Jump to content

Allah'ı Arayan Çocuk Hay çizgi film tamamını İZLE


Recommended Posts

aaa öyle deme, ateistler nasıl var olduklarını düşünme gereği duymayan, aklı fikri karı-kız olan ergen liselilerdir.

zamanın imam hatipte okudum. uzun yıllar önce. o zamanlar daha çocuktum. şu anki çocukların ilköğretim okuduğu yaşlarda biz imam hatip okuyoduk. yaşın o kadar küçüktü ki, ultra dindar bi ailede büyümüş olmama rağmen şu: "herkes allahı kendi bulmalı" kavramını duymamıştım. bizim aile ultra yobaz olduğu için böyle "allahı bulma" gibi kavramları aşmış, "daha fazla sayıda huriyi bulma" ile igligeniyordu çünkü.

neyse bi gün derste hoca allah kavramından bahsederken sordu işte allah onca peygamber yollamış hâlâ inanmayan var, peki peygamber yollamamış olsa biz de mi inanmayacaktık diye. sınıftakilerden biri anında hayır inanacaktık diye bağırdı (zaten sınıftaki herkes benim gibi ultra dindar ailede yetişmiş idi) hoca aferim oğlum dedi, nasıl inanacaktık söyle bakalım dedi. çocuk da işte doğaya bakacaktık ve bu nasıl var olmuş deyip yine inanacaktık hocam dedi. hoca da: "aferim, şu senin düşündüğünü eşşek kadar adamlar akıl edemiyo" dedi ve geçti.

deist olanlara laf sokmak gibi bi amacım yok ama adam o okulda bize insani özelliklere sahip, sinirlenen, küfreden, suları kana çevirip masum isnanlara işkence çektiren, masum bebekleri suda boğarak öldüren bi yaratığa inanmamızı istiyo, bu psikopat yaratığın kanıtı olarak da: "bak şu çiçekler-böcekler var, bunlar var ise bizim psikopat da var" gibi ultra salakça bi argüman kullanıyo. orası imam hatip değil: "deist-hatip" olsa bi nebze anlarım hani.

ah kardeşim , çok iyi anlıyorum seni . ben de ultra , hatta ultra ötesi dindar bir ailede büyüdüm . ben çok değiştim , geliştim , ilerledim . çağ üzerine çağ atladım sana öyle söyleyim . ama bu kaskafalılar yıllarca yerinde saydılar , hep patinaj çektiler . benim siyasi görüşlerimin , dini görüşlerimin değişmesinden hep rahatsız oldular . Aslında beni hep kıskandılar . Çünkü onların sahip olmadığı şey vardı bende . Sorgulamak için gereken CESARET

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şimdı kendini ne görüyorsun ateist olabildin mi

hocam daha yolun çok başındayım . ateistim demek için çok erken . çok bilgi edinmem gerek . şu dini kitapları sular seller gibi ezberlemem gerek . fizik hakkında çok şey öğrenmem gerek .

Link to post
Sitelerde Paylaş

hocam daha yolun çok başındayım . ateistim demek için çok erken . çok bilgi edinmem gerek . şu dini kitapları sular seller gibi ezberlemem gerek . fizik hakkında çok şey öğrenmem gerek .

Güzel cevap ama ben sular seller gibi ezberleme olayını pek önemsemiyorum.

Saçma olan birşeyin iyice araştırılması zaman kaybı dinlerin rn başına gidebilir tüm dinlere şöyle bakabilirsin ama sular sellere ihtiyaç yok.

Bilim fizik kimya ananatomi astronomi evrim bunları araştıra bilirsin.

Ve unutma evrimi kabul etmeyen bir bireyle asla bilim konuşamazsın.

Yerçekimine inanmıyorum ama bu elma nasıl düşüyor hadi bunu konuşalım demeye benzer evrim e karşı çıkıp fiİkten kimyadan ve biyolojiden bahsetmek.

Ateist olmak dedikleri kadar zor değil sadece bir evraka anına bakar.

Ateist olacaklarını hiç sanmayan insanlar ateist olmuştur bunlardan biri olarak ben ciddi anlamda yogun arştırmalarım so ucu vardım.

Sana tavsiye edeceğim sümerliler ve gılgamış destanını incele.

Gerçekler çok tatlıdır ama acıyla örtülmüştür.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...