Muhammed putları kırmıs derken?hz. ibrahim mi acaba bahsedilen?ayrıca put tapmak amaclı sanat degil!simdi kalkıp bir de put savunmayalım...kendilerine yararı olmayan putlar?hani su hz.ibrahimin tum putları kırıp buyuk puta baltayı bırakıp o yaptı dediginde onu bile yapamayacagı tapanlar tarafından bilinen putlar?

yok gercekten ya beyin yerine baska bisey var bu muslumanlarda.

birseyin amacsiz durmasi onun yikilacagi anlaminami geliyo, ne bu terbiyesizlik.

adam yapmis putunu tapiyo pasa pasa ne bok yemeye eline baltayi alan indiriyo.

terbiyesizligin ve saygisizligin daniskasi. n

eymis allah onlar degilmis gokteymis kildaymis tuydeymis.

banane, goge cikarken banami sordu?

Link to post
Sitelerde Paylaş
yok gercekten ya beyin yerine baska bisey var bu muslumanlarda.

birseyin amacsiz durmasi onun yikilacagi anlaminami geliyo, ne bu terbiyesizlik.

adam yapmis putunu tapiyo pasa pasa ne bok yemeye eline baltayi alan indiriyo.

terbiyesizligin ve saygisizligin daniskasi. n

eymis allah onlar degilmis gokteymis kildaymis tuydeymis.

banane, goge cikarken banami sordu?

amacsız duruyor diye yıkılcagı anlamına geliyor demedim...ama insanların kendini yaratanın kendi elleriyle yaptıgı putlar oldugunu dusundugu aya gunese taptıgı bir donemde bir cocugun arayıs icinde olması ve bir an kimse yokken oyle bir sey yapması!sen sacma bir sey duydugunda ne biliyim bir seyler yasadıgında bir tepki vermiyor musun?mesela benim soylediklerimi begenmeyip beyinsiz diyip saygısızlık yaparken yapılanlarda saygı beklemek cok mu dogru bir tepki diye dusunuyorsun?

Link to post
Sitelerde Paylaş

aysdugu haklı.

gönül kırmayı put kırmaktan daha önemsiz görüyorsunuz.

ayrıca evet peygamberler genelde hep yaşını başını almış tipler olarak canlandırılıyor kafada.. İbrahim ss, o putları kırarken ergen, yeniyetme idi...

sizlere göre ise, bir din empoze etmeye çalışan ortayaşlı bir yobaz ya, nasıl eline balta alıp milletin değer verdiği sanat eserlerini kırar di mi....

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 7 years later...

İslam sanat düşmanıdır.

Müzik ve Müzik aletleri haram.

Resim Haram.

Heykel haram.İşidin kaç yıllık antik kentleri,heykelleri paramparça ettiğini hepimiz gördük.

İslam devletinin olduğu yerden ne bir ressam,ne bir heykeltraş,ne de sesi,şarkıları güzel bir sarkıcı çıkar.İslam insan yeteneklerinin en büyük düşmanıdır.İslam insan fıtratına aykırıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 months later...

İslamda müzik aletleri çalmak haram,şarkı söylemek haram.Adam saz eşliğinde,bir aşk türküsü söylese,İslam devletinde,sen nasıl sevdiğin kadın için türkü yazıp,bunu söylersin bre zinakar diyip,taşlayıp öldürürler.Allah insanların yeteneklerine bile düşman.İslamın olduğu yerde ne sanat olur,ne kültürel zenginlik,ne de bir bilimsel,teknolojik gelişme.Bir de Allah aklını kullanmayanların üzerine pislik bırakır goygoyu yapar bu möminler.Ulan senin dinin,senin Allahın aklın,yeteneğin,sanatın önünde ki en büyük engel demek isterdim,ama o bile değil,geçilmez bir engel.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuranda resim ve müzik ile ilgili bir şey geçmez ama heykel yasaklanıyordu sanırım.

SORU-1: Müzik ve şarkı dinlemenin haramlığıyla ilgili ayet ve hadislerden bize örnekler verebilir misiniz?

CEVAP-1:İslam’da insanın nefsani heveslerini kabartıp şehevi duygularını tahrik eden ve genellikle günah ehlinin dinlediği ve kullandığı müzikler haramdır. Bunun Kur’an ve hadislerde bir çok delili vardır ki biz bunlardan sadece bazılarına değinmekle yetineceğiz:

1- “…İğrenç bir pislik olan putlardan kaçının; batıl sözlerden de kaçının.”(Hac, 30)

ayetindeki “Batıl Söz”den maksadın ne olduğu İmam Muhammed Bakır’a (a.s) sorulunca, “Müzik” diye cevap verdi.

