Jump to content

Kebir, Ekber, Kübbar, Kübra


Recommended Posts

"İlla'nın kullanım yordamı gereğinin şuradaki içeriği ile benim yorumlarım tam örtüşüyor."

Hakikaten sıkılmıyor musun bu kadar rahat yalan söylemeye!

Yoksa meramın türkçedeki nefsin anlamı ile yola çıkıp açtığın o saçma sapan başlığını bana göstermek mi :)

"İlla" değilki seni çıldırtan eda ile, islamda mutlak tevhidi sağlayan!

Dedik ya "La İlahe" kısmıdır!

Haza tevhid dini putperestleri nasılda çileden çıkarıyor :)

Gerçeğe sadakat şart!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 135
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Kabenin çevresinde tapınan putperestler varken, kur'an da muhammet ile ellah, inanç için önkoşul iken, islam dinini putperest dinler arasından hiçkimse kurtaramaz. Ekber sözcüğünün üzerine tartışmaya devam edelim; Kebber(a) = Büyüttü, Kebbir = Büyükleyiver, "Kibere/كِبَرَ" ise "Yaşca büyüklük/Yaşlılık" demektir arapça'da.

İsra 23'den örnekleyivereyim hemen!

Yebluganne indeke el kibere ehadu-hüma ev kila-hüma

(يَبْلُغَنَّ عِندَكَ الْكِبَرَ أَحَدُهُمَا أَوْ كِلاَهُمَا)

Erişir senin yanında yaşlılığa ikisinden-birisi azu her ikisi

İslamın eLLaha tekbir getirme geleneği varolduğu sürece, eLLahın büyüklüğünün başka ilahlardan ölçüt alınmadığı savınız gerçek olamayacaktır. Güneş tanrısı "(Amon/Amun/Amin)Ra"nın büyüklüğü, hiçbir ölçüt almadan büyüklenebilir ançıp arap tanrısı için bu geçerli değildir. Geçersizliğini, ellahı büyükledikçe büyüklemek yarışından anlayabiliyoruz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Evvela senin nasıl bir yaradan tasavvurun vardır bilmem amma anlamak içün şunları sorayım!

Infrared-Kızılötesi (infired) gibi enerjsini ilk çarptığı nesneye dolaysız ulaştıran bir tanrı düşüncem var. İlk çarptığı şey ile aracısız etkileşime giren Tanrı düşüncesi... Diyalektik Tanrıcılık diğer adıyla Panenteizm.

Bu nazariye ve muhakemeye göre çindeki insana münasip peygamber hangi kavimden gelmelidir, o peygamber araba türke fransıza da münasip olacak mıdır!

Ne yazık ki olamamaktadır! Arapça'ya muhtaç bırakılmış insanlar Tanrının takdiri (Tengeriin boşig) olmaktan ötede, toplumsal çıkarlara uygun çareler geliştiren bir kaç kişinin takdiridir. Keşke olmasaydı demek gelse de içimden, gerçek budur. Sıkıntının kaynağı nerede ise tanrı oraya çare göndermiştir. Durup dururken ya da güzelcene yaşayıp giderkene bir toplum, Tanrı o topluma din göndememiştir. Tanrıya yaklaşmak için onun enerjisi önüne, kızılötesi ışığının dalga boyunu kıran şeyler gibi aracı nesneler koyanlar yüzünden değişik dinler yeryüzünde çoğalmıştır. Dinlerin doğum kaynağı, insanların Tanrıya yaklaşmak adına yaptıkları binalar, öptükleri taşlar, kestikleri kurbanlardır. Oysa Tanrıya yanaşabilmek olanaksızdır.

Olacak ise araba gelen çindeki insana niçün münasip olmamaktadır!

Çinli bir paygambere itaat edecekmiydiniz yani! Belki siz edebilirdiniz ama Arapların, Çinli bir peygamberi örnek alabileceklerini hiç sanmıyorum. Arapça bir kur'an ile indirilmesi yerine, algı düzeyinde aynı olabilecek Çince bir kur'an Tanrıdan gelen tek gerçek olsaydı bile bugünün yaşantısı Çinde ne ise, Arabistanın yaşantısında da yine o olarak kalacaktı.

tarihinde Iskicap tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Allah yazısında yeralıp okunmayan birinci lam tamgasının el/الْ artikeli/lamı tarifi/harfi tarifi olduğunun bir kanıtını daha Necm 19'da görebiliriz;

el Late ve el Uzza

اللَّاتَ وَالْعُزَّى

O/Bi/Şu Lat ulayu O/Bi/Şu Uzza

ve Menate

وَمَنَاةَ

ulayu Menat.

