Jump to content

19 Mucizesine inananlar?


Recommended Posts

Tarafsız olduğunu söylemişsin kutlarım.

Bana inanmayacaksın ama ben her konuda tarafsızım.

Tarafsız olduğum için bu konumdayım.

Hava atmayi birak ;)

Soruyu tarafsiz bir sekilde cevapla o zaman.

tarihinde poiuz tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 179
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

:D

Tabii sen beni sadece bu forumla tanıdığın için "tarafsızlıgım" seni ikna etmedi doğal olarak.

Soruna gelirsek:

19'un Kuran'daki amacı açık ve net. Bahsettiğin ayet olan 19:19'un 74:31'de tanımlanan bir yapıyla anlamsal olarak bir ilişkisi olmadığı açık. İsa'nın fiziksel bir delil olan 19 ile ne alakası olabilir ?

Peki illa olmalı mı ? Hayır. Peki olsa önemli mi ? Cevap yine Hayır.

Bu şekilde 19:57 içinde aynı şeye bakılmalıydı. Aynı şey 57:19 içinde geçerli.

Kitabın yazarı bununla ilgili bir şey yapmış mı ? Hayır. Yapsa ne olurdu peki ? Sadece "ilginç" olurdu ve açıkçası beni yada seni etkilemezdi değil mi ?

Mesela şu ayete bakalım:

72:28 Böylece, elçilerin Rab'lerinin mesajını ilettikleri ortaya çıksın. O onların yaptıklarını tümüyle kuşatmıştır ve herşeyi sayı olarak hesaplamıştır.

Burada Sure ve Ayetteki rakamları toplarsan (7+2+2+8) 19 eder. Hmm ilginç diyebilirim sana. Ama sana bunu bir kanıt olarak sunmamın bir anlamı var mı ? Yok. Anlamsal bir ilişki var mı ? Var.

Başka bir ayet:

27:82 Zamanı gelince, onlara topraktan mamul bir yaratık çıkaracağız; onlara, halkın ayet ve mucizelerimizi onaylamadığını bildirecek.

Sure ve Ayet numarasına dikkat edersen ilk verdiğim ayetin simetriği ve yine rakamları toplamı 19. Ayetin anlamsal bağına bakarsak da hmm ilginç diyebilirim. Ama sadece ilginç bir dipnot. Fakat kanıt olarak sunulabilir miyim ? Hayır.

1919 sayısı senin için ilginç olduğundan bu ayete baktın. Bu sence de son derece BASİT değil mi ? (tarafsız gözle bakıyorum ve basit geliyor :D )

1919 sayısı benim için asıl şurada "kanıt" teşkil etmektedir. Bu kanıtı da sana delil olarak sunabilirim:

Besmeleyi oluşturan "isim", "allah", "rahim", "rahman" kelimelerini içeren ayetlerin sayısı tam 1919'dur.

1) 1:1 Rahman ve Rahim Allah'ın ismiyle.

2) 2:263 Allah Zengindir, şefkatlidir.

.
.
.
1910) 96:1 Yaratan Rabbinin ismiyle oku.
.
.
.
1919) 112:2 "Allah Sonsuz ve Mutlaktır."
İşte bunun tesadüften uzak, tutarlı ve açık şekilde planlanmış bir olgu olduğunu "tarafsız" bir gözle söyleyebilirim.
Link to post
Sitelerde Paylaş

Tarafsız bir göz olarak bunu bilinçli bir tasarım olarak görmekteyim.

Al sana tarafsızlık.

TAbii burada besmelenin Kuran genelinde 114(19x6) defa geçmesi ve 19 harf olması gibi şeyleri saymıyorum bile.

tarihinde ANTİATEİST tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Böcek ölü taklidi yapmakta ısrarcı olduğuna göre ben tahmin yürüteyim.