Yine

“İnsanlardan öyleleri vardır ki, bilgisizce Allah’ın yolundan saptırmak ve onu bir eğlence konusu edinmek için sözün lehv (boş ve amaçsız) olanını satın almaktadırlar. İşte onlar için aşağılatıcı bir azap vardır.”(Lokman, 6)

ayetindeki “lehvi söz”den maksadın ne olduğu sorulunca “Müzik onlardan birisidir.” buyurdu.

(Bihar-ül Envar, C.79, S.245)

2- Resulullah’tan (s.a.a) şöyle nakledilmiştir:

“Çalgı aletlerini ve müziği-şarkıyı dinlemekten kaçının; zira bunlar su ekini yeşerttiği gibi kalpte nifakı yeşertir (kalpte münafıklık doğurur).”

(Kenz-ül Ummal, Hadis: 40667)

3- İmam Cafer-i Sadık şöyle buyurmuştur:

“Müzik-şarkı Allah Azze ve Celle’nin ateş (azabı) vaad ettiği şeylerdendir. Zira şöyle buyurmuştur: ”

“İnsanlardan öyleleri vardır ki, bilgisizce Allah’ın yolundan saptırmak ve onu bir eğlence konusu edinmek için sözün lehv (boş ve amaçsız) olanını satın almaktadırlar. İşte onlar için aşağılatıcı bir azap vardır.”

(Lokman, 6)

4- İmam Cafer-i Sadık (a.s)

“(Tevbe edip salih amelde bulunanlar) o kimselerdir ki batıl söze şahitlik etmez ve boş ve yararsız sözle karşılaştıkları zaman, onurlu olarak (onun yanından geçerler (onu dinlemezler).”

(Furkan, 72)

ayetinin tefsirinde, “Maksat müzik-şarkıdır buyurdu.”

(Nur-us Sekaleyn Tefsiri, C.4, S.41)

5- Allah Resulü’nden şöyle nakledilmiştir:

“Müzik-şarkı, zinaya götüren bir merdiven gibidir.”

(Bihar-ül Envar, C.79, S.247)

6- Yüce Resulullah’tan (s.a.a) şöyle nakledilmiştir:

“Dört şey insanın kalbini bozar ve su ağacı yeşerttiği gibi insanın kalbinde nifakı (münafıklığı) yeşertir:

Lehvi (müzik-şarkı) dinlemek, ağzı bozukluk, (zalim sultanın kapısına gelmek (onunla haşir-neşir olmak) ve av peşine gitmek.”

(E-Hisal, S.227)

7- Resulullah (s.a.a):

“Müzik-Şarkı dinleyen kimseye, Ruhanilerin sesini dinleme izni verilmeyecektir. “Ya Resulallah, Ruhaniler kimlerdir?” sorulunca, şöyle buyurdu:

“Cennet karileri.”

(Tefsir-i Kurtubi, C.14, S.54)

8- Hz. Ali (a.s) Resulullah’tan (s.a.a) şöyle nakletmiştir:

“Ümmetimden bir grup maymunlaşacak; bir grup da domuzlaşacak (bu hayvanların sıfat ve özelliklerini kazanacaklar). Diğer bir grup yere batacaklar, bir grup ise şiddetli fırtınalara müptela olacaklar. Bu belalara yakalanmalarının sebebi, içki içmeleri, ipek elbise giymeleri (erkekler için) ve şarkıcı kadınlara ve müzik aletlerine ilgi duymalarıdır.”

(Ed-Dürr-ül Mensur, C.2, S.324)

9- Adamın birisi İmam Cafer-i Sadık’a (a.s) şöyle dedi:

“Benim bazı komşularımın şarkı söyleyen ve ud çalan cariyeleri vardır. Ben bazen tuvalete giderken onları dinlemek için orada gecikiyorum. (bunun bir sakıncası var mıdır? İmam (a.s) şöyle buyurdu:

“Yapma bunu.” Adam “Vallahi ben özellikle kendi ayağımla bunun için tuvalete gitmiyorum. Ama oraya giderken dinlemeye çalışıyorum.” diye cevap verince, şöyle buyurdu:

“Seni Allah’a yemin veriyorum, Allah Azze ve Celle’nin şu buyruğunu duymadın mı:

“Hiç şüphesiz kulak, göz ve kalp (dinlediğinden, gördüğünden ve algıladığından) sorumludur?” Adam şu cevabı verdi:

“Sanki ben Allah Azze ve Celle’nin kitabından bu ayeti (önceden) hiçbir Arap ve Acem’den duymadım! Hiç şüphesiz artık bunu terk ettim ve ben Allah’u Teala’dan bağışlanma diliyorum.”

