Jump to content

ANADOLUYA ÇEKİK GÖZLÜ GELEN TÜRKLER NASIL PALA BIYIKLI OLDU?


Recommended Posts

tekelioğlu ve karamanoğlu Aydınoğulları göçebe yörükleri(Toros yörükleri) bunlar Türkçeyide korumuş gelenek ve görenekleri de korumuş...

Dine karşıda korumuş kendilerini..göçebe halka cami gibi şeyler yapılamıyordu...

Bu göçebe topluluklar aileleriyle gelip yaşamışlardır..

Benim atalarım ve ben ortaasyalıya benzeriz..

Dil ve gelenekler çok önemlidir.. şekil iklimsel şartlarla evrim geçirmeye başlar...

örneğin Amerikada beyaz zenciler vardır artık...

Bir Orta Asyalı'ya, Amerikalı zencilerin Afrikalılara benzediği kadar mı benziyorsunuz?

Orta Asya Türkleri için tam bir tipoloji olmasa da, ortalama bir tane veriyorum.

Biraz kızılderili ile Finli sarışın beyaz ırkı karıştırırsanız Turan/Türk olur.

Buna Güneyli kumral/esmer İranlılar da sonra karışmıştır.

Moğollarda ise sarı ırk baskındır.

Orijinal Türkleri "Moğol" tipolojisinden ibaret görmek gibi bir yanılgıya düşmemeliyiz.

Anadolu da saf türk azdır o az bölümde 1900lü yıllarda rusyanın baskısından kaçanlar olabilir.Osmanlı tam bir türk düşmanıydı hala onu türk devleti sayıp bide idol olarak alanlar var. türkler malazgirt savaşına girdiğinde dahi nüfus olarak düşük bir rakam çıkarttı. yukarıda attila ve fizyolojisinden bahşedilmiş attila türktü. Orta asyanın çekik gözlülügü moğol istilasıyla açıklanabilir gibi komik bir örnek verilmiş moğollar ötekileştirilen türk toplumudur nüfusu azdır az olmuştur ve orta asya fizyolojisini etkileyecek kadar geçmişi yoktur önce bunu bir öğrenin türklerin aslı uygurlardır ve çekik gözlüdürler en az 17bin yıllık geçmişleri vardır. dil olarakta uygurca çok köklüdür tüm dillerin başlangıç yeri olabilme iddiasını kaldıracak düzeyde eskidir (maya diliyle beraber). Çin kaynaklarında türkler orta boylu (yada az kısa)geniş omuzlu uzun saçlı seyrek sakallı olarak tanıtılır.Bir uygur kazak resmi bulursanız hiç birinin bu kalıbın dışına çıkmadığını görürsünüz.

Uygurların o köklü dilinin şimdi konuştukları Türkçe ile ne kadar alakaı olduğu tartışmalıdır. Genetik Kökenlerinde yüksek oranda "Toharlar" var gibi gözüküyor. Toharlar Hint avrupa diye geçer, ama belki de yanılıyorum. Bazı "ecnebi" araştırmacılar tersini söyler ("R1b haplogrubu Türkiktir" diye). Demek istediğim Uygurların şimdiki dili o kadar köklü olsaydı, Türkçemiz için muhteşem olurdu, ki Anadolu Türkçesine çok yakın. Fakat tam öyle değil, bunu belirtmen gerekti, "biz liboş anti-milliyetçiler" yanlış anlayıp çıngar çıkarabiliriz.

Bu yazıya katılıyorum.

Türk nedir? Belki eski Orta Asya türklerinden birkaç geleneğimiz kalmıştır. Yoğurt, cirit oyunu vs. Ancak şu an var olan geleneklerimizin çoğu Rum gelenekleridir.