Menat ilahının başında artikel/harfi tarif/lamı tarif yok. Tıpkı menat adı gibi eLLah adının başında da artikel olmasaydı, durup dururken hiçkimse gerçeği olmayan savlar ileri sürmezdi. Putperestler için değişen ne olurdu bilemiyorum ançıp din karşıtları ulayu dilbilimciler gereksiz bir tartışmanın içine girmezlerdi. Putperest müslümanlar için ise, eLLah yenilip yengi kazanan ilah, eLLat olsaydı, eLLahı bir köşeye bırakıp, eLLah/اللّهِ ilahını savunduklarının tüm emeğini, bu defa eLLat/اللَّاتَ için tırışacaktılar/harcayacaktılar. Bunda kuşkum yok. Yeterki tapınabileceğiniz bir ilaha iye olsunlar!

İşte size (اللَّاتَ) eLLat ilahının başındaki

okunmayan el/ الْ artikeli/harfi tarifi/lamı tarifi'nin lamı; اللَّاتَ

&&&

İşte size (اللّهِ)eLLah ilahının başındaki

okunmayan el/ الْ artikeli/harfi tarifi/lamı tarifi'nin lamı; اللّهِ

Yalın gerçek budur.

tarihinde BegTeginli tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

"İlla'nın kullanım yordamı gereğinin şuradaki içeriği ile benim yorumlarım tam örtüşüyor."

Hakikaten sıkılmıyor musun bu kadar rahat yalan söylemeye! Yoksa meramın türkçedeki nefsin anlamı ile yola çıkıp açtığın o saçma sapan başlığını bana göstermek mi

Yalan söylemek senin üzerine yükümlülük, benim değil!

Müddesir 31 ayetine bak bakalım "illa" nasıl kullanılış!

mâ ya'lemu cunûde rabbi-ke illa hüve.

bilmez ordusunu senin Rabbinin o ndan başkası.

Rabbinin ordularını, kendisinden/o'ndan başkası bilmez!

Yani; biz "o", illa'nın dışındayız, eLLah ise illa'nın odağındaki özne.

tarihinde BegTeginli tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslümanların namaz başlangıçlarında getirdikleri Tekbir eylemini biliriz.

Tekbir sözcüğü anlam olarak "kebure/كبر" eyleminin tef'il babından mastar bir sözcüktür;

"Büyüksetmek, Büyük göstermek, Büyüklemek" demektir.

كَبَرَ; u (كَبْر) (b-den, ب …kadar) [yaşça] büyük olmak.

Bakara 185 ayetinde şöyle denilir; Bu da sayıyı tamamlamanız, Allah'ın size doğru yolu göstermesine karşılık

onu büyütmeniz içindir, böylece ona şükretmiş olabilirsiniz.

li tukebbiru ellahe

(لِتُكَبِّرُواْ اللّهَ)

büyütmeniz için eLLahı

(تَكْبِير); Büyütmek, genişletmek.

Nereden bakarsak bakalım, eLLahın diğer ilahlar ilen ölçütlenmesinin ardından

büyüklük kazandığının sonucuna varıyoruz.

tarihinde BegTeginli tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
İşte size (اللَّاتَ) eLLat ilahının başındaki

okunmayan el/ الْ artikeli/harfi tarifi/lamı tarifi'nin lamı; اللَّاتَ

&&&

İşte size (اللّهِ)eLLah ilahının başındaki

okunmayan el/ الْ artikeli/harfi tarifi/lamı tarifi'nin lamı; اللّهِ

Okunmayan birinci lamın, ikinci lama idğam edilmeden okunamaması, allahın kökünü el ilahtan başka yerde aramayı zaten gereksiz kılıyor. Burada müslümanların gücendiği şey, tanrılarının putperestlikten devşirildiğinin ortaya çıkmasıdır.

tarihinde AlpApaUrungu tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...

