Jump to content

Pitaya

Normal Üye
  • İçerik sayısı

    1.031
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

1 Takipçi

Pitaya Hakkında

  • Derece
    Advanced Member

Güncel Profil Ziyaretleri

1.408 profil görüntüleme
  1. Belli ki yazdigimi tam okumadan sazan gibi atlamissin. Kim iddia ediyor binlerce sene hastane ortamlarinda yapildigini? Sünnet su anda en azindan bu isi bilen kimseler tarafindan daha uygun arac ve gereclerle yapiliyor. Kurandan cimbizla ayet cektiginiz gibi sünnetin zararlar ve faydalari konusundada cimbizla seciyorsunuz olabilecek zararlarini ve sadece onu konusuyorsunuz. Azicik dürüst olun dürüst. Dine saldiracam diye sacma sapan konusuyorsunuz. Forum adinin hakkini ver biraz.
  2. Pitaya

    Tarık nedir ? Kuran'da Tarık

    Karadelik bir yorum. Birilerinin karadelik demesi kuranin karadelik dedigi anlamina gelmez. Bu iki seyi birbirine corba etme. Yukaridaki yazdigin ayeti anlamani kolaylastirayim. Ayette Tarikin ne oldugunu nereden bileceksin vurgusu yapiliyor. Acikca bunun (en azindan o donem insanlari) insanlar tarafindan bilinmeyen birsey olduguna vurgu yapiyor. Bu arada kuranin bir tanri sözü olduguna iman edip söylenenlerin kesin bir dogru olduguna inanmak ile , siradan bir kitap oldugunu düsünüp o kitabi okuyup yorumlayabilmek cok ayri seylerdir. Kurani normal bir kitap gibi okuyarakta ele alab
  3. Pitaya

    EVRENDE DÜZEN Mİ VAR YOKSA KAOS MU?

    Evrendeki tüm olaylar sebep sonuc iliskisiyle ve fizik kurallarina uygun bir sekilde gerceklestigi icin evrende düzen vardir. Bir karadeligin bir yildizi yutmasi bir düzendir. 2 gezegenin birbirine carpisip büyük nova patlamalari olusturmasindan tut, yildizlarin yasayip ölüp sonra nova patlamalariyla etrafa sactiklari diger elementlerde düzenin bir parcasidir. Günesteki bize gelen isigin uzun bir füzyon süresinden sonra olusmasi gibi evrende gelisen ve gelismekte olan hersey düzendir. Birsey kurallara göre gelisip isliyorsa bunun adi düzendir!
  4. Pitaya