Camii mimarilerimizden, hamamlarımıza; yemek kültürümüze, halılarımıza, köy hayatlarımıza kadar neredeyse tüm geleneklerimiz Rum geleneğidir. Alevi olanlarımız bana göre daha Türk geleneği ile içiçe yaşıyorlar. Kopuz, dede kültürünü yaşatmaya devam ediyorlar. Zaten alevilik şamaizm ile şii liğin bir birleşimi değil mi?

Zeytinyağlı yemeklerimizin hemen hemen hepsi Rum yemeği; efe, silifke oyunlarımızın hepsi Rum halk oyunu; en belirgin Rum kültürü ise Rumlarını halk müziklerini türkleştirmemiz. Aynı musikiye farklı sözlere dayalı eski türkülerimizin birer Rumca karşılıkları var.

Ortaasyada yaşayan hiçbir ırkta mavi göz, sarı saçlı insan göremezsiniz.Türkiyede bu tip insanlardan çok var. Bu da bir başka kanıttır.

Haluk Tarcan adlı müzikolog, "Zeybek"in Aksak Ölçülü olduğunu, Aksak Ölçü'ye ise Dünya'da sadece Yakutlarda rastlandığını söyler.

"Ortaasyada yaşayan hiçbir ırkta mavi göz, sarı saçlı insan göremezsiniz." yargısı çarpıktır. Orta Asya bir çöldür, Türkik kavimler bunun kenarındaki vadilerde, ovalarda, ormanlarda yaşar. Bunların da komşu kavimlerin tesiri altında kaldığını takdir edersin. Doğudakiker Çinliye, Moğol'a, güneydekiler İranlıya, Kuzeydekiler eskimo/kızılderiliye, batıdakiler de Slav'a, Finliye benzer. Eh, bunlar arasında sarı saçlı mavi gözlü vardır, değil mi...

Evvela, dünyadaki en eski Türk dillerini konuşanlara bakarsak, Yakutlar Mongoloid (Mongol benzeri) fakat, belki ondan bile eski Halaçlar ile Çuvaşlar bas bayağı beyaz ırktır.

Altay kökenli, hiç karışmamış Türk'ün neye benzediği tartışma konusudur. Fakat, Mongoloid olmasının yanında Uralid olduğu da yadsınamaz bir argümandır. Her tartışmada Türkler çekik gözlüydü, kara gözlüydü filan demek çok yanıltıcı oluyor.

tarihinde Temple Grandin tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 62
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Uygurların o köklü dilinin şimdi konuştukları Türkçe ile ne kadar alakaı olduğu tartışmalıdır. Genetik Kökenlerinde yüksek oranda "Toharlar" var gibi gözüküyor. Toharlar Hint avrupa diye geçer, ama belki de yanılıyorum. Bazı "ecnebi" araştırmacılar tersini söyler ("R1b haplogrubu Türkiktir" diye). Demek istediğim Uygurların şimdiki dili o kadar köklü olsaydı, Türkçemiz için muhteşem olurdu, ki Anadolu Türkçesine çok yakın. Fakat tam öyle değil, bunu belirtmen gerekti, "biz liboş anti-milliyetçiler" yanlış anlayıp çıngar çıkarabiliriz..

Yazına katılıyorum ama benim kastettiğim şu tüm türkleri boylara ayrılmamış seçilde düşünürsek yani saf uygur döneminde dil uygurca olur.Yani şuandaki uygurcayı kastetmiyorum tam olarak kazak özbek uygur vb (altay) dilleri toplamı gibi düşünün çünkü hepsi uygurcadan ayrılmıştır ve hepsi onun özelliklerini taşır.Ayrıca bozulan türkçe sıralamasında türkiye türkçesinden sonra tam araştırma yapmadım ama bildiğim kadarıyla şu anda konuşulan uygurca gelir evet dillleri bize benzer.Şu konudada kuşku yoktur sondan eklemeli diller çok eski ve bu dilin babası olarakta altay dilleri gösteriliyor tabi farklı görüşlerde var.Ve asıl konuya dönecek olursak olaya farklı bir noktadan girecem 1400 lü yıllara kadar anadolu yapımı minyatürlerde insanların hepsi çekik gözlüdür bu konu hakkında söylemleriniz neler ?

tarihinde Troth tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ortaasyada yaşayan hiçbir ırkta mavi göz, sarı saçlı insan göremezsiniz.Türkiyede bu tip insanlardan çok var. Bu da bir başka kanıttır.