Türkiyede müslümanlar, nerede Tanrı adı anılıyorsa, onu hemen allah adına dönüştürmeye uğraşmaktaki amaçları, muhammedin tek tanrılığa terfi ettiği ilahlarının haricinde başka tanrı adını anmayı istememektir. izcilik andındaki tanrı adını allah adına çevirmeleri buna kanıttır. (bakınız). Yani başka ilahların varlığını müslümanlar biliyorlar zaten. Baksanıza, allah adının kökenine ilişkin konuya yanıt bile veremiyorlar.

Önemli olan allah kelimesinin kökeninin Türkiyede bilinmesidir. Tanrıların en seçkininden tek tanrıya dönüşen pagan ritüellerinin çarpık inançlarının silinmesi için allah adının "el ilah"dan geldiğini bilmek yetiyor. Bilenlerde biliyor bu gerçeği.

elilah - elilah/ - Mgünce - Agünce - Usözlük - Tdursun...

Link to post
Sitelerde Paylaş
izcilik andındaki tanrı adını allah adına çevirmeleri buna kanıttır. (bakınız). Yani başka ilahların varlığını müslümanlar biliyorlar zaten.

Allahü ekber söylemi Arapça'da ismi tafdil kıyaslamasıdır. Allahü ekber söylemi matematiksel eşitliğe en yakın öğelerin sıralamasını içermektedir. Bunu ret etmekle biryere varılamaz. Alchindus'a da bunu 2. sayfada anlatmaya çalıştım. Tanrıların yapısı birden fazla olduğunda kullanılmış bir deyimdir Allahü ekber. İslam ile varlığını korumaya devam etmiş ve ediyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Evvela şu çürütüle çürütüle bir hal olan amma hala yalanı şiar edinmişlerce zikredilen, lafza-i celale dair batıl iddiaya gelelim!

Defaatle zikrettiğimiz gibi arapçada اله "İlah" cins ismidir!

Bunun müennesi müzekkeri vardır!

Tesniyesi ve cemisi vardır!

Yani arapçada ilah cins isminin hem erili hem dişili vardır, ikilisi ve bundan fazlası yani çoğulu vardır!

Amma Allah ismi celalinin müennsesi yani dişili, tesniyesi yani ikilisi, cemiisi yani çoğulu yoktur ve bu ismi celal özel isimdir ve ancak cenab-ı hakka izafe olmuştur, başka hiçbir kimseye izafe edilmemiş, kullanılmamıştır!

İmdi eçheliyete bakınızki, özel değil bir cins isim olan اله ın marife hali yani başında lam-ı tafifli olarak "El-İlah" ın Allah lafzına inkilab ettiği iddia ediliyor :)

"El-İlah" bilinen malum ilah gibi bir manaya gelir, bilinen manada bir özel isim değildir!

Sonra burada hala bunları yazan doğru konuşmayan zatın gözüne defaatle soktuğumuz gibi arap grameri bilenler bilirki lam-ı tarif başına nida harfi getirilemez, amma Allah isminin başına nida harfi getirilebilir ve يَااَللهُ "Ya Allah" denebilir!

Bu hal, lafza-i celalin başında görülenin lam-ı tarif olmadığının kesin, lamı cimi olmayan delilidir ve putçuları deli etmektedir!

Sonra yine arap grameri bilenler bilirki şemsi ve kameri harfler vardır!

Kameri bir harfin başına lam-ı tarif gelir ise bunun okunması mecburidir!

Allah isminin "El-İlah" sözcüğünden geldiğini söyleyenler elifin kameri harf olduğunu bilmiyor mu :)

"El-İlah" ta elifin başına lam-ı tarif gelmiştir ve arapça dil kaideleri gereği "el" in okunması zaruridir, düşmesi içün hiçbir sebep yoktur!

Kalkarda birisi "zamanında dilde kolaylık içün düşmüş olabilir" diye bir düşünceye sarılır ise hemen zikredelim, böyle bir şey mevzu bahis değildir çünki hala "İlah cins ismini marife yap" desen arap "El-İlah" diyecektir ve arap yine bu gün hala

-El-İhsan

-El-İkram

-El-İtkan

demektedir!

