Jump to content

ANADOLUYA ÇEKİK GÖZLÜ GELEN TÜRKLER NASIL PALA BIYIKLI OLDU?


Recommended Posts

Birko, on 08 Sept 2012 - 21:19, said:

Emevilerin devlet baskısıyla Araplığı dayatıp ortadoğuyu Araplaştırması örneğinden haraketle bir millet bir başkasına ancak baskıyla

kültür değiştirtebilir.Başlığı açanın Anadolu sakinlerinin neden Türkçe konuştuğunu da sağlam bir tezle açıklayabilmasi gerekir.Üstelik

Ortaasya halkının çekikgözlülüğü de Moğol istilası ile açıklanabilir.Roma kaynaklarında Attila'nın kumral saçlı olduğu yazıyor.Çin kaynaklarında Türklerin ırki görünümününden de mutlaka bahsediyordur.Eğer nasıl bahsettiğini de bilen varsa başlığa bunu yazabilir.

Anadolu da saf türk azdır o az bölümde 1900lü yıllarda rusyanın baskısından kaçanlar olabilir.Osmanlı tam bir türk düşmanıydı hala onu türk devleti sayıp bide idol olarak alanlar var. türkler malazgirt savaşına girdiğinde dahi nüfus olarak düşük bir rakam çıkarttı. yukarıda attila ve fizyolojisinden bahşedilmiş attila türktü. Orta asyanın çekik gözlülügü moğol istilasıyla açıklanabilir gibi komik bir örnek verilmiş moğollar ötekileştirilen türk toplumudur nüfusu azdır az olmuştur ve orta asya fizyolojisini etkileyecek kadar geçmişi yoktur önce bunu bir öğrenin türklerin aslı uygurlardır ve çekik gözlüdürler en az 17bin yıllık geçmişleri vardır. dil olarakta uygurca çok köklüdür tüm dillerin başlangıç yeri olabilme iddiasını kaldıracak düzeyde eskidir (maya diliyle beraber). Çin kaynaklarında türkler orta boylu (yada az kısa)geniş omuzlu uzun saçlı seyrek sakallı olarak tanıtılır.Bir uygur kazak resmi bulursanız hiç birinin bu kalıbın dışına çıkmadığını görürsünüz.

Moğollar ötekileştirilen türk toplumudur orta asya fizyolojisini etkileyecek kadar geçmişi yoktur demişsiniz;800 yıl az

zaman mı?Ve de tarihi kaynaklar neden eski Kazak ve Kırgızlara ait farklı bir tipolojiden bahsediyor?

Timur kendi devletini kurabilmek için için neden soyunun Moğol olduğunu ispatlamak zorunda kalıyor.Hani Türk ve

Moğol aynı şeydi.

TROTH Said

Arkadaşım Türkiye tarihçileri tabiki öyle diyecek hangisi milyonlarca müslüman öldüren bir toplumu(Moğol) kabul etmek isterki sırf geleneklerini dinlerini bırakmadıkları için ötekileştirilmişlerdir müslüman öldürdükleri için karalanıp hor görülmüşlerdir. çok uzun bir yazı yazarım ama konumuz bu değil moğollar dokuz ve otuz tatarın oluşturduğu toplumdur.

Diyorsunuz,

Ama çarpıtıyorsunuz,çünkü aynı tarihçi bu ülkenin asli evladı olan alevilerin katledildiğini kabul ediyor.

Ayrıca istilacı Moğollar büyük oranda Müslüman olmuştur.Eğer tarihçileri ideolojik davranmakla suçluyorsan

''Türk tamamıyla Mongoloid olur o yüzden Anadolu halkı aslında Yunandır diyen diğer tarihçiden farkını nasıl

ortaya koyuyorsun,bu da ideolojik değil mi?Müslüman öldürdükleri için karalanıp hor görülmüşlerdir derken,

alttan alta oh olsun havası sezdim sözlerinde...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 62
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Timur Moğol olduğunu ispatlamaya mı çalışmış? Emin misiniz buna?

Timur padişahlığına bir hukuki dayanak aradı. Asya'da Cengiz soyundan olmak, taht sahibi olmaya meşruiyet sağlar. Tıpkı Ortadoğu'da soyunu Muhammed'e dayayıp Seyyid olma iddiasında bulunanlar gibi. Ama Timur bu kadar cingözlük yapmadı. Kendi soyunu Cengize dayamak için cambazlık yapmadı. Cengiz soyundan birini kendine kukla yaptı, göstermelik olarak tahta onu çıkardı. Kendisi küçük bir insan ile yetindi.

Timur kendine Emir Timur derdi. Şah, Hakan ya da Padişah değildi, emirdi. Tahta Cengiz soyundan kukla bir padişah oturtmuştu. O yüzden kendini Moğol olarak göstermek için gayrete girdiğini pek sanmıyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İnsanların göçtükleri yerin iklimine,şartlarına göre genotipi,fenotipi zamanla değişir.İlk insanlarda sarışınlık felan yoktu,şimdi avrupa da,avrupanın kuzeyinde sarışın insan kaynıyor.İlk insanların ten rengi siyahtı,esmerdi diyip,bu sarışın insanlara sizin atalarınız bunlar değil mi diyeceğiz.Bunu diyemiyorsan,orta asyadan buraya göçüp gelmiş, zamanla tipi değişmiş insanlara da Türk değilsin diyemezsin.Paki buraya gelen insanlar yerli halkla kaynaşmıdır,şimdi bir kere Türkler müslüman olduktan sonra,hristiyan olan rum,ermeni gibi ırklarla din yüzünden evlenemez.Rumlarla,ermenilerle vs vs dil yüzünden evlenemez,sen dilini bilmediğin bir kızı oğluna alır mısın.Yeni geline dil öğretmekle mi uğraşacaksın,yüzyıllar öncesinden bahsediyoruz.Hadi oğlum sana şu ermeni kızını alalım dese anası,ki diyemez dini farklı,ikincisi dili farklı,iki yerden sıkıntı.Zaten yüzyıllar önce insanlar küçük gruplar halinde yaşıyorlardı köylerde.Bu köylere yabancı bir gelin getirmek için uğraşacaklarını pek düşünmüyorum,evliliklerin çoğunu kendi içlerinde yapmışlardır.Çevrenize bakın,biraz geçmişe gidin,insanlar arasında akraba evliliği epeyi yaygındı,küçük gruplar,evlenme işini kendi içlerinde hallediyorlardı daha çok.Böyle bir gerçeklik varken,dil,din gibi kalın duvarlar varken,milletler arasında çok karışım oldu diyemezsiniz.Ama şu var,Türkiye de dil birliği sağlandıktan sonra,farklı milletler arasında evlilikler artmıştır.En basitiden Karadenizli bir laz kızıyla,karadenizli bir laz erkeğiyle evlenen çok insan var.Aynı şekilde Türk-Kürt evlilikleri de var.Din birliği,dil birliği olduğu için,ulaşım,iletişim daha kolay olduğu için günümüz Türkiyesinde bu evlilikler daha kolay.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...