Orta Asyada sarı uygurlar vardır şu anda 13 bin civarında nüfusları vardır çin baskısıyla giderek azalmaktadır ve benliklerini neredeyse tamamen koruyabilmişlerdir.Ama anadoludakiyle onların arasında hiç bir bağlantı yoktur tabiki :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ve asıl konuya dönecek olursak olaya farklı bir noktadan girecem 1400 lü yıllara kadar anadolu yapımı minyatürlerde insanların hepsi çekik gözlüdür bu konu hakkında söylemleriniz neler ?

Orhan Pamuk'un Benim Adım Kırmızı'sında, Türk nakkaşların İran'dan gelen bir adet üzerine (Oraya da Uygur'dan gelmiş olabilir) tasvirlerin yüzlerini Çinli gibi çekik gözlü çizdiklerini okumuştum.

Diğer yandan, bu yüzlere yakından bakıldığında ben, orta Karadeniz bölgesindeki tipik yuvarlak yüzlü M kaşlı Türkmenleri görüyorum. Asyatik bir görüntü olduğu muhakkak fakat nakkaşlar, sürme çekilmiş gözlerin inceliğini çekikliğini, tıpkı lalelerde yaptıkları gibi sanat kaygısıyla abartmış olmalılar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Orhan Pamuk'un Benim Adım Kırmızı'sında, Türk nakkaşların İran'dan gelen bir adet üzerine (Oraya da Uygur'dan gelmiş olabilir) tasvirlerin yüzlerini Çinli gibi çekik gözlü çizdiklerini okumuştum.

Diğer yandan, bu yüzlere yakından bakıldığında ben, orta Karadeniz bölgesindeki tipik yuvarlak yüzlü M kaşlı Türkmenleri görüyorum. Asyatik bir görüntü olduğu muhakkak fakat nakkaşlar, sürme çekilmiş gözlerin inceliğini çekikliğini, tıpkı lalelerde yaptıkları gibi sanat kaygısıyla abartmış olmalılar.

Evet minyatür hakkında çok bilgim yok yanlış şeyler söyleyebilirim ama çekik göz olayı denince aklıma geldi 16. yy a kadar bütün minyatürler neredeyse istisnasız çekik gözlü ama sonra değişimler oluyor yavaş yavaş bu senin yazdığın geleneğin yitirilmeside olabilir yada insanların fizyolojisindeki gözle görülür değişiklik.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yukarıda biri sanki yazıyı ben yazmışım gibi cevap istiyor :)

Türk ırkı değil önemli olan birleştirici Türk kimliğidir, buda hemen her ülkede olan birşey zaten, Fransızlar çok mu fransız..

DİL meselesine gelince kendini çok akıllı sana bazı arkadaşlar hemen tezi çürüttüklerini zannediyorlar iki kelimeyle...

Diyor ki; nasıl Türkçe konuşuluyor, sevgili sığ bakışa sahip dostum, nasıl Afrikada ingilizce Fransızca konuşuluyor :) cevap ver sende o zaman..bak ispanyolca Amerikada yayılıyor, kürtçe bol üremeyle yayılmaya başladı, birde ders olarak okutulsa birde kürt devleti kurulsa ikinci dilimiz olup çıkacak...

Türk ülkeleri baskın kültüre sahip yurtdışınabile çıkar dilini öğrenmeden gelir icabında, adama öğretir :)

Türkiye topraklarında daha önceden makedon, roma, bizans vb yaşamadı mı? ee daha ne, neden bu kadar şaşırtıcı geliyor size..

