Jump to content

Dinler İnsanları Aptallaştırıyor.


Recommended Posts

Ben onlarla ömrüm boyunca birçok kez karşılaştım. Bu forumlarda da görüyoruz.

Adam gayet donanımlı, bilgili, okumuş-yazmış, aklı başında biri gibi görünüyor.

Hemen her konuda sohbet edebiliyor, kendini dinlettiriyor, karşıdakini dinliyor.

Ama iş dine gelince, altyapısını oluşturan her şey yıkılıp gidiyor. Az sonra da sapıtmaya başlıyor:

Melekler, cinler, periler, şeytanlar, cennet, cehennem vb.

Şaka yapıyor sanıyorsunuz; şimdi gülecek, "Hepsi şakaydı" diyecek sanıyorsunuz.

Ama demiyor ve o ana kadar ortaya koyduğu tüm bilgi birikimini çöpe attıracak kadar saçmalamaya devam ediyor.

Ve bir daha başlangıçtaki konumuna geri dönemiyor. Sonrasında tipik bir yobazdan hiçbir farkı kalmıyor.

Ben bunun nedenini, din öğretilerinin insan benliğini dar bir kalıba sokup uyuşturduğu ve beynini aptallaştırdığı biçiminde açıklıyorum.

Ortaçağdaki 'Müslüman Bilim Adamları' diye tanımlanan kimselerin bazılarının dinden uzaklaşmış olmasına rağmen çoğunun bu türden olduğunu düşünmeye başladım.

(Konuyla ilgili bir anektod: Oksijeni bulan İngiliz kimyacı Priestley aynı zamanda Anglikan papazıymış. Bir gün birisi, bilim adamlığıyla din adamlığını nasıl bağdaştırdığını sormuş. Yanıtı şöyle olmuş: "Laboratuvarıma girerken papaz cübbesini çıkarıp kapıdaki askıya astığım gibi, Tanrı fikrini de aklımdan çıkarıp içeri öyle giriyorum.")

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dün akşam TRT'de iki yobaz ve bir salağın yaptığı programa uyumak üzereyken baktım..Aman Allah'ım,bu nasıl bir salaklıktır :D

Melekler nurdan yaratılmışta,şeytan ateşten yaratılmışta,falan da filan da :D

Koca koca adamların,devletin televizyonunda ettikleri lafalara bakın..Süzme bir salak kız da,bunları dinleyip kafa sallıyor..

Celal Şengör'ün dediği gibi,bu ülkenin kültür düzeyi Afganistan'la aynı..

Yani insan bu konuları biraz geride tutar,biraz rasyonalist davranır..Dinin içindeki daha güzel argümanlardan filan bahseder ama bu salaklar,dinin en saçma yanlarını sanki Higgs bozonunu bulmuş gibi heyecanla anlatıyorlar..!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Öyle deme epey reform etmişler.Ben de izledim.Cinler insana asla musallat olmaz dediler.Aklıma "Allah yok diyeceksin de dilin varmıyor hoca" fıkrası geldi. :D

Cinler insana musallat olmaz cümlesi ile uçan spagetti canavarı insana musallat olmaz cümlesi,aynı anlama gelir..Bunu bildiğiniz zaman,hem bu söylemlerin devlet televizyonunda edilmesinden inanılmaz rahatsız oluyorsunuz,hem de inanılmaz bir komik durumla karşı karşıya kaldığınızı fark ediyorsunuz :D

Hoca ''cinler insana musallat olmaz'' dediği anda,telefonla yayına bağlanıp(mümkün değil tabi) ''cin ne hay ...'' demek geliyor içimden :D

Link to post
Sitelerde Paylaş
Melek cin hepsi sembolik demelerine az kaldı.Cebraile allahla muhammed arasındaki wi-fi diyebiliriz. :D

Bu saçmalıklar tvde konuşuluyorsa da arz-talep yüzünden.örn:Nihat Hatipoğlunun masalları.

tarihinde Deniz06 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Melek cin hepsi sembolik demelerine az kaldı.Cebraile allahla muhammed arasındaki wi-fi diyebiliriz. :D

Bu saçmalıklar tvde konuşuluyorsa da arz-talep yüzünden.örn:Nihat Hatipoğlunun masalları.

