Jump to content

Ateistlerin Adalet anlayısı


Recommended Posts

Ateistler adaletsizdir.

Mesela

Ömer, Muhammedin kölesini karanlik bir yerde yakaladi, irzina gecmek istiyor. Ama köle istemiyor ve kendini savunuyor. Sabrini kaybeden Ömer köleyi (isteyerek veya istemeyerek) öldürüyor.

Ne olur?

Araya mükemmel dinin kitabi, Allahin ve elcisininm sözü Kuran girer:

....Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında üzerinize kısas yazılmıştır. Hür kişiye karşılık hür, köleye karşılık köle, dişiye karşılık dişi.... .Bakara-178

Ne olur?

Muhammed Ömerin bir kölesini öldürür ve is tatliya baglanir!

Adalet budur :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 353
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Bu dünyanın çoğu et yer sadece müslümanlar değil...

O parayı kimse vermedeği için bu dünyadaki adalet kısıtlıdır zaten bende bundan dolayı ilahi bir adaletin zorunluluğundan bahsediyorum

İlahi adalet nasıl olacak? Öbür dünyada bizim bu dünyada yediğimiz hayvanlar bizi mi yiyecek? Böylece adalet mi sağlanmış olacak?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu dünyanın çoğu et yer sadece müslümanlar değil...

O parayı kimse vermedeği için bu dünyadaki adalet kısıtlıdır zaten bende bundan dolayı ilahi bir adaletin zorunluluğundan bahsediyorum

ne gibi bir adalet sayın platon ...mesela bir aslan familiasinda grup lideri olan erkek aslan yeniliyor ,grup lideri yeni bir erkek aslan oluyor...ve butun eski liderin yavrularını öldürüyor .....peki bunun neresinde adalet var sayın platon ...doğada adalet yoktur...adalet insan icadıdir

..ve eşit haklar sağlamak için yapılmıştir...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ya bir şey iddia ediyorsun, bari nasıl olacağını da anlat. Bilmem demek ne demek?

Nedir adalet, dahası ilahi adalet ne demek? Nasıl sağlanacak?

konu benle alakalı olmadığı için birşey söylemiyorum eğer konu islam ın adalet anlayısı olsaydı o zaman farklı birşeyler olabilirdi

Link to post
Sitelerde Paylaş

konu benle alakalı olmadığı için birşey söylemiyorum eğer konu islam ın adalet anlayısı olsaydı o zaman farklı birşeyler olabilirdi

Konu senle de alakalı, savunduğun İslam'la da. Koy ortaya kendinin ya da dinin in adalet anlayışını, görelim adalet demekle neyi kastediyorsun? Neden ortaya bir şey koyamıyorsun?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateistler materyalist insanlardır malum. yani ölünce toprak olunacağına inanırlar. Dünyada yaşadıkları her iyi ve kötü olay onlarla birlikte yok olur, toprağa karışır..

Peki ateistler, dünyada insanlara zulmeden kişiler ile, karıncayı bile incitmeyen insanların aynı şekilde hesap vermeden toprak olacağına nasıl akıl sır erdirirler? Her insan yaşam hakkına sahiptir, evrensel insan haklarının başında gelir bu durum. Peki dünyaya gelen her insanın yaşama hakkı varken, milyonlarca insanı katleden Lenin, Stalin, Mussolini, Hitler gibi adamların birgün hesap vermeyeceğini düşünmek acı verici değil midir? Yada bireysel olrak kimseye zararı olmayan bir ateistin, toplumda yenen hakları, ezilmeleri, emeğinin karşılığını alamamaları sonucu haklarını yiyenlerin birgün hesap vermeyeceğini düşünmek nasıl bir duygu?

Ateistler, hakkınızın yendiği zamanlarda, birgün bu dünyada olmasa da, ahirette hakkınızı alacağınızı düşünmemek nasıl bir duygu? Mantıklı mı sizce iyilik yapan ve kötülük yapan herkes kimseye hesap vermeden toprak olsun?

Bu mesajı herhangi bir tartışma başlatmak veya laf sokmak için yazmıyorum. Nacizane kendi içimden gelen görüşümü paylaşıyorum.

Biraz astronomi ile alakadar olunca (National Geographic düzeyinde dahi olsa) kainatın ne kadar büyük olduğunu anlamak (ya da bunu sindirebilmek çok zor) gerçekten zor. Samanyolu galaksisini bile idrak etmek zorken bakıyorsun ki o galaksiden milyonlarca var!!

Yani şimdi senin ne kadar küçük olduğunu anlatmaya çalışsam belki matematik bilgim yetmez. Ama dünyayı kainat olarak düşün, sen dünya da yaşayan bir atom çekirdeğinden milyon kat daha ufaksın.

Hal böyle olunca kendi varlığını çok aşırı büyütme bence. O kadar dikkate alınacak çapta canlılar değiliz.

Senin diğer insanlardan gördüğün haksızlık, yahut binlerce kişinin ölümü ile bir kuşun topraktaki solucanı yemesi bence benzer durumlar.

Karıncanın annesi kuştan hesap soracak mı? :)

Doğa kanunu bu büyük balık küçük balığı yer, güçlü olan güçsüzü ezer.

Haa, dersen ki biz insanlar solucanla kuşla aynı konumda nasıl oluruz? İnsan aklını kullanıp organize olabilirse (Nitekim dine mensup olup savaşmakta bu kategoriye girer.) dünya da bu tip ahlaksızların olmaması mümkün.

hee şimdiye kadar neden oldu dersen, o da insanlığın ayıbı..

Ama hesabı sorulmayacak rahat ol :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 8 months later...

İnsanların ilahi adalet inancına da gülüyorum. İyiden iyiye taptıkları puta kapıcı muamelesi yapıyorlar.

İşi gücü yok herşeyi yaptı etti senin götü boklu işin yarım kaldı diye onunla ilgilensin. Bu insanlar ne yemiş böyle ya kendi beyinlerini mi?

tarihinde Tetrahedron tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslümler ve müslüm kafalı olup kendine ateist diyenler, adalet anlayışını insan zihninin evrimi yarattı deyince adaletin değersizleştiğini sanıyorlar. Değerli görülmesi için illa adaleti tanrı yaratacakmış!

Sadece adalet değil, sanatı, bilimi, teknolojiyi de biz yarattık. Biz yarattık diye değersiz değiller, tersine sahip olduğumuz, dişimizle tırnağımızla kazandığımız, kimsenin bize sulu tarla bağışlar gibi bağışlamadığı, alın terimiz, öz malımız değerlerimiz bunlar. Daha değerli bir şeye sahip de değiliz.

Bunları bağışlanmış olması değersizleştirir, milyonlarca yılda dişimizle tırnağımızla kazanmış olmamız değerli yapar. Miras değil alınteri... :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

>>Mantıklı mı sizce iyilik yapan ve kötülük yapan herkes kimseye hesap vermeden toprak olsun?

Hemen mantığınıza oturtayım.

Bir dahaki sefere şekeriniz çalındığında yaşadığınız dünyanın içinde minik mavi bir toz tanesinden küçük olduğu bu evrenin bizim "doğru yanlış" anlayışımızın etrafımızda dönmediğini ve birilerini cezalandırmak ya da mükafat vermek zorunda olmadığını hatırlayın ve rahat olun.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...