Jump to content

En iyi çelişki


Recommended Posts

Ateistforumda ya da benzeri sitelerde Kuran içi çelişkileri, yanlışları gösteren yüzlerce hatta binlerce yazı var.

Bunların bir kısmına cevap verilebiliyor bir kısmına ise hiç dokunulmuyor Müslümanlarca.

Sizin bu minvalde Müslümanları köşeye sıkıştırdığını düşündüğünüz favori çelişkiniz hangisi?

Var mı? Benim miras ile ilgili ayetler mesala..Malum hesap hatası..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 43
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Kuran'daki yalnışlara, çelişkilere ve kötülüklere "yalnış yorumluyorsun" diyorlar. Hadislere hiç dokunamıyoruz "hepsi yalan" diyorlar. Bu argümanların dışında en sevdiğim argümanlar tanrı konseptindeki hatalar örneğin;

Her şeyi bilen Allah tecavüz etmenin nasıl bir duygu olduğunu bilir, tecavüz etmek istemenin nasıl bir duygu olduğunu bilir, ama bir çok insan bilmez. Öyleyse Allah en kötü varlık olabilir mi?

tarihinde Xibalba tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

En iyisi yoktur ama bariz ve kaçılamayacak çelişkiler pek güzeldir. Ki bu çelişkilerden en bariz olanı, apaçık kitabın inanan sayısı kadar yorumu olmasıdır. Evlere şenlik bir farklılık örneğin hicr 12-13te vardır.

12de onu suçluların kalbine sokarız der

13te öncekilerin başına gelenleri bildikleri halde ders almazlar diyor

Onu sözcüğü ile kastedilen iki şey olabilir, alay ya da kitap.

Burada allah inanmayanların kalbine tam olarak neyi sokmaktadır? Alayı mı, kitabı mı? Alayı ise, 13teki öncekilerin başına gelenlere ramen inanmazlar ifadesi saçma oluyor, çünkü alayı sokan allahın kendisi. kitabı sokuyorsa, 13e göre yüce allah kitabı ta kalplerine sokmasına rağmen inandırmayı beceremediğini anlatıyor demektir.

Bu iki ayet her türlü kepazeliktir. Bu yüzden mealciler de kafalarına göre birini seçip kurtarmaya çalışsalar da gene de dökülmektedirler. Ne varsa gölpınarlı'da var, kepazelik de olsa bu yazıyor arkadaş ne yapalım yani deyip çeviriyor.

tarihinde bir_akil_insan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Çelişki şu kardeşim..Bize burada ''eşrefi mahlukaaaaaat'' diye feryat eden birisi,ossuruyor..Madem eşrefi mahlukatsın,o koku ne birader :lol:

Ayetler ve hadisler baştan sona çelişki/araklama/rezillik zaten..!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Benim için en büyk çelişki bir intihar bombacısı ya da bir IŞİDçinin nereye gideceği konusudur.

Allah için harp ettiğine göre cennete gitmesi lazım. Ama masum insanları öldürdüğüne göre de cehenneme gitmesi lazım.

Ya da benim müslüman anne babamın nereye gidecekleri konusu.

Allah için harp etmediklerine göre cehenneme gitmeleri lazım. Ama masum insanları öldürmediklerine göre de cennete gitmeleri lazım.

Bu bayağı ciddi bir konu. Hiç öyle namaza rekata benzemiyor, ancak cevap almak da pek mümkün değil.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir başka konu..

İslam fıkhına göre Allah bilinemez..(Hristiyanlara göre de Tanrı bilinemez.)Allah sadece esmaül hüsna denilen Allah'ın isimleri veya sıfatları aracılığıyla anlaşılmaya çalışılır..Olay şu..Bu müslümanlar hiçbir zaman bilemeyecekleri Allah'ı,sanki çok iyi biliyorlarmış gibi herkese anlatırlar..Allah şöyle,Allah böyle filan..Yahu,sen Allah'ı bilmiyorsun ki;bana ne anlatıyorsun?!