Yani lisanın kullanılmasında başına lam-ı tarif almış elifin düşmesi diye bir hal yoktur ve zati kameri harflerle ilgili bu kaide bu sebep ile vardır!

Bütün bunlardan başka arapça, muarreb yani başka bir lisandan gelme ve müştak yani türemiş kelimeleri isimleri ihbar eden dil kurallarına sahiptir!

Allah ismi celali bahsinde müştak ve muarrebliğe dair böyle bir ihbar da yoktur!

Tam aksine, dil bize bu ismi celalin müştak ve muarreb olmadığını söylemektedir!

İmdi bu defaatle zikrettiğimiz malumdan sonra muhterem Iskicapın sözlerine gelelim!

Muhterem sen babylon nahivcisinden daha makul bir adama benzemektesin, onun kafası kalın veyahut vazifesi gereği gerçeği kabul edemiyor, bari sen bu hale düşme!

Defaat ile zikrettik, islam işe

لآإلهَ إلاّالله

İlah yok ancak Allah

Allah tan başka ilah yok

diyerek başlıyor!

Mutlak tevhid ile işe başlayan islam Allah tan gayrı batıl, zanni tasasvvur edilen bütün ilahları iptal ediyor!

Müslüman "Allahu Ekber" dediğinde Allah En Büyüktür demektedir!

Bu büyüklük ilanı iki yada daha çok şey arasında mukayese ile yapılmıyor, "en büyük" olunduğu tekidli olarak ilan ediliyor!

Ekberiyetin, kurandaki örneklerden de anlaşılacağı üzere cismani olmaktan çok manevi hususlarda kullanıldığı da zahirdir!

Yine daha evvel söylediğimiz gibi, eşsiz olmak bir eşi zaruri kılmadığı hatta bunun tam aksi olduğu gibi, azamet ve büyüklükte bir muadilin olunmadığını tekid eden ekber sıfatı içünde bir mükayese gerekmez ve zati sözde de böyle bir mukayese yoktur!

Nazarına ihlas suresini vermiş idim, tekrar düşün bu noktada!

Gerçeğe sadakat şart!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 weeks later...
Müslüman "Allahu Ekber" dediğinde Allah En Büyüktür demektedir!

Formula 1 yarış sunucusu da "istanbul park, enbüyük üçüncü pist" derken, istanbul park yarış pistinin dahabüyüğü olan öteki 2 pist ile ölçütleme yaparak bu sonuca varır.

Müslümanlar da "eLLahü ekber" derken, öteki ilahlardan ölçtleme sonucu bu yargıya varmaktadırlar.

اللَّاتَ = eLLat ile اللّهِ eLLah adındaki idğam yordamına ise, arzulayan "Rahman ve de Rahim olan yüce Şiva'nın adıyla" konu başlığının 15 nci betinin 292 nci iletisini okuyup gerçeği anlayabilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

bende öyle sanıyordum...

allah bu putlardan büyüktür onlara değil en büyük olana taparız demek sanıyordum...

meğersem öyle değilmiş...

allahmısın deriz ya bazen...

istediğimi asarım keserim yaparım ederim diyenlere...

işte bunun gibi zalimlere söylenmiş bir söz imiş meğersem...

onlar ilahlık taslarken karşılarına çıkıp ölümü de göze alıp allah en büyüktür ondan başka da ilahlık edecek yoktur bize ....

diyebilmekmiş marifet...

bir kere la ilahe illallah desen cennetliksin demek aslında bu demek miş...

yani zalim öldüren süründüren güçlü birinin karşısına dikilip sen allah değilsin allahın bizim gibi bir kulusun ondan başka allah yok deyip ölüme kucak açabilmekmiş...

Link to post
Sitelerde Paylaş
istediğimi asarım keserim yaparım ederim diyenlere. işte bunun gibi zalimlere söylenmiş bir söz imiş meğersem. onlar ilahlık taslarken karşılarına çıkıp ölümü de göze alıp allah en büyüktür ondan başka da ilahlık edecek yoktur bize . diyebilmekmiş marifet.