Şimdi bu ondokuz mucizesi öte dünyada cehennemin üstüne lök gibi oturup kendisine inanmayanlar aman cehennemden çıkamasın diye bekleyecek galiba. Zahir, başka ne işi var yoksa bu ondokuzun bu sakarın üstünde?

"Bana inanmadınız haaa! İnanmazsınız haaa" diye ter ter tepinip duracak heralde.

Yani bu hasta kafalı dogmatiklerin bu psikopat hayallerine Alfred Hitchcock yetişemedi ha! Adam bir de gerilim üstadı geçinir. Anlaşılan hiç kuran okumamış garibim. Okusa anlardı psikopatlığı tanımlamakta ne kadar yetersiz kaldığını...

Link to post
Sitelerde Paylaş

"Tarafsiz" müslüman, isanin 19la bir ilgisi yok diye açık 19lari görmezden gelir!!!

Ama

(kafadan bulduğu) 19u 74ün önüne koyarak 1974 yapar. Ve bunu ONDOKUZ MUCİZESİ diye insanlara satar!!! Bir daha hatirlatalim ONDOKUZ mucizesi!!!

Demek 19 kriterlerinden biri de buymuş,

TARAFSİZLİGİN bile bir başka senin ;-)

Unutmayalim cehennemin üzerinde 19 var!

İyi günler

Link to post
Sitelerde Paylaş

2:26

Allah bir sivrisineği hatta onun üzerindekini örnek vermekten çekinmez. İnananlar, bunun Rab'lerinden gelen bir gerçek olduğunu bilir.

İnkarcılar ise "Allah bu benzetme ile neyi amaçladı," derler.

O, bununla birçok kişiyi saptırır ve birçok kişiyi de doğruya iletir. O, bununla sadece fasıkları saptırır.

74:31

Biz ateşe bekçi olarak sadece melekleri atadık. Onların sayısını (ondokuz'u) da, inkarcılar için bir fitne (sınav/huzursuzluk kaynağı) yaptık kitap verilmiş olanları ikna etsin, inananların inancını güçlendirsin, kitap verilmiş olanlarlainananların kuşkularını ortadan kaldırsın,

ve kalplerinde hastalık olanlarla inkarcılar da, "Allah bu örnekle ne demek istiyor?" desinler.

Böylece Allah dilediğini/dileyeni saptırır ve dilediğini/dileyeni de doğruya iletir. Rabbinin ordularını kendisinden başkası bilmez. Bu halklara bir mesajdır.

tarihinde ANTİATEİST tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Şimdi bunların eli kulağında, belki de çoktan demişlerdi de ben duymamışımdır. Bizim 19 mucizemize inanmayanları 19 bizzat cehennemde bekçiliklerini yaparak cezalandıracak demek istiyor ve çoktan demiş olabilirler. Bunların hastalıklı zihinlerine göre allah öbür dünyada 19 mucizesini zebani şekline getirip cehennemin üzerine oturtacak, 19'a inanmayanları cehenneme atacak ve 19 bunlara bizzat işkence edecek.

Artık bu 19 zebanisinin 19 başı mı olacak, 19 kıçı mı olacak, hasta kafalarında ne halisünasyonlar canlanıyor orasını bilemem.

Bunlar akılları sıra modernist filan takılıyor, yobaz müslümleri beğenmezlikten geliyorlar. Hiç farkları yoktur. Bu kuran denen ilkel vahşi kitabı savunan, süsleyen, matahmış gibi göstermeye uğraşan herkes içindeki psikopat işkenceci allahın propagandasını, reklamını ve suç ortaklığını yapmış olur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu tanrı 19 mucizesini aldı kitaba koydu ama ~1500 sene sonra ortaya çıkacak şekilde.

Bu arada nereden baksan 20 jenerasyon da bu kitabı fazladan iki sure ile bildi, kabul etti ve okudu ve böylece ölüp gitti.

Halen daha müslüman yığınlardan öte, ulemasının bile büyük bir kısmı 19 konusunda itilaflı ve kabul etmiyor.