Sembolik diyemezler..Zaten çok ciddiler:)
Link to post
Sitelerde Paylaş

Dinler mi insanları aptallaştırıyor,yoksa aptal oldukları için mi dindar oluyorlar..

Aptallık okumayla,akademik kariyer yapmakla giderilmiyor...

Örnek olarak,Canan Karatay'ı gösterebiliriz...

Ünlü beslenme uzmanı Prof. Canan Karatay, dolandırıcı kurbanı oldu. Karatay, kendilerini polis olarak tanıtıp “Hesabınızı terör örgütü ele geçirdi” diyen kişilere 50 bin dolar ve 10 bin lira verdi

Başka örnekler de var...

5 milyon liralık vurgun yapan çetenin üyesi doktor A.C.Y.’nin mağdurları hipnotize ederek, çete liderini kimi zaman tekrar dünyaya gelen Veysel Karani, kimi zaman peygamber vekili olarak gösterdiği, “Allah için parayı ver ve kötülüklerden korun” diyerek dolandırdı. Çete, cennetten yer de vaat ediyordu.

Antalya polisi, Antalya’da görevli bir hakim ve doktorun dolandırıldıkları yönündeki şikayeti üzerine harekete geçti. Cumhuriyet başsavcılığıyla ortaklaşa yürütülen soruşturma kapsamında kendilerini ’peygamber vekili’, ’reenkarnasyon ile tekrar dünyaya gelen muhterem zatlar’ olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan çete takibe alındı. 5 kişiyi yaklaşık 5 milyon TL dolandırdığı iddia edilen 3’ü kadın 6 kişi, Ankara, Hatay, Kırıkkale ve Çankırı’da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla yakalandı. Şebeke lideri F.K. ile birlikte eşi N.K., doktor A.C.Y. ile üç kişi gözaltına alındı. ‘Sahte peygamber’ F.K.’nin, 3 hırsızlık olayından poliste kaydının bulunduğu belirlendi.

Kadınlar kanıyor

Şebeke üyeleri, dolandırıcılıkta iki yöntem uyguluyor. Çetenin ilk yöntemi, dini konularda kısa sürede inanabilecek kadınları kurban olarak seçiyor. Çetenin kadın üyelerinin bulduğu mağdurlar, şebeke üyesi doktor A.C.Y. ile tanıştırılıyor, A.C.Y.’nin ise mağdurları hipnotize ederek, çete lideri F.K.’yi kimi zaman reenkarnasyon ile tekrar dünyaya gelen Veysel Karani, kimi zaman peygamber ya da peygamber vekili olarak gösteriyor.

Hakim ve doktorlar kandı

Aralarında HAKİM ve DOKTORLARIN bulunduğu mağdurlara dini konularla korku verilerek, para isteniyor. Başlarına kötü bir olay geleceğini söyledikleri kişilerden, “Allah için şu kadar para ver ve başına gelecek kötülüklerden korun” diyerek para isteniyor. Mağdurlardan birinin bu sırada bir kaza sonucu bacağı kırılınca, para vermediği için böyle bir belanın başına geldiğini düşünerek para verdiği ortaya çıktı.

Şebeke üyelerinin, dini konularla fazla ilgisi olmayan kişilere ise ’Varlık Barışı’ kapsamında yurda getirdikleri yüklü miktarda paranın vergileri nedeniyle Merkez Bankası’nda olduğunu söylediği, ipoteğin kaldırılması için bu kişilerden para istediği, sözde blokenin açılmasının ardından paranın fazlasıyla ödeneceğini söyleyerek dolandırdığı belirlendi. 4 gün sorgulanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Şikayetçi olan 5 kişiden 5 milyon TL’nin üzerinde para aldıkları belirlenen şüphelilerin, aynı yöntemle 100’ün üzerinde kişiyi dolandırdığı, vurgun miktarının 20 milyon TL’yi aşabileceği aktarıldı.

