Jump to content

Kebir, Ekber, Kübbar, Kübra


Recommended Posts

Sevgin Tumagü, allahın büyüklüğüne bir de evrenin boyutları üzerinden ahmed hulusi-vari bakınca,

çok daha ilginç metaforlar ile karşılaşmak olası... aşağıya kısaca özetledim.

knt3.jpg

Allah (الله) = zaman boyutu
Lat (اللات) = genişlik boyutu
Uzza (العزى) = uzunluk boyutu
Menat (مناة) = yükseklik boyutu
Hubel (هبل) = 5nc boyut

Ortadoğulu arap tanrıları asetal reçine çözeltisi ile muhafaza edilemediği için arşivlenmemiş tarih sürecinde bu tanrılar, nöroanatomik anlam kayması geçirerek başkalaşmışlardır. İslam tanrısı allah (الله) gerçekte zaman boyutunun denklem adıdır. Hicr 32nc ayette allah'ın iblis'e "Sen niçin secde edenlerle beraber olmuyorsun" şeklinde sormasının nedeni, Adem'in (آدم) de aslında evrenin kendisi olmasından ötürü, allah BigBang gerçekleşmemiş, evren yasaları hakkında henüz hiçbir bilgisinin bulunmamasından ileri geliyor. Allah'ın şuanki versiyonunda problem çok. Ha şiksa tanrıçasına dua etmişiz kabul olmamış, ha allaha dua etmişiz kabul olmamış... Ayırt edilebilir hiçbir fark olmadığı için genç müminler rahatsız!

tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 5 months later...
  • İleti 135
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Değerli Engse Hohol, Ahmed Hulusi'nin fan sayfasında 911 beğenme var ve güncel değil.

Cübbeli Ahmet hocanın 5 facebook sayfasından sadece birinde 2.454.689 beğenme var.

Ahmed Hulusi'yi takip eden yok denecek kadar az yani.

Tasavvuf islamdan ayrık yeni bir dindir ayrıca.

Tasavvuf'un Allah dediğiyle Muhammed'in Allah dediği aynı Tanrı değildirler bana göre.

"Quran ve sünnet olmadan kalp temizliği olmaz, yoga ile ruh temizlenmez" sözü islamındır.

"Bir kimse kendi hakikatine arif oIursa, hiçbir itikat ile kayıtlı olmaz, itikat mesheplerine ihtiyacı yoktur" tasavvufun sözüdür.

Bunların tanrısı aynı olabilir mi, ne mümkün!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allaha verilen yücelik, tanrıların insan ölçülerini aşan niteliklerde donatılmış sanılmalarındandır. Allah harici tanrılar için felsefik yücelik olağan karşılanabilir, doğruluk payı var olabilir. Ancak allah için yücelik kavramı uygun değildir ve yersizdir, eğreltidir ve doğru değildir, çünkü gerçek değildir. Maide 51 ve nisa 144'de muhammet yazmış, müminler kafirleri dost edinmesin diye. Müminlerdeki ikiyüzlülüğe bakın, hem maide 51 ve nisa 144 ayetlerinin allah tarafından yazıldığına inanıyorlar, hemde "kafirler bize niçin vizeyi kaldırmıyorlar, avrupa birliği serbest vizesine niçin geçemiyoruz" diye ağlaşıyorlar. Ege denizinde kafirlere doğru koşan müminlerin denizde boğulmalarını seyreden allahın ne yüceliği olabilir?

Allahı tanrıların büyüklük yarışına soktuklarında allahü ekber (اللَّهِ أَكْبَر) demişlerdi allaha, o da fos çıkmıştı. islamın gereksindiği dini kanaat önderleri, dinde ehilleşmiş akil insanlar buyurganlığı bile allahın etkisinden daha büyük. Allahın yüceliğine erişmek isteyen ama erişemeyen inanırlarının, chengen vizesi peşinde ağlaştıklarına bakılırsa, maide 51 ve nisa 144 ayetlerinde öten allahın yüce bir tanrı sanılmasının aksine, aciz bir tanrı olduğu, ona inanan insanlar tarafından kanıtlanmış oluyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Allah'ın 4 büyük melekleri kendine hizmetçi yaratması onun yüceliğinin göstergesi değildir, egosunun göstergesidir. Yüce olmak istemek egodur, en büyük olmak istemek egodur. Hudus delili ontolojik kanıta göre, varolan dinsel tanrı allah'tan da yüce, varolmayan gerçek bir tanrı'nın tıpkı evren gibi, kendiliğinden doğması ve evreni arka-planda seyretmesi, o allah'tan da yüce olan gerçek tanrıya üstünlük kurdurur. Kendisini, elçilerin kurduğu dinsel ilahiyata borçlu olan egoist allah, eninde-sonunda, egosuz o kendiliğinden mümkün tanrı varlığına, iradesini teslim etmesi gerekiyor. Lütuf serpiştirmeli bir egoya sahip allahın, asla yaratamayacağı seviyede evrenin yaratılışında ihtişam vardır, bir seviyede görkem vardır. Allah bu görkemin-ihtişamın sağlayıcısı değildir, kiracısıdır.
Link to post
Sitelerde Paylaş

