Jump to content

Muhammed Tevrat ve İncili Nasıl Öğrendi?


Recommended Posts

  • 4 months later...

Muhammedin özel öğretmenleri vardı. Rahip Bahira, Varaka Nevfel, Kus bin Saide.

Rahip Bahira gibi Varaka Nevfel'in de Muhammed'e peygamber olacağını önceden bildirdiğine göre birşeyler olmalı. Hiçkimsenin gaybı bilemeceği kur'an metinlerinde bulunmamasından önce gayb, Muhammed'in peygamberliğini müjdelemekte kullanılmış. Sonradan gayb, karanlığa kurşun sıkmak deyimiyle savlanarak itibarı silinmiş. Sanki gayb haberlerini köpreden geçtikten sonra olumsuzlaştıran bilinçli bir çaba var.

"Beni Peygamber olarak gönderen Allah'a yemin ederim ki, Nevfel'in cenazesine gelen meleklerin çokluğundan ayaklarımı basacak yer bulamıyorum ve bir melek kanadını benim ayaklarımın altına serdi ona basıyorum (Hz Muhammed)". Bu ifadeyi Muhammed niçin, hangi gerekçe ile kullanmış olabilir? Belliki Varaka bin Nevfel, Rahip Bahira ve Kus bin Saide, Muhammed'in peygamber yapılmasında emeği geçen insanlardan bazıları.

Kus bin Saide nin Muhammedi peygamberliğe hazırlayan kişiler arasında olması yüksek ihtimal. Tıpkı Hz.Hatice'nin vekili ve kuzeni Varaka b. Nevfel gibi. Kus bin Saide, peygamberliğin nazil oluşundan 10 yıl önce yeni bir peygamberin (muhammedin) haberini vermiştir ve Araplara gelecek olan peygambere iman etmelerini öğütlemiştir. İlk vahiy 610 yılının Ramazan ayının 27. gecesinde Hira Mağarası'nda gerçekleşmiştir. Kus bin Saide ise 600 yılında ömüştür. Muhammedin peygamberliğini 10 yıl erkenden haber verdiğine göre Muhammedi peygamberliğe hazırlayan kişiler arasındadır.

tarihinde Tumagü tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...