Kısacası,dinlerin insanları aptallaştırdığını sanmıyorum..

Aptal oldukları için dinlere inanıyorlar....

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bazen fazla iyi niyetli olmak da, insanı aptallık olarak nitelenen davranışlara sürükleyebilir.

Hatta bazı insanlar, dinlere bu yüzden uzun süre aldanabilir. bu tarz aptallıkların zararı, sadece kişinin kendisine olacağı için, ayıplanabilir bir durum değil.

Gerçekten eleştirilebilecek durumlar var; mesela herşeyi günah zanneden kişilerde böyle bir sorun vardır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Ben de din mi insanları aptallaştırıyor, yoksa aptallar mı dine sarılıyor diye karar veremiyorum. Ama sonuçta ikisi de geçerli diye düşünüyorum. Ben de bir zamanlar aptaldım oluyor bu ama, müslüm olarak geçirdiğim yıllar çocuk veya çocuk sayıldığım yıllar olduğu için fazla karizma çizilmiyor.


Bu din dünyadaki en bulaşıcı, en iflah etmez bela... Çok kötü yapışıyor ve beynini sömürüyor insanın. Hâla hatırlıyorum. Çocukken bana şöyle aptes alacak, böyle namaz kılacak, şunları okuyacaksın diye ezberletmişlerdi. Ezberlemek için bir kağıda yazmıştım. En baa yazdığım aptes alırken nereleri yıkayacağımı yazım hatalarıyla birlikte aynen hatırlıyorum hâla, lanet be! Bunu hâla nasıl hatırlıyorum, sinirim bozuluyor. Eller yazacağıma elel yazmışım, çocukluk işte, ayak yazacağıma da ayan yazmışım, hâla bu şekilde ezberimde, lanet nefret dogma! Bunu unutmayışıma hâla sinir oluyorum.


Gerçi ortaokulda ezberlediğim ingilizce bir metin de hâla hafızamda, "There are long rovs or shelves, school books, story books, dictionaries and others..." Çocuk hafızası alık oluyor ve bu hafızaya dinin yüklenmesi korkunç bir şey. Bir daha silinmiyor çünkü. Lan ateist olduk, lanet aptes alınışı silinmiyor hafızamdan!


Tabii hâla ezberimde kuran sureleri de var. Bu işe yarıyor, müslümler kuran'da şöyle böyle yazıyor diye salladıkları zaman hop diyorum, öyle bir şey yazmıyor. Ezberimde yoksa da nerede olduğunu bulmam kolay oluyor.


O eciş bücüş saçma sapan arap alfabesini öğrendim ve hâla biliyorum. Kahretsin... Ömrümde islamla hiç tanışmamış, adını bile duymamış olmayı çok isterdim. Bununla keşke hiç uğraşmasam, müslümler bana bulaşmasa, ben de onlara hiç bulaşmasam. Bunlarla hiç ilgim alakam olmamasını çok isterdim. Ama artık çok geç. Artık ömrümün sonuna kadar bunlara allahınız yok, dininiz yalan demeye mecburum. Ne ben bunların elinden kurtulabilirim, ne bunlar benim elimden kurtulur.


Sadece ölümün eşiğinde yaşlı olanlara acıyorum, bir şey diyemiyorum. O yaşına kadar gelmiş, mezar bir kaç adım ötesinde onu bekliyor. Buna artık bir şey söylemeye içim elvermiyor. Bir de tabii oturunca hemen "bak allah yok, din de yalan" diye lafa girmiyorum elbet. Ben bunu söylemek için ancak bana tebliğ yapılmasını beklerim. Bana din allah tebliği yapılmadan bu cümleyi sarfetmem. Tebliğ yapmazsa sorun yok. Ama faraza "niye oruç tutmuyorsun" dedi mi... İşte o zaman yandı. Niye oruç tutmadığımı ona bir anlatırım, beyni durur, şoka girer.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tabii, dini aşmış örnek toplumlar aptallığı da aşmıştır. Bunun için insanlar Amerika'da kalabalık gruplar halinde panayır doktorlarının kötü ruh çıkarma seanslarına gidip, aura-maura muhabbetlerini dinlerler.

