Jump to content

inevit@ble

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    215
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

inevit@ble Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. inevit@ble

    İrtica Hal Tehditmiş

    İşte bu kadar. Demekki Türkiye'de böyle bir tehlike yok. Bu arada ben fettoşçu değilim.
  2. inevit@ble

    İrtica Hal Tehditmiş

    Gördüğün şey demek. İnsanlar sevişerek gelişir.
  3. O zamana göre fethedilmiştir. Bu zaman göre işgal edilmiştir. Gerçeklere göre ise tabiki işgal edilmiştir.
  4. inevit@ble

    Türkiye Neden Kemalizme Çakılıp Kaldı?

    Kemalizm çividir dersen. Bunu dışarıdan çaktılar demektir. Kemalizmi bu ülkeye bu ülkenin kurucuları çakmıştır. Tamamen milli ve bağımsızdır. Ancak Kemalizm bizleriz. Ve bizler kendimizi eleştiriyoruz. Ancak bu şekilde değişebiliriz. Kemalizmi yıkacaksak biz yıkacaz. Ancak daha iyi bir sistem için. Hiçbir zaman Esed durumuna düşmemeli, dünyanın değişen şartlarına uyum sağlamalıyız. Yoksa hem kendi içimizde birbirimizle savaşırız (PKK) hem de bir gün gelir bir işgalci güç bizi yamultarak döve döve değiştirir. Olan insanlarımıza olur.
  5. inevit@ble

    Türkiye Neden Kemalizme Çakılıp Kaldı?

    Okumadım ancak. Avrupa standartlarında bir demokrasiye engel olduğu ortada.
  6. inevit@ble

    Türkiye Neden Kemalizme Çakılıp Kaldı?

    Evet sapıkları başımıza tac ettiler evet. AKP yaptı. Hüseyin Üzmez'i AKP yaratmıştır. Kemalizmi eleştirenler mutlaka dinci demek değildir. Kemalizmi kemalizmi sevenler de eleştirebilir. Kemalizmin eleştirilmesi ve ya yıkılması mutlaka daha kötü bir bataklığa dönüleceği anlamına gelmez. Kemalizm kendi içinden eleştirilirse ve yıkılırsa daha olumlu şeylere doğru ilerler. Kemalizm de dünyadaki tüm devletler de 1000 yıl sonra zaten yok olup gidecektir. Önemli olan insanlık ve insanlığın hayatıdır. Bu ülkenin antidemokratik yanı yabancı bir devletin mandası altına (AB) girmeden çözülemez, çünk
  7. inevit@ble

    Türkiye Neden Kemalizme Çakılıp Kaldı?

    Sana göre öyle olsun. Fikirlerini "mutlaka bu şekilde olacak" diye düzeltecek halimiz yok.
  8. inevit@ble

    Türkiye Neden Kemalizme Çakılıp Kaldı?

    Yasak mı? Herkes antiemperyalist olmak zorunda mı? Anayasada böyle bir kural mı var?
  9. Türkiye'de yazılı ve görsel basında ve ya parti CHP'sinde görülen (Buna TSK'nın Kemalistlerini de katabiliriz) Kemalizme takıklık durumu neredeyse 100 yıldır hiç değişmeden gidiyor. TSK'nın zaten eğitim doktrininde Kemalizm çok katı bir şekilde var. Onlar bu yüzden ilerde kendi dünya bakış açılarını kendileri özgürce şekillendirebilecekleri bir iradeye asla sahip olamıyorlar. Bu aynen küçük bir çocuğa bir dinin kökten öğretilmesi ve ilerde o çocuğun bu dine eleştirel bakış dinamiğini geliştirebilecek bir iradeyse sahip olamaması gibi. Gelelim diğer "takıklara". TSK da dahil bu konuda ısrarcı
  10. inevit@ble

    İsa, İncil ve Hıristiyanlık

    Peki neden o zaman İslam'ın devlet başkanları lüks hayat yaşıyor? Onlar Hristiyan mı? Ya da ateist mi?
  11. inevit@ble

    İsa, İncil ve Hıristiyanlık

    Bu resimleri görünce sömürülen ülkeler aklıma geliyor. İslam'da bu denli şaşa hiçbir zaman olmamıştır. İslam'da egemenlik kurmak ülkeleri sömürmek ve zenginliği mabetlere yığmak hiç olmamıştır. Osmanlı'ının Dünya Egemen devleti olduğu yıllarda bile yaptığı camilerdeki sıradanlıktan bile, bu iki dinin yöntemlerinin medeniyetlerine yansıması belli oluyor. Hristiyanlık bir dünya dini olsaydı, Mabetleri bu kadar şaşalı olmazdı.
  12. inevit@ble

    İsa, İncil ve Hıristiyanlık

    Bu Güneş örnekleri Hristiyanlıktan önceki Pagan dinlerinin Hristiyanlıkla kaynaşmasından başka birşey değil. Zeitgeist filminde hepsini anlatıyor.
  13. inevit@ble

    İrtica Hal Tehditmiş

    Yani bu ülkenin de bir gün o hali alabileceğini mi iddia ediyorsun? Ateistforum'a nerden bağlanıyorsun? Türkiye topraklarına hiç ayak basmadın ve İsviçre'den bağlanıyorsun herhalde.
  14. inevit@ble

    İrtica Hal Tehditmiş

    Bırakın bırakın. AKP'ye açılan kapatma davasının sivil mahkemelerce açıldığını sanan ve bunun için haklı olduklarını iddia eden bir zihniyetin önyargılarını parçalamak gerçekten zor! Adamlar andıç siteleri kuracak kendileri dizayn edecek sonra da başsavcıya diyecekler ki bakın deliller burda, bu delillere göre atın bunları içeri. Ve adamların hayatları sönecek. Sonra ne olacak? Ülke kurtulacak. Tamam işte ülke kurtarmanın başka bir yolu daha var. Atarsın darbecileri içeri aynı mantıkta. Şimdi neden ağlıyor içerideki Vatanperver subaylar. Korkak subaylar. Yaptık abi, diyemeyen korkaklar.
  15. inevit@ble

    İrtica Hal Tehditmiş

    Bunların hepsi hezeyan. Ucuz roman kurguları. Bırakın bunları! Askerlerin paranoyak mantığı. Asker ya yaşatır ya yok eder. Aynı mantık. Hiç farkı yok. Ateizmin radikalliğinden kaynaklanıyor olmasın.
×
×
  • Yeni Oluştur...