Jump to content

evrensel-insan

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    4.810
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

evrensel-insan Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. evrensel-insan

    CANLILIĞIN FİZİĞİ

    Hangi saygidan bahsediyorsun be! Sen benim simdiye kadar kisiligime bile saygi gostermedin. Ama dedim ya sen sadece insiyatif kullanirsin. Senin ile yasamda bir platformda bir araya gelsek; iste orada bu insiyatifin sokmez. Sen benim iletilerimi neye dayanatrak siliyorsun? Once bunu acikla. Evet uzaklastirabilirsin, ama bu sadece senin korku felsefenin bir urununun ifadesi olur. Cunku bir dusuncenin bir yerden silinmesi ancak korku felsefesinin bir urunudur.
  2. evrensel-insan

    CANLILIĞIN FİZİĞİ

    Haci; Sen her seferinde silsen de senin bilimsel olmadigini ben her firsatta vurgulayacagim. Cunku bu benim bir bilimsel, bilissel ve bilgisel birey olarak insanlik gorevim. En azindan okurlar sen silene kadar okuma firsati bulacaklardir.
  3. Her turlu ortaya koyumun bir felsefesi vardir. Bu da bunu bilmek/bilmemek ile ilgilidir. Bir kisi bir konu ve kavamda bir izm ya da bir fikir inanc, ideoloji, etik, mantik v.s. ortaya atiyorsa, bunun felsefi tabanini ya bilir, ya bilmez. Bir seyin felsefi tabanini bilmek, en azindan o konudaki tartismanin bu taban temelinde olmasini saglar. Sonucta herseyin felsefi tabaninin bir felsefi adi vardir.
  4. evrensel-insan

    ""Varlık Var mıdır?""

    Varligin gercekte var olup olmamasi tartismasi, metafizigin varliksal temeldeki gercek varlik uzerine olan ideolojik tartismasidir. Bu konuda uc farkli gorus vardir. Gercekte olan varlik nesneldir-objektivizm. Gercekte olan varlik ozneldir-Subjektivizm Gercekte olan varlik yoktur-Isimcilik, nominalizm Bu temelde de metafizik varliksal/ontolojik olarak uc farki gerceklik ortaya cikar. Nesnel, oznel ve yok. Epistemolojik olarak ise, bakis acisi ontolojik degil; yapilandirmaci gercekliktir. Yani insanogluina yansiyan ve gozlem verenonun iradesi disinda olan bir gerceklik vardir, yalniz bu
  5. evrensel-insan

    Çocukluğunuzun Filmleri

    En uzun gun. Tarasbulba Spartacus Muhtesem 7'li Aslinda artistleri yazmak daha uygun olacak. Marilyn Monroe Sophia Loren Clint Eastwood Woody Allen Eli Wallack David Niven Roger Moore Sean Connery Clark Gable Henry Fonda Tony Curtis Steve Mc Queen Dustin Hoffman Marlon Brando Richard Harris Raquel Welch Elizabeth Taylor Lee Van Cleef Neyse bu kadar nostalji yeter..
  6. Pardon anlamadim. Uyeligini sildirdigini gormedim ve bilmiyordum. Ben sadece dun yanit vermeyi atladigim bir mesaja yanit verdim. Uyeligini sonlandiran kullanicilar ile ilgili son mesaji da okumustum. Simdi baktim avatarinin altinda yaziyor. Ayrica bir yanit bir lakaba yonelik de yazilsa,kitle okuruna yoneliktir.
  7. Bugun her turlu izmin ideolojik inancsal ve etkik coplugu haline gelmis Turkiye de; Dindar ve laikligi savunan Ataturkcu bir muslumani mi, yoksa AKP yanlisi emperyalist zihniyet destekcisi, ateisti, liberali, sosyalisti v.s. mi tercih edersiniz? Nihilizm olarak her turlu degerini hiclemis ve kendi cikari icin her turlu insanlikdisi dusunce ve davranisi uygulayan dinsiz ve tanrisizi mi, yioksa; dindar fakat Allah korkusu ile kimseye zarar vermeyen ve verdirtmeyen dindari mi tercih edersiniz? Ulke birligini ve butunlugunu savunan bir dindari mi, yoksa ulkenin bolunmesini isteyen bir inancsizi
  8. Evet bu senin adina oyle olabilir. Sonucta ogrenilenin ne oldugu degil; onun kullanimdaki yeridir.
  9. Anasinin gozu olan bu "she" kim hangi "she?"
  10. Anladim, tesekkurler. Goruldugu gibi bir seyleri ogrenmenin bir yasi yok.
  11. Dogrudur. Cunku sen bu yazdiklarinin beyninin numenal yetisinin bir urunu oldugunun bilinc ve farkinda degilsin.
  12. Yukaridaki kelime uzerinde dusunup bir anlam vermeye calistim ve veremedim. O yuzden kelimenin yanlis yazildigini dusunuyorum. Anlam verebilme acisindan kelimenin ne oldugunu yazar misin? Her yazar imla ve kelime yazarken yanlis harf kullanabilir, ben buna deginmiyorum; o yuzden yanlis algilanmasin. Sadece kelimeye bu yazilis hali ile bir anlam veremedim.
  13. Benim aciklamam son iki paragraftir. Oncekiler TDK'nin tanimidir.
  14. kavram a. 1. Bir nesnenin veya düşüncenin zihindeki soyut ve genel tasarımı, mefhum, fehva, konsept, nosyon: “Erkeklik, yiğitlik kavramının ters yüz edilmesi irdelenmedi.” -A. Ağaoğlu. 2. fel. Nesnelerin veya olayların ortak özelliklerini kapsayan ve bir ortak ad altında toplayan genel tasarım, konsept, mefhum, nosyon. 3. hlk. Karın zarı, periton. 4. hlk. Tutam, avuç dolusu. kavram İng. concept, notion 1. Bir şey üzerinde birçok ayrı algıları kapsayan genel düşünce. 2. Bir olay, bir nitelik ya da nicelik üzerinde oluşan zihinsel imge. 3. Kaplamı ve içeriği bir im ya da sözle anlatıl
×
×
  • Yeni Oluştur...