Jump to content

Dünyada toplam kaç kişi ölmüştür?


Recommended Posts

Bu yaklaşımla, tarihte ölen insan sayısı 20 Milyar civarındadır diyebilirim. Elbette bu sayı, yukardaki sallayan arkadaşın tahmininden daha tutarlı bir değer olmayacak. Fakat, bu işin belirlenebilir olduğunu, bunun tipik geometrik yaklaşımlarla değilde, insan yerleşimlerinin ekolojik özellikleri değerlendirilerek yapılmasının doğru yol olduğunu irdelemek gerekir diye düşünüyorum.

Aslına bakarsanız tamamen de işkembeden değildi benimkisi, bu sayıyı bir yerlerden duymuştum. İzlediğim bir belgeselde Homo sapiens' in yaklaşık 150 kişilik bir popülasyonla dünyaya yayıldığını iddia eden bir paleoantropolog vardı. Bulursam paylaşırım bu videoyu sizinle.

'

Şimdi, 150 kişi ise ve 100 000 yıldır yaşıyorlarsa, en kaba hesap 150 x 100 000'dir. Tamam; suyunu çıkardım ama bu sonuca göre sayı 15 milyar yapıyor.

Yeterli parametremiz yok. Paleontoloji, İklim Tarihi, Coğrafya, Jeoloji bize bir yere kadar parametre sunabilir. Bize sunulan bu parametler dahilinde hesap yapılabilir. Düşünce yönteminiz hoşuma gitti. Teşekkürler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...