Jump to content

Ingilterede bulunan 1370 yillik kuran


Recommended Posts

Sn. Bir_akil_insan
Türkiye'de bir metro akbil ücreti 2,5 TL. Ortalama bir müze bileti bunun 5 katıdır genelde yani 12,5 TL.
İngiltere'de bir metro ücreti 7 pound. Birmingham müzesi bileti ise tahminimce 35 pound civarıdır.
Hergün 4 bin ziyaretçiye, yılda 1.5 milyon ziyaretçiye 35 pound fiyattan bilet satmak için daha güzel bir yalan düşünemiyorum ben.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 218
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Türkiye'de de uydurulan sakalı şerifler var. Sakal-ı şerifler öyle bir tane değil, birkaç tane. Ramazan boyunca cami cami dolaştırılıp öptürülüyor falan. Ama ingiltere'de bulunan quran'ın, müze gelirlerini artırması için uydurulmuş 1370 yıllık quran bizde hikayesine benzemiyor. Test sonucu 1370 yıllık olduğu anlaşılmış. Yani parşömen deriye ayrı, üzerindeki mürekkepe ayrı test yapılması sonucu 1370 yıllık quran sayfalarından olduğu anlaşılmış.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Gerçek bilgiler gizli kalmaz. Mutlaka yayılır.

 

Öyle çok ciddi, her şeyi kökünden değiştirecek bir konu değil zaten. Muhammed'in yaşadığı iddia edilen dönemden eski Kuran da bulunabilir. Çünkü dinler önce mezhep üretir. Zamanla bu mezhep ayrı bir din haline gelir. Bu mezhebi kuran, öncülük eden, geliştiren din adamları bir çok metin yazarlar. Bu metinler derlenir toplanır, yayılmaya çalışılır. Mezhepler arası çatışma da dinler arası çatışma gibidir.

 

Mezhep sonunda ayrı bir din haline gelince, kutsal kitabı nerden ortaya çıkacak, tabii ki o mezhepken yazılan yazmalardan yaratılacak. Bu kadar yani, vay beee denecek bir konu yok ortada.

 

Hristiyanlık da Yahudiliğin başta mezhebiydi. Peygamber diye bir şey olmadığı için pat diye din inmez. peygamber diye kimse yoktur, din adamları vardır. Bu din adamları her şeyi düşünür, hesaplar, kitaplar ve geliştirir. Hatta kendi aralarında geliştirdikleri şifreler de kullanırlar başkası kutsal metin yazmasın karışmasın diye. Bunlar olağanüstü şeyler değil.

 

Din adamlarının işi ne, ekmek elden su gölden, her zaman en iyi beslenenler din adamları olmuştur. Hem de emek sarfetmeden, sömürerek. O yüzden herhalde kafa çalıştıracak, nasıl yapalım nasıl edelim dini nasıl düzenleyelim diye kafa yoracaklar. zaten karnı tok olmayan kafa yormaz.

 

Hristiyanlığı başta mezhep olarak geliştiren Yahudi din adamları da düşündüler, yahu bu şeriat da çok katı. Şarap domuz haram olmasın, taşlama cezası olmasın, intikamcılık olmasın diye düzenlemeler yaptılar. Bunlar Yahudiliğin temel konuları olduğu için de çatışma çıktı ve zamanla mezhep ayrı bir din oldu.

 

İslam da yahu bu Hristiyanlık da amma yumuşattı her şeyi, fazla oldu bu deyip tam olmasa da oldukça katı şeriata dönüş yapılarak yaratıldı. Yahudiliğin katılığı ile Hristiyanlığın hoşgörüsü arasında bir denge kurdu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 22.07.2015 at 21:08, CharlesDarwin said:

Tam aksine gerçek olmadığı anlamına gelir. Eğer karbon testinde hata yoksa, bu Kuran'ın şu an mevcut olandan farkları da ortaya çıkacaktır. Ancak bana göre karbon testinde bir hata var. Senaa Kuranından daha eski olabileceğini hiç sanmıyorum.

kastettiğini z Pante nin söz ettiği Ur Kuran mı ?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 year later...
On 22.07.2015 at 19:15, ateistdusunce yazdı:

İngiltere'de bir üniversitede 1370 yıllık Kur'an-ı Kerim bulundu. Birmingham Üniversitesi'nden bulunan Kur'an'ın dünyanın en eski Kur'an-ı Kerim'i olabileceği belirtiliyor.

İngiltere'de Birmingham Üniversitesi'nde bulunan elyazmalarının en az 1370 yıllık olduğu yapılan karbon testiyle belirlendi.

İngiliz yayın kurumu BBC'nin haberine göre, Kur'an-ı Kerim'e ait sayfalar yaklaşık 100 yıl boyunca üniversite kütüphanesinde fark edilmedi.

Bir doktora öğrencisi, koyun veya keçi derisinden parşömene yazılmış olan kitabın parçalarını inceledikten sonra karbon testi yaptırmaya karar verdi.

Oxford Üniversitesi'nde yapılan testin sonucu akademisyenleri şaşırttı. Parşömenin yüzde 95 olasılıkla 568 ile 645 yıllarından kalma olduğu tespit edildi.

Hicaz Arapçasıyla yazılmış olan Kur'an-ı Kerim bölümlerinin "çok güzel ve şaşırtıcı derecede okunabilir durumda" olduğu kaydedildi. Uzmanlar keşfi heyecan verici olarak niteledi.

http://www.ntv.com.tr/dunya/ingilterede-1370-yillik-kuran-i-kerim-bulundu,9aCtl8R0JEeioD1nQXV-kw

 

O zaman kuranı araplara ingilizler indirdi diyebiliriz. Zaten eskiden beri var olan birkaç astronomik bilgi ile süslenip onlara kutsal adıyla yüklenmiş olabilir.

 

Niye?

 

Daha kolay sömürmek için .

 

Biz sizi zorluklarla imtihan edeceğiz , sizde sabredip şükredeceksiniz , isyan edeni kaynar kazana atar yakarım  , imtihanı geçene de karı kız eğlence serbest falan derseniz çoğunluk balıklama  atlar üzerine sizde onlara hayal kurdurup huri rüyasıyla kandırırsınız. Aslan payını alır keyfinize bakarsınız.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 10 months later...

İki sene önce K-H. Ohlig ile konuşmuştum. Ohlig'in söylediğine göre başlıkta bahsi geçen o 2 sayfalık Birmingham Kuranı Suudi prensine "hediye edilmiş"!

Suudi prensi o günlerde milyarlarca dolarlık silah anlaşması için İngilteredeydi.

İngilizler de biliyor kaz gelecek yerden tavuğun esirgenmiyeceğini.

 

Yani artık Birminham Kuranı piyasada YOK! Üzerinde ne çalışma yapılabilir ne de inceleme.

...

Vakit bulursam bu gün akşama doğru (bulamazsam gelecek hafta sonuna) başka bir başlık altında bir link vereyim. Tabi bu başlığın konusuna uygun bir başlıkta...

Sanırım çok daha eğlenceli olacak. :)

 

Sevgiler

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 months later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...