Jump to content

Kuranda muhammedin aleyhine olan şeyler


Recommended Posts

Kuranı muhammed ve çevresinin yazdığını düşünürsek, bazı emirler ve ayetler neden muhammede zorluk çıkarabilecek şeyler. Örn, ben yalnızca sizin gibi bir insanım diyor. (Mucize bekledikleri için de böyle yazmış olabilir bilmiyorum.)

Namaz emri var mesela, abdest cart curt.

Gece kalk rabbini secde et falan yazıyor.

Muhammed inandırıcı olmak için mi kendisine de zorluk çıkarmış olabilir?

Link to post
Sitelerde Paylaş

ARTIK KURANI KERİMİN Muhammed sav ın yazmadığını kesin olarak tüm dünyada ateistler dahil kabul ediyorlar

Peygamber sav ibadetin en küçük ayrıntısını bizzat kendisi uygulamış

gece namazı sünnet olan haftada 2 gün oruç (tüm yıl)

günlük 20 rekat farza ek olarak belki 40 rekat nafile sünnet namazı kılmış

akıl var mantık var haşa sümme haşa sen menfaat için din uyduracaksın

bu dine göre kalan ömrün (63-40=23) ibadet oruç cihad ile geçecek

Peygamber sav ibadet takva günahlardan çekinme her alanda en mükemmel örnekti

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuranı muhammed ve çevresinin yazdığını düşünürsek, bazı emirler ve ayetler neden muhammede zorluk çıkarabilecek şeyler. Örn, ben yalnızca sizin gibi bir insanım diyor. (Mucize bekledikleri için de böyle yazmış olabilir bilmiyorum.)

Namaz emri var mesela, abdest cart curt.

Gece kalk rabbini secde et falan yazıyor.

Muhammed inandırıcı olmak için mi kendisine de zorluk çıkarmış olabilir?

Bir işyerinde patron gevşerse herkes gevşer, bu askerlikte de böyledir. Kendi yapmadığını başkalarına yaptıramazdı zaten. Sahip olduğu ganimetlere karşılık aslında yaptığı hiçbirşey. Günümüzde ev almak için gençliğini çalışmaya hibe etmiş binlerce insan var.

Kuranda kendi işlerini kolaylaştıracak ayetler de var sadece kendisine zorluk olmasın diye, başkasına değil de ona has onun işlerinikolaylaştıracak ayetler..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuranı muhammed ve çevresinin yazdığını düşünürsek, bazı emirler ve ayetler neden muhammede zorluk çıkarabilecek şeyler. Örn, ben yalnızca sizin gibi bir insanım diyor. (Mucize bekledikleri için de böyle yazmış olabilir bilmiyorum.)

Namaz emri var mesela, abdest cart curt.

Gece kalk rabbini secde et falan yazıyor.

Muhammed inandırıcı olmak için mi kendisine de zorluk çıkarmış olabilir?

Muhammed diye biri yaşadıysa, onun aklı başında biri olması olasılığı çok düşük.

Temporal lob sarası, insanların görünmez varlıkları hissedip, onlarla iletiştiği sanrılarına kapılmalarını sağlayan rahatsızlıklardan birisi. Namaz ise, islamdan önce de var olan bir ibadet. Burada, var olan bir ibadeti düzenli olarak sürdürmesi gerektiğini söyleyen görünmezlerin varlığına inanan bir saralıdan da bahsediyor olabiliriz, olmayan Muhammed karakteri üzerinden toplumu cendereye alan, binyılların evrim geçirmiş masallarından da, bu masalları kullanarak topluma şekil vermeye çalışan başkalarından da.

