Jump to content

Teyemmüm iğrençliği


Recommended Posts

Sünni ateist tam bir edip yüksel lafı, arkadaş 19cu herhalde.

Ben burada eskiyim. Sünni ateist E. Yüksel, İ. Eliaçık gibi reformistlerin çokça kullandığı, bu forumda da eskiden beri kullanılan bir tabirdir. 19cu değilim ama bu fikre soğuk da değilim. E. Yüksel, katılmadığım bazı fikirleri olsa da reformist çabalamasını çoğunlukla takdir ettiğim birisidir.

abdest teyemmüm gusl ...

Bunların mantığı nedir...

Hijyen amaçlı olmadıkları anlaşılabiliyor...

bunlar manevi temizlenme kararının sembolik bir başlangıcı olarak görülebilir...

Bu kadar sembolik olmaya karşıyım. Net ve positif olunmalıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 104
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Daha 1-2 gönderi bile okumadan hemen de sünni ateist yaftasını yapıştırıyorlar.

Democrossian bence bu forumda sünni ateist tabirinin yakıştırabileceği en son insanlardan biri. Zaten bildiğim kadarıyla müslümanken de hadislere inanmıyormuş.

Ben de mesela birçok yerde hadislerin ciddiye alınmaması gerektiğini, İslam'ın kuran üzerinden eleştirilmesi gerektiğini söyledim/söylüyorum. Youtube da dincilerle olan tartışmalarımda birçok kez arapça ezan, türban gibi şeylerin kuranda olmadığını söyledim mesela. Sünni kökenli ateistim ama kesinlikle sünni ateist değilim.

Sünniliğin İslam'dan farklı bir din olduğu doğrudur. İslam da tahrif edilmiştir zaten tahrif edilmemiş olsa o zaman mucize olurdu.

Hristiyanlık da din adamları yoluyla tahrif edilmiştir. Günah çıkarma mesela yanlış hatırlamıyorsam İncil'de yoktu. Siyasi çıkarlar için dinlerde değişiklikler yenilikler yapılabilir bu gayet doğal. Sünnilik Arap milliyetçilerinin İslami yorum şeklidir mesela. Bariz bir şekilde Arap kültürünü empoze eder. Oysaki İslamiyet milliyet kavramını tamamen reddeder. İslamı kabul eden birisi milli benliğini unutmak zorundadır.

Gerçek Müslüman diye bir şey yoktur. Kuranı gerçekten anlayan birisi zaten kurana inanmaz. Yani ne sünniler için ne de selefiler için gerçek müslümandır diye bir şey söylenemez. Kuran içi boş, anlamsız, içeriksiz bir kitap olduğundan isteyen müslüman istediği gibi yorumluyor kendi yaşam şekline de uyduruyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...

Kuran ile) kendi efendiliklerini meşru kılamadıkları için

Senin "sadece kuran" cı olduğun anlaşılıyor. Bu islamı kurtarmaz. Zaten islamdaki tüm sapkınlıkların kaynağı, cahil çöl yağmacıları tarafından yazılan bile demiyorum, ortaya atılan, kitap bile demiyorum, çünkü buna kitap demek kitaba hakaret olur, bu düzmece uydurma kuran denen şeydir.

İslam hakkında bizim kuran'dan artık bir eleştirimiz yoktur. Tüm eleştirilerimiz kuran kaynaklıdır. Kuran'ın ayrıntı vermemiş olması bir şeyi değiştirmez. Kuran insanları korkutma ve rüşvet yoluyla köleleştirmek amacıyla ortaya atılmıştır. İnsanlar köleleşti mi artık nasıl sömürüleceklerini halife, imam, şeyh cart curt denen adamlar kolaylıkla düzenler.

Hiç boşuna saçmalama ve kuran siperine çekilinceye kadar tüm siperleri terkederek sahte bir ricatla beni aldatabileceğini umma. Sen giderken biz çoktan dönmüş, yorgunluk kahvemizi içmiş bitirmiştik. Siz müslümlerin sahtekarlıklarını, yutturmacalarını çok çok iyi bilirim. Sadece kuran diye hapı bir kere yutturabilseniz, ama işte peygamber, ama işte bir önder bir baş gerekli diye başlarsınız. Bana hiiiç numara çekme. O kuran dene düzmeceni münasip yere sokup ikile... Yemeyiz...

Kısas hüre hür köleye köle dişiye dişi uygulanır diyen bir kitap bozuntusu kepazeliği ben yutacağım, sen de yutturacaksın. Yok öyle yağma. Buldun mu münasip yeri... Sok ve ikile... Cahil çöl yağmacılarının uydurduğu kepazeliği satmaya kalkan sahtekar... Bu uyduruk kitap müsvettesini okuyup da onun ne bot olduğunu anlayamadıysan zaten bir bot değilsin, yok anladın da yine de kakalayacak keriz arıyorsan daha da kötü... Her durumda ikile, anca gidersin.

İlaveten biz kimsenin lafına bakıp islam şudur demiyoruz. Açıyoruz bakıyoruz kuran'da ne yazıyorsa islam odur. Saçma sapan uyduruk yaftaların bana yapışmaz. Kuran okuduğun zaman islamın çöl yağmacılığı olduğu kabak gibi ortada. Selefinin sülüfünün filan da ağzına hiç bakmayız. Onun kokmuş nefesiyle ne işim var? Kuran bir tık önümde. Açar bakarım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...