Kireç; Enam 76, 77, 78 ilen Taha 23 ayetlerinin, konubaşında nasıl kullanıldığına dikkat ederek okusaydın, ilahlık iddiasında bulunanlara verilebilecek yanıtın, ekber ölçütlemesi sözcüğüyle gerçekleşmediğini anlardın. Ayrıca muhammetin yaşadığı oğurda ilahlık iddiasında bulunan yoktu; önen ilah sınıfındaki ilahların çekişmesi vardı. Hubeli ekber ile eLLahü ekber boğuşmasının yansımaları, arapları savaşlara sürüklemiştir. Muhammet, ateistler ile savaşmadı heralde, ilahı değişik olan kişiler ile savaştı farkındaysan.

tarihinde BegTeginli tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Formula 1 yarış sunucusu da "istanbul park, enbüyük üçüncü pist" derken, istanbul park yarış pistinin dahabüyüğü olan öteki 2 pist ile ölçütleme yaparak bu sonuca varır.

Doğru konuşmayan zat, görüyor musun insanın dimağı ona bazen ne oyunlar oynuyor da kendi ağzı ile hilesini ele verdiriyor!

Elbette kişi "istanbul park, enbüyük üçüncü pist" demiş ise, yarış pisti olan istanbul parkı, aynı varlık mertebesinde olan diğer yarış pistleri ile mükayese etmiş ve "daha büyük" demek istemiştir!

Yani buradaki büyüklük ilanı iki yada daha çok şey arasında mukayese ile yapılıyor, amma bizim defaatle zikrettiğimiz gibi "Allahu Ekber" sözünde büyüklük ilanı iki yada daha çok şey arasında mukayese ile yapılmıyor, yaradanın "en büyük" olunduğu tekidli olarak ilan ediliyor!

Yine doğru konuşmayan zat, defaatle zikrettiğimiz gibi ekberiyet, kurandaki örneklerden de anlaşılacağı üzere cismani olmaktan çok manevi hususlarda kullanılır!

Yine daha evvel söylediğimiz amma gerçeğe sadakatsizliğinden mütevellid anlamamazlıktan geldiğin gibi, eşsiz olmak bir eşi zaruri kılmadığı hatta bunun tam aksi olduğu gibi, azamet ve büyüklükte bir muadilin olunmadığını tekid eden ekber sıfatı içünde bir mükayese gerekmez ve zati sözde de böyle bir mukayese yoktur!

İhlas suresine ve ahad kavramına bir bak bakalım babylon nahivcisi, suratın kızaracak mı!

Yaradan varlığının bekası içün hiçbir şeye muhtaç olmayan, kendi zatı ile kaim olan ve ondan gayrı herşeyin "şey" olduğu, mahluk yaratılmış olduğu vacibul vucuddur!

O nun ekberiyetinin ilanını, yani büyüklük ve azamatte eşsizliğini, muadili olunmadığının bildirilmesinde putçu kafa neyi anlayamıyor!

Putçu kafa aynı mantık sefaleti ile yoksa لآإلهَ إلاّالله tevhid sözünde de "burada ilah geçiyor, demek başka ilahlar var" mı demek istiyor :)

Başka ilah tasavvurunun beşerin vehmi olduğunu, لآإلهَ إلاّالله tevhid sözü ile islam en başta ilan edip bu vehmi bertarf edip "Allah tan gayrı ilah yok" dediği gibi, "Allahu Ekber" ile de müslüman, büyüklük, ululuk, azametin yegane sahibinin yaradan olduğunu, bu hususta beşerin başkaca vehimlerinin batıl olduğunu tekidli olarak zikretmektedir!

Allah ın ilmi ve kudretini ifade eden bazı ayetlere de putçu kafa bu ahmakça telakki ile bakıp "başka ilim sahipleri de var onlar da ilah, burada ilahlar arası mukayese var" mı diyecek :)

Allah ın kullarına bahşettiği nisbi ilim, nisbi kudret bir tarafa mutlak kudret O nun dur dediğimizde biz ne demiş oluruz!

Allah ın kudretinin eşsizliğini tekid etmiş oluruz!

