Jump to content

Ingilterede bulunan 1370 yillik kuran


Recommended Posts

İngiltere'de bir üniversitede 1370 yıllık Kur'an-ı Kerim bulundu. Birmingham Üniversitesi'nden bulunan Kur'an'ın dünyanın en eski Kur'an-ı Kerim'i olabileceği belirtiliyor.

İngiltere'de Birmingham Üniversitesi'nde bulunan elyazmalarının en az 1370 yıllık olduğu yapılan karbon testiyle belirlendi.

İngiliz yayın kurumu BBC'nin haberine göre, Kur'an-ı Kerim'e ait sayfalar yaklaşık 100 yıl boyunca üniversite kütüphanesinde fark edilmedi.

Bir doktora öğrencisi, koyun veya keçi derisinden parşömene yazılmış olan kitabın parçalarını inceledikten sonra karbon testi yaptırmaya karar verdi.

Oxford Üniversitesi'nde yapılan testin sonucu akademisyenleri şaşırttı. Parşömenin yüzde 95 olasılıkla 568 ile 645 yıllarından kalma olduğu tespit edildi.

Hicaz Arapçasıyla yazılmış olan Kur'an-ı Kerim bölümlerinin "çok güzel ve şaşırtıcı derecede okunabilir durumda" olduğu kaydedildi. Uzmanlar keşfi heyecan verici olarak niteledi.

http://www.ntv.com.tr/dunya/ingilterede-1370-yillik-kuran-i-kerim-bulundu,9aCtl8R0JEeioD1nQXV-kw

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 218
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Kuranda geçen bazı pasaj ve bölümlerin daha eskisi de bulunsa bir şey ifade etmez. Bir çok protokuran örnekleri bulunabilir. Bunlar çok daha eski de olabilir. Din adamlarının işi budur tüm tarih boyunca, kutsal metinler oluşturmak, bunları şifrelemek, bu yolla korumak ve tekrar tekrar kullanmak.

Bir kutsal metin öyle rasgele yazılmaz. Daima önceki kutsal metinlerden faydalanılır. Bu bir silsile olarak gider. Tarih boyunca bir din adamları sınıfı olmuş, yazmak, hesap kitap işleri bunların tekelinde kutsal işler olmuştur. Bazı dönemlerde eline kalem alıp harfler yazmak din adamlarının tekelinde kutsal bir işti ve halka yasaktı! Öyle önüne gelen eline kalem alıp karalayamazdı! Bu din adamları uzun dönemler bilgiyi ve bilginin aracı yazıyı tekellerinde tuttular.

Günümüz mushaflarının aynısı veya çok benzeri örneklerin tarihlenmesi önemlidir. Yani fatiha ile başlayan, sure sıralaması aynı, içeriğinde önemsiz farklar olan mushafların tarihi önemlidir. Kuranda geçen bir pasajın, bir bölümün eskiliği 2000 yıl bile olsa bir önem taşımaz.

Kopyala yapıştır sadece bilgisayara has bir özellik zannedebilirsiniz ama Ctrl V ile yapıştırma olmasa da kopyalama yazının icadından beri vardır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Muhammed sağ iken Kuran filan yok ortada..Muhammed Kuran'ı yazın/toplayın filan da demiyor..Eee:)

Zaman zaman çıkan bu haberlerdeki metinler,o dönemde Kabe içinde ve dışında okunan hristiyan metinleridir..Kuran,bir Hristiyan ilahi kitabıdır aslında..

Link to post
Sitelerde Paylaş

http://www.bbc.com/news/business-33436021

Haber BBC'de de çıktı. Ancak bu Kuran'ın gerçekten o kadar eski olup olmadığı, halihazırdaki Kurana ne derece benzediğine dair net bilgi yok. Zaman içinde daha gerçek bir bilgi oluşabilir. Şu an için Dünya'daki en eski Kuran Senaa Müzesindedir. Bir Kitap bütünlüğünde olmayıp mevcut Kuran'dan farklı kelime ve cümleler taşımaktadır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Doğru ya da yanlış olması hiç bir şeyi değiştirmeyecek ki. Eski olması gerçek olduğu anlamına mı geliyor. Ayrıca yazı Hicaz arapçası (Fusha) hareke olmaması doğal bir durum. Hareke, anlam kaymalarını önlemek için sonradan icat edilmiş bir noktalama işareti.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Doğru ya da yanlış olması hiç bir şeyi değiştirmeyecek ki. Eski olması gerçek olduğu anlamına mı geliyor. Ayrıca yazı Hicaz arapçası (Fusha) hareke olmaması doğal bir durum. Hareke, anlam kaymalarını önlemek için sonradan icat edilmiş bir noktalama işareti.

zaten onu demek istedim sayın multiplayer .suanki kuranla bulunan kuranlar tutmuyor değiştirilmiş oluyor .
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ya arkadaşlar bu kitap ebubekir ve osman zamanında kitap haline getirilen kuran olabilir mi?

Bunlar müslümanların yalanları..Yok böyle bir kitap..

Bir kere,bir hadise göre 7 tane Kuran olması lazım..Nerede bu Kuran'lar :D

Link to post
Sitelerde Paylaş

Simdi bu bulunan Kuran hakkinda söyle bi aciklama yapilsa ; " Kuranda Muhammed diye biri gecmiyor , Bu Kuran Arap Hiristiyanlar tarafindan yazilmistir, Ayetler bugünki okudugumuz Kuran ile tamamen celisiyor , Islam diye birsey yok , Yillardir yanlis bir Dine inaniyorsunuz Müslümanlar" :D

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...