Jump to content

Yahudiler kimdir¿


Recommended Posts

Birkac gundur birseyler okuyorum bu konuda,ortaya birseyler koymak istiyorum:

Acaba Hindistandaki Yadava denilen halk Yahudiler olabilir mi?

Mesela Ingilizce vikipedi maddesinde Yadavalar hakkinda su yazilidir:

The Mahabharata also refers to the exodus of the Yadavas from Mathura to Dvaraka owing to pressure from the Paurava rulers of Magadha, and probably also from the Kurus

Exodus kelimesi dikkatinizi cekmis olmali,bildigimiz Cikis iste.Maharaba destani Yadava denilen halkin Mathura dan Dvarakaya cikisini anlatiyormus.

Yadava,Judeo vs kelimelerinin yakinligini geciriyorum kafadan.Yadava denilen halk ayrica gocebe,coban bir halk da mesela yine Ingilizce vikipedi sayfasinda su resimdeki hayvanlar dikatimi cekti:

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Yadav...ile:Dwarka.jpg

Resimde gorulen yer de cikilan(Exodus) yer olan Dwaraka diye mitolojik bir sehir.Hinduizm in en kutsal sehirlerden birisi.Mahabarata bu sehrin mitolojik(bu benim eklemem) Anarta kralliginin baskenti oldugunu soyler.Burasi gercek Kudüs olabilir mi diye suphe ediyor insan.

Diger bir konu ise Seuna Kralligi,bu krallik da Yadavalara ait.Acaba bu Seuna kelimesi Siyon,Zion ile alakali olabilir mi?

Tabi daha neler neler var,gecen basliklardan birinde Lord Rama nin Ibrahim peygamber olduguna iliskin birseyler yazmistim,bunun disinda Tevrattaki isimlerin ve yerlerin Hint kulturunden aktasrma oldugunu belirten yazilar da var,ne kadar dogrudur bilinmez.

Zaten mit niteligindeki Yahudi tarihini dogrulayan arkeolojik kanit yok.Butun hikayeler Hindistanda.Bizzat o Hint metinlerinde.

Tabi su soruyu sormak gerek oldu:

Goruyoruz ki hikaye ayni ama kurgu degisik.Rama nin Hindistan yolculugu Ibrahim in Mezopotamya yolculugu olmus,Dwaraka Kudus olmus,Yadavalarin Mathura dan Dvaraka ya exodus u Misirdan cikis olmus,Rama Ibrahim olmus vs vs.Tevrat in kasitli bir sekilde birileri tarafindan uyfurulmadan yazildiigi kesin,ama kim?Kim yazdi?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bununla ilgili yazı paylaşmıştim aslında benimde bu konu ilgimi çekmişti...nolan sayesinde okuduğum...muazzez ilmiye kitaplari tamamınin sumerlerden kaynaklanan bir mitoloji olduğunu yazıyor ....haklı olma çok yüksek çünkü yazı sumerlerle başlıyor ...göç topluluklar olma ihtimali daha yüksek....

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bugün dünyada kalmış olan tek insan türünün kaynağı Afrika... Diğer insan türlerinin soyu tükendi. Türümüzden başka insan türü kalmadı. İnsan türleri primat türlerinin (goril, orangutan, şempanze) birbirlerine benzedikleri gibi birbirlerine benzerlerdi ama başka insan türleriydiler. Örneğin en son nesli tükenen Neandarthal insanına bugün olsa da modern kıyafetler giydirebilseydik, başka bir insan türü olduğunu kimse farkedemeden sokaklarda gezebilirdi.

Bunu bildikten sonra ırkların önemi kalmıyor. Bugün dünyada yaşayan tüm insanlar aynı türün bireyleri. Irkın bir önemi yok. Bir eskimo bir zenciye kan verebilir. Tür aynı... Ama örneğin bir şempanze bir gorile kan veremez. Hiç siz bir kan torbasında zenciden alınmıştır, beyazlar kullanamaz yazdığını gördünüz mü? Göremezsiniz. Çünkü böyle bir şey yoktur.

Dünyada türümüzden başka insan türlerinin nesli tükendi, artık yoklar. Bunu anlayın, gerisi hikayedir. Bir anlamı ve önemi yok...

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hic mi dikkate alinabilecek bir yer yok sizce?

Yok..

Hint mitolojisi ile benzerlikler olabileceği gibi,Çin mitolojisi veya Japon mitolojisi ile de benzerlikler olabilir..Sonuçta bu mitoloji..

Yahudiliğin veya islamın kökeni araştırılacaksa,özellikle Mısır ve Babil araştırılmalı..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Zamaninda o topraklarda israilogullari ve Yahudilerin yasadigini unutmayalim. Suleymanin olumunden sonra bu iki grup ayrilmis ve yahudiler Kudusu baskent ilan etmis. Simdi bu durumda Filistinliler kim diye sormak lazim. Sanirim onlarda israilliler ve yahudilerin ortak dusmani Golyatin tabii oldugu grup, onlarinda su anki Yahudiler ile yakin kan bagi vardir. Ama Filistinliler kendilerini Arap olarak tanimliyor ve bunada benim aklim ermiyor. Corba olmuslar corba. Israilin 12 kabilesi karismis ortaya bugunku israil cikmis, Filistinlilerde ha bire kendilerine Arap desin, Bunlarin hepsi Israilli kardesim. :)Musluman yahudiler :))

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...