Neen danimarkalılarda birbirine benzerlik çok fazlayken, finlandiya vb ülkelerde benzer özellik yaygınken, göç alan veya karmaşık ülkelerde tipler boy pos herşey bambaşka? Koskoca cihan imparatorlukları kuruldu bu topraklarda, çin, orta asya, arap yunan, rus, afrika vb bir çok köken elbette var vede olmak zorundadır...bunu bile vatan hainliğine çevrdiniz bravo size.....siz hepiniz doğduğunuz şehrin insaıyla evlisiniz ya, adam doğulu karısı izmirli iki farklı tip karıştı işte ata analizi çıkarsan kimbil,ir soyları nereye dayanacak ama artık önemi var mı? kırıldı gitti.

Saf ırklarda fazla çeşit olmaz kardeşim bunu aklınıza yazın, Japon, Tayland vb ülkeler, Afrika ülkeleri, orta asya Türkleri ortada..melez ırkları görüyorsunuz...

Ne mutlu Türküm diyene.......işte bu bizi birleştirendir..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Anadolu da saf türk azdır o az bölümde 1900lü yıllarda rusyanın baskısından kaçanlar olabilir.Osmanlı tam bir türk düşmanıydı hala onu türk devleti sayıp bide idol olarak alanlar var. türkler malazgirt savaşına girdiğinde dahi nüfus olarak düşük bir rakam çıkarttı. yukarıda attila ve fizyolojisinden bahşedilmiş attila türktü. Orta asyanın çekik gözlülügü moğol istilasıyla açıklanabilir gibi komik bir örnek verilmiş moğollar ötekileştirilen türk toplumudur nüfusu azdır az olmuştur ve orta asya fizyolojisini etkileyecek kadar geçmişi yoktur önce bunu bir öğrenin türklerin aslı uygurlardır ve çekik gözlüdürler en az 17bin yıllık geçmişleri vardır. dil olarakta uygurca çok köklüdür tüm dillerin başlangıç yeri olabilme iddiasını kaldıracak düzeyde eskidir (maya diliyle beraber). Çin kaynaklarında türkler orta boylu (yada az kısa)geniş omuzlu uzun saçlı seyrek sakallı olarak tanıtılır.Bir uygur kazak resmi bulursanız hiç birinin bu kalıbın dışına çıkmadığını görürsünüz.

Moğollar ötekileştirilmiş Türk toplumu değildir.Tarihçilerin çoğu buna katılmaz.Moğol Türk değildir;bence sen de bunu

öğrensen iyi olur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Moğollar ötekileştirilmiş Türk toplumu değildir.Tarihçilerin çoğu buna katılmaz.Moğol Türk değildir;bence sen de bunu

öğrensen iyi olur.

Arkadaşım Türkiye tarihçileri tabiki öyle diyecek hangisi milyonlarca müslüman öldüren bir toplumu kabul etmek isterki sırf geleneklerini dinlerini bırakmadıkları için ötekileştirilmişlerdir müslüman öldürdükleri için karalanıp hor görülmüşlerdir. çok uzun bir yazı yazarım ama konumuz bu değil moğollar dokuz ve otuz tatarın oluşturduğu toplumdur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yukarıda biri sanki yazıyı ben yazmışım gibi cevap istiyor :)

Senden istemedim. "Bu argümanı öne süren yazarlardan istesek bize cevap veremezler" dedim.

Alıntıladığın yazı gibi, hepsi kendi içinde bir paradoks bulunduruyor:

Gelen Türkler azsa, kültürü çok baskın olmalı

Çoksa, Şimdiki Anadolulular, içinde azıcık yerlilerin eridiği Türkler olmalı.

Ben cevabımı da verdim: İkisinin ortasıdır; açıkladım da.

DİL meselesine gelince kendini çok akıllı sana bazı arkadaşlar hemen tezi çürüttüklerini zannediyorlar iki kelimeyle...

