Jump to content

KUSURSUZ OLAN ATEİZMDİR ATEİSTLER DEĞİL.


Recommended Posts

  • İleti 41
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Benim meselem değil. ben bırakırım bu konuları. Forum geneli bundan memnunsa sorun değil

Bir de öyle deniyelim. herkes birbirine hakaret, aşalama ve çemkirmeyle karşılık versin.

iyi birşeyse sokakta, işte filan da uygulayalım.

tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Benim meselem değil. ben bırakırım bu konuları. Forum geneli bundan memnunsa sorun değil

Bir de öyle deniyelim. herkes birbirine hakaret, aşalama ve çemkirmeyle karşılık versin.

iyi birşeyse sokakta, işte filan da uygulayalım.

birader durduk yere kimse kimseye hakaret etmez - etmiyor da......hak edene hak ettiği ile karşılık verirlir...

de - sana hakaret eden mi oldu ? senin karın ağrın nedir ?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateistler yobazdır. Farklı düşüncelere kapı aralamaz, sorgulamaz. Yok der kestirir atar.

Şimdi yangına körükle gitmeyelim yalnız..

Benim bahsettiklerim ateist değil zaten, konuyu tarafgirliğe dökmüş bazı kişiler.

Ateistlerin çoğu aklı başında insanlardır.

Gönül isterki, burda müslüman arkadaşlarla dostça bir ortam yaratalım. herşeyi saygı nezaket çerçevesinde tartışalım.

ancak maalesef bu, benim tek başına yapabileceğim bir durum değil.

Zaten bazıları açıkça söylüyor; bizim müslümanı aydınlatma amacımız yok .. diye..

Şayet herkes benim gibi olsaydı, burda islamdan uzaklaşma 2-3 kat artardı.

Aslında insani açıdan değil de, din merkezinde düşünürseniz benim gibi akılcı metodları benimseyenler, sizin için zararlıdır.

Çünkü kavga gürültü olmadığı için, samimi düşünmek için zemin oluşacaktı

Ayrıca, panteist, agnostik gibi saçma bölünmeler olmayacağı için herkes islama odaklanacaktı.

böyle enerjimizi, zamanımızı boşuna tüketmeyecektik.

Ancak bu tarz katı görüşlü kişilere karşı, elinizde bir eleştiri malzemesi elde etmiş oluyorsunuz.

Tabii biraz genele hitaben anlatıyorum bunları...

tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Yukarıda yazdım, aşağıda yazdım, solda yazdım, sağda yazdım, forumun her yerinde yazdım... Bu forumda Tanrı, din vb. pazarlanamaz.

Kısacası ateistler şunu diyor: "Alın putlarınızı ne yaparsanız yapın umrumuzda değil ama gelir bu forumda putlarınızı bize satmaya kalkarsanız ağzınızın payını veririz. Olay budur. Kimse sana niye agnostiksin salak demez. Mevcut konuda sana verilen cevaba sürekli aynı şekilde cevap verirsen kişi üslubünü değiştirebilir/ sertleştirebilir.

Son cümlesine iki kelime ekledim anlaşılmamış olabilir diye. Yukarıda zaten iletim duruyor. Burada kimse kimseye agnostik, deist, panteist diye salt bu yüzden hakaret etmez. Aynı şeyi evirip çevirip tekrar yazarlarsa bazı üyeler çileden çıkıp sinirlenebilir. Ne çok seviyorsunuz olayları çarpıtmayı.

Deistin, panteistin biri çıksın ve desin ki bana sadece deist/panteist olduğum için hakaret ettiler desin konunun linkini versin. Varsa öyle birşey yönetim zaten gördüğünde göz yummuyor. Ne ağladınız be... Cidden çekilir gibi değil. Muhtemelen bayansın yada bayanların içinde çok yaşadın sanırım. Bu kadar tribi bir erkek atıyor olamaz/ olmamalı. Cinsiyetinde bir önemi yok tabi. Şimdi cinsiyetçilik yapıyor falan derler...

Turandursun forumu burdan farklı. orda daha bilinçli bir yapılanma var.