Avrupa'nı en dinsiz toplumu Fransa'da astrolog ve falcıların sayısı rahiplerinkinin iki katıdır. İngiltere'de UFO'lara inananların oranı, Tanrı'ya inananlardan fazladır.

Partisinin baraj sorunu olmadığını, yüzde on beş oy beklediklerini söyleyen Doğu Perinçek'inki de, ciddi gözlemlere dayanan bir önermedir.

Dünyada milyarlarca insanın Türk dizileri, Latin pembe dizileri, Hint dizileri izlemeleri, uçakta Yılmaz Özdil okuyup kendileriye çok gurur duymaları, ciddi sol Radikal gazetesinin her gün Survivor haberleri vermesi, genç kızların Tarkan'ın tuvalete gitmediğine inanmaları, devrimin şehirden mi köyden mi başlayacağı tartışmaları falan, hep ileri zeka örnekleridir.

Tabii, "ateistlerde otomatik olarak gerçeği ayırt eden bir sağduyu vardır, bunu sen anlayamazsın, sizin dininizi biz sizden daha iyi biliriz, siz bilmezsiniz biz biliriz, kitap okudum şak diye aydınlandım, sorgulayan ateist olur, anne sözü dinlemeyen teist olur, ben çok kral adamım, aslan kendim, bunları üstünlük olsun diye söylemiyorum, gerçeğin kendisi bunlar" vesairesi de bu fenomenin Aydınlanmış, uçuşa geçmiş formları, diğer ileri zeka ürünü önermelerdir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben de din mi insanları aptallaştırıyor, yoksa aptallar mı dine sarılıyor diye karar veremiyorum. Ama sonuçta ikisi de geçerli diye düşünüyorum. Ben de bir zamanlar aptaldım oluyor bu ama, müslüm olarak geçirdiğim yıllar çocuk veya çocuk sayıldığım yıllar olduğu için fazla karizma çizilmiyor.

Ben de hala arapça okumayı biliyorum.

Bu din dünyadaki en bulaşıcı, en iflah etmez bela... Çok kötü yapışıyor ve beynini sömürüyor insanın. Hâla hatırlıyorum. Çocukken bana şöyle aptes alacak, böyle namaz kılacak, şunları okuyacaksın diye ezberletmişlerdi. Ezberlemek için bir kağıda yazmıştım. En baa yazdığım aptes alırken nereleri yıkayacağımı yazım hatalarıyla birlikte aynen hatırlıyorum hâla, lanet be! Bunu hâla nasıl hatırlıyorum, sinirim bozuluyor. Eller yazacağıma elel yazmışım, çocukluk işte, ayak yazacağıma da ayan yazmışım, hâla bu şekilde ezberimde, lanet nefret dogma! Bunu unutmayışıma hâla sinir oluyorum.

Gerçi ortaokulda ezberlediğim ingilizce bir metin de hâla hafızamda, "There are long rovs or shelves, school books, story books, dictionaries and others..." Çocuk hafızası alık oluyor ve bu hafızaya dinin yüklenmesi korkunç bir şey. Bir daha silinmiyor çünkü. Lan ateist olduk, lanet aptes alınışı silinmiyor hafızamdan!

Tabii hâla ezberimde kuran sureleri de var. Bu işe yarıyor, müslümler kuran'da şöyle böyle yazıyor diye salladıkları zaman hop diyorum, öyle bir şey yazmıyor. Ezberimde yoksa da nerede olduğunu bulmam kolay oluyor.

O eciş bücüş saçma sapan arap alfabesini öğrendim ve hâla biliyorum. Kahretsin... Ömrümde islamla hiç tanışmamış, adını bile duymamış olmayı çok isterdim. Bununla keşke hiç uğraşmasam, müslümler bana bulaşmasa, ben de onlara hiç bulaşmasam. Bunlarla hiç ilgim alakam olmamasını çok isterdim. Ama artık çok geç. Artık ömrümün sonuna kadar bunlara allahınız yok, dininiz yalan demeye mecburum. Ne ben bunların elinden kurtulabilirim, ne bunlar benim elimden kurtulur.