Görünmez adamlar bana söyledi, ben de ailemi öldürdüm diyen insanları çok duyduk. Bu insanlar, görünmez adamlardan mesaj aldıkları konusunda inandırıcı olmak için mi ailelerini öldürmüşlerdir?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuran'ı muhammedin yazmadığı zaten kesin. Bu konuda acaba muhammed yazmış olabilir mi şeklinde küçük bir tereddüt bile olamaz. Muhammed veya başkası. Bu şeyi, kitabı demiyorum, çünkü buna kitap demek kitaba hakaret olur, bu şey kitap kesinlikle değil, bu şeyi muhammed değil birisi de kurgulayıp yazmamıştır. Allah mallah filan zaten kesinlikle göndermemiştir. O zaten tartışılacak bir konu bile değil.

Bu kolektif toplumsal kültürün bir ürünü. Leyla ile Mecnun gibi, Alaaddin'in Sihirli Lambası gibi, Kırk Haramiler gibi ve inbir Gece Masalları gibi... Üstelik de bu örneklerle kıyaslandığında en berbat ve en zararlı, siyah poşette saklanası, onüç yaş altına yasaklanası bir muzır neşriyat. Bu kuran denen şeyin çocukların eline geçmesini önlemek lazım.

Bu gerçek ortaya çıkınca, muhammed efsanesi de açıklanmış oluyor. Böyle kuran'ı yazıp da kendisine görevler yükleyen filan birisi yok! Sadece ibadet bazında ele almayalım, işte kendine mehirsiz aldığı kadınlar, gelinini alması, ganimetleri alması filan olarak ele alırsak: Her zaman insan toplumlarını yöneten birileri olduğu için bu olaylar insanlar arasında hiç eksik olmaz. Bunların hepsini tek bir kişi yaptı, adı da muhammed demek için bir neden yok.

Ben kuran'ı iyi incelemiş biriyim. Bana da önce birileri bunu yazmış, bunu biz yazmadık, şuna indi bu allahtan demek için de birini bulmuşlar, onu peygamber diye lanse edip kullanmışlar, işleri bitince de öldürüp ölüsü ile de ilgilenmemişler bile gibi geldi. Kuran okununca böyle bir izlenim doğuyor. Bazı hadisler de bu izlenimi destekliyor.

Şimdi şöyle: Başka hiç bir veri dikkate alınmadan, sırf kuran önüme konup "bunu oku, ne anladın, anlat" deseler ben bunu söylerim. Bir din ve ona bir kitap ile bir peygamber uyduran bir takım cahil yağmacı adamların peygamber diye lanse edip kullandıkları bir adam portresi vardır kuran'da. Daha önce kimsenin iplemediği biriyken bol mala, kadına kavuşturduk diye etmediklerini bırakmadıkları, ite kaka, azarlaya aşağılaya, tehdit ederek ve başına kakarak kullandıkları bir adam portresi... Hadislere de bir göz atalım dersek bu kez bu herifi işi bitince öldürtmüş, ölüsü ile de ilgilenmemişler, yatağında kokmuş herifin cesedi, acele ile yatağın yanına gömmüşler. Namazını bile kılmamışlar.

Tabii bu adam gerçek mi, hayali mi, bunu kuran'a bakarak anlayamayız. Orada çizilen portre bu. Böyle bir kişi gerçekten var mı, bunun için tarihsel kanıt aranması gerekiyor. O da yok...

Tabii bu herifi böyle kullanılan, itilen kakılan, azarlanan, öldürtülüp ölüsü kokmaya bırakılan biri olarak görmek ve buna inanmak bazı ateistler için hoş bir duygu olabiliyor. Çünkü müslümlerin muhammed sevgisine karşıt biçimde ateistlerde bir muhammed nefreti var. Müslümlere muhammedin piçleri demek ateistleri tatmin eden bir zevk olabiliyor. Bu müslümler masallarla yıllarını çalıyorlar ve aklın başına gelince onlardan da, sana kakaladıkları muhammetten de nefret ediyorsun. İşin kötüsü bu islamı kakalayanların başında ana baban geliyor. Kötü bir durum... Bu insanı agresif yapıyor. Yıllarca güvendiğin dayandığın anan baban sana bir saçmalık kakalamışlar. Bu çok berbat, inanı agresifleştiren bir his.

