Jump to content

İslam ve Kadın


Recommended Posts

İSLAMDA KADINLARA MİRAS HAKSIZLIĞI

Kuran da ve islamda Erkek ve Kadın eşit sayılmadığı için İki kadının şahitliği bir erkeğinkine eşittir.Miras olarak ta bir oğul ve bir kızınız var ise oğla kızının iki katı miras bırakman gerekmektedir.

Diğer yandan Mal edinmeyin mal allahındır deniyor ve bakıyorsunuz ki Allah bu miras işleriyle oldukça iyi ilgileniyor ayetler gönderiyor.

NİSA-11..Allah sizlere,mirastaksiminde çocuklarınız hakkında, erkeğe iki dişi payı verilmesini emrediyor.Eğer hepsi kız olup da ikiden fazla iseler, bunlara bırakılan malın üçte ikisi; eğer tek bir kız ise o zaman yarısı verilir. Eğer ölen kişinin çocuğu varsa anne-babasından her birine altıda bir, şayet çocuğu yok da anne-babasımirasçı oluyorsa annesine üçte bir, eğer ölenin kardeşleri de varsa o zaman annesine altıda bir verilir. Bunların hepsi ölenin yapmış olduğu vasiyetin yerine getirilmesinden veya borcunun ödenmesinden sonradır. Babalarınız ve oğullarınızdan hangisinin size fayda bakımından daha yakın olduğunu siz bilmezsiniz. Bütün bunlar, Allah tarafından birer fariza olarak takdir edilmektedir; muhakkak Allah bilendir, hikmet sahibidir.

NİSA-12..Eğer karılarınızın çocuğu yoksa, bıraktığının yarısı sizindir. Eğer çocuğu varsa, o zaman dörtte biri sizindir. Bunlar, ettikleri vasiyetten veya borçları ödendikten sonradır. Eğer çocuğunuz yoksa, sizin bıraktıklarınızın dörtte biri, çocuğunuz varsa sekizde biri ettiğiniz vasiyetten veya borçtan sonra, karılarınızındır. Eğer bir erkek veya kadının çocuğu ve babası yok da kelale yönünden -yan koldan- ana bir erkek veya kız kardeşi bulunuyorsa her birine altıda bir düşer. Eğer bunlar, bundan fazla iseler, zarara uğratma kasdı olmaksızın yapılan vasiyet veya borçtan sonra üçte birinde ortak olurlar. Bütün bunlar, Allah'tan birer emirdir. Allah her şeyi bilen,cezalandırmada acele etmese de ihmal etmeyendir.

NİSA-176..Senden fetva istiyorlar. De ki: "Allah, babası ve çocuğu olmayan kişininmirası hakkında size şöyle fetva veriyor: "Eğer çocuğu olmayıp bir kız kardeşi olan bir kimse ölürse, bıraktığının yarısı kız kardeşine kalır. Eğer kız kardeşinin çocuğu yoksa, bu erkek kardeş ona varis olur. Eğer iki kız kardeşi varsa, bıraktığının üçte ikisi bunlara kalır. Eğer erkekli dişili kardeşleri varsa, o zaman erkeğe iki dişi payı kadar düşer"Allah, size şaşırıyorsunuz diye bunları açıklıyor. Allah, herşeyi bilendir.

BAKARA - 282: Ey o bütün iman edenler! Muayyen bir va'de ile borclaştığınız vakıt onu yazın, hem aranızda doğrulukla tanınmış bir yazı bilen yazsın, bir yazı bilen de kendisine Allahın öğrettiği gibi yazmaktan kaçınmasın da yazsın; bir de hak kendi üzerinde olan adama söyleyib yazdırsın ve her biri Rabbı Allahı zülcelâlden korkun da haktan bir şey eksiltmesin; Şayed borclu bir sefih veya küçük veya kendisi söyleyip yazdıramıyacak ise velisi dosdoğru söyleyip yazdırsın, erkeklerinizden iki hazırı şahid de yapın, şayed ikisi de erkek olamıyorsa o zaman doğruluğuna emin olduğunuz şahidlerden bir erkekle iki kadın ki biri unutunca diğeri hatırlatsın,şahidler de çağırıldıklarında kaçınmasınlar, siz yazanlar da az olmuş çok olmuş onu va'desine kadar yazmaktan usanmayın, bu, Allah yanında adalete daha muvafık olduğu gibi hem şahadet için daha sağlam, hem şüpheye düşmemeniz için daha elverişlidir, meğer ki aranızda hemen devredeceğiniz bir ticaret olsun, o zaman bunu yazmamanızda size bir beis yoktur, alım satım yaptığınız vakit de şahid tutun, bir de ne yazan ne şehadet eden zararlandırılmasın, eğer ederseniz o mutlak kendinize dokunacak bir fısk olur, hem Allahtan korkun Allah size ilim öğretiyor, ve Allah her şeyi bilir