Allah'a inanılır sadece..Ben Allah'a inanıyorum dersin ve sanki Allah'ı çok iyi biliyormuş gibi yapmazsın amma velakin bizim müslümanlar inanıyorumdan daha çok biliyorum tarzındalar..Aynı kişilere basit İslam'i sorular sorsanız da,bilemezler.. :)

Müslümanlar bil(e)mezler ama sorsan her şeyi bilir gibi anlatırlar..Bu çok büyük bir çelişkidir..

Bilen insan zaten inanmaz..!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 year later...

Peygamberlerin de allahı gerçek niteliğinde göremediklerini müminler kendileri söylüyorlar sevgin Nolan. İslamda akıl iradesi, cüzi iradenin parçasıdır zaten ve işin ilginç yanı, cüzi iradeleriyle sınırlandırılmış akıllarıyla müminler, inandıkları allahın gerçek tanrı olduğu iddia ediyorlar. Cüzi aklınla allahın gerçek tanrı olduğunu nerden biliyorsun diye sormalılar kendilerine.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bence kurandaki en tipik ilkellik kısasın hüre hür köleye köle dişiye dişi uygulanacağını yazması.

Bu çelişki elbette değil. Cahil çöl yağmacıları yok erkek dişi hür köle eşittir mi diyeceklerdi. Tabii demeyeceklerdi ama, çelişki şurda: Bunu her şeyi bilen bir allahın kıyamete kadar tüm insanlara gönderdiğinin iddia edilmesi. Göndere göndere bunu gönderdiyse, açılmadan iade... Posta masrafları göndericiye aittir, sorumluluk kabul edilmez. Sipariş mi ettim ülen, göndermeyeydin! Sipariş etmeden gönderiyorsun madem, gönderdiğin şey eli yüzü bir düzgün bir şeye benzesin de eh hadi o kadar göndermiş, alalım bari diyelim be! Bunu mu gönderdin, çok mu aradıydın ne göndereyim diye de bunu mu buldun bula bula! Naş hadi naş... Tırla...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateistforumda ya da benzeri sitelerde Kuran içi çelişkileri, yanlışları gösteren yüzlerce hatta binlerce yazı var.

Bunların bir kısmına cevap verilebiliyor bir kısmına ise hiç dokunulmuyor Müslümanlarca.

Sizin bu minvalde Müslümanları köşeye sıkıştırdığını düşündüğünüz favori çelişkiniz hangisi?

Var mı? Benim miras ile ilgili ayetler mesala..Malum hesap hatası..

Kuranda miras hatas mı var ? :D hahahah güleyim bari bir kere daha. o zamanda çok gülmüş epğlenmiştin

Sen ayetlere baktın mı? mirasta matematik hatası var diyorsun kulakdan dolma bilgilerle konuşma!!

ilgili ayette ilk önce

Ma tereke der: ölenin bıraktığı şey demektir. yani miras ilk önce çocuklara pay edilir. (ama uyanık hadisciler mirasta herkes daha çok pay alsın diye diye bütün mirastan hesaplama yoluna gidiyor adi herifler madde peşinde koşan adiler)

halbuki ondan sonra cümle-i ilahide Min ma tereke der: Min tebiz içindir. yani mirasın bölünmüş kısma aitten şu kadar pay dedeye aittir vesaire der. mirasın tamamından değil

adamlar mirasta hesap hatası çıkarmak için mirasın tamamını paylar bölüyor

halbuki kuranda Miras ilk önce küçük çocuklara pay edilir (çocukların küçük olmalarından hesaba katılmasın diye bir şeyin olmadığını göstermek için küçükten başlıyor) pey ediliyor. ondan sonra kalan kısmından diğer paylar bölünüyor. ondan sonra geri kalan mal ise tekrar çocuklara bırakılıyor.