Diyor ki; nasıl Türkçe konuşuluyor, sevgili sığ bakışa sahip dostum, nasıl Afrikada ingilizce Fransızca konuşuluyor :) cevap ver sende o zaman..bak ispanyolca Amerikada yayılıyor, kürtçe bol üremeyle yayılmaya başladı, birde ders olarak okutulsa birde kürt devleti kurulsa ikinci dilimiz olup çıkacak..

Bu soruyu soran üç kişi oldu, ben dahil.

Afrika'da konuşulan İngilizce Fransızca örneğinde, Kolonistlerin aşırı baskın kültürleri, askeri gücü vardır. Amerika'daki İspanyolca da öyle. Aztek, Maya kültürü üzerine gelen İspanyol kültürü ve askeri gücü ile, Anadolu ve Bizans Kültürü üzerine gelen Türk kültürünü bir mi tutuyorsun? Kürtçe ise pek tabi ki (senin de söylediğin gibi) "üreyerek" yayılıyor. Doğuda Kürtlerden daha gelişmiş olmayan küçük Türkmen aşiretlerini Kürtleştirmiş olabilirler. Fakat bunların sayıca Kürtlerden fazla olduğunu sanmıyorum. Öte yandan, Anadolu'da elbette Türkleşmiş unsurlar vardır, boldur fakat Türkler de o kadar az değildir. Üç beş bin kişinin gelip de Türkçeyle alakası olmayan milyonları Türkleştirip, bütün sanat unsurlarını ve devlet elemanlarını da Türkleştirip bu kültür üzerine oturmaları bana fantastik geliyor. Doğrusu şu ki, bu argümanı öne sürenlerin bilmediği çok şey var.

tarihinde Temple Grandin tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

DİL meselesine gelince kendini çok akıllı sana bazı arkadaşlar

hemen tezi çürüttüklerini zannediyorlar iki kelimeyle...

nasıl Türkçe konuşuluyor, sevgili sığ bakışa sahip dostum,

nasıl Afrikada ingilizce Fransızca konuşuluyor :) cevap ver sende o zaman.

fransa'nın afrika'daki sömürge yayılması ile türklerin anadolu'daki durumunu yan yana koymak zor.

sömürge yönetimi kendi dilini dayatır...beyin yıkar..tamam..

ama ben yazdım..türkler eğitimi selçuklu'dan beri arapça-farsça yapıyor.

o eğitim bile sınırlı bir kitleye verildi.şüphesi olan 1920'lerdeki okuma yazma oranına baksın.

kimse bu millete türkçe öğretmedi.

ata'mız askeri okula başvurduğunda arapça ,farsça sınavına girmiş.

türkçe sınavına değil..

19.yy.da istanbul'da tıp fakütesi açılmış...dili fransızca..

türkçe değil.

benim anne-babam 40 ve 50'li yıllarda devlet okulu olmadığı için kuran kursuna gitmişler.

türkçe dersine değil.. türkçe öğretilmiyor..

benim tüm sülalemin adları farsça ve arapça..

türk olduğumuz halde hem de..

halk türkçe konuşuyor.ama bu yazı dilinde pek görünmüyor.

günümüzde kürtlerin konuştuğu türkçe bile eski anadolu türkçesine benziyor.(zaman durmuş sanki)

bu nedenle türk dilindeki değişimleri de tam olarak bilemiyoruz.

sadece bazı şairlerin divanları ve halk edebiyatı biraz bilgi veriyor.

ama arap alfabesi türkçe'ye hiç uygun değil.bu da işi zorlaştırıyor..

fatih denen adam ve beslemelerinin bu tabloda büyük rolü var.

daha öncesinde ise selçuklu devrinde dinsel-siyasi temeli de olan yoğun bir fars etkisi var.