"Dinlerden özgürlük gurubu" var. ve böyle ayrımcılıklar uygulamıyorlar..

Ben o yapılanma kurulduğunda ilk içinde olan ekiptenim. Bana anlattırma o konuları. Sonra herif geldi buradan o siteyi kötülüyor diyecekler. Kürtçülük serbesttir orada mesela... ama milliyetçilik yapan Türk oldumu vay haline pis faşist olur. Değişik bir yer yani.

Baş yöneticileri liboştur çoğu iletisinde akp'yi destekler nitelikte iletiler yazdığı için yıllar evvel o gruptakilerden dahi tepki görmüştür. Ayrıca o dönem (tahmini 3-4 yıl önce) foruma katkı veren en az 10 kişi ayrılmıştır o siteden. Neyse anlayan anladı. Çok biliyorsunuz herşeyi sonra bizi aynı şeyle itham ediyorsunuz. Cidden pes...

Şu site böyle bu site şöyle deme boşuna. Buradakiler başka forumları da iyi biliyorlar. Burada ateist üyelerinde ceza aldığı çok görüldü. Boş keseden atmayalım mümkünse.

Çok sıkıntın varsa benle ilgili şikayet et benim iletimi. Varsa ceza durumum verirler emin ol. Yönetimin islamcılara olan sabrı deli ediyor bizi ama sizin haberiniz yok. Adamlar bildiğin din tanrı tebliği yapıyor, banla diyoruz banlanmıyorlar. Bugün zavallı adlı üye astı iletiyi özel mesajla aldığı hakaret ve tehditleri. Sen kalkmış müslümanları cici diye itelemeye kalkarsan, sürekli teizme yönelik konuşursan doğal olarak garip kaçar yani. Biraz gerçekçi olalım lütfen.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Merhaba!

Kusur dediğimiz biziz. İnsanız.

Ateistler kusurludur,

Ateizm kusurludur değil,

İslamiyetin en iyi dostları kafasını kullanarak ateist, özellikle agnostik olmuş bireylerdir.

Değerli olan budur.

Ben öyle inanıyorum ki, cennette mollalardan, hz. kıllı ve cübbelilerden, ağlak hoca efendilerden çok agnostik ve ateistler vardır.

Neden? çünkü yalan uydurmayıp, rasyonel doğru ve gerçekleiyle kafa tutmuşlarıdr.

Yobazların iktidar yarışında yer almamışlardır.

Kusurlu olanlar yinede ateistler, müslümanlar, agnostikler ve diğerleridir.

İnsandır yani.

tarihinde depressurisation tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bahsettiğim hakaretlerin hepsi doğrudur. daha sonra linklerini veririm.

Turandursun forumu burdan farklı. orda daha bilinçli bir yapılanma var.

Siz kendi bilginizden eminseniz, neyden endişe edeceksiniz ki?

Düşünceyi yasaklamak çok kötüdür.. ama hakaret ve aşalama ile susturarak bunu yapmak daha da kötüdür.

Şu anda bazı kişilerin bana gösterdiği tepki sadece bu sebebe dayanıyor; 5-10 kişi "bizim insanları aşalayıp hakaret etme hakkımız kısıtlanamaz" demektedir. "biz hakaret etmeden, ateizmin gereklerini yerine getiremeyiz" demektedirler.

Artık bu kişiler ateist ise, ben de Süpermen'im.

Siz ateizmi anlamadığınız için böyle bocalıyorsunuz..Sizin bakış açınıza göre hakaret edenlerin başında ben gelirim..Bu yönde konu bile açtım..Benim gözümde ateist olmayan herkes,insanlık suçu işlemektedir..Bu insanlara(?) edilen tüm hakaretler/küfürler yetersizdir..

Peki,niye bu kadar netiz?

Çünkü ettiğimiz lafın arkasını doldurmasını biliyoruz da ondan..Sizlere sırf hakaret/küfür etmek için laf söylemiyoruz..Eğer böyle yaparsak,%100 haklısınız ama bu tanrı/din gerçeğini görmediğiniz için sizleri aşağılıyoruz..Bunu da belki,sizleri kendi yanımıza çekmek için yapıyoruz..Psikolojik bir durum da olabilir bu..Neyse..