Kuran da miras hatası var diyenlere yemin ediyorum bilenler gaz çıkarark gülüyorlar geçen gördüm :Dasasa

tarihinde Dindarr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

İlk müslüman kimdir sorunsalı gösterilebilir. Ali-İmran 67 ye göre İbrahim dir. Araf 143 e göre Musa dır. Enam 163 e göre Muhammed dir.

hah ne komik :)hazreti Musa o cümleyi şunun için diyor

musa ayılınca dediki "süphallah yani Allahım sen akılma gelen bütün düşüncelerden münezzehsin ben adi adamın tekiymişim neler düşünürdüm senin zatın hakkında hepsininden münezzehmişsin (seni gördüm)!!!! ben dünyada mikata (belirlediğiniz bu buluşma zamanına noktasına) Musasız olarak geldiğimde seni görebileceğime ilk iman eden müminlerdenim" acaba anlatabiliyor muyum :)

oradaki dağ musanın benliğinin parça parça olmasıdır.

Allah musaya tecelli ettiği vakit musanın benliğindaki dağ paramparça oldu Musa bayıldı. musa gitti yok.. Musa ayıldı süphanallah dedi

Allahı gördü çünkü ve şöyle dedi Ben mikata Musasız geldiğimde yani benliğimdem soyup geldiğidem seni göreceğime ilk iman eden müslümanlardanım" yaaa kamon

farklı bir şeye iman bu

tarihinde Dindarr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

kuranda muhammedin ağzından ayetler olması,

allahın kendi kendine dua etmesi veya allahın beddua etmesi,

kuranda matematik hatasının bal gibi de var olması,

kuranın bir ayette ak dediğine diğerinde kara demesi,

muhammedin keyfine göre (hatta çoğu kez şeyinin keyfine göre) ayet yazması,

kuranda bilime ters ayetler,

kurban saçmalaması,

nuh tufanı komedisi,

kuranın orjinalinin olmaması ilk aklıma gelenler...

Link to post
Sitelerde Paylaş

dediki "süphallah yani Allahım sen akılma gelen bütün düşüncelerden münezzehsin ben adi adamın tekiymişim neler düşünürdüm senin zatın hakkında hepsininden münezzehmişsin (seni gördüm)

Musa allahı hiç görmedi, dağın parçalandığını gördü ve allah tur dağını gerçekten paramparça etmiş olsaydı, arkeolojik kanıtı olurdu hemde müzeler dolusu!

Ali-İmran 67 : İbrahim ne Yahudi ne de Hıristiyan idi, hanif bir müslümandı (kane hanifen müslimen).

Araf 143 : Rabbi, dağa tecelli edince onu paramparça ediverdi. Musa bayılarak yere düştü ve ayıldığında "Sen sübhansın, sana tövbe ederim. Ben müminlerin ilkiyim" (ene evvelu el müminine) dedi.

Enam 163 : Hayatım ve ölümüm Allah içindir. Onun ortağı yoktur ve ben bununla emrolundum ve ben müslümanların ilkiyim (ene evvel el müslimine).

Motorlu yeni araçlar rodaj suresince fazla yakıt yakarlarya, işte islam da öyle, "size nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak islamı seçtim" ayeti gelinceye kadar, islamın yahudilikten aykılamamasının ve ayrışılamamasının etkisiyle, öncül dinlerin kahramanlarını yakıt niyetine kullandığı için onları sahiplenmek zorunda kalmıştır ve bu duğrultuda İbrahime, Musaya, Muhammede "ben müslümanların ilkiyim (ene evvel müslimin)" dedirtmek zorunda kalmıştır. Allahın gerçekten tur dağını parçaladığı iddiası, Muhammedin ay'ı yardığı veya burak ile allahın arşına çıktığı iddiaları kadar saçmadır, yanlıştır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

En çok etkileyen ve beni sorgulamaya iten ayetler savaş ayetleridir.

Örneğin önce savaş ganimetlerinin tamamı allah ve resulünün diyor allah, sonra allah ganimetleri ne yapacak ki diye söylenti çıktığında beşte biri allah ve resulünündür diyip çark ediyor.

