Jump to content

erosa

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    710
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

erosa Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  1. erosa

    Televizyonda dinler yarışacak!

    Ateist olacak olana hediye vermiyorlar onlarada bodrumda 5 yıldızlı otelde 4 huri versinler peşinen hepsi ateist olurlar. Medya maymunları iş başında gene ama olsun buda bişi. Esenlikler.
  2. erosa

    Yahudi, hristiyan ve ateistlerle dostluk kurmak...

    Ben islama inanmıyorum onun allah tarafından geldiğini kabul etmiyorum ben allahıda kabul etmiyorum. Kendi çapımda Tengri ciyim ama bu konuda yeterli bilgiye sahip değilim. Sen ne olursan ol benim dostumsun. Esenlikler.
  3. erosa

    Medineliler niye İslam'ı kabul etti.?

    İslam muhammede yapılanın çok daha fazlasını diğer insanlara yapmıştır, kendi karısı bile bakıyorum allah senin keyfini yerine getirmekte gecikmiyor demişken bizler 1400 sene sonra neden haklıymış diğelimki. Ayrıca eğer allahın kelamı söylenmiş olsaydı 10 yıl gibi bir süre veya 23 yıllık sürede yapılmış kuran olmaması gerekirdi. Hemen ilk vahiyde herkesin inanması gerekirdi, demekki okadar abartacak bir şey yok ortada. Sevgili cübbeli olaylar tek taraflı bakıyorsun. Esenlikler.
  4. erosa

    Yahudi, hristiyan ve ateistlerle dostluk kurmak...

    Dostluğumuz burda bitiyormu cübbeli? Esenlikler
  5. Bir yumurtayı döllemeye 5 milyar sperm gidiyor, hangi spermin yumurtayı dölleyeceği zaten tesadüf. Esenlikler.
  6. erosa

    IBLISIN KUDRETI-ALLAHIN ACIZLIGI

    Lütfen sevgili cübbeliye hakaret etmeyiniz o bildiklerini yazıyor ve ben onun bu şekilde yaklaşmasını normal görüyorum ama hakaretlerinizi normal görmüyorum. Ben eski bir müslüman olarak cevaplayayım bari, İblis veya cin bir melek değildir. Duyduğum bir hikaye'ye göre cinler alemi insanlar yaratılmadan önce yaratılmış ve onlarda insanlar gibi yaşayan bir toplulukmuş ancak allaha şirk koşma herkes tarafından yapılmış ve allahın emrilerini kimse tınlamadığı anda(yani tüm cin alemi ateist olduğu anda) iblis harici tüm cin alemi yok edilmiş. Ancak iblis adında bir çocuk allah tarafından y
  7. erosa

    İslam bizim için savaşıyor. Son Kale düşücek mi?

    Sn inevitablen, Yukarıdaki iletini ben yazmışım gibi oku sen zaten cevabını vermişsin. Esenlikler.
  8. erosa

    İslam bizim için savaşıyor. Son Kale düşücek mi?

    sn. inevitablen, Kendinizi bir türlü çıkmazdan kurtaramadınız. Kararsızlığınızın ve dine bakışınızın netleştiremediğiniz düşüncelerinizden kaynaklanıyor olduğunu sanıyorum. Dİnler insan ve toplum ürünü olup bir bevi siyasi güç olduğu apaçık ortadadır.allah varsa tanımı gereği kusursuz, mükemmel, hata yapma olasılığı sıfır olan birşeydir. Peki dinlerde kusur yokmudur? Sende biliyorsunki kusurlar saymakla bitmez bu durumda kusursuz yaratıcı dinlerde kusurlu olması onun yaratıcılığına tanımına ters düşer. Teistlerin ve senin ayet diye verdiğin örnekler bütün içerisinde ufak örneklerdir.
  9. Teşekkurler dostum, seni sormalı? benim oğlanın sınavları ile uğraşıyordum, problem yok sınav zordu diyor, izmirden 1 2 okul seçecek galiba, sonuçları bekliyoruz, umarım iyi olur. Sevgi ve esenlikler.
  10. Çok güzel bir konuya değinmişsin. Kral şairine şöyle söylemiş, bana 4 mısra yazı yaz 2 mısranda seni ölüme mahkum ederim kalan 2 mısranda seni ölümden döndürürüm. Biz dine inanmayanlar dinlerdeki bütün pislikleri ortaya çıkarıp bunların allah kelamı olmayacağını sunuyoruz. İnanırlar ise içlerinden güzel şeyler çıkartıp bunu allahtan başka kimse söyleyemez diyor ve yaşatmaya çalışıyorlar. Karar sizin! Esenlikler.
  11. erosa

    TANRININ amacı

    Capiçino, kusura bakma bende c/p yapıcam daha iyi anlaşılsın diye. Düşünce tarihi açısından Yahudi tanrıbiliminin büyük önemi, şu iki kavramı insan düşüncesine bela etmiş olmasıdır: RUH (İbranice: Eloah) ve ODUR (İbranice: Yahova). Yirmi beş yüzyıldır insan düşüncesini saçmasapan hayallere sürükleyen ve her türlü bilimselliğin karşısına dikilen bu iki kavramdır. Fantastik düşüncecilik (idealizm) akımı bu iki kavrama dayanır. Bu iki kavramın düşünsel serüveni kısaca şudur: Musa'nın yaşadığına inanılan çağda canlıcılık eşdeyişle ruhçuluk (animizm) inancı yaygındı. Doğadaki tüm nesneler
  12. erosa

    Her canlı ölümü tadacaktır !

    Evet onuda biz öldürdük sn. fredi Allah ölmüştür yaşasın ateistler Esenlikler.
  13. erosa

    TANRININ amacı

    Capiçino allahın kelime anlamı ne demek? Kökeni ve açılımı nedir?
  14. erosa

    TANRININ amacı

    Offf al birini vur ötekine, Tamam sen kendini kandır banene ya senin dilenciliğinden.
  15. erosa

    TANRININ amacı

    Capuçino, Sen anlamamışsın çarpıtma lütfen sormuyorlar uyarıyorlar Eloah(çalı ruhu)' meleklerin uyarısını alakaya almıyor ve sonuç ortada yani melekler doğruyu söylemiş. Anladınmı?
×
×
  • Yeni Oluştur...