Bunu şöyle anlamaya çalışın..Bayılan birine tokat atıyoruz,deliren birine elektrik veriyoruz mesela..Tanrı denilen pisliğe saplanmış kişileri,sert bir şekilde uyarıyoruz burada..Asla yumuşak davranmamak lazım..Yumuşarsak eğer,karşı taraf doğru yolda olduğunu sanabilir..Haklı olduğumuzu belirtmek adına,son derece sert olmamız lazım..Sonuçta bu bir psikolojik savaş ve bu savaşta sizlerinde gördüğü gibi sert olan taraf,baskın olan taraf biziz..Bu bizi haklı yapar mı?Evet,haklı yapar..Yumuşak olan sizlerin bize sunabileceği hiçbir şey yok ama sert olan bizlerin size sunabileceği bir sürü şey var..Zaten sert olma sebebimiz de bu yüzden..Bir sürü delil sunmamıza rağmen,ısrarla tanrı tanrı diyenlere yumuşak davranamayız..

Ne diyoruz mesela?

''Bak agnostik..Mitoloji denilen birşey var..Bu mitolojide tanrılar var ve senin bilinemez dediğin tanrı da,bu tanrılardan biridir..Ayrıca zaten inanılan tanrıların hiçbirisi bilinemez..Bilinse zaten inanmaya gerek kalmaz..''

Bu tarz şeyler yazıyoruz ve sonuçta karşı taraf ağzında lafı geveliyor..Böyle olunca da birimiz çıkıyor ahmak diyor,öbürümüz gerizekalı diyor..

Bunda garip bir şey yok..

Bakın dediğim gibi,bunun bir psikolojik karşılığı olmalıdır..Agnostikleri veya deistleri,kendi yanımıza çekmek için sert şeyler yazıyor olabiliriz..Hristiyanlar ''şunları yaparsan aforoz edilirsin'' derler..Müslümanlar ''dinden çıkarsan kafanı keseriz'' derler..Bizim o kadar yazmamıza/söylememize rağmen,ısrarla bizi anlayamayanlara ahmak veya gerizekalı dememiz anormal değil..Anormal olan,sizin ateistforumda sürekli bizleri eleştirmeniz..Bir müslüman forumuna gidip,niye gayrimüslimlere şunları şunları diyorsunuz dersen,sana ne yaparlar acaba?

Bu forum sonuçta sanal bir yer..Yüzyüze gelirsek,tabi ki daha yumuşak davranırız size..Gerçi ben öyle olmayabilirim..Bu bakımdan forumu tvdeki bir canlı yayın gibi görmekten vazgeçin..Bu tarz yerlerde,hoşunuza gitmeyecek şeyler okumanız kesindir..Hele ateistlerin yerine gelip,sırtınızın sıvanmasını beklemeyin..

Turan dursun formunda 3000'nin üzerinde mesajım var..Oradaki ortamı iyi biliyorum..Orayı çok beğeniyorsanız,sizi tutmayalım..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Siz ateizmi anlamadığınız için böyle bocalıyorsunuz..

Siz ateizmi anlayan kişiler misiniz ki, böyle konuşabiliyorsunuz?

Size göre ateizm, sadece teizm ve tanrı inanışlarıyla mucadele etmez;

Sizin ateizm tanımınız şudur; Ateizm, teizme karşı tüm felsefeleri de, mutlaka bir farklılık bulup, din tarafına gönderir..

bununla da kalmayıp, bu düşünceye sahip kişilerin insanlığını...

o onların saygısına, saygı ile karşılık vermeyi... kesin olarak reddeder!

Sizin bu sözde ateist felsefenizden öğrenecek birşeyimiz yok!

Ayrıca konumuz ateizm değil, İNSANA SAYGI !

Benim ateizmi eleştirdiğim nerde görülmüş ki, konuları çarpıtıp duruyorsunuz..?!

