Jump to content

Genco

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    859
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

6 Takipçiler

Genco Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Not Telling

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. Genco

    3 Şubat 2013 İstanbul Ateistforum Buluşması

    İnançlı biri özgür düşünemez çünkü sınırları vardır. Ne düşündüğümüz değil, nasıl düşünüdüğümüz önemlidir. Eğer dini dogmalara bağlı biriysek ve onların kesinlikle doğru bilgilerden oluştuğunu söylüyorsak özgür düşünceli değiliz demektir. Çünkü bu tür bir düşünce tarzı, temelini dini dogmalardan alır ve bu onun kısıtlı bir şekilde düşünmesine neden olur. Herneyse, konu dağılıcak. Bu konuyu başka yerde tartışabiliriz ancak burası yeri değil. Dediğim gibi katılmak isteyenler bana, ya özelden ya da buraya yazarak ulaşabilirler. Müslümanı, hıristiyanı vs dininin mensubu gelemez, nedenini de beli
  2. Genco

    3 Şubat 2013 İstanbul Ateistforum Buluşması

    Buluşma haftaya pazar olacaktır moderatörler bunu eklerse sevinirim. Yani 3 şubat'ta olacak. Ancak bu sırf din üzerine tartışma buluşması değil, özgür düşüncelilerin muhabbet etmesi için buluşması. İstersek ki genelde değiniriz din konuşuruz ama tartışmaya döndürmek gibi bir niyetimiz yok. Onu burada yapıyoruz zaten.
  3. Hepinize tekrardan merhabalar, uzun süredir buluşma düzenleyemiyordum öss yüzünden, şimdi yeni bir buluşmayla karşınızdayım. Katılmak isterseniz ya bu konuya yazarak ya da bana özel mesaj atarak ulaşabilirsiniz. Bu buluşmanın amacı dinsizlerin(özgür düşüncelilerin) kendi aralarında sohbet edebileceği bir ortam sağlamak ve yüz yüze sohbet etmek olduğu için katılmak isteyen kişilerin dinsiz olması gerekmektedir. Bunu anlayabilmemiz için ise mesajlarınıza bakıyorum; bu yüzden 100ün üzerinizde mesajınızın olması gerekmektedir. Tüm kurallar bunlar. Bu sefer katılımcı listesini yazmayacağım. Ancak
  4. Yeni bir ateist buluşmasıyla daha karşınızdayız. Bu seferki buluşmayı ben değil execute düzenlemektedir. Ben execute'ye kefilim ve kendisi de önceki buluşmalara katılmıştır. Buluşmaya katılmak isteyenler ya bu başlığa ya da execute'nin profiline yazması gerekmetedir. Buluşmaya katılmak için tek şart inançsız olmaktır. Çünkü bu buluşma, inançsızların kendileri gibi düşünen insanlarla muhabbet edebilmelirini amaçlaktadır.
  5. Genco

    13 Mayıs 2012 Pazar İstanbul Ateistforum buluşması

    Aramızda seni görmek hoştu Greener . Bir dahaki sefere de bekleriz .
  6. Fazla avrupa yakası izlemiş, kendi yorumunu kıvırmadan dile getiren birisi. İmzası ile avatar arasında bir bağlantı olmasını beklerdim.
  7. Genco

    13 Mayıs 2012 Pazar İstanbul Ateistforum buluşması

    Hayır hiçbir zaman gelemiyorlardı. Bu buluşmanın amacına aykırı zaten. Doğru hatırlıyorum bu 8. buluşma, 8 buluşmadır da bu kural değişmedi. Tek kural bu zaten.
  8. Genco

    13 Mayıs 2012 Pazar İstanbul Ateistforum buluşması

    Çünkü bu buluşma dinsizlerin kendi arasında özgürce sohbet etmesi içindir. Aslında buluşmaya katılan herkes hep ateist olduğu için dinsizler yerine ateistler daha uygun düşüyor ama, deist, agnostik ve diğerleri de gelebilir elbetteki. Non-teistler de bir kere rahatsız edilmeden istedikleri gibi din ve bilim üzerine konuşabilsinler, eğlenebilsinler. Önceki buluşmalarda çok güzel arkadaşlıklar kuruldu. Teistlerin neden gelmemesi gerektiğinde hakkında yazdım ancak sildim. Çünkü buluşma konusunu kirletecekti. Çok istiyorsan özel mesajla anlatırım nedenini.
  9. Genco

