Jump to content

nebula

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    14
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

nebula Hakkında

  • Derece
    Member

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  1. Burada da mucizeler tartışılmış, mucizeler hakkında Ateist Forum'da açtığım "Hangisine Daha Çok Şaşırırsınız? Literatürde Yeterince Tartışıldığını Düşünmediğim Kıyaslama Soruları" başlığını incelemenizi öneririm.
  2. nebula

    Ay Nasıl Oluştu?

    Hangisi doğru bilmem ama bugün birçok bilimadamı sanılanın aksine Ay'ın dünyanın bir zamanlar bir parçası olmadığını düşünüyor.
  3. nebula

    Bilime iman etmek

    Bu mantığa göre senin kendi boyunun uzunluğuna kendi kilonun miktarına bile inanmaman gerekir. İlla ölçebilmek ya da ölçememek kriter olmamalı. Dünya da yuvarlak değil o zaman dediklerine göre.
  4. nebula

    Ölüm Sarkıtı

    BBC yine bir ilki gerçekleştirmiş, örnek alınacak bir yayıncılık anlayışları var.
  5. nebula

    Damarların İnceliği Kalınlığı

    Mesela ekokardiyogramların amaçlarından biri de koroner damarların kalınlığını inceliğini ölçmektir. Önceki iletimde bazı tekniklerden bahsetmiştim. Level set metodu diye bir yöntem vardı hatta bununla ilgili. İnternette araştırabilirsin.
  6. nebula

    10 ayda 415 çocuk anne doğum yaptı

    Günümüzün etik algısıyla beraber aslında bu konu aklın ve mantığın doğurduğu bir ortamı ve yapıyı da içeriyor. Maddi olarak geçim, sorumluluk, bakım gibi.
  7. nebula

    10 ayda 415 çocuk anne doğum yaptı

    Üreme yeteneği kazanıldığı an çocuk yapılırsa mümkündür.
  8. nebula

    Bilime iman etmek

    Hayır, illa ölçmem mi gerekiyor ya da benim mi ölçmem gerekiyor. Ölçülüyor bunlar ve biliniyor üstelik mezura ve termometre ile değil daha gelişmiş aygıtlarla.
  9. nebula

    Bilime iman etmek

    Bilime iman etmek mantığa, rasyonalizme iman etmek demektir.Bu da iman etmek değil, düşünmek sorgulamak ve anlamak demektir.
  10. nebula

    Duyguları olan robot yapmak mümkün mü

    Beynin yapısı sinir sistemi etraflıca anlaşıldığında neden olmasın ama neticede o bir robottur. İnsani duygularla kıyaslamasını ancak günü geldiğinde robotu yapınca anlayabiliriz.
  11. nebula

    10 ayda 415 çocuk anne doğum yaptı

    Cahillik oranı arttıkça eğitim seviyesi düştükçe artan kaçınılmaz trajik sonlardan biri daha. Türkiye'nin neresi olursa olsun dikkat ederseniz kırsal bölgelerde 30 yaşın üzerinde ilk kez anne olmuş kadın zor bulursunuz. Zaten adetler ve eğilim olabildiğince çocuk yapmak üzerine kuruludur.
  12. nebula

    Saab

    Sorun bence otomobil üretmekten çok marka üretebilmek. Pazarlama çok önemli, marka değerinden dolayı SAAB alınabilirse kanımca güzel olur.
  13. nebula

    Damarların İnceliği Kalınlığı

    Konunun uzmanı değilim ama bildiğim kadarıyla vücudun her noktasını en ince ayrıntısına kadar değişik görüntüleme cihazlarıyla görüntülemek mümkün. Bunu sağlamak için görüntüleme aletlerinin yanı sıra enjekte edilen sıvının niteliği de çok önemli. Sorun bu teşhis yöntemlerinin yeterli sayıda insana ulaşıp ulaşaması çünkü her şeyden önce bu yöntemler sadece hastalar için değil pek çok hastane için bile çok pahalı.
  14. nebula

    TÜRK İNSANI VE KOMPLEKS

    Bir de Türk insanıyla ilgili duygusal olma geyiği vardır beni rahatsız eden ve gerçek duygsusallığın arkasına sığınan. "Çok duygusal bir milletiz" söylemi de bir nevi komplekstir cahilliklerimizi örtmeye çalışan. Mantığımızla çözemeyip sinirlendiğimiz, kaba kuvvete başvurarak çözebildiğimiz işlerden sonra söylenir genelde.
×
×
  • Yeni Oluştur...