diğer tanrılar allaha hizmetçi olmuş...

Kimisi melek kimisi zebani vs...

Kirec, senin fikrin ne zikrin ne, anlaşılmaz birisin ?

Melekler, Tanrı değildir......Melekler de yaratılmış nurdan varlıklardır. Yaratıcı 1'dir..........Sadece 1 !!!!!!!!!!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kirec, senin fikrin ne zikrin ne, anlaşılmaz birisin ?

Melekler, Tanrı değildir......Melekler de yaratılmış nurdan varlıklardır. Yaratıcı 1'dir..........Sadece 1 !!!!!!!!!!

nerden bilion ? GÖRDÜN mü kendisini _? tanıştınız mı ? kendisi mi söyledi 1 olduğunu ? arap yaveleri haricinde başka bir delilin var mı ?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Melekler, Tanrı değildir. Melekler de yaratılmış nurdan varlıklardır.

islamda nur diye bir madde var ve melekler ile muhammed'in nurunun, allahın nurundan yaratılması esnasında kullanılmış ve ondan sonra o nur maddesi artık kullanılmıyor- kullanılmamış. keşke kullanılsaydı. düşünsenize, böylece özürlü ve sakat insanlar olmazdı. allahın yaratım hatalısı özürlü doğumlar hiç olmazdı. türkiye'de nüfusun yüzde 12,5'ini oluşturan 8,5 milyon özürlü insan var. geçen yıl hava yastıkları hatalı diye Japon Honda şirketi 4,5 milyon aracı geri çağırıp düzeltti. kim duymuş - işitmiş, allahın yaratım hatası insanları geri çağırıp düzelttiğini?

Link to post
Sitelerde Paylaş

diğer tanrılar allaha hizmetçi olmuş. Kimisi melek kimisi zebani vs

Dosdoğru yola ilerliyorsun sen kireç; sana gelsin bu caps!

13254492_524963531038461_844551653404159

Uyuma mümin, kalk artık uyuma. İngiliz astronot uzayda fotoğraf çekip twitter'da paylaşırken, senin diyanetin 81 il'de sana kıble arıyor, diyanetinle aynı bütçeli Japon uzay ajansı (JAXA), fırlattığı kaguya sondası ile gezegenlerde uranyumun buluyor, uyan. Sen, inandığın kur'an kitabını bile anlayarak okumamışken, duvara asıp bırakmışken, ateistler senin inandığın ama okumadığın daha yüzlerce kitapları okuyorlar ve anlıyorlar uyan. Ne mutlu Türküm diyene uyan!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allahın, insanların çoğunun tarif ettiği, tanımladığı şeklin dışında bie şeyse eğer... allah heryerde aynı anda bulunamayan ve gücünü göstermek istediğinde, kendisini tümüyle hissettiremeyen, bütün olarak hissettirebilmek için peygamberlere mecburen görev vermek zorunda kalmışsa eğer! Parlementer cumhuriyetlerde cumhurbaşkanının, seçimden çıkan birinci parti başkanına hükümet görevi vermek zorunda olması gibi! Allahın kendisine tapan müslümamların ibadetlerinde neyi doğru, neyi yanlış uygulayarak yaptıklarını bilmesine karşın, müslümanların yanlışlarını düzeltmemesini bu komplekslik açıklığa kavuşturur.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 months later...

Geleceğin tarihini, kalü bela'dan taa kıyamet zamanının saniyesine kadar allah biliyorduysa,
Bu "allahü ekber" diyerek kafa kesen müslümanlara silobas hortumunu neden dayamamış?
Ben tanrı olsam, herhangi bir gerçek Tanrı,
Benim adımı kirli işlerinde kullananları tereddütsüz cezalandırırdım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...