    13 Mayıs 2012 Pazar İstanbul Ateistforum buluşması

    Bir eleme sistemimiz var elbetteki, ancak forumda kimin kim olduğu belli olduğu için bir sorun olmuyor; sırf bu buluşmalara gelipte bize bir şey yapmak için bu kadar süre kastıysa bırak gelsin . Başka ateist buluşmaları da düzenliyorum, tecrübelerimden dolayı az çok kestirebiliyorum ne yapmam gerektiğini.
  10. Bu pazar Ateistforum İstanbul buluşmalarından birini daha gerçekleştiriyorum(Sanırım 8'inci). Katılmak isteyenler için tek koşul dinsiz olmalarıdır. Katılmak isteyenler bana özel mesaj atarak veya buraya yazarak katılmak istediğini belirtsinler, ben kendilerine ulaşacağım. Katılımcıların adlarını artık yazmıyorum. Genelde 8-10 kişi oluyoruz. Sizde kendiniz gibi düşünen insanlarla oturup sohbet etmek istiyorsanız bekleriz . Not: Konu buluşma gününe kadar sabitlenmiştir.
  11. Genco

    Hristiyan ve Yahudi din adamları aptal mı?

    Muhammed'in geleceğini müjdeleyen ayetleri gördüm diyen hiç yahudi veya hıristiyan din adamı görmedim. İncil'de muhammed'in geleceğini açıkça müjdeleyen herhangi bir şey bile görmedim. Bu da onların inancı, aynı şekilde sende senin inancını sofuca savunmaya çalışman gibi onlar da kendi dinlerine sofuca inanıyor ve savunuyor. Bunda şaşılacak bir şey yok.
  12. Genco

    Tanrının var olma olasılığı nedir? - 1

    Ben tanrının kesinlikle olmadığını düşünüyorum ama hata yapabileceğimi de kabul etmek zorundayım. Ancak bu konuda bu hata payı çok düşüktür. Yazının amacı nedeniyle olabildiğince ortadan bakmaya çalışıyorum. bunu ilk sayfaya yazmıştım zaten
  13. Genco

    Tanrının var olma olasılığı nedir? - 1

    Tanrılar, din olmadan var olamaz. Din, toplumu birleştiren unsurlardan biridir(aynı şekilde ayıran da olabilir). Dinler de ahlak kuralları olmadan var olamazlar. Yani anlayacağın üzere dinler toplumu belli bir düzene oturtmak ve/veya tutmak için gereklidir. Tanrı tanımı da halkın gereksinimlerine göre olur.
  14. Genco

    Tanrının var olma olasılığı nedir? - 1

    Ben tanrının kesinlikle olmadığını düşünüyorum ama hata yapabileceğimi de kabul etmek zorundayım. Ancak bu konuda bu hata payı çok düşüktür. Yazının amacı nedeniyle olabildiğince ortadan bakmaya çalışıyorum.
  15. Genco

    Tanrının var olma olasılığı nedir? - 1

    Tanrı hakkında iddia edilen her şey yalan olmasaydı, tarih boyunca bilmediğimiz her şeye tanrı yaptı demeseydik, hakkında bilimsel bir kanıt olsaydı(evreni yaratmış olsaydı bilimsel bir kanıt bulurduk, belki buluruz ha? Pek sanmıyorum). Tanrıya inanmıyorum. Eğer onu algılayamıyorsam, onun hakkında hiçbir kanıt yoksa ona inanmam için bir sebep de yoktur. Cehennemde yanacağımı düşünüyorsan, bu kadar yüce bir varlığın kendi varlığından dürüstçe şüphe duyanları cezalandıracağını düşünüyorsan, tanrın iddia ettiğin gibi yüce değil demektir.
×
×
  • Yeni Oluştur...