(Men La Yahzurh-ul Fakih, C.1, S.80)

————

SORU-2:Benim günümüzde çoğumuzu (özellikle de gençleri) ilgilendirecek bir sorum var, bugüne kadar yazılmış sorulara göz attım; fakat bu soruyu bulamadım, öğrenmek istediğim şu: Günümüzdeki düğünlerde genellikle kadın erkek karışık oynuyorlar veya halay çekiyorlar. Bu konuya dinimiz yönünden bakılırsa ne sonuç elde edilir, dinde kadın erkeğin karışık oynamasına yer veriliyor mu? Ben verilmediğini zannediyorum ama bunu ispatlayacak belirli kanıtlar var mı? Size şimdiden teşekkür ediyorum

CEVAP-2: Muhterem kardeşim, kadın erkeğin birbirine karışacak ve mahrem namahrem sınırlarını ihlal edecek şekilde düğünlerde beraberce oynamaları, bilmem halay çekmeleri filan kesinlikle haramdır.

Zira kadın erkeğin şehvet gözüyle ve birbirlerine nefsanî olarak tahrik edecek şekilde bakmaları bile haram olduğu halde birbirlerine karışarak hiçbir sınıra riayet etmeyerek oynamaları vs. nasıl helal olabilir?

Bu konuda bir sürü Allah Resulü ve Ehlibeyt’inden nakledilen hadisler var. Müctehidlerimiz de bunlara dayanarak açık fetvalar vermişlerdir. Biz sözü fazla uzatmadan bu fetvalardan bazılarını nakletmekle yetiniyoruz:

Soru: Kadın ve erkeğin ister müzik eşliğinde olsun, ister olmasın radyo veya kasetten gınâ söylemelerinin hükmü nedir?

Cevap: Gınâ şer’an mutlak suretle haramdır. İster erkek söylesin ister kadın, ister canlı olsun ister kasetten, ister müzik aletleri eşliğinde olsun, ister olmasın gınâ söylemek ve dinlemek câiz değildir.

Soru: Müzik eşliği olmadan sesi boğazda titreterek şiir okumak câiz midir?

Cevap: Müzik aletleri eşliğiyle olmasa bile gınâ haramdır. Gınâdan maksat ise, sesi günah ve isyan meclislerine uygun olacak şekilde boğazda titreterek çıkarmaktır. Fakat şiir okumanın haddi zâtında hiç bir sakıncası yoktur.

Soru: Erkeğin kendi helâlinden lezzet almak amacıyla yabancı kadının gınâsını dinlemesi câiz midir? Acaba kadının, kendi kocası için ve erkeğin de kendi karısı için gınâ söylemesi câiz midir?

Allah Teala’nın gınâyı, günah ve isyan meclislerine uygun olduğu ve bunlardan ayrılmadığı için haram kıldığı ve dolayısıyla tapınılmaktan başka bir faydası olabileceği düşünülemeyen heykel yapıp satmanın haram oluşu gibi gınânın da haram oluşu, günah ve isyan meclislerinin haram olmasından kaynaklandığı söylenmektedir; bu görüş doğru mudur? Buna binaen, acaba günümüzde bu sebep ve etkenin olmayışı haramın kalkmasına sebep olabilir mi?

Cevap: Sesi günah ve isyan meclislerine uygun olarak boğazda titretmekten ibaret olan gınâ mutlak suretle, hatta kadının kocası için ve erkeğin de karısı için gınâsı bile haramdır.

Ve insanın eşinden lezzet almak istemesi gınâ dinlemeyi mubah etmez. Dinimizin gınâ söylemek, heykel yapmak vb. şeyleri haram kıldığı tespit olunmuştur ve bu ise Ehlibeyt fıkhındaki sabit hükümlerdendir. Bu gibi hükümler, varsayımlara dayanan ölçülere, psikolojik ve toplumsal etkilere bağlı değildir. Bu gibi şeyler haram unvanlarını korudukça haramdırlar ve mutlak suretle onlardan kaçınmak farzdır.

Soru: Doğum günlerin vs.de darbuka çalmanın hükmü nedir?