قَالَ أبُو سُفْيَانَ: اعْلُ هُبَلُ


"Yüce ol, şanın yüce olsun Ey Hübel"

Uhud Savaşında zafer çığlığı atarken Ebu Süfyan "Hubeli ekber" diye haykırıyordu çünkü قَالَ أبُو سُفْيَانَ: اعْلُ هُبَلُ "Yüce ol, şanın yüce olsun Ey Hübel" sloganlarından önce, Allah diğer tanrılardan Allahü Ekber ile münasebetlendirip ayırtılmadan önce savaş veriliyordu. Savaşı müslümanlar kazanınca bölgenin ve islamın tarihini kendileri yazma fırsatını ellerine geçirdiler. Allah'a rakip olan diğer tanrılara da "onlar sahte ilah" dediler ve allah'ın ayetlerde, kendisine mükayese ettiği diğer ilahları bertaraf ettiler. Yani artık Hubel yok, Zeus yok, Lat yok, Menat yok, Uzza yok ve bunlar gibi zamanında gerçek sanılan uydurulmuş diğer ilahlar da yok ancak Allah var, orada dur. Tek allah ilahı var kabul edildi diğerleri yok sayıldı. Allah'tan gayri ilahlar aslında yok edildi. Çünkü o yok edilen ilahlar, allah kadar gerçekti ama allah ilah olarak kaldı. Çünkü halkı gütmek için muhakkak bir ilaha ihtiyaç vardı, bugün bile allah adını anmayan siyasi partiler oy alamıyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 weeks later...

Ereğli Belediyespor ile Akçakocaspor karşılaşmasında "Allah büyük müdür" yoksa "Allah bi yük müdür" sorusunu insanda düşündüren bir polemik yaşandı.

Maçta hakem, Ereğli Belediyesporlu bir futbolcunun düşürülmesi üzerine penaltı kararı verdi. Ereğli Belediyespor'un kullandığı penaltı atışını Akçakocaspor kalecisi kurtardı. Penaltıya sebebiyet veren Akçakocasporlu oyuncu Aytaç Ön, ellerini havaya kaldırarak Allah büyüktür ifadesiyle kurtarılan penaltıya sevinç gösterisi yaptı.

Orta hakem, Akçakocasporlu Aytaç Ön'e Allah büyüktür şeklinde sevinç gösterisi yaptığı için sarı kart verdi ve endirekt atış kararı verdi. Akçakocasporlu oyuncuların uzun süren itirazları sonuç getirmedi ve Endirekt atış Ereğli Belediyesporlu oyuncu tarafından kullanılarak gole dönüştü. Aytaç Ön Allah büyüktür sevinci yapmasaydı endirekt atış tekrarlanmayacaktı ve Akçakocaspor takımı gol yemeyecekti.

Akçakocasporlu Aytaç Ön mücadele sonrası şunları söyledi; "Penaltıya sebebiyet verdiğim için üzüldüm ve Allah'ım inşallah gol olmaz diye içimden söyledim. Penaltıyı kalecimiz kurtardı. Sevincimden ellerimi kaldırarak Allah büyüktür ifadesini sesli kullandım. Hakem bu ifademden dolayı sarı kart göstererek endirek atış kararı verdi ve sonrasında takımım endirekten golü yedi".

tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 months later...
  • 10 months later...

İbranice büyük, daha büyük, en büyük anlamlarında sözcükler olmasına rağmen, müslümanların yaptığını yahudiler yapmamışlar. Tanrı'ya الله كبير Allahü ekber, Yahvehi ekber (אלוהים גדול) God is bigger אלוהים גדול יותר dememişler. Bu konuda mentalite olarak müslümanlardan farklılar.

Mezmurlar 13'de büyüklüğüne göre tanrıları sıralamak olumsuz anlamda kullanılmış ve tanrı büyüklüğü övülmemiş, yerilmiş, ayıplanmış.
Mezmur 13: Ey Yehova, daha ne kadar unutacaksın beni, ebediyen mi? Düşmanım daha ne kadar üstün gelecek bana? Ne olur halime bak, cevap ver ey Yehova Tanrım.