Tabii başka cevap verebileceğiniz bir çıkış noktası yok, anlıyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateistlere illa bir kulp takacağız diye yırtmadık yerlerini bırakmayan bu dalavereciler sahtekarlığı iyice ele aldı. Daha düne kadar ateistlere "tanrı yoktur demeyin" diye akıl vermeye çalışan bu sahteciler, dümenleri tutmayınca başka ayaklara yatmaya başladılar. Yok efendim ateizmi eleştirmedik, bir kısım ateistleri eleştirdik! Yok ya! Sahi mi! Ateistlere "tanrı yoktur demeyin" yani ateizmi bırakın, vaz geçin bu işten diye akıl öğretmek ateizmi eleştirmek gibi minicik boyunu mercimek beynini kat kat aşan bir işe kalkışmak değil miydi? Ne oldu tutmadı mı bu dümeniniz?

Dümen çevirmeye uğraşacağınıza bir dürüst, bir mert olsanız ne sizin bir sorununuz kalacak ne bizim ama dürüst olmaktan da mert olmaktan da fersah fersah uzaktasınız.

Bir bakıma olumlu, artık ateizme akıl öğretecek kadar beyninizin olmadığını anlamış görünüyorsunuz. Aferin...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu konuyu açtım çünkü gerçeklik ateizm de bazı ateistler kusurlu olabilir. Birşeyin kusursuz olması için ne gerekliyse ateizm de var. Bakalım biz kusurlu ateistler kusursuz ateizm e neler ekleyecek.

Kendine haksızlık etme...

Hep derim eğer cennet olsa en güzel yerinde ateistler olurdu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kelime anlamında da belirtildiği üzere; ateizm, din ile ilgili bir kavram değil, tanrı ile ilgili bir kavramdır. Dinlerin varlığı, dinlerin tanımının ne olduğu, dinlerin iyi mi yoksa kötü mü olduğu ateizmin konusu ve tartışma alanı dışındadır. Ateizm, her tür metafiziği reddettiği için, kendini metafizik öğeler üzerinden temellendiren dinlerin metafizik boyutlarını da reddeder. Yani bu, özellikle dinlere karşı sergilenen bir duruş değil, genel olarak tüm metafizik inanışlara karşı bir duruştur.

Ateizm; yaratıcı ve müdaheleci bir tanrıyı kabul eden turizmden, yaratıcı ancak müdahaleci olmayan bir tanrıyı kabul eden deizmden, her şeyi kapsayan içkin bir Tanrı veya evrenin ya da doğanın Tanrı ile aynı olduğunu savunan panteizmden ve tanrının hem evrenin kendisi hem de evrenin ötesinde (aşkın) olduğunu savunan panenteizmden; ayrıca, tanrının varlığı ve yokluğu konusundaki soruları "cevaplandırılamaz" diyerek cevapsız bırakan agnostizmden; tanrıyı, "kesin olarak" reddetmesiyle ayrılır.

Hayırlı kandiller diye mesajlar geliyor sanırım önemli bi gün olmalı.

tarihinde Tetrahedron tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Siz ateizmi anlayan kişiler misiniz ki, böyle konuşabiliyorsunuz?

Size göre ateizm, sadece teizm ve tanrı inanışlarıyla mucadele etmez;

Sizin ateizm tanımınız şudur; Ateizm, teizme karşı tüm felsefeleri de, mutlaka bir farklılık bulup, din tarafına gönderir..

bununla da kalmayıp, bu düşünceye sahip kişilerin insanlığını...

o onların saygısına, saygı ile karşılık vermeyi... kesin olarak reddeder!

Sizin bu sözde ateist felsefenizden öğrenecek birşeyimiz yok!

Ayrıca konumuz ateizm değil, İNSANA SAYGI !

Benim ateizmi eleştirdiğim nerde görülmüş ki, konuları çarpıtıp duruyorsunuz..?!

Tabii başka cevap verebileceğiniz bir çıkış noktası yok, anlıyorum.

Ben hayvanseverim..Haliyle bana insana saygı gibi söylemler kullanmanıza gerek yok :)

Ben sizin agnostik tutumunuza karşıyım,size değil..