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 109
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

İslam ortadoğu kültürününde içine etti. İslam dini ortadoğuyu taş devri öncesi karanlık çağlara mahkum etti.

Ahzap Suresi 33 – Evlerinizde oturun, Cahiliye de olduğu gibi açılıp saçılmayın.

İslam öncesi kadın ve islam sonrası kadın

islam--i514812-900x500.jpg

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

İslamda Başörtüsü

Buluğ çağına ulaşmış tüm müslüman hanımların uygulaması allah tarafından emrolunan ayetlerdir.
Bunu inkar eden (müslüman olduğu halde) kafir olur. zaten müslüman değilse allah, kıyamet gününde onlarla ilgili olacakları yine hazreti kur'an'ın mübarek ayetleri ile bizlere aktarmıştır.

Nur Suresi 31. Ayet - Ve mü’min kadınlara söyle, bakışlarını indirsinler (haramdan sakınsınlar) ve ırzlarını korusunlar. Zahir olan kısımlar (görünen el, yüz ve ayaklar) hariç, ziynetlerini açmasınlar, cezbedici güzelliklerini göstermesinler. Ve başörtülerini yakalarının üzerine koysunlar (örtsünler).

TESETTÜRLE İLGİLİ HADİSLER:

Umeys’in kızı Esma’dan nakledildi. Dedi ki:

Resulüllah (s.a.v) bir gün Hz. Aişe (r.anha)’nın evine girdi. Kızkardeşi Esma yanında idi. Üzerinde Vücudunun her tarafını örten ve yenleri geniş bir elbise vardı. Resulüllah (s.a.v) onu görünce kalkıp dışarı çıktı.

Hz. Aişe (r.anha) kız kardeşine “buradan uzaklaş Resulüllah (s.a.v) sende hoşlanmadığı bir şey gördü” dedi. Hz. Esma uzaklaştı arkasından Resulüllah (s.a.v) içeriye girdi. Hz. Aişe (r. anha minha) niçin kalkıp gittiğini sordu.

Resulüllah (s.a.v) de elbisesinin yenini sadece parmakları görünecek şekilde ellerinin üzerine çekerek şöyle cevap verdi: “Kız kardeşini görmedin mi? Müslüman bir kadın şurasından başkasını gösteremez. (Mecmeu’zzevâid nr:4168)

(Ebu Davûd, Libâs, 31). “Allah Teâlâ ergin kadının namazını başörtüsüz kabul etmez

(İbn Mâce, Tahâre, 132; Tirmizî, Salât, 160; Ahmed b. Hanbel, IV, 151, 218, 259).

Hz. Âişe (R.anhâ)’dan nakledilen; “Allah Teâlâ erginlik çağına ulaşan kadının namazını başörtüsüz kabul etmez” (İbn Mace, Tahâre, 132; Tirmizî, Salât, 160)hadisi saçları da kapsamına alır.

islam%2Bve%2Bkad%C4%B1n.jpg

islam%2Bve%2Bkad%C4%B1n%2B2.jpg

Link to post
Sitelerde Paylaş

Zeus denen ibine rahatça bakip 31 cekemedigi çarşaflı kadinlara saldırıyor,sebebi bu.

Kendisi zina yaparken,porno izleyip gelip gecen kızları dikizlerken sorun yok.

Pis herif seni!

Kadının elinden özgürlüğünü elinden alıp 2. sınıf insan yerine koyan, erkeğe köle yapan sizler saldırmıyorsunuz yani kadına?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kadının elinden özgürlüğünü elinden alıp 2. sınıf insan yerine koyan, erkeğe köle yapan sizler saldırmıyorsunuz yani kadına?

saldırmıyorlar...sadece CARİYE yapıyorlar. sona o cariyeyi evin içinde büfenin içine koyup biblo - SÜS olarak kullanıolar. kötü bişi yok yani...

tarihinde Zavallı tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

SAADET Partisi Kadın Kolları, Sultangazide çalışma yaparken...