מי הוא כל כך גדול אלוהים כמו אלוהים שלנו
Kimin var böyle Büyük Tanrısı, bizim Tanrımız gibi

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 4/8/2010 at 08:47, Engse Hohol said:

kendi büyüklüğünü savladığının (ifade)

 

Arapçasını kullanmayayım diye saçma sapan bir Türkçe kullanıyorsunuz.

 

On 3/29/2010 at 10:33, Engse Hohol said:

nesnel ölçülere gövdelenen ulayu (ve)

 

Hiçbir şey anlamadım.

On 3/29/2010 at 10:33, Engse Hohol said:

Çünkü bunun kullanım yeri eylemsel öğelerdedir,

 

EylemSEL mi Türkçe? Hangi dönemde Türkler böyle bir sözcük kullanmış? Dil bir canlı gibidir. Genetiğiyle oynamaya kalkarsanız içine edersiniz. Başından kol çıkar, göz mabadından fırlar... böyle saçma sapan bir hal alır.

On 3/29/2010 at 10:33, Engse Hohol said:

brahimin bu yaptığı eleme oğurunda kullandığı sözcüklerin benzerini Muhammed

 

Oğ sözcüğünü zamanında Türkler kullanmış bugün de öğün olarak kullanıyoruz. Çıkıp oğurunda dersen kimse bir şey anlamaz. Dil bir şey anlatmak içindir. İfade sanatıdır. Ne kadar zengin dil bilirsen o kadar çok şey anlatabilirsin. Mesele bir sözcüğün doğum yeri değil, nerede büyüdüğü ve yetiştiğidir. Vakt sözcüğünü kullanıyoruz, öz olmasa da halimizi vaktimizi bilen can evladımız. Niye atalarının dedelerinin çağdaşlarının kullanmakta imtina etmediği zaman, vakt gibi sözcükleri kullanmamak için kendini bu kadar kasıyorsun? Kasıyorsun da eline ne geçiyor?

On 3/29/2010 at 10:33, Engse Hohol said:

etmeyeceğim ançıp (ama)

 

Eee yuh artık.

 

On 3/30/2010 at 10:53, Engse Hohol said:

"daha büyüktür" azu (veya) neyden

 

Kullanmıyoruz bunları artık, kullanmayacağız da. Kendini boşuna yorma. Yazıp bir de parantez içine koyuyorsun, beyhude çaba. Bazı sözcükler ölür, bazıları doğar. Bazı ölüleri diriltmek arz eder zira bazı halleri doğrudan karşılamak için ikmal edilecek ihtimal yoktur. Veya yerine azu kullanmayız zira zaten veya bizim olmuş.

On 3/31/2010 at 11:47, Engse Hohol said:

Ölçüt(kıyas)lenmiyor

 

Bir sözcük telaffuz edildiğinde bir şeyi tahayyül ettirir. Ölçütlemek deyince bir Türk olarak benim aklıma bir kumaş parçasını eline almış, cetvelle ölçmeye çalışan ama onu da beceremeyen bir ahmak geliyor. Kıyaslamak ile ölçütlemek aynı şey olur mu yahu? Ölçütlemek nedir? Dili uydurmazsınız, yaşarsınız.

On 4/10/2010 at 00:26, Engse Hohol said:

Allah enbüyük olacak ançıp hiçbir özne ile karşılaştırma yapılmadan enbüyük olacak öylemi!

 

Ançıp acaba o zaman bunu kullanan Türkler tarafından nasıl telaffuz ediliyordu. Ç harfi doğru kullanılmazsa çivi gibi damağa batar. An-çıp derken çıp'ı vurguluyorum ve damağıma batıyor. Bir yağ ile bal ile deyin, yağın balın esas tadı gibi boğazınız şenlensin. Bir de çırpı deyin çatır çutur üzerine basıp yürüyüverin. Türkçe zannettiğiniz gibi basit bir dil değil, bir dönemin Türkçesini, o dönemin fonetiği içinde bir anlam ifade eden bir sözcüğü alıp bugüne yamayamazsınız.

 

Konudan tamamen alakasız bir cevap oldu artık kusura bakmayın. İsterseniz cevap vermeyebilirsiniz veya isteğiniz doğrultusunda siz okuduktan sonra silebilirim. Ben yazıda neyden bahsettiğinizi anlamadım zira kullanmaya çalıştığınız Türkçe metali kesmeye çalışan bir testere gibi ses çıkartıyor.

tarihinde Tengiz tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...