Jump to content

truebelief

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    78
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

truebelief Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. truebelief

    Çerkesler Meydana İniyor

    Bilmiyorum. Sen kendin ikna olduysan ne mutlu sana. Buna inanmaya ihtiyacın varsa, inanmaya devam et. Benim için hakikat önemli.
  2. truebelief

    Çerkesler Meydana İniyor

    Bu makalenin Türkçe vikipedi'de de versiyonu varmış: http://tr.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrk_halklar%C4%B1n%C4%B1n_k%C3%B6keni **** Cinnioglu ve diğerlerine göre (2004) Türkiye'de mevcut birçok Y-DNA haplogrupları vardır. Çoğunluk haplogrupları Avrupalı ve Yakın Doğulu nüfuslar başlıca şunlar paylaşılır: Türk Gen havuzundan %60.5 ve Orta Asya L, N, K, C, Q, O, R1a - %36, Hindistan H, R2 - %1.5 ve Afrika A, E3*, E3a - %1 karakteri olan E3b, G, J, I haplogrupları gibi. Tespit edilmiş bazı yüzdeleri şunlardır: Y Haplogrup * J2=%24 - Yakın Doğu, Batı Asya ve kısmen Kafkasya karakteristiği.
  3. truebelief

    Çerkesler Meydana İniyor

    Türkiyelilerin ve Orta Asyalıların genetik olarak birbirinden ne kadar uzak olduğunu bu tablodan görebilirsin. Kaynak: http://en.wikipedia.org/wiki/Genetic_origins_of_the_Turkish_people
  4. truebelief

    Çerkesler Meydana İniyor

    Anadolu'nun kadim milletlerinin soyu falan kırılmadı. Hala yaşıyorlar. Bugün onlara "Türk" deniyor. Türkleşmiş ve asıllarını unutmuşlar. Hatta bazıları safça atalarını inkar edip, istilacıların ırkçılığını yapıyor. Sana ev ödevi. Git internetten Orta Asyalı, Kırgız, Kazak, Moğol, Uygur vs insanların resimlerini bul. Onlara bak. Sonra da git aynaya bak.
  5. truebelief

    Çerkesler Meydana İniyor

    Nihal Atsız sadece dil üzerinden mantık yürütüyor. Yani diyor ki "Türkçe konuşuyorsak, ve Türkçe Moğolca ile akraba bir dilse, o zaman biz de Moğollarla akrabayızdır" diyor. Ben de sana yukarda dedim ki bu mantıkla 30 tane Arap memleketinin hepsinin Hicaz menşeili olması gerekti. Ama İslam imparatorluğu kurulmadan önce Suriye'de, Irak'ta, Mısır'da ve bütün Kuzey Afrika'da milletler zaten yaşıyordu, buralarda ülkeler mevcuttu. Ama bunların dili farklıydı. Arap istilasından sonra zamanla bunların anadilleri yokoldu ve bugün hepsi Arapça konuşuyor. Ama buna bakarak diyebilir misin ki hepsinin ata
  6. truebelief

    Çerkesler Meydana İniyor

    Horasan Türkleri dediğin millet varolmuş olabilir tarihte. Oğuz Kağan dediğin adam da eğer dişi kurtla evlenip 24 tane oğlu oluyorsa direk bir efsane gibi dursa da o isimde biri belki gerçekten varolmuş olabilir. Ama merak ettiğim şu. Sen 1000 sene önceki atalarının hangi dili konuştuğunu ve nereli olduğunu nerden biliyorsun? Ya atalarının büyük çoğunluğu Anadolu'nun yerli kadim milletlerindense? Anadolu'nun kadim halklarının çoğu Türk istilasından sonra Türkleşti ve anadillerini unuttular. Ve Türk göçü oldukça sınırlıydı. Antropolog Timuçin Binder Anadolu nüfusunun %10-15'i kadar bir Orta Asy
  7. truebelief

    Türkiye'de neler oluyor?

    The Universe. Tam yerinde sordun bu soruyu. En fanatipşnden Kemalist Ulusalcıların ağırlıkta olduğu bir forumda "tarafsız objektif" falan cevaplar bekliyorsun. Kolay gelsin.
  8. truebelief

    Çerkesler Meydana İniyor

    Sen soyunu nerden biliyorsun? Bahse girerim dedenin dedesi nereli onu bile bilmezsin. Kaldı ki 1000 sene önceki atalarını. Ama nasıl bu kadar emin olabiliyorsun?
  9. truebelief

    Çerkesler Meydana İniyor

    Rum Romalı'nın Arapçasıdır. Romalı derken aslında bahsedilen Doğu Roma'dır burda, yani Bizans'tır. Türk istilasından önce Anadolu'nun çoğu Bizans toprağıydı yani diğer dille Rum toprağıydı. Hatta ta Erzurum'a kadar ki "Erz u Rum" yani "Rum toprağı" demektir. Bizans hakimiyetinden çok önceleri Hititlerin ve bilumum diğer milletlerin ülkeleri vardı Anadolu'da. Bunların dilleri zamanlar kaybolmuştur ve Rumca yani Yunanca yayılmıştır. Türk istilasından sonra da Türkçe yayılmıştır. Halk aynı halktır. Sadece dili değişmiştir. Bunların aptal torunları da kendilerini Orta Asya kökenli zanneder. Çünkü
  10. truebelief

    Çerkesler Meydana İniyor

    Sen Atsız'ın, Gökalp'ın ve kendinin "Türk" olduğunu nerden biliyorsun? Ya hepinizin ataları Rumsa, Hititliyse, başka kadim Anadolu milletiyse? Ne olduğunu kesin bilmiyorken, bilme imkanın da yokken ne diye kendini "Türkçülük" davasına vakfediyorsun ve Orta Asyacılık yapıyorsun? Ya atan Orta Asyalı değil Anadoluluysa? İnsanın atasını inkar etmesi asıl "soysuzluk" değil midir?
  11. truebelief

    Çerkesler Meydana İniyor

    Hüseyin Nihal Atsız atalarının Rum olduğunu bilse heralde intihar ederdi
  12. truebelief

    Kemalistler.net Tekrar Yayına Geçmiştir

    Orduya ait derken? Ordunun fişlemesi mi yani?
  13. truebelief

    bir ateisti görünce nasıl tanırsınız

    Onlar gökten zembille inmedi. Onlar da herkes gibi Afrika'dan geldi. Biliyorsun insan Afrika'da evrimleşti. Antropolog Timuçin Binder Anadolu halkının 40.000 yıldır Anadolu'da olduğunu söylüyor. Zaten insanlık 50.000 sene önce Afrika'dan çıkmış ve dünyanın başka yerlerine göç etmeye başlamıştır.
  14. truebelief

    Kemalistler.net Tekrar Yayına Geçmiştir

    Ben de bir kere girmiştim o siteye. TürkSolu sitesinin "Kürt varsa sorun var" tarzı ırkçı Nazi yazılarını asmışlardı Kemalistler.net'te. Çok aydın ve ilerici insanlardan oluşan bir site. Kemalizm isminin hakkını veriyor yani.
  15. truebelief

    Din, Cumhuriyet ve Atatürk

    Bu bayat bir tekerleme, sadece bir yalan.
×
×
  • Yeni Oluştur...