Ayrıca ateizmi de bize anlatmayın..Ateizmi biz anlayamadık ateist olduk ama siz ateizmi anladığınız için agnostiksiniz,öyle mi :)

Etnikçi, mezhepçi, bölücü, yavşak liboş bir ortamı beğenmesinden belli bunun ne bot olduğu...

Hepsini kabul ettik,yazalım dedik..Yalnız,''Tanrı var deyip,bunu kanıtlayamayanlar yalancıdır/sahtekardır'' dediğim için beni 1 hafta banladılar..Böyle birşey olabilir mi?

Benim banlanmama kızıp 2 değerli üye de forumu terketti..Keşke gelseler bu foruma..

tarihinde NOLAN tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslümanlar dışında, TuranDursun forumu hakkında ilk defa burda kötü şeyler okuyorum..

Fazla bir tecrübem yok orada.. ama bence forumlarda rekabet diye birşey olmamalı ve tüm nonteist forumlar birbirlerini desteklemelidir.

Yoksa burada kazanan yine dinciler olur..

Birlik olmasını bilemeyenlerin bir kazanç elde etmesi zordur.

Bilinçli yapılanma derken, "dinlerden özgürlük grubu"nu kastediyorum. bir de kişisel tartışmaları önleme konusunu biraz daha sıkı tutuyorlar gibi geldi..

Burdaki, "sadece ateistler grubu", tüm nonteistlere açık bildiğim kadarıyla.. o yüzden o da güzel birşey.

Ayrıca, yukarda "ateistforumun kuruluş amacı ve ilkeleri" orda olduğu sürece, doğru yerdeyim demektir.

Yukarda yine saçma iddialar gündeme gelmiş, "tanrı yoktur, demeyin" demişmişim falan filan..isteyen profilimi açar, okur..

kimse her hikayeyi yutmaz. şaşırmadım ama bazılarının kendisini bu kadar küçük düşürmesi de üzücüdür, elbette..

tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Din içi bir tanrıya da aynı nedenlerden dolayı inanılıyor. Tanrının din dışı veya din içi olması çok fazla farketmez. Tanrı inancının yerini örneğin uzaylılara olan inancın aldığını çokça görüyoruz.

Bu bir itiraf ve bir çelişki. Bunu görebilmen lazım. Din dışı olduğu bahanesine sığınarak bir "tanrı"ya inanan veya inanmak isteyen ve buna karşın ateist düşünceye sahibim diye iddia eden bir kişi konumunda olmanın çelişkisini göremiyorsan ortada önemli bir sorun bulunuyor demektir. Bu durumda ateist değil deist oluyorsun. Din dışı tanrıya inanmanın tanımı budur.

Bir insan görmeyen olarak dünyaya geldi diyelim ve hayatında hiç renk, ışık görmeden öldü. Burada büyük bir haksızlık var gibi görünüyor ve insan vicdanı buna isyan ediyor. Bu insanın bir şansı daha olmalı duygusu uyanıyor. Bu konular üzerinde o kadar çok durdum ki, artık anlaşılmış olmasını beklemek hakkım diye düşünüyorum. Bu tür beklentiler için tanrıya filan ihtiyacımız yok. Bir tanrı tarafından var edilmediğimiz için yok da olmayacağız. Yok olmak istesek de olmamız olanaksız.

Ha, ama bencillik etmeyeceksiniz. Ben A kişisi bir insanım, öldükten sonra yine A kişisi olayım, yok öyle yağma hasanın böreği... Tanrın seni yine sen yapacak, ama çamurda sürünerek hareket eden ve her şeye saldırarak yaşamak zorunda olan bir sürüngen insan olamayacak! Yok öyle yağma!

Tabii içinize sıkıntı giriyor değil mi... Böcek olmak var, yılan olmak var, kurbağa olmak var değil mi... İşte bu sıkıntının nedeni, bencil, kendi çıkarını ve zevkini düşünen, bu çıkar ve zevkleri hayali bir tanrı yaratarak ona korutup kollatmaya, o kendi yarattığınız tanrının sizi kayırmasına, size ayrıcalık yapıp, torpil geçmesine sığınmak istemeniz.