    Tarık nedir ? Kuran'da Tarık

    Bazi kimseler icin, özelliklede senin icin ne farkederki. Sana karadeliklerin ne oldugunu söylese kac yazar. Sümerlerden calmistir dersin olur biter.
  5. Sünnet dinlerce uygulanmis olsada kökeni dinler degildir. Insanligin ilk dönemlerinden beri süre gelen bir gelenek oldugu tahmin edilmektedir. Ben sahsen hicbirseyin sebepsiz yere olmayacagi gibi sünnetinde öyle sebepsiz yere ortaya cikmis olmasina inanmiyorum. Mutlaka sünnet uygulamasini gerekli kilan bazi durumlar söz konusu olmustur. Eski zamanlarda hastane gibi tibbi kurumlar olmadigi icin insanlar kendi sikintilarina kendileri cözümler üretmistir. Sünnet muhtemelen cok basarili bir tedavi yöntemi olmustur ki dinler tarafindanda uygulanmis ve günümüze kadar gelmistir. Sünnetin
  6. Yarin dusecek bir ucak ile tatile gidiyorsun. Sevinclisin. Biletini aliyorsun bavulunu hazirliyorsun. Simdiye kadar seni zorlayan oldumu? Hep kendin karar verdin. Hava alanina gittin ucaga bindin ve dustu ve oldun. Senin ucaga binmeyip kararindan vazgecmenle o yasyacagin yol duruyor hala. Gidip yasayabilirsin tabi eger o ucaga binmekten vazgectiysen
  7. Tanri herseyin yaraticisidir. O zaman kavramindan munezzehtir. Tanri insan hayatinda yasadigi sure icerisinde milyonlarca yol yaratmistir ve bu yollar icindede yine verilen kararlara gore milyonlarca farkli yollarda yaratmistir. Bir futbolcunun doktor veya profesor olabilme ihtimali vardir ama fizik kurali geregince belli bir yolu secip hedefine ulasmak icin cok calismasi gerekir. Ama bir futbolcu profesorde veya doktor olmayi secmis olsa bile tanri butun yollarin yaraticisi oldugu icin, sonucunu otomatik olarak bilir. Hersey fizik kurali cercevesinde isler ve tanri asla ve asla kendi koyd
  8. Yine bi duzine sacmalamissin. Ne anlatmak istedigini kendin anlamayi denedinmi hic? Insanlar seninle ilgilenmeyi birakmis bari bir darbe de ben vurayim sana. Hadi simdi git o cahil agzinla diledigin kadar havla forumda. Benden sana zirnik dahi yok artik.
  9. Zivanadan cikmissin hemen. Sen once git o psikolojini duzelt ondan sonra gir tartisma platformlarina. Tanri ile kafayi yedigim yok. Dusundugum tanridan bahsettim sana. Bunun hakikat veya bilimsel bir gercek oldugunu degil tamamen fikrimi soyledim. Matematigin ne oldugunu ogrenmesi gereken kisi sensin. Seviyendende anlasiliyor zaten nasil acemi oldugun. Cocuk diyemeyecegim cunku zeki cocuklar var ve onlara hakaret olur.
  10. Bir önceki mesajımda dedim ama bir daha söyleyeyim. Var olan herşey ama herşey matematikle hesaplanabilir. Kuantum fiziğinde yetersiz kalmasının sebebi teknolojimizdir. Teknolojimiz geliştikçe onuda hesaplayacağız. En büyük matematikçi Tanrı nın ta kendisidir.
  11. Matematikle hesaplanamayacak bir sey varda benmi bilmiyorum? Kuantum belirsizliginden bahsediyorsan eger, su anda hesaplanamamasinin sebebi matematik degil teknoloji. Teknoloji gelistikce oda hesaplanacak. Einstein bu konudada hakli cikacak. Bekleyin ve gorun
  12. Tüm evrenin matematik ile hesaplanabilir olmasi Tanri nin varligina inanmak icin delil olarak gosterilebilir. Dinler uydurulmus olabilir ve dogrulugu konusunda gunlerce tartisilabilir ama konu tanri nin varligi ve yoklugu ise gerek inanan ve gereksede inanmayan tarafin isi kolay olmayacaktir.
  13. Kureysli kafirler tahtaya tasa tapabilecek kadar gerizekaliydilar. Kureys kafirlerini bu forumdaki ateistlerle kiyase etmek ise ancak ve ancak bir gerizekalinin isi olabilir. Bu forumda cok kulturlu ve bilgili ateistler mevcut. Bir cogu kurani muslumanlardan daha iyi biliyor.
  14. Pitaya

    Kuran bir kez daha doğrulandı

    Ben ayetten meteor değilde daha cok dolu denemek istedigini anladim. Üst üste yigilmis bulutlar mantiken baska neyi ifade edebilirki. Yagmur ve kar dışında. Kaldıki bu saydiklarimiz günlük yasantimizda zaten gordugumuz şeyler. Mucize değil yani.
  15. Pitaya

    evrendeki en güçlü ve gerçeğe en yakın din deizmdir.

    Belkide deneme ve yanilma yontemini uygulamistir. Buda bi ihtimal olarak ele alinabilir.
×
×
  • Yeni Oluştur...