Hatta bir bölümü kuran'da iki sure fazla desen seni direk keserler.

Ki bunların büyük bir kısmı da samimi, iyi niyetli ve harbi müslümanlar.

Bir kişi kuran'ı yanlış bilerek yasayıp, öyle de ölüyorsa, o kitap "onun için" değişmiştir.

Koruyacak kişi de o kitabı o süre zarfında "açıkça" koruyamamıştır.

-

Bu tanrı ancak bu kadarını, bu şekilde becerebilen bir tanrı, öyle mi?

Daha iyisi yapılamaz mıydı?

Mesela kuran'ın hiçbir şekilde, hiçbir zaman kesitinde değiştirilmesi ve öyle kalmasına müsaade etmememeyi becerebilmek ve her ne mucize kastıracaksan o şekilde başarmak gibi..?

Tanrı bunu bilerek mi böyle yaptı? Neden? Nerden biliyoruz?

Bu tanrı beceriksiz mi, yoksa tanrı değil de sadece sınırlı ve hatta biraz da sakar bir tasarımcı mi?

Yoksa tanrı/tasarımcı yok mu?

Görmemişin bir evreni ile tanrısı bir de 19 mucizesi olmuş....sonrasına nasıl devam edilebilir bilemedim. :) Bizimkisi o hesap.

Saman adam hatası.

Antiateist, üstte yazdıklarımı bir daha sormuş olayım. Bu sorunun cevabını gerçekten merak ediyorum..olayın aslı astarı nedir?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuranın içindeki 19 koduna, ilk olarak 1974 yılında dikkat çekilmiştir. Daha sonra birçok araştırmacının katkılarıyla Kurandaki bu sistem ile ilgili birçok mucize açığa çıkmıştır. Müddessir Suresi 74. suredir ve 19 ile 74ü arka arkaya koyduğumuzda çıkan sayı, aynı zamanda bu mucizenin bulunuş tarihidir.

Bu mucize ile ilgili ilk veriler Amerikada yaşayan müslümanlarca ortaya kondu. Mucizenin ortaya konduğu tarihte, Dünyadaki en yaygın takvim miladi takvimdir ve bu takvim tam 1974 yılını göstermektedir. Yani Hz. İsanın doğumundan 1974 yıl sonra bu gizlenen mucize, Kuranın Müddessir (Gizlenen) suresinde işaret edilen mucize açığa çıkmıştır.

Bu mucizenin bulunduğu tarihte Peygamberimizin Mekkeden Medineye hicreti ile başlayan takvim 1393 yılını göstermektedir. Bilindiği gibi Peygamberimize Kuran, hicretten 13 yıl önce vahyedilmeye başlanmıştır. Yani bu mucize Kuranın vahyedilmeye başlamasından tam 1406 yıl sonra keşfedilmiştir. Peki 1406 nedir? Sıkı durun; 1406= 19×74tür.

19 mucizesinin keşif tarihi

1974

19 Mucizesinin 19′u ve 19′un geçtiği 74′üncü surenin arka arkaya yazımı

19-74

Kuranın vahyinden kaç yıl sonra bu mucizenin keşfedildiği

19X74(1406)

Kurandaki sayısal mucizeye işaret eden Müddessir (Gizlenen) Suresinin kendisi baştan aşağı sayısal mucizeler ile doludur. 19 mucizesinin 19unu, bu mucizenin anlatıldığı surenin (74) arkasına koyduğumuzda oluşan sayı aynı zamanda 19 mucizesinin keşif tarihi olan 1974ü vermektedir. Acaba inkârcılar buna ne der? Tesadüf. Peki Kuranın inişinden sonra geçen 1406 yıl aynı 19 ile aynı 74ün bu sefer çarpımını verir. Peki inkârcıların buna cevabı ne olacaktır? Yine tesadüf Acaba 19 mucizesinin bulunuş tarihinin Müddessir (Gizlenen) suresinde kodlu olduğuna dair vereceğimiz ilave müthiş delillere inkârcılar yine tesadüf deme yüzsüzlüğünü gösterebilecekler mi? Müddessir Suresinin ilk iki ayeti şöyledir:

Ey gizlenen (74:1)

Kalk ve uyar (74:2)

Surenin ilk ayeti gizlenene (müddessir) seslenmekte ve ikinci ayeti artık kalkış vaktinin geldiğini, uyarmaya başlamasını söylemektedir. İşte bu iki ayet, toplam 19 harftir. Bu iki ayetin sayısal değeri (ebcedi) acaba kaçtır dersiniz. Duyunca inanmakta zorluk çekebilirsiniz. İşte bu iki ayetin sayısal değeri tam 1974tür. Anlamın, matematiğin ve bir mucizenin gerçekleşmesinin uyumuna bu ne kadar da güzel bir örnektir:

Sıra Numarası 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Harf Ya Elif Elif Ya He Elif Elif Lam Mim De

Sayısal Değer 10 1 1 10 5 1 1 30 40 4

Sıra Numarası 11 12 13 14 15 16 17 18 19 TOPLAM

Harf Tse Re Kaf Mim Fe Elif Nun Dhe Re

Sayısal Değer 500 200 100 40 80 1 50 700 200 1974

Kuran, indiği dönemde Peygambere seslenirken, anlamsal uyum muhafaza edilerek, ileride gerçekleşecek olan mucizenin açığa çıkış tarihi de kodlanmıştır. Bu mucize 19 mucizesidir ve 19 harfle bu mucizeye işaret edilmektedir. Bu mucizenin ortaya çıkış tarihi olan 1974 ise, bu 19 harfin sayısal değerine eşittir. Ayrıca bu 19 harfin sayısal değeri, 19 mucizesinin 19″ sayısının ve bu sayının fonksiyonlarının anlatıldığı sure olan Müddessir Suresinin numarası olan 74″ün arka arkaya yazılmış şeklidir.

Müddessir Suresinin birinci ayeti (74, 1) olarak gösterilir. Yine ilginçtir ki sayısal mucize açısından önemli bu ayetten itibaren Kuranın sonuna kadar 741 ayet vardır ve 741 (19×39)a eşittir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuranın içindeki 19 koduna, ilk olarak 1974 yılında dikkat çekilmiştir. Daha sonra birçok araştırmacının katkılarıyla Kurandaki bu sistem ile ilgili birçok mucize açığa çıkmıştır. Müddessir Suresi 74. suredir ve 19 ile 74ü arka arkaya koyduğumuzda çıkan sayı, aynı zamanda bu mucizenin bulunuş tarihidir.

Bu mucize ile ilgili ilk veriler Amerikada yaşayan müslümanlarca ortaya kondu. Mucizenin ortaya konduğu tarihte, Dünyadaki en yaygın takvim miladi takvimdir ve bu takvim tam 1974 yılını göstermektedir. Yani Hz. İsanın doğumundan 1974 yıl sonra bu gizlenen mucize, Kuranın Müddessir (Gizlenen) suresinde işaret edilen mucize açığa çıkmıştır.

Bu mucizenin bulunduğu tarihte Peygamberimizin Mekkeden Medineye hicreti ile başlayan takvim 1393 yılını göstermektedir. Bilindiği gibi Peygamberimize Kuran, hicretten 13 yıl önce vahyedilmeye başlanmıştır. Yani bu mucize Kuranın vahyedilmeye başlamasından tam 1406 yıl sonra keşfedilmiştir. Peki 1406 nedir? Sıkı durun; 1406= 19×74tür.

19 mucizesinin keşif tarihi

1974

.............

onlyquran aynı herzeyi yazıp durmuşsun ama, üstte yazdıklarımı bir daha sana da sormuş olayım. Bu sorunun cevabını gerçekten merak ediyorum..olayın aslı astarı nedir? Asparagas mı?