Ha, siz insan oldunuz şansına, tanrı sizi hep insan yapacak sonsuza kadar, hayvanları toprak edecek! Yok ya? Nerdeymiş bu yağma hasanın böreği böyle bolca, sınırsızca?

Bu bencilliği ve çıkarına taparak çıkarınıza, zevkinize, bencilliğinize tanrı adını koymayı bırakacaksınız. Tüm doğaya sevecen, merhametli davranacaksınız. Hepsi bizim özbeöz kardeşlerimiz. Hepimiz aynı soydan geldik. Tüm davranışlarımız, yayılır ve yansır. Şu ana kadar canlıların birbirlerini yemek zorunda kalmadıkları bir evren evrimleşememişse, içinde yaşadığımız evrende gerçek buysa, bu bizden önceki evrende bencilliğin, ahlaksızlığın, tanrı inancının aşılamamış olduğunu gösteriyor.

Tanrı seni yine sen olarak yaratacak! Yok ya! Vay kösenin sakalı! Nerdeymiş bu yoğurdun bolluğu böyle? Yok öyle yağma. Yok öyle bencillik ve çıkarcılık.

Şu yukarıda ortaya koyduğum karma determinist ahlakının dinler yanından yakınından geçmek şöyle dursun, yıldızlara ateş böceği sanarak bakan bataklık kurbağası gibi kalırlar yanında. Ama çıkarcı, bencil, ahlaksız olan insanlar tanrıya inanmayı tercih eder yine de... Çünkü evrenimizin mayasında bu var. İyi bir mayadan yoğrulmamış. İlk bakteriler evrimleştiğinde, hazır konsantre besin olarak birbirlerine saldırmaya başladılar. Doğa, canlıların biribirini yemesi şeklinde temellendi ve evrim hep öyle devam etti.

Biz şu an evrimi yönlendirecek güce eriştik. Güneşimizin bize dostça ışımayı sürdüreceği bir milyar yıl zamanda hangi güce erişiriz kestirmek zor. Belki karadeliklerin evrensel belleğine yeni bir evrene iyi bir tohum olacak iyi bilgiler kaydetmeyi başarabiliriz. Belki bir dahaki evrende canlılar birbirlerini yemek zorunda kalmaz.

Benim şu hayatta en çok zoruma giden canlıların birbirlerini yemek zorunda olması. Başka hiç bir şeyden sıkıntı duymuyor ve rahatsız olmuyorum. Benim hayatta tek derdim bu. Ne cennet, ne huriler, ne başka din saçmalıkları... Zaten bu evreni bu şekilde tanrı yarattıysa sokayım o tanrıya... Öyle ittirik tanrı istemiyorum. Varsa da sokayım. Onun yiyeceği hiç bir bot beni ilgilendirmez. Ne bot yiyecekse yesin. O mu bana huri verecek! İteyim on da hurilerini de.

Bana canlıların birbirlerini yemedikleri bir evren lazım. Başka hiç bir şey istemiyorum.

Eğerki tanrı yok, anlamında ateist isek gören-duyan gözlem dünyasında; bilimsel veri ile bakarız. Bu veri uygulamadan-ahlaktan otomatikmen bağımsız olur. Sonuçta düz doğa. Düz doğada köy-inşaat-şehir yok olur. Bu durumda dümdüz bir şey kalır elimizde. eee tabi ki bu durum kusursuzdur. çünkü kusur ihtiva edecek bir nesnellik yok.

Bize temel nedensellik öncelikle kusursuzluğun mükemmellik olduğunu öğretir. Dik üçgen mantığı. Ama gelecek bilim dilinde ben bunun tam tersi olacağı düşüncesindeğim. Yani kusurluluk mükemmellik ifade edecektir. Örneğin ağacın yaprağı-dalı-gövdesi-çiçeği ayrı ayrı çirkindir ama bütün olarak ağaç güzeldir gibi.