Böyle tepkisel duygusal durumları fikir ve düşüncelere karıştırmamak lazım. Fikirleri duygular yönetmemeli. Duyguları fikirler yönetmeli. Böylesi sağlıklıdır. Müslümlere muhammedin piçleri demekle bir yere varılmaz. Nefretleşmeye varılır varılırsa da...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yukarıda çizdiğim muhammetten ve onun dininden nefret eden ateist portresinden daha kötü olanı, muhammedin malın gözü bir kurnaz, insanları kullanmayı çok iyi bilen, müslümlerin karısını kızını dalaverelerle becermiş, içinden de "ananızı avradınızı, size kakaladığım allahınızı da..." diye geçirerek bu işleri yapmış sahtekar bir ateist olduğuna inanan ateistler...

Bunun da kökeninde islamdan ve müslümlerden nefret psikolojisi var. Onlar da yıllarını, çocukluklarını, hatta gençliklerini çalan islamdan böyle intikam alıyorlar. Bu tabii çok daha berbat bir ateizm. Bu ateizmin atılması gereken bir safrası. Ayağına böyle ateistler dolaşarak ateizm yol alamaz ve yükselemez. Bu safraları mutlaka atmamız lazım.

Bizi birleştiren ve kenetleyen, islamdan, müslümlerden nefret olmamalı. Evet, yıllarımızı çaldılar, çocukluğumuzu acımasızca çaldılar, çocukluğumuzu yaşayamadık. Gençliğimizi de çaldılar, gençliğimizi yaşayamadık. Bu hırsızların başında da anne babamız geliyor. Bize bu pisliği yıllarca kakaladılar. Bizi sünnet ettirdiler, kuran kurslarına gönderdiler, namaz kıl oruç tut diye baskı yaptılar. Bizi ezberci zombiler haline getirmeye uğraştılar. Saçma sapan namaz sureleri ezberledik, sıcak uzun yaz günlerinde akşamı salak gibi bekledik, hamamcı olduk diye suç işlemiş gibi utandık, hayatımızı zindan ettiler.

Yine de bizi bu nefret yönetmemeli, zihnimizi islamdan kurtardığımız gibi bu nefretten de kurtarmalıyız. Bu nefretle ilerleyemeyiz. Bizi ilerletecek, yükseltecek olan nefret değil, bilimsel, akılcı bilgidir. Nefret bizi kısa bir geçiş dönemi için bileyebilir. Ama sadece o kadar. Ömrümüzün sonuna kadar bu nefreti taşıyıp yaşayamayız.

Fakat ateistin en kötüsü bile çocuğuna "islamdan nefret edeceksin, sakın müslüm filan olmayacaksın" diye baskı yapmaz. Baskının ne kadar kötü bir şey olduğunu en iyi o bilir. Bu yüzden atezmin belli bir yüzdeye ulaşması bir toplum için vazgeçilmez bir gerekliliktir. Bir toplumun hatırı sayılır bir yüzdesi ateist olmadan o toplum bir insan toplumu olamaz. Bir sürü olur.

Müslümler bile anladılar, ılımlı diye kakalamaya devam etmeye çalışıyorlar artık islamı. O resimi, müziği haram eden anlayışı artık bıraktılar. Yok olmamak için kılık değiştiriyorlar. Buna karşı kuru bir nefretle çıkarsak kaybederiz. Biz de kendimizi geliştirmeli, argümanlarımızı güçlendirmeliyiz.