Ahmakların dahi anlayabileceği sarahatte bunca izahın doğru konuşmayan zat içün bir manası olmadığını bilmekteyim ve zati esasen onun içün de değil, doğruyu bilmek isteyenler içün yazmaktayım!

Gerçeğe sadakat şart!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Alchindus her zaman olduğu gibi yumruğu yemiş yerlerde yuvarlanırken acımadıki acımadıki diye ağlıyorsun.

Beynin o derece ölü ki leş gibi kokusu buraya geliyor.

En büyük dendiğinde başka büyüklerle ölçümlenerek bu sonuca varılır, bunu gerizekalıları boş ver müslümanlar bile bilir..

Dünyada tek bir tane araba olsa sen en büyük benim arabam dermisin, dersen salak olursun değilmi?

En büyük araba benim arabam diyebilmen için başka arabalarda olması gerekir.

Veya birilerine "hadi bakalım en büyük araba bebin arabam olduğunu haykırın" dermisin bunuda söylersen salak olursun değilmi?

Bu kadar basit bir şeyi bile kıvıracağım diye 1001 takla atmışsın ama gerçek yine orada duruyor ve bağırıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Alchindus her zaman olduğu gibi yumruğu yemiş yerlerde yuvarlanırken acımadıki acımadıki diye ağlıyorsun.

Vah zavallı, vakti zamanında sana karşı yazdığımız ve canını fena yakan sözleri, o sözlerin işaret ettiği fiilin faili sen iken bana mı yazıyorsun!

Gerçi cesaretini toplayıp, bana karşı yazmayı becermen dahi büyük mesafe katettiğini gösteriyor!

En büyük dendiğinde başka büyüklerle ölçümlenerek bu sonuca varılır

Putçu kafa ki materyalist ateistin kafası da putçudur, maddeyi mutlaklaştırdığı ve beynini maddi esarete mahkum ettiği içün, maddeyi madde ile ölçümleme metodunu her bir hususa tatbik edebileceğini sanır!

Aklını kullanamadığından "eşsizlik eşi zaruri mi kılar" suali üzerinde düşünemez!

Allah ı inkar edenlerin, zanni telakkilerle vehmettikleri şeyler ile diğer bütün şeylerin, yani bütün maddi varlığın cenab-ı hak karşısında hiçbir kıymeti olmadığını, onların varlığını cenabı hakka borçlu olduğunu, gerçek varlığın ve mutlak azamatin anca ona mahsus olduğunu ilan ve tekid eden Allahu Ekber sözünden o putçu kafa anca maddi ve cismani mükayese devşirebileceğini düşünür!

Aslında düşünmez, düşünemez de "bir de böyle hakikati eğip bükelim" der, denemek ister!

Amma hakikat orada durmaktadır ve mutlak tevhid dini islam, işe en başta

لآإلهَ إلاّالله

İlah yok ancak Allah

Allah tan başka ilah yok

diyerek başlamaktadır!

Putçular çatlasa da patlasada hakikat budur!

Gerçeğe sadakat şart!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Putçu kafa aynı mantık sefaleti ile yoksa لآإلهَ إلاّالله tevhid sözünde de "burada ilah geçiyor, demek başka ilahlar var" mı demek istiyor

Putçuluğun tepesinde bulunan islamda, ilahlar arasında ölçütlemenin bir sonucu olarak arap tanrısı eLLah, ilah sınıfından öteki ilahları geride bırakarak dahabüyük/enbüyük olabilmiştir. Tekbaşına bir tanrı için örneğin Yüce Manitu için dahabüyük/ekber sözcüğü kullanılmaz. Çünkü Yüce Manitu, kendisini, başka ilahlar ile ölçüt tutmamıştır ançıp arap tanrısı tutmuştur.

"Allah tan gayrı ilah yok" dediği gibi, "Allahu Ekber" ile de müslüman, büyüklük, ululuk, azametin yegane sahibinin yaradan olduğunu, bu hususta beşerin başkaca vehimlerinin batıl olduğunu tekidli olarak zikretmektedir!