Müezzin olduğu belirlenen bir meczup, karşılarına çıkıp şu çirkin sözleri söylemiş:

Başkanlık sisteminde kadınlar devlet başkanının helali olacak. Bize göre yönettiği hanımlar, reis-i cumhura helaldir.

...

HÜRRİYET/Ahmet Hakan

Link to post
Sitelerde Paylaş

İSLAM’IN KADINLARI….

İslam’ın kadınları silik, şahsiyetsiz, kapalı, tutucu, cahil, ilkel bir kadın modelini simgeler ve teröristlerden sonra İslam’ın ikinci çirkin yüzünü sergilerler. Oysa bu bir yanılsamadır. Müslüman kadınlar hakkındaki bütün gerçekleri yansıtmaz. Hiç bir şey bu sahte imgeden daha fazla gerçeklerden sapmış olamaz. Ama bu imge Batı’da yerleşmiştir. Türk aydınları ve ateistleri de öyle düşünürler. Kadınlar kendi görüşlerini ve neden kapandıklarını bir türlü açıklayamazlar. Çoğu kere buna izin bile verilmez. Koyu, karanlık giysilerin altında düşünebilen, hissedebilen, az çok entellektüel bir kadının olabileceğine kimse inanmaz ve arada bir kendilerini söz ve yazı ile belirtmeye çalışanların nedenleri dinlenmez, okunmaz ve önemsenmez. Kendilerini çepe çevre saran karanlık giysiler zamanla kadının aklını karartır, hislerini köreltir. Cinselliğinden uzaklaşır kadın.. Bir meta olur.. Yine de derdini kimseye anlatamaz.

Kadınlar bundan memnun mudurlar? Elbette değillerdir. Bundan memnun olabilecek tek bir kadının bile var olabileceğini düşünemiyorum. Çünkü kadın da bir insandır. Tanımak, bilmek, sevmek, anlamak ve değer vermek istediği kadar, tanınmak, bilinmek, sevilmek, anlaşılmak ve değer verilmek de ister. Ama bunlara izin verilmez. İslam’ın kapalı kadını çirkin imgesinden kendini bir türlü kurtaramaz. Erkek durumdan memnundur. Kadın yeterince şikayet etmez. Yakınarak başını daha büyük bir derde sokmak istemez. Halinden memnun olduğu izlenimini verir.

Gerçekten halinden memnun mudur, Müslüman kadın?

Elbette değildir!

Bir hayvan gibi kullanılmak onu rahatsız eder. En ücra dağ köyünde yaşayan cahil kadınlar bile buna razı olmayabilirler…

Ama İslam’ın kadınları hiç ses çıkarmazlar. En ufak bir şekilde bile yakınmazlar. Koyu giysilerinin içinde kaybolur giderler. Gölgelerini bile dolduramaz, Müslüman kadınların şahsiyetleri… Varlıkları ve yokluları arasında en ufak bir fark yoktur.

Peki ama neden şikayet etmezler İslam’ın kadınları? Neden özgür iradelerini kullanmada bu kadar çekingendirler. Neden durumlarından memnun görünürler?

Ben bütün bunları açıklayabilecek bir sendrom ve bir içgüdü biliyorum. Onlar yaşama azmi ve iradesi ile Stockholm sendromudurlar.