Muhammedin yaşamadığı argümanı güçlü ve sağlıklı bir argümandır. Ateizmin bu bilince çok ihtiyacı var. Bu bilincin ateizme yayılması gerekiyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateistlere tavsiyem, anne babanızdan size islamı kakaladılar diye nefret etmeyin. Onları da islamın kurbanları olarak görün. Seçenekleri yoktu, empozelere boyun eğmişlerdi, bundan çıkabilecek fikirsel altyapıdan yoksundular. İslam kölenin çocuğu da köledir dediği gibi, müslümün çocuğu da müslüm doğar dediği gibi bu sömürme, zombileştirme zincirini kurmuş ve bu yüzyıla gelmişiz, hâla işletmeyi başarıyor. Bu utanç verici ama bunu başarıyor. Hâla bu koyunlar allah bismillah dedi diye katil hırsızlara destek veriyor. Üstelik bu koyunlar kurbanlık! Kasabını seven, ona, bıçağı tutuşuna, keserken besmeleyle kesişine hayran olan koyunlar gibiler!

"Kısas size yazıldı hüre hür köleye köle dişiye dişi" diye rezil kepaze bir ayetin ve başka kepaze ayetlerin bulunduğu kuran'da örtünmenin allahın bir emri olarak yazdığını ve buna uyduğunu söyleyen kadınların başka açıklaması var mı! Ülen bunun nesine uyuyorsun, kocanın seni dövmesi gerektiğini, seni döverken ölsen kısas yapılmayacağını yazıyor desen laf anlıyorlar mı? Hayır!

İslam köleleştirmekte ve zihni iğdiş, düşünemeyen, sadece itaat eden, bir yalanla kolayca kandırılan zombiler yaratmakta neden bu kadar başarılı? Bu allahın olmadığını, bu dinin uyduruk bir yalan olduğunu anlatmakta neden bu kadar başarısızız?

Şapkayı önümüze koyup bunu düşünmeli, sorgulamalıyız. İslamlaşma sürecinde bir çok ateist liboşlaştı, köpekleşti. Emperyalizmin kemik atmasını bekleyen köpeği oldu. Bu utancı nasıl atacağız, ateizm bilincini nasıl yükselteceğiz?

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

akıl var mantık var haşa sümme haşa sen menfaat için din uyduracaksın

bu dine göre kalan ömrün (63-40=23) ibadet oruç cihad ile geçecek

40 yaşına kadar sadece bir dulla seks yap..Ne namaz kıl,ne oruç tut..40'dan sonra bir din yaratıp,onlarca kadınla seks yapıp,arta kalan zamanda da ibadetle/savaşlarla filan uğraş..Akıl var,mantık var Kemal..Saçmalık bu..Neresinden tutsan saçmalık..

Muhammed'in 40 yaşından önceki hayatı,40 yaşındaki sonraki hayatından çok daha huzurludur..Bu bakımdan Muhammed'in din yaratması fikri saçmadır..Eğer çıkarı için din yarattıysa bu kişi,neden 40 yaşına kadar beklesin?Erkeklik organının tavan yaptığı yıllarda neden bir din yaratmıyor da,40'dan sonra yapıyor bunu?Değil mi ama?

Muhammed diye birisi hiç yaşamamıştır..Kesindir bu..Çünkü Muhammed diye birisinin yaşadığına dair en ufak bir kanıt yoktur..Üstelik,Muhammed'in İsa ile ilgili bağlantıları,İslam'ın hristiyanlık ile bağlantıları çok açıktır..Muhammed,hristiyanlığın oğul tanrısı İsa'nın arap versiyonudur..İsim farklıdır ama rol aynıdır..

Kuran'daki tutarsızlıklar/muğlaklıklar ise,kasıtlı olarak yapılmıştır..Bakınız;

http://www.ateistforum.org/index.php/topic/62560-kuranyn-mudhlaklydhynyn-kaynadhy/

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 weeks later...

Aleyhine olan şeyler aslında leyhinedir, muhammed'in çıkarınadır. Fazladan 40 rekat nafile namaz kılması mı aleyhine? İnsanlar allah ile arandaki iletişimi görmek istiyoruz, şahit olmak istiyoruz diyorlar. Muhammed'in cevabı buna nafile kıldığı namazlar, başka verebileceği cevabı yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...