Ölçütleme olmadan yapılan sav, "el aliyyu el azimu" biçiminde bakara 255 ayetinde bulunur. Biz burada ali-y (عَلِيُّ) azu/veya azim (عَظِيمُ) sözcüklerinden bahsetmiyoruz; biz burada (أكبر) ekber sözcüğünden bahsediyoruz. Ekber sözcüğünün nesnel ölçütler ile nasıl kullanıldığının yordamını, konu başında belirtmişim. Enam 76, 77, 78 ilen Taha 23 ayetlerinin, konubaşında nasıl kullanıldığına dikkat ederek yeniden oku, sen de anlarsın. Kireç okudu ulayu anladı. Sende anlayabilirsin.

tarihinde BegTeginli tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Tartışma biraz tıkanmış gibi.

Önünü açmak lazım.

Aşağıya yapıştıracağım ayet belki önünü açabilir.

Kuran (Muminun/14)

"Sonra o damlayı bir pıhtıya dönüştürdük, bu pıhtıyı bir et parçacığına dönüştürdük, bu et parçacığını bir takım kemiklere çevirdik, derken bu kemiklere bir et giydirdik; sonra ona bambaşka bir yaratık olarak hayat verdik. Bak ne şanlı o Allah, yaratanların en güzeli!."

Ne demek oluyor şimdi bu. YARTANLARIN EN GÜZELİ.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Vah zavallı, vakti zamanında sana karşı yazdığımız ve canını fena yakan sözleri, o sözlerin işaret ettiği fiilin faili sen iken bana mı yazıyorsun!

Gerçi cesaretini toplayıp, bana karşı yazmayı becermen dahi büyük mesafe katettiğini gösteriyor!

Sen bana ne yazdıysan 10 katını yedin.

Hatırlarsan "ben anam bacım ile yatmıyorsam allah izin vermediği için" diyen birisisin sen.

Aynı zamanda sen YALANCININ tekisin ve bu ispatlandı http://forum.ateizm2...54

O yüzden canın acıdı diye yalan söylemekten çekinmezsin zavallı.

Putçu kafa ki materyalist ateistin kafası da putçudur, maddeyi mutlaklaştırdığı ve beynini maddi esarete mahkum ettiği içün, maddeyi madde ile ölçümleme metodunu her bir hususa tatbik edebileceğini sanır!

Aklını kullanamadığından "eşsizlik eşi zaruri mi kılar" suali üzerinde düşünemez!

Allah ı inkar edenlerin, zanni telakkilerle vehmettikleri şeyler ile diğer bütün şeylerin, yani bütün maddi varlığın cenab-ı hak karşısında hiçbir kıymeti olmadığını, onların varlığını cenabı hakka borçlu olduğunu, gerçek varlığın ve mutlak azamatin anca ona mahsus olduğunu ilan ve tekid eden Allahu Ekber sözünden o putçu kafa anca maddi ve cismani mükayese devşirebileceğini düşünür!

Aslında düşünmez, düşünemez de "bir de böyle hakikati eğip bükelim" der, denemek ister!

Bak yalancı insanımsı, ister maddi olsun isterse manevi olsun birşeye en büyük demek başka büyüklerinde olduğunu ama onun en büyük olduğunu gösterir.

Sen keşke allahın izin versede bazı şeyleride yapsaydım diye düşüne düşünü zaten kuş kadar olan aklın iyice uçmuş.

BU islamın çok tanrılı dinlerden geldiğinede bir kanıttır. Senin tapındığın kuran değilmi "o yaratanların en güzelidir" diyen???

İnsan gerçek müslümansa hiçbir değeri yoktur. Tamamen herşeyini verdiğinde, bu arap allahına tüm değerlerini verdiğinde gerçek müslüman olursun senin gibi.

3 yaşında gerizekalıların bile anlayacağı şeyi kavrayamazsın, senin gibi. Utanma arlanma yok olur, senin gibi...

En güzelide senin gibileri görünce aklı başında insanların islamdan miğdesinin bulanması.

Amma hakikat orada durmaktadır ve mutlak tevhid dini islam, işe en başta

Hakikat dediğine bakın 1400 yıl önce kimin yazdığı bile belli olmayan kadınları dövün,kadınlar maldırlar, onu öldürün, bunu kesin, tüm karılar bana helal, gelininizile evlenin vs vs diyen bir kitap.

