Jump to content

Bilgi

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    317
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

2 Takipçiler

Bilgi Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  • Doğum Günü 20-01-1995

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    İstanbul.
  • Interests
    Bilgi.

Güncel Profil Ziyaretleri

16.257 profil görüntüleme
  1. Bilgi

    Yeni Update

    Ben bu yeni temayı(gerçi tema da denemez, forum baştan aşağı değişmiş) hiç beğenmedim. Yani, uğraşanların ellerine-emeklerine sağlık; ama sahiden, çok tipsiz olmuş bence. Profil falan darmadağın. Bu halini manuel olarak eskisine döndürebileceğimiz bir tema seçimi olsa. Yani isteyen bu haliyle kullansa, isteyen eski haliyle... Tabii uzun bir işlemse gerek yok. Ama olursa da, diğer bu haline ısınamayan arkadaşlar için de iyi olur bence. Neredeyse herkes de beğenmiş yahu. Ayıp ettik.
  2. Bilgi

    Hacı, gay-may diyor bu. Ne ayak?

  3. Bilgi

    Müzikle Açalım

    http://www.youtube.com/watch?v=YqEzjRRWI_E
  4. Bilgi

    Müzikle Açalım

    http://www.youtube.com/watch?v=jfh7L3D4mZ8
  5. Bilgi

    Müzikle Açalım

  6. Bilgi

    Müzikle Açalım

  7. Biyolojiden 'biraz' anlarsın ha? :)

    Bu kadar mütevazı olma lütfen; gerçek sanırlar.

    :)

  8. Bilgi

    İran'da durum nedir?

    Olmaması mümkün mü? Tabii ki vardır, hatta bence Pehlevi dönemindeki o rahatlığın, güçlü modernizmin de etkisiyle, en az %25 falandır... Ben de zaten, sağlıklı istatistiksel bilgi edinilemeyeceğini belirtmek için söyledim.
  9. Bilgi

    İran'da durum nedir?

    Ateizm ve agnostisizm yasak.
  10. Bilgi

    Ben hala agnostiğim.

    Sevgili IFeelGood, Değiliz efendim. Siz agnostisizmin, dinlerden bile daha itici olduğunu söyledikten, agnostiklerin hiçbir fikir üretemeyen, teistik inançlarının etkisinden kurtulamadığı için arafta kalmış, 'ortada sıçan'lar olduğunu ima ettikten sonra, agnostik-ateist tartışmalarını nasıl aile içi eleştiriler olarak görebiliriz?! Bu söylediğinizle ilgili bilimsel/deneysel bir kanıt göstermediğiniz sürece, bu konudaki muhatabınız "Tanrı kesinlikle var, ben Tanrı'ya inanmıyorum; biliyorum" havasında gezen teistlerdir. Hızır idi Yunus idi, yersiniz birbirinizi. Haa size bunları söyleten,
  11. Bilgi

    Ben hala agnostiğim.

    Pekala, açın. Kendi hakkımda bildiklerim de mi yanlışmış? Adımı falan doğru mu biliyorum acaba...
  12. Bilgi

    Ben hala agnostiğim.

    Kendimle/önceliklerimle ilgili gerçekleri sizinle tartışacak değilim. Beni benden daha iyi tanıyamazsınız. Gerçeğe sadece ama sadece bilim ile ulaşılabileceği, hayatımda tam anlamıyla emin olduğum çok az şeyden biri. Ve bilim insanı olmama-ma rağmen bilimist kimliğim diğer konular hakkındaki kimlik ve düşüncelerimden hep daha öndedir. Bu konuyu lütfen bir daha açmayın. Uygundur.
  13. Bilgi

    Ben hala agnostiğim.

    Tam olarak öyle söyledim. Bu kadar kaba olduğumu sanmıyorum. Her neyse, beni ve önceliği bilimsel düşünce olan herkesi pozitif ateist yapacak olan kanıtlarınızı ilgiyle ve merakla bekliyorum.
  14. Bilgi

    Ben hala agnostiğim.

    O zaman bırakın, tanrının da hem bilinebilirliği, hem olabilirliği, hem de yaşamımıza etkisi bakımından Russell'in çaydanlığından farklı olmadığı gerçeğini kabullenelim. İleri fizik ve matematik kelimesi geçince, bir an korktum. O kadarına yeterli olduğumu sanmıyorum. Ama benim gibi cahiller tarafından da anlaşılabilecek bir dili varsa, dinlemekten çok memnun olurum.
  15. Bilgi

    Ben hala agnostiğim.

    Aslında mesele tam olarak tanrının varlığı meselesi değil. Ben agnostisizmi, sadece "tanrının varlığı/yokluğu bilinemez" düşüncesi olarak değil; ampirik perspektiften, epistemolojik bir duruş olarak görüyorum. Yani aslında, tanrının olabilirliğini savunmuyorum, zaten ilgilenmiyorum da.... Sadece elde net bilgiler olmadan, net yargılara varmanın doğruluğuyla ilgileniyorum. Bu iş, teizm/deizm/ateizm işi değil; direkt gnostisizm/agnostisizm işi. Ayrıca, hala evrimi sadece ilkel ortadoğu dinleri reddetmiş diye, tanrının olmadığının kanıtı olarak göstermeyin. Evrimin, hiçbir anlamda yerçekimi ya d
×
×
  • Yeni Oluştur...