Yaşamak içgüdüsü herşeyden önce gelir. Diğer bütün içgüdülerden güçlüdür. Diğer bütün değerlerden, insan olmanın getirdiği ayrıcalıklardan, üstün insansal duygularla kendini belirtmekten, tanınmak, bilinmek, sevilmek, anlaşılmak ve önemsenmekten üstündür. Örtülü İslam’ın Müslüman kadını da eline erkek eli değmesini ister. Bir erkeği sevmeyi, ona sahip olmayı, onun tarafından sahip olunmayı düşler. İslam’ın kara çarşaflı kadınının da özlemleri, düşleri, fantazileri vardır. Onları gerçekleştirmek ister. Ama içine kapandığı karanlık giysiler onun bütün hislerini köreltmiştir. Hoşlandığı erkeğe yan gözle bile bakamaz. Kadınsal içgüdülerinin hiç birini tatmin edemez. Yaşam ona verilen tek imtiyazdır. Onu recme kaybetmek, ya da orospu sıfatı ile damgalanmak istemez. Çoğu kere kendinde o gücü bulamaz. Tabii istisnalar her zaman vardır ve kadın isyan edebilir. Bu temel içgüdünün yanı sıra İslam’ın kadını, Stockholm sendromuna teslim olarak, kendisini bu zavallı duruma düşüren İslam’a ve erkeğine daha da bağımlı ve müteşekkir bir kişiliğe bürünür. Bu sendrom esir alınan insanlarda, kendilerini esir alanlara karşı gelişen bir sempati ve yakınlıkla niteliklidir. Esir alınan bir yandan kendi zavallı durumunu kabul ederken, öte yandan kendisini esir alanın üstün bulduğu kişiliğine sığınır ve onuna bütünleşerek, kendisini kurtarmaya çalışanlara karşı onu savunur…

İslam’da kadınların örtünmesi sembolik bir jesttir. Türban ve tesettür kadının aklını da kapatır. Kara çarşaf aklının yanı sıra, kişiliğini, benliğini de karartır ve onları zamanla çürütüp, yok eder. Ama yaşama içgüdüsü ve pençesine düştüğü Stockholm sendromu, kadının bu korkunç geleneği kırmasını önler. Kadınlığından, cinselliğindan uzaklaşan İslam’ın kadını, kelimenin tam anlamı ile Allah’ın kölesi olur.

Aslında kölesi olduğu Allah değildir.

Erkektir….




İSLAMDA KADIN

Şeriat kanunlarına göre her erkek, kadınların davranışlarını denetleyebilir. Tabii bu görevi şeriat polisi daha iyi başarır.

Korku dolu gözlerinde,
Kadının,
İslamı gördüm rüyamda,
O gece.

Ölmüştü kadın.
Açık gözlerle.

Kafasında bir kazık,
Elleri bileklerinden kesik.

Tepesine dikilmiştim,
Söyleniyordum.

Çizmeli bacaklarımı,
Çıplak göğüslerine dayamış,
Acımaksızın "OH" çekip duruyordum.

Kan ter içinde uyandım,
Dehşetten titriyordum.

Onu aradım…...
Yatakta bulamadım.

Benden izin bile,
Almadan kalktı gitti yine,
Dedim,
Uzun, uzun söylendim.

Onu aradığım her yerde
İslam vardı…

Beni koruyan İslam,
Erkek İslam........

Her kirli çıkıda,
Her tahrat alışımda.

Her kerhaneye gidişimde,
Her avrat sikişimde.

Arada bir uğradığım,
Dostumun döşeğinde.

Gözlerimi göğe diktiğim zaman,
Sonra çevirip onları yere indirdiğimde.

İçimde bir sıkıntı,
Kafamda bir uğultu,
Beni yatağa düşürdüğünde.

İki rekatlık bir namazın,
İnanılmaz rahatlığı vardı.

Erkek olmak zor İslam’da,
O kadar çok yapacak iş var ki...
Komşunun kızına bile,
Parmak atacak zaman, o kadar az ki.

Sen yoktun kadın,
Aradığım yerlerde.

Yalnız İslam vardı,
Baktığım kuytu köşelerde.

Sofu ve bağnaz kafalarıyla,
Yobazlar etrafımı sardı.

Çektikleri Baretta tabacalarıyla,
Cami için para topluyorlardı.

Bir cami daha yaptırmak,
Onların yasal haklarıydı.

Okul ve Üniversitelere,
Ne gerek vardı.

Kuranı okuyup, yorumlayacaklara,
Daha çok ihtiyaç vardı.

Benliğimi korkunç bir sıkıntı sardı,
Düş mü görüyordum?

Emindim düş değildiler,
Bir kâbus olmalıydılar.

Uykuda bile değildim, oysa,
Nerde karım dedim,
Terkedip beni kaçtı mı, yoksa?

Büyük bir hırsla sarsıldım,
Kafasını ellerimle bizzat kopartacaktım.

Sonra durdum birden,
Hatırladım.
Kendi kendime söylendim.
Yahu dedim,
Deli miyim, neyim?,
Ben daha evli bile değilim.

Sağol İslam diye şükrettim,
İki rekat namazı yine hakettin.

