Jump to content

İslam'ın Kısır Döngüsüne Bir Örnek


Recommended Posts

On ‎31‎.‎8‎.‎2015 at 01:26, R-R-R said:

müjdeleyici ve uyarıcı. Müjdelemek kelimesi uyarmaktan önce telafuz ediliyor.

Son derece doğal. Bir kişiye bir işi yaptırmak için önce rüşvet teklif edilir. Rüşveti yemezse bu kez tehdit edilir. Yaptırılacak iş farklı inanıyorlar bahanesiyle insanlara saldırmak ve mallarını yağmalamak, kızlarını cariye, oğlanlarını köle yapmak için öldürmek.  Rüşvet; cennette meyve, şarap ve huriler. Bunu yemeyen olursa tehdit işte zakkum, ateş, daha bilmem manyak psikopatın bile akıl edemeyeceği işkenceler...

Olay gayet net ve açık.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 43
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Net bir kısır döngü olduğu açık. zaten evrensel hukuka göre de, iki kişi arasındaki anlaşma üçüncü kişiyi bağlamıyor.

Bazı insanlar bu dinin tanrıdan olduğu konusunda anlaşmış ve ikna olmuş ise bu sadece kendilerini bağlar.

Ancak detaylarda bazı düzeltmeler yapmakta fayda var bence;

 

1) Muhammed'in peygamber olduğunu kim söylüyor? Allah.  

.......... kuran'ın dışında ele alırsak, aslında Allah söylemiyor. "Allah adına konuşanlar" söylüyor.  Biz de bazı insanları memnun etmek için kabul edilebilecek bir iddiayı, tanrıya karşı gelip gelmeme meselesi yapacak kadar aklımızı bir kenara atarak kendimizi aldatmaya çalışıyoruz.

 


2) Allah'dan gelen vahiyle Kur'anı yazdığını ve Kur'anın Allah sözü olduğunu kim söylüyor? Muhammed.

 ........... Bizim bunu kimden öğrendiğimizi, kimlerin iddiasını kabul ettiğimizi dikkate alırsak, Muhammed'in güvenilir olduğunu, araplardan ve rivayetlerinden öğrenmiş dedelerimiz söylüyor... "bu araplar bize yalan söylemez. mubarek insanlar" diyorlar. Yani aslında aradaki tanımadığımız binlerce rivayetçiye güvenip inanıyoruz. Bunu yaparken de, tanrı adına konuşan diğer din temsilcilerini çöpe atıyoruz. adeta "tanrı sadece geldiğimiz toplumun inancını onaylamamızı istemiş olabilir" diyoruz. Sözde evrenin tanrısını olabilecek en küçük ve lokal düşünce tarzıyla ele alıp, bazı adamların sözlerine indirgiyoruz. 
 


3) Evreni bir Tanrı'nın yarattığı ve o Tanrı'nın da Allah olduğu ve ona tapınmamız gerektiği nerede yazıyor? Kur'anda.

Kuran'da evren veya uzay diye birşey yok. Evren keşfedildikten sonra "alem" kelimesi "evren" olarak yorumlanmaya başladı. aslında cinler alemi - melekler alemi, dünya ve ahiret alemi, veya yeryüzü - arş alemi gibi bir anlamdaydı bu kelime..

Kuran'a göre uzay olamaz. çünkü herşey 6 günde yaratıldı. bunun 4 gününde dünya oluşmuş ise iki gününde uzay varedilmiş olamaz. göklerdeki herşeyin insanın hizmetine verilmesinden bahsedilmesi de bu durumu onaylıyor. zaten en üst tabaka olan arş, eğer uzayın sonsuzluğu ise, her bir meleğin tanrı ötesi bir hızda uçması gerekir.  

Ayrıca; ay ve güneşin birbirini takip etmesi, güneşin battığı yeri bulan adam, yatak gibi düzlenmiş dünya, dünyanın her yerinden yüzünü kıbleye dönebilmek, sadece doğu ve batının olması, doğu ve batının birbirinden en uzak konumda anlatılması, dünyanın gökle bitişikken ayrılması, bir ayette önce dünyanın yaratıldığından bahsedilmesi... atış tanesi olan, yeryüzüne saçılacak olan, düşmesin diye gökte tutulan ve en yakın semada olduğu anlatılan yıldızlar, ve meteorların yıldız zannedilmesi gibi, evrenin gerçekleriyle hiçbir alakası olmayan onlarca yanlış tasvir, tesadüf olamaz. Mecaz hiç olamaz. zaten birçoğu yemin ederek anlatılmış. yanlış denkgelmişse mecaz, doğru denkgelmişse mucizedir... şeklindeki formüle göre dünyada çok daha mucizevi ve yanlış anlaşılmayan (!) dinler var.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...

İslamda en büyük kanıt eksikliği, peygamberlerin gerçekten Tanrı tarafından gelip gelmelerinin tamamen duygusal inançlarda bireyin ikna edilmesine bırakılmasında olmuştur. Bu nedenle muhammed'in islam devrimi, milliyetçilik akımının etkileri kapsamında değerlendirilebilir. Muhammed islam devrimini getirerek, iç güvenlikle ilgili sorunların çözümü ve dolayısıyla merkezi otoritenin sağlanması için tek yapabileceği allah'ı kukla ederek amaçları için onu/allahı kullanmıştır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...