Jump to content

Kuran: "Şirk (Politeizm) affedilmez günahtır. Politeizm en büyük zulümdür."


Recommended Posts

İslamda cinayet, tecavüz, şiddet, acımasızlık, ve açgözlülük gibi insanî kusurların hepsi affedilebilir gibi görünüyor. Ama Allahın egemenliğine partnerler ve ortaklar atfetmenin, ölene kadar pişman olunmadığı takdirde, bağışlanamaz günah olduğu belirtiliyor. Düşünce ve vicdanla alakalı bir konu nasıl kötü eylemlerden daha günah oluyor? Bunu makul bir şekilde gerekçelendirebilecek bir müslüman var mı? Bir insanın sırf İslama inanmayı reddetti diye, üstelik ebediyen işkence görmesi hangi adalet ölçüleriyle bağdaşır?

Şirk demek kölelik demektir.Bugün kapitalizmin yaratıcıları paraları ile insanlar üzerinde üstünlük kurarak şirke düşmüşler ve dünyayı sömürür haldelerdir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 72
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Benim en çok anlamadığım neden şirk konusunda bu kadar takıntılı bu üç kitap? Niye ateistlere neredeyse hiç takılmıyorlar ama şirk üzerinde bu kadar kafa yoruyorlar anlamadım.

tanrılar kıskançtır...

ya inanacaksın ya hiç birine inanmayacaksın....

Link to post
Sitelerde Paylaş

Benim en çok anlamadığım neden şirk konusunda bu kadar takıntılı bu üç kitap? Niye ateistlere neredeyse hiç takılmıyorlar ama şirk üzerinde bu kadar kafa yoruyorlar anlamadım.

Rekabet piyasası aslında, Tamamen duygusal(Ticaret), Tanrılar bahane, para şahane.

Şark kurnazlığı, Şimdi sen evinde Uzza, Manat gibi Tanrılara tapıyorsun, onları sembolize eden idol-putlar yapmışsın, mekan kurmuşsun on numara beş yıldız para kazanıyorsun üzerinden.

Derken uyanık Tacirin biri çıkıyor. Bir otorite yaratması lazım ki temsilcisi olarak söz hakkı olsun. Onların putları kötü, en güzel put bir tane onun temsilcisi de benim, Kabe ticaretini ele geçiriyor. Olayın bu kadar büyüyeceğini o bile tahmin edemezdi, hatta onun üzerine ondan habersiz din bile kurmuş olabilirler.

Ama ticari boyutu çok açık... Bir çok putu kırmış olmaları, teke indirgemeleri bir şeyi değiştirmiyor, putperestlik-pagan gelenekleri devam ediyor.

-Tek tanrı icatı ise Yahudilerindir, O da geleneksel Sümer mitolojisinden ç(alıntı) diğer tanrıların güçlerini bir tanrıya vermesi olayı var. Hristiyanlık ve Müslümanlıkta bu geleneksel ekolün devamı. Farklı bir çoğrafyadan değiller ki, aynı adamlar aynı kafalar...ticaret yaparken öğrendikleri yahudi ve hristiyan hikayeleri araplara yedirmiş birileri, telif hakkı hırsızlığı var ortada, izinsiz c/p.

Dipnot : Heykellere/Putlara/idollere tapılmaz, bir değişik müslüman yalanıdır bu. Fiziki putlar semboliktir, şefaatçidir. Aynı yalan hindu dini içinde söylerler araştırmış gibi.. Hindular ineklere tapmaz sadece kutsal kabul edilir veya milyon çeşit tanrı birer yakınlaştırıcıdır, Burger King'in have it your way sloganı gibi, veya hristiyanlar üç tanrıya inanmaz bu da müslüman yalanıdır üçü bir arada kahve gibi tanrıya inanırlar teolojik olarak yani tektir.

tarihinde Fellix tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Benim en çok anlamadığım neden şirk konusunda bu kadar takıntılı bu üç kitap? Niye ateistlere neredeyse hiç takılmıyorlar ama şirk üzerinde bu kadar kafa yoruyorlar anlamadım.

tanrılar kıskançtır...

ya inanacaksın ya hiç birine inanmayacaksın....

Tanrının peygamberliğinden ekmek yiyen kişi, ben de falanca tanrının peygamberiyim, diye, ekmeğine ortak çıkan bir rakip istemez. Rakipleri ortadan kaldırmanın en kolay yolu, tanrılarını ortadan kaldırmaktır. Böylece, falanca tanrının peygamberleri de ofsayta düşer, çünkü: başka tanrı olmadığına göre, bunlar sahtekardır ve gerçek tanrının (peygamberinin) teklik konusundaki sözlerini yalanladıkları için, ortalığı daha fazla bulandırmadan, bizim peygamberin ekmeğine daha fazla mani olmadan öldürülmeleri gerektir.

tarihinde bir_akil_insan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Benim en çok anlamadığım neden şirk konusunda bu kadar takıntılı bu üç kitap? Niye ateistlere neredeyse hiç takılmıyorlar ama şirk üzerinde bu kadar kafa yoruyorlar anlamadım.

Sorun din sosyolojisi ile ilgili. Tektanrıcı inanca pratikte en büyük tehdit, O'na inanmamak değil, O'na şirk koşmak olarak belirir. İnsanların az bir kısmı ateisttir ama ezici çoğunluğu müşriktir.