Erkek olmak ne kadar da zormuş!
O olmasa ne yaparız?
Biz erkekler,
İslamsız.............

HACI

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu denli ağır ithamları haketmiyor bu din.Unutulmamalı ki İslam dini gelmeden önce yeni doğan kız çocuklarını gömüyorlardı.İslam dini ise cenneti annenin ayakları altına serdi.En absürt örnekleri alıp bunlarla yaptığınız propaganda İslam'a karşı ne denli nefret dolu olduğunuzu gösteriyor.Neden diye soracak olsak nedenini sanırım sizde bilmiyorsunuz.Bu arada peygamber 4 eşe kadar serbest bırakmış olması sapıklık değildir.Eğer erkek koruyup kollayabiliyorsa neden olmasın.Ama yine unutulmamalı Hz.Ali Hz.Fatıma ile bir ömür tamamlamış ve ikinci bir eş evlerine girmemiştir.Cahillik kadar kötüsü yok.Keşke insanlar öğrenmek için çaba harcasa.Ama kötülemek ve üstüne bi çizik atmak sanırım daha kolay.Etraftaki örneklerin sizi aldatmasına izin veriyor ve haklı olduğunuza emin olarak paylaşımlarda bulunuyorsunuz.Sorgulayan beyninizi ne kadar boş kullanıyorsunuz.Şahsen inansın inanmasın hiçbir insan veya görüş veya akım hakkında kötü düşünmemeye bu düşünceye mensup insanların nasıl düşündüklerini anlamaya çalıştım.Ama bu konu başlığı altında gördüğüm tek şey nefret.Umarım nefretinizi aşabilirsiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu denli ağır ithamları haketmiyor bu din.Unutulmamalı ki İslam dini gelmeden önce yeni doğan kız çocuklarını gömüyorlardı.

Buradan sonrasını okumama gerek kalmadı.

Sırf şu konuda, forumda, binlerce ileti var.

Kadınlar, dahâ bebekken öldürülşdüyse, Araplar, eşeklerden mi türedi?

Easy, Fury; easy! Hooop! Ezdın oni!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Buradan sonrasını okumama gerek kalmadı.

Sırf şu konuda, forumda, binlerce ileti var.

Kadınlar, dahâ bebekken öldürülşdüyse, Araplar, eşeklerden mi türedi?

Easy, Fury; easy! Hooop! Ezdın oni!

Araplar zengin tüccarlardı yan ülkelerden bir sürü eş almışlardır oraya mı takıldın?

Gözleme ve kanıta dayanmayan bilgilerden ibaretsin. Kişisel düşüncelerle öznel yargılara varıp 14yüzyıl boyunca nesilden nesile aktarılan nice zahmetlerle biraraya getirilen insanların daha iyi anlaşılması için üzerine kitaplar yazılıp incelemeler yapılan bir kitabı tek çırpıda elinizin tersiyle itmeniz yok mu? Forumda binlerce ileti var diyorsun dünyada binlerce kitap var diyorum.Ama okumayı bırakmışsınız yazarlığa başlamışsınız.Kolay gelsin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ama yine unutulmamalı Hz.Ali Hz.Fatıma ile bir ömür tamamlamış ve ikinci bir eş evlerine girmemiştir.

Fatıma, Muhammed peygamberin kızı olduğu içindir.

Ali, peygamber kızının üzerine evlenmeye cesaret edememiştir.

Aişe de Ebubekir'in kızı olmasaydı İFK olayından sonra recm edilirdi.

Muhammed'e de Aişe kadar kafa tutabilen bir eşi olmamıştır...

Güçlü olanın ayrıcalığı vardır.

Alan razı veren razı ise, maddi olarak da güçlü olan biri 4 değil, 10 tane alsın. Problem bu değil.

tarihinde Mırnaw tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Hz.Ali Hz.Fatıma ile bir ömür tamamlamış ve ikinci bir eş evlerine girmemiştir.Cahillik kadar kötüsü yok.Keşke insanlar öğrenmek için çaba harcasa.Ama kötülemek ve üstüne bi çizik atmak sanırım daha kolay

Evet cahillik kadar kötü birşey yok. Ali nin bile çok eşli olduğunu bilmiyorsun.

İslami kaynakları oku öğren ondan sonra bu forumda yorum yap.

