Jump to content

Şarap yapımı


Recommended Posts

Dün zavallı ile bir muhabbetimiz olmuştu ona binaen bugün vermiş olduğum sözü yerine getirme amaçlı bu başlığı açtım. Zavallı öncelikle şunu söyleyim ben hiç bira yapmadım ama bira yapımıyla ilgili videoları izledim ve anladığım kadarıyla hiçte zor değil. Şaraba gelince dün de dediğim gibi youtube ta çok çeşitli tarifleri var demiştim. Hatta hazır şarap yapımı bile var yani üzüm falan kullanmıyorsun üzüm aramaları var şarap yapımı için üretilmiş olan onlarla işi götürüyorsun. Tabi ben doğallıktan yanayım yani üzüm olacak arkadaş. Evet bir çok tarif var demiştim şimdi kendi tarifime en yakın olan videonun linkini koyacağım buraya. İzle ve gör dostum. Teknik yardım falan diyorsun, altı üstü şarap yapıyorsun dostum uçak yapmıyorsun bu işte teknik değil bir kaç usül var o da bu linkini vereceğim video da mevcut. Göremenin çiftçileri ,Trakyanın çiftçileri tarafından yapılacak kadar basit gözünde fazla büyütme bu işi dediğim gibi bunlarda öyle metil olayı falan yok o rakıda var. Neyse uzatmayayım işte link :

Çiğ köfte yapmaya benzer yaptıkça ustalaşırsın. Ama dünde dediğim gibi hiç uğraşacağını sanmıyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 139
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Çiğ köfte yapmaya benzer yaptıkça ustalaşırsın. Ama dünde dediğim gibi hiç uğraşacağını sanmıyorum.

çok saol dostum ...tşk ederim...

öle zor bişi deilmiş yaw ?....üzümü kır - at bidona...beklet o kadar ? yapacağım - daha doğrusu deneyeceğim :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

keh keh....olur...

ama sonra kalkıp da "kaçak alkol üretio " die şikayet olmasın ? başımız derde girmesin ? euheuhe :D

Önemli değil dostum ne yaptım ki? Sen metil tehlikesinden korkuyordun bende şarap yapımında böyle bir tehlikenin olmadığını söyledim. Yine de bir parça kuşkun varsa şu linke bak :

http://www.kimyaegitimi.org/sites/default/files/kontekst_uygulamalari/kimya_egitimi/etil_alkolmu_yoksa_metil_alkolmu_ictim.pdf

Bu sitede rakı yapımında metil neden oluşur, metil nedir? v.s teknik bilgiler var. Ama şarapla ilgili olan yeri buraya yapıştırıyorum.

ALKOLLÜ İÇECEKLERİ METODUNA GÖRE İKİYE AYIRMAK MÜMKÜNDÜR

1-)FERMANTASYON YOLUYLA İMAL EDİLECEK İÇECEKLER :

Basit fermantasyon yöntemi sonucunda elde edilen ürünlerdir; bira, şarap gibi. Fermantasyon mayanın herhangi bir beslenme ortamında (meyve veya hububat) aerobik şartlarda, şekerin etil alkole dönüşmesi işlemidir.Buradan elde edilen ürünün alkol yüzdesi genelde 14-15 civarındadır.Buradan elde edilen mamullerin içilmesimesinin metil alkol açısından bir sakıncası yoktur çünkü metil alkol oranı yok sayılacak kadar cuzi miktardadır.

tarihinde Refleks07 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Önemli değil dostum ne yaptım ki? Sen metil tehlikesinden korkuyordun bende şarap yapımında böyle bir tehlikenin olmadığını söyledim. Yine de bir parça kuşkun varsa şu linke bak :

http://www.kimyaegitimi.org/sites/default/files/kontekst_uygulamalari/kimya_egitimi/etil_alkolmu_yoksa_metil_alkolmu_ictim.pdf

Bu sitede rakı yapımında metil neden oluşur, metil nedir? v.s teknik bilgiler var. Ama şarapla ilgili olan yeri buraya yapıştırıyorum.

ALKOLLÜ İÇECEKLERİ METODUNA GÖRE İKİYE AYIRMAK MÜMKÜNDÜR

1-)FERMANTASYON YOLUYLA İMAL EDİLECEK İÇECEKLER :

Basit fermantasyon yöntemi sonucunda elde edilen ürünlerdir; bira, şarap gibi. Fermantasyon mayanın herhangi bir beslenme ortamında (meyve veya hububat) aerobik şartlarda, şekerin etil alkole dönüşmesi işlemidir.Buradan elde edilen ürünün alkol yüzdesi genelde 14-15 civarındadır.Buradan elde edilen mamullerin içilmesimesinin metil alkol açısından bir sakıncası yoktur çünkü metil alkol oranı yok sayılacak kadar cuzi miktardadır.

evet korkum oydu hep....çok duyduk medyada.....ölenleri - kör olanları vs. el yapımı içkiden dolayı...

ama fermante ürünlerde bu tehlike yokmuş gördüğümüz kadarı ile...

pazarın kurulmasını bekliyorum.....gidip 10-15 kg üzüm alacam :D

kafaya koydum deneyecem :D çok çok 10 kg üzüme olur olan ..:)

Link to post
Sitelerde Paylaş

evet korkum oydu hep....çok duyduk medyada.....ölenleri - kör olanları vs. el yapımı içkiden dolayı...

ama fermante ürünlerde bu tehlike yokmuş gördüğümüz kadarı ile...

pazarın kurulmasını bekliyorum.....gidip 10-15 kg üzüm alacam :D

kafaya koydum deneyecem :D çok çok 10 kg üzüme olur olan .. :)

Şimdiden kolay gelsin. Ha şunu da söyleyim, kendin için yaptığın şarap, kaçak içki üretimine girmiyor. Evinde kendin için yaptığın turşu,şalgam v.s ne ise buda o.

Link to post
Sitelerde Paylaş

bira ?? o sadece arpa suyu deel mi yaw ? ciddi misin ? bilmioz diye kafa mı buluon ? :D

Discovery Channel belgeseli linki koyuyorum 20 dk lık bir şey. Burda nelerden yapılıyormuş göreceksin. Bira yapımının 4 aşaması var, dünyanın her yerinde bu 4 aşama sabit sonrası kişilerin zevkine kalmış aroması v.s.

Zevkli bir belgesel. izle ve gör.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şarap, yalnızca üzümden yapılır.

Diğer çalışmalara, kendilerine göre ad verilebilir; ama "şarap" denilmez.

Örnek olarak Birleşik Krallık ve İrlanda'da "ale" vardır. Türkiye'de yapılsa, adına, kesinlikle "elma şarabı" denirdi. Ama elmadan, nasıl şarap olur ki!

Öyleyse "martini"ye de "bahârat şarabı" diyelim. Peeehhh!

tarihinde Yâdellerdeki Yurtdaş tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

ben de denemeye gönüllüyüm.

ama aklıma bikaç soru takıldı.

başlangıçta kaç kg üzüm kullanmalıyım.

o serum seti dediği uzun ince şeffaf borunu eczaneden ne diye isteyebiliriz.

üzümü sıkıp damacanaya aynen koyup ağzını kapatıyoruz ve 10 gün sonra mı ilk kez açıyoruz, arada çalkalıyoruz tabii.
ama bu adam 5. gün bir işlem yaptı, neydi o. cibrelerini sıkıyordu. serumu mu taktı?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...