Jump to content

Müslümanlara bir soru


Recommended Posts

Bende şimdi açıp, ilk defa bu ayetleri okudum. Şöyle bir soru yerinde bir benzetme olabilir. Bunu tartışalım.

Hitleri çocukken buldunuz. Aklınızdan onu öldürmek gecer miydi? Ölümüyle birlikte pek çok kişinin hayatı kurtulacaktı ve dahası soykırım vahşeti yaşanmayacaktı. Hitleri buldunuz ne yapardınız? Yaşamasına izin verir miydiniz? Şu doğrudur, bu yanlıştır demiyorum. Fikrinizi soruyorum. Gerçi burada vahşet değil, dinsel tabuların reddi söz konusu ama..

1. Masum bir çocukla Hitler'in ne alakası var? Allah bu çocuğu ilerde ana babasını kafir yapar korkusu ile öldürtüyor, toplu katliam yapar korkusu ile değil. Allah'a göre önemli olan insanın inanıp inanmaması.

2. Madem bu Allah ilerde sırf ana babasını kafir yapar korkusu ile adamına çocuk öldürtüyor, o zaman neden Hitler'i öldürtmedi? Neden kendi yarattığı insanların kötülüklerine seyirci kalıyor?

3. Hani imtihan vardı? Çocuk neden imtihana girmeden öldürülüyor?

4. Eğer insanı Allah yarattıysa hangi mantıkla insanları eylemlerinden sorumlu tutacağız? Öyle ya, insanı tamamen kendi bildiği gibi tasarlayan, nerede, ne zaman doğacağını, nasıl bir aileye sahip olacağını, ne kadar zekası, aklı olacağını, hangi hormonlardan ne kadar olacağını vs. Allah ayarlıyorsa, insanın suçu ne?

5. Sen kendi kendine düşünebilen, karar verebilen bir robot yapsan ve bu robot gidip bir insan öldürse suç sadece robotun mu olur, yoksa senin de bu suçta payın var mıdır?

Ayetlere ilişkin ise şahsi görüşüm şudur:

İleride anne babasını dinden çıkaracağı için bir çocuk öldürülmemeli. Yani, bu kaygıyı taşıdığı için kimse kimseyi öldürmemeli. Yada bu vargıya ulaşılabiceği kesin dahi olsa hiç bir cana kıyılmamalı. Burada bir anlamsızlık var. Şimdi çözemedim...bi saniye..

Çözemezsin, boşuna uğraşma. Masalda ve dinde mantık aranmaz. Burada kendi yarattığı insanı falan insana inanmadı diye sonsuza kadar yakacak olan sapık, sadist ve manyak bir tanrıdan söz ediyoruz.

Yahudisi çıkar, Musa'ya inanmayan herkes cehenneme gidecek der, hristiyanı çıkar İsa'ya iman etmeyen herkes cehennemliktir der, müslümanı çıkar, Muhammed'e inanmayan herkes cehennemliktir der, bu dinlere göre demek ki kimse cennete gidemeyecek, herkes cehenneme gidecek.

tarihinde sağduyu tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

"Hiçbir kimse Allah’ın izni olmadan ölmez.

"

(Al-i İmran 3/145

)

Yani bu ayete göre adam öldürebilmek için Allah'ın izni gerekmekte..Allahtan da izin çıktığına göre, bebekleri öldüren bu adam başka bir gücün iradesine tabii olduğu için suçu hafifletici sebebleri vardır ve eğer müslümansa bir süre cehenneme tıkılıp sonra cennete alınır..

"Ölüm belirli bir süreye göre yazılmıştır."

(Al-i İmran 3/145

)

Bu ifadeye göre de bebeğin öleceği zaten belli,allah öldürmeye karar vermiş...Nasıl kafana saksı düşüp öldüğünde saksı ceza almıyorsa bu adam da ceza almamalıdır. Nihayetinde, katil, müslümansa direkt cennete alınır.

Yani bu bebek katili eğer müslümansa cennetliktir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...