Hz.Alinin (ra) evlilikleri, eşleri ve çocukları (Hz. Ali 8 eşinden 14 erkek çocuk, 18 kız çocuk) Hz. Alinin oğlu Muhsin(veya Muhassin) çok küçük yaşta vefat etmiştir. Ayrıca Hz. Alinin Hz. Hasan ve Hz. Hüseyinden başka bir çok çocuğu vardır.

Hz. Ali, Haşîmoğullarmdandır. Hz. Peygamber'i amcası Ebû Tâlib'in oğludur. Onun hanımları ve bunlardan olan çocuklarını şöyle tespit etmek mümkündür:

1) Hz. Fâtıma: Hz. Peygamber'in (s.a.v.) en küçü kızıdır. Hz. Ali'nin de ilk hanımıdır. Hz. Fâtıma vefat edinceye kadar, Hz. Ali bir başkasıyla evlenmemiştir. 1 Hz. Fâtıma'dan olan çocukları Hasan Hüseyin ve Muhsin, Zeyneb ve Ümmü Gülsüm'dür. Hz. Ömer halifeyken, Hz. Peygamber'in vefatından Önce dünyaya gelen Ümmü Gülsüm’le evlenmek istemiş ve evlenmistir. Onun Ümmü Gülsüm'le evlenmek istemesi, "bütün neseblerin ve sebeplerin kesildiği Kıyamet'te, ancak Hz. Peygamber'in nesebi ve sebebinin kesilme diğini" bilmesindendir. Zeyneb de (Zeynebu'l-Kübrâ) Abdullah b. Cafer'le evlenmiştir.

2) Âmir b. Kilâb Kabilesinden Ümmü'l-Benin bint-i Hizam. Hz. Ali'nin, bu hanımından Abbas, Cafer, Abuddullah ve Osman adlarında dört çocuğu olmuş tur.

3) Onun hanımlarından biri de, Temim Kabilesin den Leyla bint-i Mes'ud'dur. Bunun iki çocuğu olmuş tur: Abdullah ve Ebû Bekir.

4) Has'amî Kabilesinden Esma bint-i Umeys. Bu hanımından, Yahya ve Muhammedul-Asgar (Küçük Muhammed) dünyaya gelmiştir.

5) Cu'şem b. Bekir Kabilesinden Sahba bint-i Rabia adlı kadın da, onun eşlerindendir. Bu, Tağlibli bir câriye/köle kadındı. Hz. Ali'nin bu cariyeden Ömer ve Rukiyye adlı iki çocuğu olmuştur (Bir cariyenin sahibi, nikâha gerek kalmadan, câriyesiyle evlilik ilişkisine gi rebilir. Buna istifraş veya odalık alma denir. Milk-i yemin [sahip olmak> milk-i nikâhtan daha kuvvetli olduğu için, cariyesini sahibi istifraş edebilir, yani yatağına alabilir. Câriye, böyle bir birliktelikten çocuk doğurursa Ümmü Veled=Çocuk Anası adını alır. Satılamaz. Çocuk hür statüde olur. Ümmü veled de ya sahibinin âzadlamasıyla yahut onun ölümüyle otomatikman hürriyetine kavuşur. Ayrıca, İslâm'a göre, bir başkasının câriyesiyle, sahibinin izniyle evlenilebilir. 2 Hz. Ali'nin, cariyesi ve ondan olan çocukları ko nusu kafamızı karıştırmamalıdır).

6) Hz. Peygamber'in damadı Ebû'1-As b. Rebi'nin kızı Ümâme de, Hz. Ali'nin hanımlarından birisidir. Mu-hammedu'l-Evsat da (Ortanca Muhammed) bu hanım dan olmuştur.

7) Havle bint-i Cafer el-Hanefiyye. "İbn-i Hanefiyye" diye bilinen Muhammed, bu hanımından olmuştur.

8) Urve b. Mes'ud es-Sekafi'nin kızı Ümmü Said. Hz. Ali'nin bu hanımından ÜmmüT-Hüseyin ve Büyük Remle adlı kızları olmuştur.

Bunlardan başka, Hz. Ali'nin edindiği cariyelerden olma kızları ve çocukları vardı. Hz. Ali 14 erkek çocuk, 18 kız çocuk sahibiydi. Fakat nesli, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin, Muhammed (İbn-i Hanefiyye), Abbas ve Ömer adındaki oğullarından türemiştir. Oğullarından çoğu Hicretin 60. Yılında Kerbela’da şehit edilmiştir.