Cevap: Müzik ve çalgı aletlerini günah ve isyan meclislerine uygun olan coşturucu ve neşelendirici nitelikte kullanmak mutlak suretle haramdır.

Soru: Haram şeyler içeren kasetleri kopyalayarak çoğaltma karşılığında ücret almak câiz midir?

Cevap: Dinlenmesi haram olan kasetlerin kopyalanması ve bunun karşısında ücret alınması câiz değildir.

Soru: Müzik eşliği olmadan kadınlar toplantısında dans etmenin hükmü nedir? Eğer haramsa iştirak edenlerin toplantıyı terk etmeleri farz mıdır?

Cevap: Genel olarak dans etmek, eğer şehveti tahrik edici veya haram bir işi yada bir fesadı gerektirecek nitelikte olursa haramdır. Bu durumda, haram bir işi itiraz niteliğinde dans edilen yeri terk etmek, münkerden nehyetmenin örneği olursa, orayı terk etmek farzdır.

Soru: Erkeğin erkek için, kadının kadın için veya erkeğin kadınlar arasında veya kadının erkekler arasında halk oyunları oynamasının hükmü nedir?

Cevap: Şehveti uyandıracak veya haram bir işi veya bir fesadı gerektirecek nitelikte olursa veya kadın yabancı erkekler arasında dans ederse, mutlak suretle haramdır.

Soru: Kadının kadın için ve erkeğin de erkek için dans etmesinin hükmü nedir? Düğün törenine gitmek, toplumsal adetlere saygı açısından olursa, dans edilme ihtimali olduğunu göz önünde bulundurarak, bunun şer’an bir sakıncası var mıdır?

Cevap: Genel olarak dans etmek, eğer şehveti uyandıracak nitelikte olursa veya haram bir işi yada bir fesadı gerektirirse haramdır. Fakat dans edileceği muhtemel olan düğün törenlerine katılmak, haram işleyen kimseyi onaylamak sayılmazsa ve harama düşmeye de sebep olmazsa, sakıncası yoktur.

Soru: Acaba anne ve babaların, çocuklarının düğün törenlerinde dans etmeleri câiz midir?

Cevap: Haram dans türünden olursa, babaların veya annelerin bile evlatlarının düğün töreninde dans etmeleri haramdır.

Soru: Acaba kadının kocası için ve erkeğin de karısı için dans etmesi haram mıdır?

Cevap: Herhangi bir harama (örneğin haram olan müzik dinlemek gibi) düşmeden kadının kocası için ve erkeğin karısı için dans etmesi sakıncasızdır.

Soru: Müzik dinlemenin hükmü nedir? Hangi müzikler helaldir? Kadınlar kendi aralarında müzik eşliğinde oynayabilirler mi? (Cevabınızı kaynakları ile beraber alabilir miyim?) Zahmetleriniz için şimdiden teşekkür ediyorum. Allah, kendi yolunda çaba sarf eden herkesten razı olsun.

Cevap: 1- Lehvi müzik haramdır, yani günah meclislerine uygun müziği dinlemek ve çalmak caiz değildir. Fakat, müzik günah meclislerine uygun olmazsa dinlemek ve çalmak sakıncasızdır. Ölçü, müziğin bu meclislerde kullanılmasa bile, bu meclislere uygun olmasıdır; mevzunun teşhisi örfidir ve mükellefin vazifesidir.

2- Eğer oynamak, insanın şehvetini uyandıracak nitelikte olursa veya başka bir fesadı olursa, ister müzikle birlikte olsun ve ister müzikle olmasın oynamak caiz değildir. Kadının yabancı erkeklerin karşısında oynaması da mutlak suretle caiz değildir. Yine doğrusunu Allah daha iyi bilir.

Fetvanın ardından bir açıklama: Muhterem kardeşim gönderdiğimiz cevapta helal ve haram müziğin ölçüsü net bir şekilde ortaya konmuştur. O da Allah’a karşı günah işlendiği toplantı ortamlarına uygun olmasıdır. Yani eğlence maksatlı düzenlenen ve insanların şehvet ve nefsani arzularını tahrik edip kabartan ortamlara uygun bütün müzikleri dinlemek haramdır.

Dolayısıyla sizin örnek olarak verdiğiniz, kimseler de dahil, bugün Türkiye’de ün yapmış şarkıcı, türkücülerin bütün müzikleri hemen hemen bu ölçüye dahildir. Üstelik bütününe yakını batıl ve şeytani sözler içermektedir. Onun için mu’min bir insan mutlaka bunlardan kaçınması gerekir. Ha bunların yerine İlahiler, İslamî marşlar dinlenebilir. Elbette şunu da söylemek gerekir ki, bazı İslamî olarak lanse edilen müzikler de insanı oynatıp, şehevi duygularını tahrik eden, kısacası diskoteklerdeki pop müziklerini insana hatırlatan türdendirler maalesef. Onları da dinlemek kesinlikle haramdır.