Arap Müşriklerinin de hiç biri Allah’ı inkar ediyor değildi. Zaten Müslümanlarla yaptıkları mücadele Allah’ı kabul etmek değil (böyle bir sorunları yoktu zaten), diğer tanrıları işten kovdurmamak içindi.

Allah, en büyük ateisttir. Yani Tanrı öyle, tapınağın kapısından bakıp da, bakiiim benim de heykelim var mı orada, hah tamam, gördüm, beni unutmamışsınız, oldu şimdi dememektedir.

Ateizm bile, dünyada mevcut dinlerin çoğundan daha monoteisttir. Yaptığı tanrı olumsuzlamaları ile nasıl bir Tanrı’ya inanılmayacağının resmini çizer. İnkar etmek yoluyla Tanrı’ya ait mükemmelliği kurtarır.

Mesela Dawkins, sorgulamak suretiyle bir tanrı tanımı yapar: “...evrendeki tek tek her parçacığın özgün konumlarını idare eden bir tanrı... eşzamanlı olarak bu kadar insanın duasını duyabilen bir tanrı...?

Bu, Müslümanların da inanmamakla mükellef olduğu bir tanrıdır. Yani, kendisine bir dua ulaştığında, yahu bunlardan da çok var, bu kimden geldi acaba diyen bir tanrı. Şirkin tanrısı, yetersizliklerin tanrısı.

Mutlak bir tek-Tanrı’ya iman, diğer tanrılara mutlak bir inançsızlık getirir. Yani Allah’a inanan kimse hayatındaki bütün tanrılardan ve putlardan kurtulmalıdır. Onların yok olduğu bir düzene göre kendini ayarlamalıdır.

Bu söylenmesi ve itiraz edilmesi kolay bir sözdür ama uygulama her zaman ters istikamette olmuştur. Çünkü insan her zaman birilerine tanrılık yüklemekten kendini kurtaramaz: Hızır’a, Çanakkale’deki Ünzile Ebe yatırına, azımsanmayacak sayıdaki Ulu Önder’lere, Batı medeniyetine, bereket tanrısı Baal’e, imparator Sezar’a, Tanrı’nın oğlu İsa’ya, eski koloni Emniyet Müdürü Sleeman’a, şarkıcı Tarkan’a...

Politeizmin kökünde de bu vardır, başka bir şey değil. Politesitler, yani müşrikler, kendilerine bildirilmiş Yüce Tanrı’yı hiç bir zaman inkar etmemişlerdir. Sadece O’nu insansallaştırmışlar, mitolojiler yoluyla bizden biri kılmışlar, ulusal bir mülk haline koymuşlar, işini kolaylaştırmak ve sürekli rahatsız etmemek için O’na yardımcılar, temsilciler, mirasçılar falan bulmuşlardır. Bu, hemen her dinde gerçekleşmiş bir yeryüzü hikayesidir.

Polinezya’da, Amerika’da, Afrika’da en ilkel kabile dinlerinde bile sayısız tanrılar ve ruhların yanısıra, evreni yaratan ve insanları daha sonra önünde toplayacak olan bir Yüce Tanrı inancı bulunur. Din sosyolojisi açısından politeizm, mevcut tektanrılı bir inancın bozulmuş halidir.

Peki, nedir bu yüklenen tanrılık? İnsanüstü olan her nitelik diyebiliriz buna: ölümsüzlük, ulaşılamazlık, ekinleri yeşertme kabiliyeti, aşırı saygıyı hak etme, birlik-beraberlik ilahları, ulusal totemler, hatta tuvalete gitme mecburiyetindan azade olma (Tarkan örneğinde)...

Yani, görünmez bir Tanrı’ya inanırken, hayatın görünür alanındaki bütün tanrıları temizleyeceksiniz. Çocuğunuz olsun diye Ünzile Ebe yatırına kırmızı don sermeyip, Sezar heykelleri önünde bağlılık ritüellerine girmeyecek, rızkınızı da, sizi torpille işe koyan milletvekilinden bilmeyeceksiniz. Tarkan’ın da tuvalete gitme ihtiyacı duyduğuna inanacaksınız.

Nesneler içlerindeki eğilime göre birbirlerine etki ederler diyen Aristocu nedenselliklere itibar etmeyip, gök cisimleri kusursuzdur diyen Ptolemaios’a inanmayacaksınız. (Böylece adınız Gazzali’ye olduğu gibi bilim düşmanı gericiye çıkacak.)

Nüfusunun % 50’si Tanrı’yı inkar eden Fransa gibi, bir yanda astrolog ve falcılara koşmayacaksınız.

Allah’ inanmak yetmez, tanrıları inkar edeceksiniz. Deity’siz bir hayatınız olacak.

İnsanlar içinde pratikte en başarılı ateistler, Müslümanlardır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sanırım Apollon'a tapan Atinalılardan çoktur sayıları. O da böyle tanrı olmuştu zaten. Hala da oluyorlar.

Bunların bir de araplara tapan versiyonu var, adına müslüman deniyor.

Sen şimdi diyeceksin ki yok ben araplara değil, Allah'a tapıyorum, sanki Allah arapların önüne koyduğu ve tapmanı söylediği tanrı değilmiş gibi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...