1- Ehl-i Beyt, Hz. Fâtımay'a ilgili hadislere bkz. "Hz. Fâtıma benden bir et parçasıdır. Onu üzen şey beni de üzer." Çocukları için bkz. Târîhû'l-Hamîs. II, 283

2- Geniş bilgi için bkz. Osmanlı'da Kölelik Cariyelik ve Harem, s. 208 vd. Çok evlilik yerine cariyelerin istifraş edilebilmesi. A.g.e., s. 212 vd.; Ubancı, M. A. Osmanlı'da Modernleşme Sancısı, tere. Cemal Aydın, istanbul 1988 s. 359-365; köleler konusuna bkz. İslâm Tarihi, Hitti, II, 369-371 (Köleler Taba kası); Ahkâm-ı Kur'âniye, s.133, 136; câriye nikahlamak hakkında ahkâm-ı Kur'âniye konusu.

kaynak: http://www.mumsema.org/siyer-soru-ve-cevaplari/110812-hz-alinin-ra-evlilikleri-esleri-ve-cocuklari-hz-ali-8-esinden-14-erkek-cocuk-18-a.html

Link to post
Sitelerde Paylaş

Fatıma, Muhammed peygamberin kızı olduğu içindir.

Ali, peygamber kızının üzerine evlenmeye cesaret edememiştir.

Aişe de Ebubekir'in kızı olmasaydı İFK olayından sonra recm edilirdi.

Muhammed'e de Aişe kadar kafa tutabilen bir eşi olmamıştır...

Güçlü olanın ayrıcalığı vardır.

Alan razı veren razı ise, maddi olarak da güçlü olan biri 4 değil, 10 tane alsın. Problem bu değil.

Ali'de çok eşliydi tek eşli olan halife yoktur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu denli ağır ithamları haketmiyor bu din.Unutulmamalı ki İslam dini gelmeden önce yeni doğan kız çocuklarını gömüyorlardı.İslam dini ise cenneti annenin ayakları altına serdi.En absürt örnekleri alıp bunlarla yaptığınız propaganda İslam'a karşı ne denli nefret dolu olduğunuzu gösteriyor.

Bunu nefretle ilgisi yok islam sapık bir din ve insanlığın başındaki en büyük yalan.

Kız çocukların diri diri gömülüdüğü yalandır. Bu dünyada islamcılar kadar yalancı insan bulamasın.

kaynak olarak oku.

http://www.ateistforum.org/index.php/topic/61744-islam-oencesi-doenemde-kyz-cocuklarynyn-diri-diri-goemuldudhu-yalany/

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ali'de çok eşliydi tek eşli olan halife yoktur.

Ali'nin, çok eşliliğin sıradan olduğu bir dönemde çok eşli bir yaşantı sürmesi doğal.

Ama yalnızca Fatıma ölene kadar tek eşli olarak yaşaması normal değil.

Muhammed de, Hatice ölene kadar tek eşli yaşamıştı.

Fatıma peygamber kızıydı, Hatice de zengin bir kadındı.

Bu kadınlar güçlü oldukları için, Muhammed ve Ali, Hatice ve Fatıma ölene kadar çok eşli yaşayamadılar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ali Fatma ile evli iken Muhammed izin vermediği için başka eş alamadı ama yine de baskınlardan ve haraçlardan ele geçirilen cariyelere tecavüz etmekten geri kalmadı.

4271 - Hz. Büreyde radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm, Hz. Ali radıyallahu anh'ı humusu (ganimetin beşte birini) almak üzere Halid'e gönderdi. Halid radıyallahu anh, humusu ona verdi. ali, ondan (kendine) bir cariye seçti. Ali, geceleyin gusül yapmış olarak sabahha erdi. Ali'ye kızmıştım. Halid radıyallahu anh'a:
"Şunu görmüyor musun?" diye söylendim. Sonra da Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'a gelince durumu anlattım.
"Ey Büreyde! buyurdular, sen Ali'ye kızıyor musun?"
"Evet!" dedim.
"Kızma! buyurdular, zira onun humustaki hissesi aldığından fazladır." (Ondan sonra Ali en çok sevdiğim insan oldu.)"
Buhari, Megazi, 61.
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...