Jump to content

onikinciboyut

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    751
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

1 Takipçi

onikinciboyut Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Güncel Profil Ziyaretleri

4.468 profil görüntüleme
  1. onikinciboyut

    Duyguları olan robot yapmak mümkün mü

    pantenin ölümsüzlük üzerine açtığı başlık üzerine güncel. slikondan yada karbondan beden ne olursa olsun içinde can gerek! varlığına ruh gerek!
  2. onikinciboyut

    Ruh, Ölüm ve Ölümsüzlük

    http://www.ateistforum.org/index.php?showtopic=44167&st=0&p=708353&hl=onikinciboyut&fromsearch=1entry708353 ha slikondan ha karbondan beden neyden olursa olsun içinde can olmadıkça ağlayan bebeğin ağlaması anlamsızdır.
  3. onikinciboyut

    Ateizmin yeri

    güncel
  4. onikinciboyut

    ilk ve tek olmak

    kirec, "varlığın merkezi ve bu merkezi ele geçirmiş sonsuz güç ve hakimiyeti olan, kusurlu kısıtlı varlıklar vareden bir bilincin olma ihtimali olmama ihtimalinden çok daha mantıklı" diyorum sadece. uzayda hayat varmı yokmu bu ayrı konu. uzay ezeli değil. fizik kanunlarımızda ezeli değil. maddenin ne aslını ne özünü bilmiyoruz. bu yüzden fizik kanunlarının esiriyiz.
  5. onikinciboyut

    ilk ve tek olmak

    sonsuz zaman çizelgesinde ben herhangi bir zaman diliminde varolduysam ve ilerde organize olarak; daha üst bilinç düzeyine erişecekse türüm, bunun benzeri daha önce neden yaşanmış olmasın?
  6. varlık var. yokluk yok. bu iki gerçeklikte de hemfikiriz. peki neden insan ilk kompleks bilinç olsun? neden daha üst bilince ait varlıklar olmasın? (benzerlerimiz farklı gezegenlerde olduğunu düşünenler olsada izleri yok veya ulaşamıyorlar) yokmu bu varlığın gerçek kaynağı! bizim fizik kanunlarından farklı kanunlara sahip bir evrende üstün bir bilinç neden olmasın? ateistler teizmdeki çelişkileri eleştirirlerken kendi çelişkilerini neden es geçerler?
  7. in cin top oynuyor kimsecikler yok terkedilmiş şehre benziyor bu başlık bile katılımsız
  8. onikinciboyut

    Namazın Zararları Nelerdir?

    a ve b iki farklı kavramı ifade eden kelime olsun. istediğin kadar, "a b'dir." önermesi türetirsin. ama ne alaka. en son bunu söyleyen hallac vardı.
  9. onikinciboyut

    Tayyip Erdoğan Kanser Olabilir mi?

    süper bir demagog marifeti ve psikolojik savaş yöntemi.
  10. onikinciboyut

    İmdat! Deist oluyorum..

    daha 1. sınıfı tekrarlayan birsürü şahıs var
  11. onikinciboyut

    evrendeki herşey arasındaki mesafe aynı

    haci, sen git idrar tahlili filan yap. bunlara senin kafan basmaz. kuşağının ve sonraki bir kaç kuşağın kolay kaldıramayacağı şeyler. basmadığı içinde hiçbir zaman inilememiş olduğu halde saf vakumda yarım enerji vardır diye sayıkla. o senin alıntıladığın enerjinin olduğu vakum saf vakum değil. ayrıca sicim teorileri ve m teoriye alternatif olmadığı halde mantığın almadığı için, adamların çalışmalarını hiçe say.
  12. onikinciboyut

    Namazın Zararları Nelerdir?

    son cümleye anlam veremedim?
  13. onikinciboyut

    evrendeki herşey arasındaki mesafe aynı

    Mantığımıza ters gelmesi tamamen alışkanlıklarımızdan kaynaklanmaktadır. Hiper boyutlar ve hiper uzaylar fantazi değildir. Öncelikle matematiki gerçeklikleri vardır. Sonra, klasik kuralların açıklayamadığı ve asla açıklayamayacağı fiziki bulguları açıklarlar. Bigbang öncesi tekillik olarak adlandırılan, bizim evrenin kanunlarının götürebildiği son noktayı açıklamak için alışkanlıklarımızdan kurtulmak gerekiyor. öklit uzayı ve eliptik uzay kavramları, küresel simetri hakkında: Tabi olduğumuz doğa kanunlarını algılayışımız 3 boyutlu klasik geometriye göre olduğu için diğer boyutları düşünm
  14. Mantığımıza ters gelse de fiziki bulgular ve matematiki yorumları evrendeki her partikülün arasındaki mesafenin milimetrenin bile trilyonlarca kez daha küçüğü kadar yakın olduğunu gösteriyor. Dolanık parçacıklar da bunun kanıtlarından birisi. Zira ışık hızı belliyken ve maddesel iletişimde limitken, dolanık parçacıkların mesafeden bağımsız olması ilginçti.
×
×
  • Yeni Oluştur...