Jump to content

A.Artaud

Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
  • İçerik sayısı

    1.254
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

A.Artaud Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Profile Information

  • Gender
    Male

Güncel Profil Ziyaretleri

2.727 profil görüntüleme
  1. A.Artaud

    kimlik yanılgısı

    Burada cıııııırttttt diye bir ses duydum . Öncesin de tabii bir hikayeyle süslemişsin. Hani şu dağa taşa sorma zıpırı. Dağ taşa bak sen ya, Allah'ın önerdiği bir şeyi kabul etmiyor, bu ne küstahlık . Yalnız bana ne zaman Allah bunu önerdi acaba? Kafam çok fazla mı kıyaktı ki bu önerisini kabul ettim? Akıl işi gibi değil ki. Desene dağ taş bizden akıllı .
  2. A.Artaud

    Müzikle Açalım

    Bu daha müstehçen ama kimin umurunda daha eğlenceli .
  3. A.Artaud

    İlahi adalete inanır mısınız?

    Yalnız Schopenhauer'ın belirttiği bengi adalet ile sizin kast ettiğiniz ilahi adalet aynı şeyler değildir. Aynı şeymiş gibi çıkarım yapıp, Allah adına prim yapmaya çalışmanız çok iğreti duruyor. Schopenhauer bilinçsizce gerçekleşen bir sonsuz adaletten dem vuruyor, siz ise bunu her şeyde olduğu gibi anlayamayarak, bilince bağlama gafletinde bulunuyorsunuz. Şu dünya da her şeyin bir bilinçli varlıktan kaynaklanması gerekliliği zırvalarınızdan kurtulamıyorsunuz. Çünkü bütün olanların belli bir zincir şeklinde bilinçsizce kendi kendine olabileceğini kavrayamıyorsunuz. Bunu saçma buluyorsunuz ki s
  4. Yaşamı hissetmiyordum; değer yargılarıyla ilgili her kavramın dolaşımı, bende, kurumuş bir ırmaktı. Yaşam, bir nesne, bir biçim değildi bende; bir dizi mantık yürütmeydi yalnızca. - Antonin ARTAUD

  5. A.Artaud

    PC oyunlarından replik alıntıları

    - After this mission, do you think we will go home? - I hope so, Dimitri...I hope so. -Bu görevden sonra eve dönebilecek miyiz? - Bu görevden sonra umuyorum, Dimitri. Ben öyle umuyorum.
  6. A.Artaud

    PC oyunlarından replik alıntıları

    The men and I had fought through the most bitter of winters on the Eastern Front, but we were no strangers to the cold. Even now, the blood in my veins chills when I think back to the events of that day... Far, far from home... O adam ve ben doğu cephesinde çarpıştık en acı kışlarda ama biz soğuğa yabancı değildik. Şimdi bile, o gün olanları hatırlıyorum da damarlarımdaki kan titriyor... Uzak, evden uzakta.
  7. A.Artaud

    Ne Yapmalı?

    Bu başlıkta aynı şekilde özel sorunların paylaşımını içeriyor. Bir mod bu çifte standartın nedenini açıklarsa, oldukça makbule geçer herhalde.
  8. A.Artaud

    ŞİİR

    Güzel şiirmiş NOIR. Ellerine sağlık. Bilmiyordum bu şairi, öğrenmiş oldum sayende.
  9. A.Artaud

    İlahi adalete inanır mısınız?

    NOIR, özellikle senin için, Arthur Schopenhauer'ın İsteme ve Tasarım Olarak Dünya'dan yazıyorum. Oku bak emek verdim. Umarım anlarsın; İsteme özgürdür, onun her şeye gücü yeter.İsteme her şeyde kendi kendini belirlediği gibi kendinde,zamanın dışında ortaya çıkar. Dünya bu istemenin aynasıdır yalnızca. Dünyanın içerdiği tüm sonsuzluk, tüm acı, tüm sefalet istemenin isteğinin dile gelişine aittir. Onlar isteme böyle istedi diye böyledirler. Böylece her varlığın tam varolma hakkı vardır: En başta genelde var olmasında, daha özelde bir tür olarak varlığında, belli bir birey olarak varlığında... H
  10. A.Artaud

    Yeni Eğitim Sistemi, Ülkenin Gittiği Durum ve Laiklik

    Onu bilmem de, şu mermiyi sırtlayan asker gibi, mermiyi yiyip hala teröristin üzerine koşan askerlerin hortlayabileceği beklentisi var bende. O değil de mermiyi yiyen teröristler koşmaya devam ediyor, nasıl bir ruh halidir anlamış değilim .
  11. A.Artaud

    Müslüman'ları En İyi Tanımlayan Sıfat Nedir?

    Müslümanı tanımlayan en iyi sıfat; müslümandır. Daha iyi bir sıfat mı bulabileceğiz? Müslüman işte, bu kadar.
  12. A.Artaud

    Yeni Eğitim Sistemi, Ülkenin Gittiği Durum ve Laiklik

    Böylece askerlere gereken manevi ve psikolojik destek sağlanmış olacak, güzel günler göreceğiz çocuklar .
  13. A.Artaud

    İlahi adalete inanır mısınız?

    Evet haklısın, bunu unutmuşum. Bence rahatsız olunacak bir şey yok. NOIR sana biraz hayat guruluğu yapayım . Rahat ol, öleceksin bir gün kabullen bunu, her şey olması gerektiği gibidir, hiçbir şeyi değiştiremezsin, arkana yaslan, kumandayı eline al, Esra Erol'u aç, gül eğlen biraz .
  14. A.Artaud

    İlahi adalete inanır mısınız?

    Aynen öyle . Çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileyelim .
  15. A.Artaud

    İlahi adalete inanır mısınız?

    NOIR?
×
×
  • Yeni Oluştur...