Jump to content

Uranus

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    473
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Uranus Hakkında

  • Derece
    Advanced Member
  • Doğum Günü 03-02-1982

Profile Information

  • Gender
    Female
  1. Uranus

    İnsanların tanrıya ihtiyaç duyması

    ben bu konuya 'ilaç' gözüyle bakılmasından şüpheliyim ; insan hayatı boyunca birşeylere inanabilir , hayal edebilir , umut edebilir vs.. ancak geleneklerin zorla veya değil aktarılıyor oluşunu salt ihtiyaca bağlayamayız , ortada yaptığımız bir yanlışı kabul etmekle ilgili bir problem olabilir belkide , insan yanıldığını kolay kabullenen bir egoya sahip değil çünkü. biz korkak canlılarız ve güvenlik ihtiyacımız var bunun dışındaki superkahramanlar ve dinleri ihtiyaç dahilinde değiller bence. ölmekten korkuyorsun diye yaptığın her saçmalık (üstelik sadece seni bağlamayan) ihtiyaç yada ilaç değil
  2. Dönüp dolaşıp yukarıdaki altıçizili cümleye varmak yürütülen bakış açısında bir anormallik olduğunu göstermiyor mu ? Sihir mi var , sihirli mi , apaçık ve anlaşılır değil mi ? Diğer kısımlara gelince bu bir kişisel zevk meselesi değil ortalama okuyan bir insan oradaki ilkelliği ve dar bakış açısını kolaylıkla anlar ; konuştuğumuz şey parça parça ve karışık halde bir araya getirilmiş yaklaşık 1500 yıl önceki oradaki yaşamdan veya sistemden metinler ki edebi anlamda bile çekici değiller. Emek verip paylaşmışsın ancak konuyla ilgili değil . 'İlkel ' i kullanıyor olmamdan kasıt seni rahatsız etme
  3. Uranus

    Paraya iman

    bu soruyla haşırneşir olduğum zamandan beri kredi ve kredi kartı kullanmıyorum.
  4. Uranus

    Hesap verme sorumluluğu ve Özgür İrade'nin yok oluşu

    yani? örneklerinin yanıltıcı ve yanlış olduğunu kabul etmek nefsine çok zor geliyor değil mi?
  5. Uranus

    Hesap verme sorumluluğu ve Özgür İrade'nin yok oluşu

    doğada inekmi vardı ? evcilleştirdik ve sömürüyoruz. emir falan yok ortada. Memeliler kendi yavruları için süt yaparlar ve iradelerinide bu yönde kullanırlar . çocuğunun aç kalma ve gelişememe ihtimaline karşın kendi sütünü başkalarına kendi isteğinle verirmisin yoksa zor kullanarak mı alabilirler ?
  6. Uranus

    Hesap verme sorumluluğu ve Özgür İrade'nin yok oluşu

    hahaahaha tez mi ? dünyadan haberin yok senin tübitaka yada yetkili başka bi birime sorsana ve cevabı buraya getirsene. cehaletini kustun ya tekrar yemen gerekicek çünkü.
  7. Uranus

    Hesap verme sorumluluğu ve Özgür İrade'nin yok oluşu

    Çok cahilsiniz hala ; tek örnek : İnekler kendi iradesiyle süt vermezler biz onlara işkence yaparak zorla alırız o sütü ; sürekli yapay döllemeyle gebe bırakıp sonra yavrusundan ayırarak alırız o sütü.
  8. Senin de tekar düşünmen gerekiyor çünkü toplumu tüzel kişiye çevirmişsin bunun tarifi en fazla deistik tanrı olabilir. allah isimli islamın tanrısı tek tek asıl kişileri cennete yada cehenneme göndermekle tehdit eder. Yeni suçluların üremesiyle veya toplumun sürekli değişecek olan problemlerinin çözümleriyle ilgilenmez. Son derece ilkel ve dar bir açısı vardır. Sen bir miktar medenileştiğin için 1500 yıl öncesine göre bugünün sana göre normal olanının bireysel hayalini bir şekilde ekleyerek; kendi kişisel nedenini bu ne/nasıl olduğu açık olan dininin açıklamasına eklemişsin. Kavramlarda a
  9. Uranus

    DİNCİLERİN YALANLARI

    sana mal etmedim bu noktaya getiren sensin ; hala fetva diyorsun o camilerdeki imamlar ilim sahibi değilmiydi sende onları dinlerim demedin mi ? örnek gösteriyorum bende, mutlaka son cevap veren olmak zorunda da değilsin.
  10. Uranus

    DİNCİLERİN YALANLARI

    hayır kendilerine bişey yapmadılar insanlık suçu işlediler ; bilmiyorum dedikten sonra hikaye yazman kıvırmaktır.
  11. Uranus

    DİNCİLERİN YALANLARI

    işte başlığa ibretlik yanıt ; yalan söyleyeceğini bildiğim için cevaplama demiştim doğrusu tanıklardan : 2 Temmuz günü, camiler tıklım tıklım dolar. Bazı saldırganlar cuma namazını tam bitmemiş olacak ki, bir yanda ellerinde sopalar, bir yanda yarı bırakılmış namazlarını tamamlamak için sağına, soluna selam vererek koşuyorlardı. 2 Temmuz Cuma günü, saat 13.30’da saldırı başlatıldı. Değişik camilerden akın akın insan, şenlik yapılan Kültür Merkezinin önünde toplandılar; taş ve sopalarla Kültür Merkezine saldırdılar. Sloganları : “Sivas laiklere mezar olacak, Cumhuriyet Sivas’ta kuruldu, Siv
  12. Uranus

    DİNCİLERİN YALANLARI

    o camiden çıkanların içinde de sıradan ve kendi halinde müslüman çok vardı ; sizin gibi insanlık suçu konusunda bile ben bilmem fetva veren bilir dediği için o camideydi. Kendini nasıl ayırabilirsin hemen, sende orada olsan bilmediğin konuda ilim sahibinin yönlendirmesine uyman gerekmiyor mu ? senin cümlen aşağıda ; işte o teferruatları da bu forumdan okuyabilirsin. Yanıt beklemiyorum bu arada senden.
  13. Uranus

    DİNCİLERİN YALANLARI

    sivas'ta dindaşlarınız cami çıkışı insan yakarken de ben bilmem fetva veren bilir diyordunuz değilmi müreh ?
  14. Uranus

    Zorunlu Din Dersi Komedisi

    Muadh sen hala yanıt vermedin ;
  15. Uranus

    DİNCİLERİN YALANLARI

    Dininiz ile ilgili gerçekleri görmeye tahammül mü yok ? nerde iftira yada yalan varsa bunu yoruma açık uçları bile olmayan bişekilde gösterebilirsin ; gösteremediğin yerde metinlere değilde kişilere sataşman çok saçma..
×
×
  • Yeni Oluştur...