örn.türkçe'deki islami terimlerin çoğu farsçadan gelmiş.

benim tahminim iran ve kafkasya'dan önemli miktarda asyalı türk geldi.

ve belki de anadolu'da da türk boyları vardı.

bu arada deniz baykal, özbek türkü galiba. :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

BÖLGE BÖLGE TÜRKLERİN KÖKENİ

Ayrı bir başlık açmak istemedim arkadaşlar aynı konunun alt başlığı olsun, hemen kışkırmadan sinirlenmeden üzerinize alınmadan fikir yürütebilirmisiniz..

Trakya, Doğu, Karadenizin doğusu ve güneydoğu insanının birbirinden farklı olduğunu görüyoruz, yani hepimizi birleştiren Türk kimliğidir sen daha Türksün o değil tartışmasına girmeden konuşalım, saf ırklarda çok fazla dallanığ budaklanma olmaz bu bilinen birşeydir, peki bu bölge insanları neden hepsi değişik özellikler sergiliyor ? ve farkındaysanız kendi bölgelerinde çok aşırı göç olmadığı için geneş bir benzerlik ırk koruması söz konusu, İstanbul insanı diye bir tip çizemeyiz değil mi ama bugün doğu karadenizli biri desek, yada güneydoğulu biri desek hemen kafanızda bir tip şekillenir..

Yani bu topraklarda başka devletlerde hüküm sürdü hepsini soykırım ettik ülkeden attık demek saçma olur vede bazı bölgelerde kimler hüküm sürmüş yada yerleşmiş göçmüşte böyle rengareng çeşit çeşit birbirinden sevimli dünya tatlısı insanlarımız olmuş ve belli bölgelerde toplanmış bu laz bu trakyalı vb diyebiliyoruz :)

Bu konu hakkında değerli fikirlerinizi merak ediyorum buyrun söz sizde aziz dostlarım..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Türk ırkı değil önemli olan birleştirici Türk kimliğidir, buda hemen her ülkede olan birşey zaten, Fransızlar çok mu fransız..

DİL meselesine gelince kendini çok akıllı sana bazı arkadaşlar hemen tezi çürüttüklerini zannediyorlar iki kelimeyle...

Diyor ki; nasıl Türkçe konuşuluyor, sevgili sığ bakışa sahip dostum, nasıl Afrikada ingilizce Fransızca konuşuluyor :) cevap ver sende o zaman..bak ispanyolca Amerikada yayılıyor, kürtçe bol üremeyle yayılmaya başladı, birde ders olarak okutulsa birde kürt devleti kurulsa ikinci dilimiz olup çıkacak...

Türk ülkeleri baskın kültüre sahip yurtdışınabile çıkar dilini öğrenmeden gelir icabında, adama öğretir :)

Ne Fransa ne Afrika, ne Güney Amerika, ne de Doğu Anadolu. Bence Türkiye'yi karşılan en iyi örnek Britanya'dır. Tek farkla, Britanya'daki benzer etnik hareketler Anadolu'dakinde 500-600 yıl önce vuku bulmuş.

Britanya adalarının yerlileri olan Bretonlar Galliler gibi keltik kavimleri, "Hadriyan Duvarı"na kadar Roma tesiri altında. Elbette latince hakim.

Bunun üzerine üzerine 5. yüzyılda Anglo ve Sakson denen Germen kavimleri gelmiş. Yerliler kadar olmasa da epey kalabalık bir gruptur ki, bu adaların dilini İskandinav ve Alman dillerinin melezi olan bir Germen diline çevirmiştir.

Britanya'nın yerli halklarını Anadolu'nun yerlilerine benzetebiliriz. Britanya'da hakim Roma'yı Bizansa, keltlerin konuştuğu Latinceyi, Anadoluluların konuştuğu Rumca'ya benzetebiliriz.

Britanya'yı istila eden Anglo Saksonları ise Anadolu'ya gelen Kıpçak ve Oğuzlara benzetebiliriz.