Ve bu kitabı 9 yaşında kız ile gergeğe giren bir adamın getirdiğine dahası ve en ilgincide bu adamın herşeye gücü yeten bir allahın elçisi olduğuna inanıyor ve bu ona hakikat geliyor, bende şüüüüüüüüüşşşşşş diyorum.

İlah yok ancak Allah

Allah tan başka ilah yok

diyerek başlamaktadır!

Putçular çatlasa da patlasada hakikat budur!

İşte zavallılığın belgesi cehaletin beyinsizliğin simgesi.

Bunu getirerek bizlerin kuranın çelişkili olduğunu söylediğimizi ispatlıyor, o derece beyni yok zavallılın.

İslamın insanları ne derece düşürdüğüne kesin ve tartışılmaz bir örneksin.

Demişinki: Müslüman "Allahu Ekber" dediğinde Allah En Büyüktür demektedir!

En büyük diyorsan onun gibi başkalarıda var ama bu en büyüğü demiş oluyorsun beyinsiz.

Daha ne dediğinin farkında değilsin cehalet abidesi zavallı.

İslam aklını kullanmayanların dinidir diye neden söylüyoruz işte bunun için.

Adam hem Müslüman "Allahu Ekber" dediğinde Allah En Büyüktür demektedir! diyor hemde kurandan allahın tek olduğuna dair delil getiriyor. Kendi kendini kendisi çürütüyor bunu anlayamıyor bunu yaptığını biz söylüyoruz bize yani kendi yaptığını kendisine söyleyene kızıyor, yani gerçektende ohaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

Çünki düşünemiyor islam beynini çürütmüş yok etmiş. Bunlara akıl verenlerde bunun farkında, bunlara istediğin çelişkiyi getir isetrsen kuranda 2X2=20 desin aha çelişki de bunlar sana kuranda çelişki yoktur ayetini getirirler, o derece beyinleri ölüdür bu insanımsı gibi.

Hadi sen şimdi yine birkaç ayeti kırmızıya boya birkaç link ver kıvırmaya devam et.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kireç okudu ulayu anladı.

Sahtekarlıkta bakıyorum hudut falan tanımıyorsun doğru konuşmayan babylon nahivcisi :)

"Falan okudu anladı" diye yumurtlayıp kendi yazdığını vermek ve o falanın o yumurtlamadan ne anladığına da hükmetmek içün putçu olmak lazım!

Halbuki mevzu bahis arkadaş neyi kendince nasıl anlamış bunu sarahat ile yazmış, amma putçu yalansız yapamaz!

Ahmakça hala aynı sözleri yazıyorsun ve ekberin kurandaki kullanımlarında görülen manevi ciheti hokkabazlık ile gözlerden saklayıp, alakasız bir biçimde enam suresi ayetlerine işaret ediyorsun!

Bak ben seni senin zihniyetin içinde fena yakaladım, diyorum ki sana

لآإلهَ إلاّالله

La ilahe ilallah

denir iken de başka ilahların varlığı mı ilan olunuyor yoksa aksine, tek bir ilah var mı deniyor!

Beşer tabiatta, bazı canlılarda, insanda parada güç kuvvet ve hatta ilahlık vehmeder, şirke düşer!

Halbuki bunların hepsine halıkları tarafından nisbi bir güç kudret verilmiştir, hepsi o kadar!

Din beşer idrakine hitap etmektedir ve bütün sahte ilahların batıllığını ilan etmektedir!

İşte bu ilanatın birisi de Allahu Ekber sözüdür!

"Vehmettiğiniz o şeylerin hiçbirisi değil, gerçek mutlak yegane büyük, en büyük Allah tır" deniyor bu söz ile!

Ekberiyet tekidli, vurgulu azamet bildirimidir!

Cahil kafana bunu sok ve tekrar, eşsizlik içün bir eşe ihtiyaç olmadığı hatta bunun tam aksi olduğu hakikati ile bir teşerrüf et, sonra da ekberiyet içün mükayese gerekmediğini idrak et!

Et de, boynuna madalya taktığım zavallı çocuktan irtifa olarak bir merhale önde olduğunu düşüneyim, yoksa senin ile onu aynı kefeye koyarım bilesin!

Gerçeğe sadakat şart!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...