Sadece ölümün eşiğinde yaşlı olanlara acıyorum, bir şey diyemiyorum. O yaşına kadar gelmiş, mezar bir kaç adım ötesinde onu bekliyor. Buna artık bir şey söylemeye içim elvermiyor. Bir de tabii oturunca hemen "bak allah yok, din de yalan" diye lafa girmiyorum elbet. Ben bunu söylemek için ancak bana tebliğ yapılmasını beklerim. Bana din allah tebliği yapılmadan bu cümleyi sarfetmem. Tebliğ yapmazsa sorun yok. Ama faraza "niye oruç tutmuyorsun" dedi mi... İşte o zaman yandı. Niye oruç tutmadığımı ona bir anlatırım, beyni durur, şoka girer.

Amenerresulü levenzelna ayetel kürsü falan da ezberimde hala unutamıyorum :( tarihinde Türk Torunu tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bizden daha zeki olan ateist arkadaşları tebrik ve takdir ediyorum bir müslüman olarak.

Siz insanların en üstünüsünüz, evrimsel olarak da üstün ırksınız. Bizim gibi aptal ırklar seleksiyona uğrayacaktır. Benim gibi zavallı inanırlar da sizin bilgi kırıntılarınızla yetiniyor.

Beni kendinize muhatap alıyorsanız bir sorum olacak.

Gereğini bilgilerinize arz ederim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bizden daha zeki olan ateist arkadaşları tebrik ve takdir ediyorum bir müslüman olarak.

Siz insanların en üstünüsünüz, evrimsel olarak da üstün ırksınız. Bizim gibi aptal ırklar seleksiyona uğrayacaktır. Benim gibi zavallı inanırlar da sizin bilgi kırıntılarınızla yetiniyor.

Beni kendinize muhatap alıyorsanız bir sorum olacak.

Gereğini bilgilerinize arz ederim.

maalesef doğal seleksionla yok olacak islam ve savunurları evet...durum onu gösteriyor...

bir dünya savaşı çıkacak olsa - islam ülkeleri hangi silahları ile bu savaşa dahil olacaklar ?.....arap-israil savaşında gördük....tüm araplar birleşip - konyadan ufak bir ülke olan israil ile başa çıkamadınız....

sovyetleri araya soktunuz da yalvar yakar - (ki o da gavurdur aslında size göre - hatta GAVURUN ÖNDE gidenidir....GOMİNİZT dir.....) israili durdurttunuz....yoksa adamlar mekkeye kadar girerlerdi ellerini kollarını sallayarak....siz de öle bakar kalırdınız ...YALAN MI ???

şimdi bi savaşta ne yapacaksınız ? deve üstünde elinizde kılıç mızrak abd ye - avrupaya mı dalacaksınız ??

neyse...ee

sorunu alalım bu arada ? ne soracan merak ettim ?

Link to post
Sitelerde Paylaş

maalesef doğal seleksionla yok olacak islam ve savunurları evet...durum onu gösteriyor...

bir dünya savaşı çıkacak olsa - islam ülkeleri hangi silahları ile bu savaşa dahil olacaklar ?.....arap-israil savaşında gördük....tüm araplar birleşip - konyadan ufak bir ülke olan israil ile başa çıkamadınız....

sovyetleri araya soktunuz da yalvar yakar - (ki o da gavurdur aslında size göre - hatta GAVURUN ÖNDE gidenidir....GOMİNİZT dir.....) israili durdurttunuz....yoksa adamlar mekkeye kadar girerlerdi ellerini kollarını sallayarak....siz de öle bakar kalırdınız ...YALAN MI ???

şimdi bi savaşta ne yapacaksınız ? deve üstünde elinizde kılıç mızrak abd ye - avrupaya mı dalacaksınız ??

neyse...ee

sorunu alalım bu arada ? ne soracan merak ettim ?

Biz sömürmeyi bilmeyiz.

Biz insanları öldürmeye değil yaşatmaya çalışırız.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...