Evet, Britanya'da orjinal dillerini korumaya çalışan keltik hallar var. Fakat İngiltere diye de koskoca bir ulus var. Her ne kadar sorgulansa da geri dönülmeyecek, yıkılmayacak bir gerçekliktir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

bence komşu ülkeleri de göz önüne almak gerekir.

güneydoğu için arabistan,iran,

doğu için iran ve kafkasya

doğu karadeniz için kafkasya

batı karadeniz için kırım ve balkanlar

orta anadolu için iran ve orta asya..

ege ve marmara için balkanlar...

binlerce yıldır geçmeyen kalmadı bu coğrafyadan..

adı üzerinde..küçük asya..

anadolu'da 20.yy.da arap-fars etkileri kalkınca geriye türklük kalmasını bir araştırın.

21.yy ise karşı devrimler ve türklüğün ezilmesi ile başladı...

ama sonuç değişmeyecek.

ata'mızın tanımladığı şekliyle türklük bu coğrafyadan asla silinemez.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Cehane bir araştırmada okudum trabzon ve çevresi için Rum ve dediğin gibi Kafkas etkisi yüksek yazıyordu..

Doğu için ise azeri vb gene kafkas ırkları yüksek yazıyordu, sonradan Kürtler göç etmiş.

Güneydoğuda ise Arap iran dediğin gibi.

trakta için balkanlar,

İzmir için ise yunan Rum vb etkisinden söz ediyordu tabi dayanak ve kaynaklarını yazıyordu, mesela üst doğu anadolunun kıpçak etkisi, Kürtlerin medlerden gelmesi gibi ilginç şeyler yazıyordu......

Mesela Karsı ele almış 1920'lerde falan unuttun tarihi nüfus sayımında bölgede Kürt nüfusu yüzde 2-3 iken en yüksek nüfus sırasıyla 1.Türk Ermeni Rus sonra Azeri sonra çok garip Estonya halkıymış..en çok Türk varmış kafkas halkıda varmış tabi..

Trabzon ilede Rize arasındaki farklar dikkatimi çekmişti.

Peki her bölgede bir etki var ancak ANtalya, Muğla gibi yerlerde acaba ne etkisi var ? yapısal anlamda değil insan olarak bakında bu antalya yada akdeniz insanı diye tip olarak kendini belli ediyormu acaba?

Link to post
Sitelerde Paylaş

bak buna inanırım

mubadele ile girit ve yunanistan'dan gelen müslümanlar arasında türkçe bilmeyenler çoktu.

yunanca konuşuyorlardı.

tabii ki tersi de vardı.(karaman türkleri)

mübadele ile yunanistan'a gönderilen karaman türkleri hristiyandılar ama yunanca bilmiyorlardı.

tarihinde cehane27 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Peki her bölgede bir etki var ancak ANtalya, Muğla gibi yerlerde acaba ne etkisi var ? yapısal anlamda değil insan olarak bakında bu antalya yada akdeniz insanı diye tip olarak kendini belli ediyormu acaba?

Akdenizde türkmen ve yörük denilen toplumlar fazladır özellikle ilçe ve köylerde aşırı fazladır ama tip olarak benim aklımda tam belirmiyor.Ayrıca Türklerin sayısı çok azımsanmış yok öyle bir şey trakyada sonu -lı,-lu la biten köyler ilçeler çok fazladır sonu böyle biten köyler yörüktür türkmendir örnek kirazlı,erikli gibi ve bu tür köyler çok fazladır.Yani 30-50 bin insanla gelip ne yapabilirsin bizansın ordusunda da azımsanmayacak türk vardı malazgirtte bizanstan ayrıldılar yani burdaki türk varlığı eskidir öyle binli sayılarla gelip tüm coğrafyayı etkileyemessin türkler buraya ve buranın halkına yabancı değildi yoksa bu işler böyle olmazdı.Türk dilindeki değişimleri bilememizin sebebi o kadar eski ve köklü bir dil olmasına rağmen yazılı eser olarak çok çok az şey günümüze geldi.Attila - Christopher Kelly kitabındada bu konular geçer attila romada eğitim görürken yazı çok gelişmiştir oysa aetius hun topraklarına geldiğinde hiç bir yazılı eser yoktur ama binlerce yıllık efsaneler halk ağzında dolanmaktadır.türkçe yazı bakımından gelişemediği için diğer diller tarafından çok ezildi arapça farsça öğrenimlerde bu dil üzerinden gerçekleşti tabi dininde etkisi çok fazla. Anadolunun türkleşmesinde çağrı ve tuğrul beyinde çok etkisi vardır çok rum ve ermeni temizlediler bir milleti öldürerek bitiremezsin tabi ama ciddi anlamda büyük çapta insan öldürdüler yoksa buraya gelen türkler erirdi kültürel bakımdan bakın macaristana orda bile o kadar hun eridi bitti daha yeni yeni öğreniyolar türk olduklarını turan kurultayı yapıyolar.

