Jump to content

lochness

Üyeliğini Sildirmiş Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    68
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

lochness Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. lochness

    Aşkolsun Sana Deniz!

    Herkes biliyor ki bu başlık bir tartışma başlığı değil. Keza buraya şimdiye kadar gönderdiğim 4 iletinin 3'ü silindi bile. Çünkü bu bir salyasümük AĞIT yakma başlığı. Modla arasında da çok komunist bu başlık hakkında duygusal şeyler hissettiği için farklı fikirde olan, hatta bu komunist kahramanlarına haşa dil uzatan onları aşağılayan iletilerin aynen silinmesi gerekiyor, çünkü bunlar bu güzel temiz ağıt yakma başlığını kirletiyor! Bana "özgür tartışma ortamı" falan hikayeleri anlatma. "Burasi komunist forum değil" den ibaret bir iletim bile nedense kurallara aykırı bulunup uçurulabiliyor. Özg
  2. lochness

    Aşkolsun Sana Deniz!

    Bir Deniz bir de Che. Karizma ve yakışıklılık zaten iş götürüyor. Apo da en Az Che kadar gerilla savaşı devrimcisi, ama bizim pop solcular onu sevmez, herif çirkin ve (ıyy) Kürt!
  3. lochness

    Aşkolsun Sana Deniz!

    24 yaşında bir gerizekalı memleketin "sorunlarını" en iyi kendi çözebileceğine inanmış, bunu da başarmak için siyasete atılmak yerine eline silah alıp terörist eylemler yapmaya başlamış. Sonra asılmış, bir sürü "demokrat" da bu teröristin arkasından ağıt yakıyor. Ateistforumda bunlara salyasümük ağıt yakma başlığına birisi "burası konmunistforum değil" diye yazarsa bir tane komunist mod da o lafı siliveriyor. Çünkü burası aslında sadece ateistforum değil. Komunistforum da aynı zamanda. Tevekkeli değil anti-komunistler zılgıt yeyip duruyor.
  4. lochness

    Ateizm ve Ahlak

    Ben şahsen genelde "başka canlılara sebepsiz yere zarar verme, onun dışında herşey mubahtır" ilkesine göre ahlak kurallarını çıkartmamız gerektiğine inanıyorum. Ama Allah yoksa en nihayetinde hiçbirşeyin değeri ve önemi olmaz gibi görünüyor. Tabiki bu hayatımızda pekçok şey bizim için önemli ama sonsuzluğa vurduğunda değerler ve önemler kayboluyor. O zaman ateistin ahlakı gerçekliğin çok derin tabakalarına nüfuz eden bir ahlak değil.
  5. lochness

    Ateizm ve Ahlak

    Kim görmüş bu tarz evliliklerin zararını? Toplum mu, Allah mı? Toplum gördüyse zaten elçinin gelip düzeltmesine gerek yok, toplum da düzeltir. Allah gördüyse niye baştan görememiş?
  6. lochness

    Marx: Emek, Değer, Sömürü

    Burjuva olmadan da üretim yaparsın. O zaman fabrikaları kurup işletecek olan devlettir. Fakat bu işi burjuva yaotığı zaman ekonominin daha hızlı büyüdüğü ve dolayısıyle toplumun refah seviyesinin daha yüksek olduğu görülmüştür. Ayrıca üretimi devletin yaptığı bir toplumda demokrasi ve özgürlük de olmaz. İnsanlar iki kere kaybeder: Hem sefalet içinde yaşarlar hem despotluk altında.
  7. lochness

    Ateizm ve Ahlak

    Alchindus da zaten onu diyor işte. Ensestin niye yanlış olduğunu söyleyemiyor ateistler.
  8. lochness

    Ateizm ve Ahlak

    Bir kere ensest ilişkinin bir aldatma olduğunu kim söyledi? Ya aile bireyleri hepsi buna inanıyorsa ve onaylıyorsa? Çok çift var ki başka çiftlerle grup sex yapıyor. Kıskanma dediğin şey aşk olsa da her zaman kesin olan bir şey değil ki. Ve her evlilik aşk evliliği de değildir zaten. Hem aldatma olsa bile işin içinde bu sefer Alchindus sana sorar: Aldatmak niye YANLIŞ? Ya da aldatmasın, diğeri bildiği halde yapsın. Kıskanan da kendi kendine kıskanır. Sonuçta beden senin, istediğinle yatarsın. Birisiyle sevgili ya da karı-koca olunca bedenini ona ipotek etmiyorsun ya. Hala senin. Bu yüzden zat
  9. lochness

    Ateizm ve Ahlak

    Eşcinseller için de "onlar bence hasta, insan değil onlar" diye düşünen çok dindar insan var. Ayrıca hayvanların çoğu da eşcinsellik yapmaz. Hem eşcinsellere ve çirkinlere bakmıyorsan, ensestçilere de bakmazsın olur biter, aynı mantıkla.
  10. lochness

    Ateizm ve Ahlak

    "Toplumda tarihte değerler gelişiyor geliyor falan filan". Bunlar "X veya Y niye yanlıştır" sorusuna cevap ararken bize yardımcı olmaz. Tabiki "o sorunun sorulduğu toplum genel olarak ne diyorsa öyledir" diye bir cevap verebilirsin anca. Ama zaten bunu söylüyorsan ahlaki soruların gerçek cevapları olduğuna inanmıyorsundur. Ensest niye yanlış diye soruluyor burda mesela. Bu tarz tarihselci bir yaklaşım yapan biri anca "çünkü toplum yanlış görüyor" diyebilir. Bu da bir işimize yaramaz.
  11. lochness

    Ateizm ve Ahlak

    Bence sakat çocuk doğma ihtimali bile yeterli değil sırf o sebepten yasak etmeye. Çünkü o sadece bir ihtimal. Normal evliliklerde de sakat çocuk doğma ihtimali var. Ensest ilişkide çocuğun sakat doğma ihtimali sadece daha yüksek. Ama ne normal evlilikde %0 ne de ensest ilişkide %100. Bu aslında bahane. Ensesti yasak etmek istemek yanlış bulmak Hacı'nın dediği gibi "iğrenç" olduğu için. Ama bu iğrençlik de yeterli sebep değil. Çünkü ona bakarsa eşcinsel ilişki de iğrenç o da yasak olsun o zaman.
  12. lochness

    Ateizm ve Ahlak

    Ya birisi de derse ki şişman ya da şaşı ya da sakat insanlar iğrenç, sokağa çıkmasınlar? Ya da daha yakın bir örnek: Eşcinsellik. O da pek çok insan için iğrenç. Sonuç olarak ensest niye YANLIŞ, asıl soru. Alchindus sizi fena yakalamış burada. Andromeda'nın "ensest aşk, evlilik olur, çocuk yapmak isterler, değirmenin suyunu baştan keselim" demesi de şuna benziyor: Bazı insanlar araba kullanırken cep telefonunda konuşuyor, bazı kazalar da bu sebepten oluyor. O zaman değirmenin suyunu baştan keselim, cep telefonlarını yasak edelim.
  13. lochness

    Ateizm ve Ahlak

    Çok güzel bir yazı. Vay be. Forumda sen çapında bir Müslüman olduğunu bilmiyordum. Helal.
×
×
  • Yeni Oluştur...