Başka bir örnek ise, sizden şukadar kişi şukadar müşriğe galip gelir diyip savaşta darma duman olduktan sonra allah sizdeki zaafı gördü, bildi diyip bu sayıyı düşürdüğüdür.

Dindarr yine ayetleri kendine göre yorumlayıp onlarca islam aliminin meallerinin uydurma olduğunu ima ediyor..

tarihinde bhdr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Biz her çelişki dediğiniz şeyleri anlattık çelişki olmadığını gösterdik ama bu seferde dediniz ki dindarr ayetleri kendine göre yorumluyor ve çelişki bulamıyoruz

elbette Kuranı kerim insan kelamı olsaydı ondan bir sürü çelişki bulurdunuz ayetine binaen

Kuranı kerimi doğru anlamak ve mealini vermek esas teşkil etiğinden. Elimdeki tefsire bakıp çelişkisiz sanki Kuranı Kerimi Türkçe nazil olmuş gibi size yazınca

elbette çelişki bulamadığınız için "ama bak piyasada uydur kaydır yüzlerce mealciler böyle demiş" diyorsunuz..

Kardeşim ne yapalım yani pislik insanlar kalblerinde küfrü gizleyen insanlar. kuranı anlayamayıp böyle çelişki dolu mealler veriyorsa ne yapalım yani

gel bana sor bende bir tefsir var kuran sanki türkçe nazil olmuş gibi herşey yazıyor çelişkisiz gel bana sor kamon :D sormazsınız çünkü ben ayetleri yazınca çelişki bulamıyorsunuz yeeee

tarihinde Dindarr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Değerli dindar, bigbang sonrası evrenin ve dünyanın oluşum evrelerini inceleyin ve ilgili quran ayetlerine bakınız; allahın ilkin dünyayı yarattığını sonra evreni yarattı göreceksiniz.

Fussilet 9 ayet metninde dünya, iki günde yaratılmış halde halihazırda bulunuyor henüz evren yaratılmamışken. Dünyayı yarattıktan sonra Allah fussilet 11 ayetindeki eylemi gerçekleştiriyor. Allah önce dünyayı iki günde yaratıyor, sonra duman haldeki göğe yönelerek evreni yaratıyor. Fussilet arası ayetleri okuyun Allahın önce dünyayı yaratıp sonra duman halinde bulunan göğe yönelerek evreni yarattığını anlayacaksınız. Yalan veya gerçek Allah'ın iddiası budur.

Fussilet 9
le tekfurûne billezi halakal arda fi yevmeyni
arzı iki günde yaratanı inkar mı ediyorsunuz

Fussilet 10
Yeryüzünde bulunanların besinlerini dileyenler için eşit olarak 4 günde takdir etti.

Fussilet 11
Summesteva iles semâi ve hiye duhanun
Sonra duman halinde olan göğe yöneldi. Sonra da göğe ve arza gelin dedi. İkisi de isteyerek geldik dediler.

Fussilet 12
Onları 2 günde 7 kat gök olarak tamamladı ve her gök katına kendi emrini vahyetti ve dünya semasını kandillerle süsledi

Bingbang'den beri geçen 15 milyar yıl içinde dünya bügünkü biçimindedir. Dünyanın yaşı 4,467 milyar yıl olarak hesaplanmıştır. Bingbang'den 300 milyon yıl kadar sonra ilk galaksi ve ilk yıldızların oluştu. Güneş, günümüzden 5 milyar yıl önce, Bingbang'den 10 milyar yol sonra oluştu. Dünya'da ilk yaşayan tek hücreli canlılar 3.7 milyar yıl kadar önce oluştu. İnsan türü dünya üzerinde Bigbang'den 15 milyar yıl sonra belirmişken Allah nasıl ilkin dünyayı yaratmış olabilir? Allah'ın ilkin dünyayı ardından evreni yaratmasının açıklaması, Batlamyus'un evren modelinin qurana geçirilmesinden başka ne olabilir fikrin var mı?

tarihinde Tumagü tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...