tarihinde Troth tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Peki her bölgede bir etki var ancak ANtalya, Muğla gibi yerlerde acaba ne etkisi var ? yapısal anlamda değil insan olarak bakında bu antalya yada akdeniz insanı diye tip olarak kendini belli ediyormu acaba?

Muğlayı bilmiyorum ama Antalya Roma devrinde de Osmanlı devrinde de bir sürgün yeri bir ardiye görevini görmüş. Oradan buradan gelen göçmenler buralar boş durmasın gözümüzden de uzak olsun matığı ile Antalya'ya yerleştirilmiş. Bir İzmir, Mersin, Adana gibi aynı denize kıyısı olan illerde bir şehir kültürü olmasına rağmen Antalya'da olmamasının sebebi de bu imiş.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 months later...

Lena Umay da kimmiş ??

Memleketimizde, atalarımızı anlatacak Türk akademisyen(öğretmen, okutman) kalmamış mı? Lena da ne demek?

Hele ki o oda tv yok mu, yazarlarının çoğu kriptodur !!

Şunu bilin ki, siyonistlerin, siyonist tarihçilerin her zaman tezi şudur:

Esas Türk, çekik gözlüdür. Siz de çekik göz olmadığınıza göre siz Türk değilsiniz. Irkçılığın daniskası ! Ben bakıyor muyum gözümün ne kadar çekildiğine; yünlü göz mü ulan bu, 90 derece sıcakta yıkayacaksın da çekilecek!

Sabahtan akşama kadar bütün kanalları açın; bütün programlar, Kürt! Kürt! Kürt! diye inler. Ammaaa Türk demek yassaktır ! Çünkü ampul partisi öyle emir vermiş.

K, Ü, R, T harfleri; zıtlık ve düşmanlık oluşturmak üzere uydurulmuş bir kavramdır; T, Ü, R, K 'ya benzer zıtlık olsun diye. O bölgede yaşayan, kendini farklı etnikten tanımlayan niceleri araştırılmıştır ki Türk boylarından gelmemiş olsun. Ah o siyonistler yok mu...

Irkçılık olsun diye değil de bilgi olsun diye; Türk boyları çeşitlidir, kiminin gözü çekiktir, kimininki değildir. Çekik olanları da çinli gözü gibi değildir.

Ben inceliyor muyum, kolumu bacağımı, gözümü Türk mü diye?

Esas ırkçılık yapan onlar, esas gözümüze kaşımıza bakarak bizi ayıran o alçak lanetliler ve soyu!!

Benim için Türk demek: Aynı dili konuşabilen(isterse sonradan öğrensin); aynı müziği dinleyebilen, benzer yemekleri olan, benzer kültürel kıyafetleri olan, beraber gülen beraber ağlayan.

Allah'ın laneti, bu memleketi bölmek isteyenlerin üzerine olsun.

Mustafa Kemal Atatürkün şu lafı çok hoşuma gider: (her ne kadar, kendileri islama çok hizmet etmemiş olsa da)

Ne mutlu Türküm diyene (Dikkat edin, Türk olana değil; Türküm diyene, Türküm diyebilene !)

tarihinde KHF-232 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...