MUSA AYDIN

http://www.ehli-beyt.org/ehlibeyt/muzik-haram-midir.html

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 year later...

İslam kesinlikle sanatın karşısında olan,sanat düşmanı bir dindir.Bu İslamın yapısından kaynaklanır.İslam insanların düşgücüne zincir vuran bir,dindir.İslam devletinde mitolojik bir kitap yazsanız ne olur,ya da yazabilir misiniz,islam devletinde eski tanrılarla alakalı mitolojik,fantastik filmler yapabilir misiniz.Hayır yapamazsınız.İslami düşünce yapısı,islamın şekillendirdiği beyinler,bunları şirk olarak görür ve yasaklar.İslam devletinde bu tür işleri aklınıza bile getiremezsiniz,hadi aklınıza getirip,mitolojik bir kitap yazsanız,bunu yaptığınızı öğrenen islam devleti yöneticileri,fitne çıkarmaktan,hak düzeni bozmaya çalışmaktan dolayı direk kellenizi alırlar.İslam devleti yöneticileri kellenizi almadan,bağnaz,yobaz müslümanlar tarafından da katledilebilirsiniz tabi.Böyle bir seçenekte var.

İslamın olduğu yerde sanat olur,kültürel zenginlik olur,gelişme,ilerleme olur,üretim olur diyen biri de,islamın ne olduğunu bilmeyen,islam bir yere egemen olursa,orda nasıl değişimler olur diye düşünmeyen,sığ biridir,aynı zamanda tatlı su müslümanıdır.Tatlı su kültür müslümanı bol tanrılı mitolojik bir filmi izlemek için sinemaya gider,şirk unsuru barındıran filmleri izleyip mutlu olur,sonra da gelir şeriatı över,şeriat çığırtkanlığı yapar.Ama lan,bu şeriat gelirse,bu tür filmleri ben izleyemem,islami düşünce yapısı bu tür filmleri yasaklar diye düşünmez,bunu aklına bile getirmez.Orta yolculuğu bir yaşam felsefesi haline getirmiş,ne yardan ne serden geçebilen,özgür düşüncenin,özgür düşüncenin ürettiği her türlü güzelliklerinden yararlanan,ama aynı zamanda insanların düşgücüne zincirler vuran,insanların yeteneklerini öldüren,yaratıcılık,üretkenlik karşıtı şeriat sistemini öven ve savunan tatlı su müslümanları,pişkinleriyle,arsızlıklarıyla,gerçeklerin üstünü örten tavırlarıyla mide bulandırıyor gerçekten.

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İslam, normalde sanat dostu bir dindi. ancak müslümanlar yanlış anladı. Ve önümüzdeki 1400 yıl daha, sanat düşmanlığına devam edecekler. bunlar kazayla olmaktadır !

Kafirlerin ise sanat ve bilim düşmanı olması gerekiyordu. ne hikmetse onlar da kafirliği yanlış anladı. önümüzdeki binlerce yıl buna devam ederek, bilimde, insan haklarında, felsefede ve sanatta daha da ilerleyecekler. 

İslamı yanlış anlayan müslümanlar ise, adaleti bilimi felsefeyi, kafir dedikleri insanlardan öğrenmeye devam edecekler.

Ayrıca kuran, bütün bilimsel keşifleri önceden bildirmiştir. ancak bunları islamla alakası olmayan kafirler bulmuştur.

 

Ne kadar da normal iddialar öyle değil mi....!!? 

Gerçekte bu söylemlerin hepsi dincilere ait !   Ama haklılar...... bu dine inanmak kolay değil neticede ! 

 

 

tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Eski inançlarda sanata şarkıya, dansa, müziğe resime vs daha çok yer verildiğini bende düşünüyorum. Aynı yaşama sevinci, yaşaam teatral yaklaşım tek tanrıcı dinlerde yok. Tek tanrıcı dinleri birçok insan aşırı ciddi bulur.

Ama onun da özüne inmek lazım. Bizde de müzik, edebiyat, mimari ve resim oldukça gelişmiştir. Bir tek insan resmi ve genel olarak heykel sevmeme var. sebebi de malum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...