Daha öncede savım şöyleydi; ileri ateizm; mutlak ahlaklılıktır. ileri teizm ise mutlak ahlaksızlıktır. Burada "Dindışı Tanrı" inancının insanı mutlak ahlaksızlığa götürdüğünü söylüyorum. Eğer bir tanrı var ise din olmak zorundadır. Çünkü din ahlaklama işlemidir. Ama ateistsen buna gerek yok çünkü bu insanı ahlaka iter.

__________________________________

Nasıl ki, bu gün Müslüman dairesi içindekilere bakıyoruz. hırsızlık, fuhuş, işidciler, savaş, cahilllik gibi sayısız yozlaşmayı görüyoruz. Bu bir misyon öğütlüyor. Ateist insan bunu görüp susamıyor. Haklı bir psikolojik isyan. Bu takdire şayan düşünceleri ben kişisel olarak benimsiyorum.

Ancak,

100 yıl öncesinde dünyada kölelik vardı. ki 6. yy düşünüp bu günki evrensel insan-hakları ile bakmak doğru değil. kız çocuklarının gömüldüğü, faizin huküm sürdüğü bir toplum düşün; burada helvadan putun tanrıya seni yaklaştırmayacağını anlatmak nasıl olabilir? işte bu gün ateistin müslüman aleminde gördüğü yozlaşmaya verdiği mücadele ile islam peygamberinin verdiği mücadele aynı eksendedir.

İşte ben bu noktada; döşek tartışmalarına bakınca ateist(ler) de kusur buluyorum. Kendisi bir ağaçken, ağaca değil yapraklara bakıldığı için!

_____________________________________

Canlıların yenmesi; "milgram deneyi" gibidir. acı bakış açısı. bir işidcinin otoriteye boyun eğmesinin sonucudur. başlığı kirletmemek için fazla söz söylemiyeceğim. Özetle acıya sen böyle bakıyorsun. kendinle empati kuruyorsun. ama tandır yiyen konyalı ineğin acısını düşünmüyor. veya işidçi düşünmüyor. Oysa teizmde İnsan açısından acı - Tanrı acısından acı aynı eksende değil.

tarihinde Rhodium tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ancak,

100 yıl öncesinde dünyada kölelik vardı. ki 6. yy düşünüp bu günki evrensel insan-hakları ile bakmak doğru değil. kız çocuklarının gömüldüğü, faizin huküm sürdüğü bir toplum düşün; burada helvadan putun tanrıya seni yaklaştırmayacağını anlatmak nasıl olabilir? işte bu gün ateistin müslüman aleminde gördüğü yozlaşmaya verdiği mücadele ile islam peygamberinin verdiği mücadele aynı eksendedir.

Mudammed'in verdiği mücadele yozlaşmaya karşı falan değil, amacı sadece iktidarı eline geçirmek.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu konuyu açtım çünkü gerçeklik ateizm de bazı ateistler kusurlu olabilir. Birşeyin kusursuz olması için ne gerekliyse ateizm de var. Bakalım biz kusurlu ateistler kusursuz ateizm e neler ekleyecek.

Aslında ateizmi tek başına mükemmel olarak kabul etmek, ateizmin amacı açısından doğru olmayabilir.

Bence; Ateizm + humanizm + antidogmatizm .. şeklinde ele alırsak, bu felsefe bir bütün olarak kusursuz diyebiliriz.

Bu diğer nonteist felsefeler için de geçerli.

Yani bir insan, sadece dinleri ve tanrı inancını sorgulamamalı..

Dünyadaki ve toplumdaki tüm gelenekleri sorgulamalı. bu insanı, bazı kötü davranışlardan da uzak tutar.

Humanizm yerine, sadece insan sevgisi de diyebiliriz. veya sadece "sevgi.."

Bir insan çevresine sevgiyle değil, nefretle bakıyorsa, ateizm onu düzeltmeye yetmeyecektir.

Hatta, bir kişi tanrı yerine, kendi egosunu yerleştirdiğinde, "zihninde tanrı kalsaydı daha iyiydi" diyebiliriz.

"Tanrı yoktur" dediğimiz zaman, yerine koyacağımız değeri doğru belirlememiz lazım; o da insan ve doğa sevgisidir.

tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...