Bu tanrı 19 mucizesini aldı kitaba koydu ama ~1500 sene sonra ortaya çıkacak şekilde.

Bu arada nereden baksan 20 jenerasyon da bu kitabı fazladan iki sure ile bildi, kabul etti ve okudu ve böylece ölüp gitti.

Halen daha müslüman yığınlardan öte, ulemasının bile büyük bir kısmı 19 konusunda itilaflı ve kabul etmiyor.

Hatta bir bölümü kuran'da iki sure fazla desen seni direk keserler.

Ki bunların büyük bir kısmı da samimi, iyi niyetli ve harbi müslümanlar.

Bir kişi kuran'ı yanlış bilerek yasayıp, öyle de ölüyorsa, o kitap "onun için" değişmiştir.

Koruyacak kişi de o kitabı o süre zarfında "açıkça" koruyamamıştır.

-

Bu tanrı ancak bu kadarını, bu şekilde becerebilen bir tanrı, öyle mi?

Daha iyisi yapılamaz mıydı?

Mesela kuran'ın hiçbir şekilde, hiçbir zaman kesitinde değiştirilmesi ve öyle kalmasına müsaade etmememeyi becerebilmek ve her ne mucize kastıracaksan o şekilde başarmak gibi..?

Tanrı bunu bilerek mi böyle yaptı? Neden? Nerden biliyoruz?

Bu tanrı beceriksiz mi, yoksa tanrı değil de sadece sınırlı ve hatta biraz da sakar bir tasarımcı mi?

Yoksa tanrı/tasarımcı yok mu?

Görmemişin bir evreni ile tanrısı bir de 19 mucizesi olmuş....sonrasına nasıl devam edilebilir bilemedim. :) Bizimkisi o hesap.

tarihinde teflon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Messi Ronaldodan 869 gün sonra doğdu. Messinin çocuğu da ronaldonun çocuğundan 869 gün sonra doğdu.

Hitler Napolyondan 129 yıl sonra doğdu, Napolyondan 129 yıl sonra iktidara geldi, Napolyon'dan 129 yıl sonra Rusya'ya savaş açtı, Napolyon'dan 129 yıl sonra da yenildi.

Ayrıca Ruslar Timur'un mezarını açınca şu notla karşılaştılar:"mezarımı açan kişi benden daha büyük bir işgalciyi ortaya çıkaracaktır." Ve ne tesadüftür ki naziler 2 gün sonra Rusya'ya savaş açmıştı...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 weeks later...
  • 7 months later...

İnsanlar açlıktan ölüyor, stresle kıvranıyor, acı çekiyor.

Bizim allah denen yaramaz çocuk sayısal işaretlerle saklambaç oynuyor :)

İnsanlar birbirini kesiyor, birbirlerini boğuyorlar, herkes birbirine düşman, dünyanın boku çıkmış.

Bizim allah 1 adet arapça ne yazdığı belli olmayan bir kitap göndermiş umursamazı oynuyor.

Çocuklar acı çekiyor, fakirlikle mücadele ediyor, yaşamak için yaşamaya çalışıyorlar.

Bizim allah tahtını taşıyan melekler altında, oturmuş krallık yaptığını zannediyor.

Ama gözden kaçan bir şey var.

Kral Çıplak!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Atatürk'ün hayatındaki 19 sistemi 19 mucizesini çürütmeye yeter de artar bile. Atatürk bütün devrimini islamın ümmetçilik politikasına karşı yapmıştır. Kuran kim allahın indirdiği hükümlerle hükmetmezse kafirdir der. Atatürk ise şeriatı yani kuranın hükümlerini kaldırdı. Atatürk bir Türk milliyetçisidir islamda ise milliyetçilik haramdır.

Atatürk'ün kişisel yaşantısı da kurana uygun değil. Çok alkol tüketirdi mesela.

Yani kısaca kurana göre Atatürk azılı bir kafirdir. O yüzden islama göre Atatürk ün herhangi bir kutsiyeti olamaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...